Scorpio Rising 10

Scorpio Rising 10 – Eerste Kwartier

De slag in de umbra tegen de Black Spiral Dancers is gewonnen: maar wat was de prijs? Rat’s zwaargewond en buiten bewustzijn. Whipsaw, kwijlend en zwakzinnig met een hersenbeschadiging (en een lelijk litteken van een spiraal). Doc en Liz zijn gewond, maar staan nog overeind. Whipsaw vangt vlinders (een kleine spirit die langs vliegt). Het waait in de umbra, er vliegen spirits langs. Buttercup ligt buiten bewustzijn op de ‘grond.’ Voorzichtig en met veel gedoe proberen ze uit de umbra te komen, gelukkig komt de gezonde en niet gewonde Wolfgang helpen. Hij was druk bezig met schieten en had het moment gemist. De slag in de umbra was snel voorbij.

In Wolfgangs huis komt de hamvraag: wat willen ze eigenlijk weten van Buttercup? Eerst binden ze hem vast en beplakken hem met zilver om de gnosis laag te houden. Af en toe brengen ze een wond toe om hem zwak te houden. Rat’s is onervaren in het ondervragen en schreeuwt: spreek! Welke bane wilde je oproepen?! Maar Buttercup, in crinos, reageert niet. Hij probeert het nog een keer. Weer niets. Whipsaw stamelt een vraag. Maar Buttercup lacht vaag. Liz spreekt, maar hij huilt: de geesten van dode dieren komen weer aan. Nu moeten ze die ook nog opruimen. Moeiteloos stelt Rat’s voor : dit heeft geen zin, laten we hem doodmaken. Doc zegt dat ze het nog niet echt geprobeerd hebben, Buttercup heeft informatie maar ook Pain Resistance; zou Rat’s zelf antwoord geven na deze halfslachtige ondervraging? Dan komt Schildpad binnen gesjokt. “Hal-lo…jij..hebt mij…geroepen?”, vraagt hij Rat’s. Ja, 5 dagen geleden: “tja het is al voorbij.” “Dan…ga…ik…….weer”

“Nee wacht, heb jij ideeën voor deze BSD?” “Er…is…het meer…van zil-ver.” Stilte “Dat is een queeste op zich”, zegt Liz. “Maar…je…kunt…hem…ook…ingraven…bij…een…mieren-hoop. Dat is…popu-lair…hier.”

“Oh, jullie…zijn…dat pack…van Coyote?” ‘Nounou, pack, Coyote’ wordt er gemopperd. “En jij…hebt Whippoorwill…verraden.” Whipsaw staart leeg terug. “De spirits…waren…daar boos over….tot..ze..hoor-den…dat Coyote…erachter…zat . Coyote…vertelt..jullie…verhaal. Was…dat…alles?” Neen, men wil nog van alles leren: Rat’s wil Mother’s Touch (bestudeer de wonden, leer medicine) leren en Liz Resist Toxin (3 dagen eikensap drinken; hier zijn geen eiken maar gelukkig staat iets in de wagen van Manson), Doc vraagt om Blissfull Ignorance (kameleon zit hier ook niet, maar wel een bijdehandse woestijnhagedis die het ook kan. Deze hagedis vertelt Doc dat hij moet urineren in het bak water die in het maanlicht staat) en Whipsaw wil Luna’s Armor leren (Schildpad heeft wel banden met Moonspirits: baden in het water dat een volle avond in het maanlicht heeft gestaan).

Liz stelt voor om Buttercup zonder drinken in de woestijn in te graven bij een mierennest. Zo gezegd zo gedaan. Het duurt even en dan begint Buttercup te spreken. Maar uiteindelijk geeft hij informatie voor water. Hij is niet in Death Valley geweest, maar in ruil voor zijn dood merkt hij op dat het allemaal erger is geworden, dat er iets doorheen zou kunnen als de goede omstandigheden er zijn. Het onrust, de ruzies en de haat wijzen erop dat het dichterbij komt. Wolfgang houdt zich aan zijn woord en schiet hem dood. In zijn jaszak zit een zegel dat hem kenmerkt als officieel afgevaardigde van huis LaLaurie, slavenhandelaars in Louisiana. Liz merkt op dat dat moordenaars en martelaars zijn: vermijden.

Eerst even regenereren en de contacten in Turquoise in orde maken. Dat kost drie dagen. Dan op naar Oraibi (één kar blijft in Turquoise). De lupus Sunchaser zit te praten (mindspeak) met Little Red Fox als ze ’s avonds aankomen. Men vertelt het tweetal wat er gebeurd is. Little Red Fox stelt voor dat ze hun zaken in Oraibi snel afhandelen en meegaan naar de Wendigo-elders om hun verhaal te doen. De Wendigo zullen hen niet vriendelijk onthalen, maar het verhaal is belangrijk. Hmmmm…tijd voor etiquette. Little Red Fox vertelt dat de Wendigo vooral voor glory gaan (oude broer wisdom en middelste broer honor), ze zijn dan ook fysiek ingesteld. Dus wees voorbereid op fysieke uitdagingen. Respecteer de stam en de voorouders.

 

Atsila, de chieftain van de Fireclan, ontmoet de party als eerste. Ze doen hun verhaal en Doc overhandigd een zak turkoois. Atsila laat de gemcutter van House of the Hard Woman komen: Ituha (zie Personae dramatis). Rat’s vraagt naar Kokyangwuti en of hij Whipsaw wil helpen: Whipsaw is nog steeds aardig, maar minder slim en heeft steeds hoofdpijn. Een klein skeletje (spirit) zit ineens bij Whipsaw op de schouder: jij had dood moeten zijn. Men kent de kracht van de garou, maar dit eist een tol van het lichaam en van de spirits: tijd om de belasting te betalen. Morgen is er overleg met Winawa. Ituha komt aangelopen, zegt iets in Hopi en bestudeert het turquoise: zijn oordeel is dat het goede kwaliteit is. Atsila zegt dat de party oprecht en eervol gehandeld heeft. Hij pakt een vogelschedel en knijpt het fijn: we zullen jullie niet vervloeken. Dan loopt hij weg. Kokyangwuti van de Society of the Spider Woman komt niet veel later aangelopen: iemand genezing nodig? Ja zeker, wie niet? De in versieren-op-de-mensen-manier nog niet heel erg ervaren Rat’s probeert de mooie Indiaanse te versieren: ze is nog niet onder de indruk, en een gebroken riet is ook niet een heel romantisch cadeau. Ze kijkt naar Liz: “Je hebt een mooie gloed. Doe voorzichtig met drank. Je uitstraling komt in de buurt van een Holy Woman.” “Van Coyote? De repercussies zijn niet te overzien. Maar trickster is heel vruchtbaar,” ze mompelt “misschien moet ik de Anasazi (= verdwenen tribe) wel informeren.” Men krijgt het zelfde huisje voor de nacht en maispannenkoeken met water voor ontbijt.

Iedereen staat ’s ochtends bij Winawa. Wolfgang besluit om in lupus vorm te gaan, tot verbazing van zijn toekomstige pack members. Atsila is er, Kokyanwuti, Ituha en Winawa. De chieftains overleggen: de garou moeten investeren (gnosis); een test is niet nodig. Dus terug naar de brandende zon op het plateau op de berg. Iedereen mediteren in de cirkel: een rituele dans wordt gedaan en rook uit een heilige pijp wordt over iedereen uitgeblazen. Kokopelli verschijnt , een spirit met een bochel en dreads. Hij heeft een grote fluit (yes, pun intended), dit is de totem van de Hopi. Hij begroet de party, en kent Coyote want hij is een aspect van Coyote. Hij brengt speciale zegens, want “Coyote waakt over u” en speciaal voor de schone dame. “Genezen? Dat doe ik graag, want jullie hebben iets dappers gedaan.” Hij legt zijn Fluit op Whipsaw…“Wiep!”

Na de trance afscheid nemen en met Little Red Fox op pad. Whipsaw rijdt, Doc en Wolfgang mediteren. Na ene tijd rijden sluiten twee indianen aan: ze kijken argwanend. Het zijn Wendigo galiard Thunderbird Flies Again en galliard-in-opleiding Crawling King Snake .Wolfgang vraagt hoe het is om galiard te zijn voor de Wendigo. “Ah, is dit een challenge?”, vraagt Thunderbird. Wolfgang moet een verhaal vertellen: Er was eens een Metis uit Turquoise. Die ging eens op stap met wat cowboys. Het verhaal van Thunderbird is zeer expressief en fysiek, stem, veel gebaren en het mimieken van personages: niet per se beter, wel de Wendigo stijl. Wolfgang leert wat Apache van hem. Tegen de Rio Grande aan ligt de stam momenteel, hier groeit stug gras en kleine struiken. Bij het kamp worden ze opgewacht. Een grote vrouw staat met haar armen over elkaar, ze heeft twee zilveren tomahawks, ze draagt de leidersveren; zij is de sterkste, zij leidt. Naast haar staat en zwarte wolf, deze heeft een Fang Dagger om zijn nek hangen. Vanuit het niets: een individu rent met twee tomahawks op de party af: de eerste test. Liz springt van het paard, paekt haar bijl en weert de eerste klap af. Ze schopt de benen onder hem uit en hij valt. Ze springt op hem om hem te ontwapenen, maar hij geeft haar een kaakslag. Ze krabbelen op, hij sjokt weg er staan inmiddels een grote groep indianen te kijken. Little Red Fox reageert hier niet op: “Laat mij jullie introduceren bij onze leider” Liz: “graag!” en steekt haar bijl weg.

De grote vrouw is Blood Shikoba (ahroun), de wolf is Hunger of Shadows (theurg). Rat’s heeft van hem gehoord. Hij heeft tegen grote slangen gevochten in het zuiden, zeer eervol, maar een hekel aan blanken. Little Red Fox wijst in de massa: “en dat was onze ragabash Gun-and-Tomahawk” De party stelt zich voor, Blood en Hunger fluisteren. Dan zegt Blood: “Jullie willen vast praten en zo.” “We hebben informatie,” probeert Whipsaw. “Nou,” zegt ze ongeïnteresseerd, “laten we dan maar naar mijn tipi gaan.” Gun-and-Tomahawk sluit aan. Men krijgt gezouten vlees en een gefermenteerde drank. Wolfgang wil zijn eigen drank uitdelen, maar dat wordt genegeerd (hij neemt een demonstratieve grote slok). Rat’s spreekt, hij wordt het minst genegeerd, Wolfgang ligt het moeilijkst. Rat’s doet het hele verhaal in garou speech uit de doeken (Death Valley, bane, metis vermoord (“oggot”), grotere bane hierachter. “Waarom heeft hij (Whipsaw) een spiraal?” vraagt Hunger aan onze theurg. Rat’s legt het uit (Black Spiral Dancer, gevecht, litteken). De ragabash slaat Rat’s: “Geen litteken!” Rat’s zegt: “Jij bent geen Black Spiral Dancer! Jij vecht niet met Balefire!” Ja, Balefire geeft nare littekens. De ragabash geeft Whipsaw een houtje, veel drank en snijdt het litteken, ruim, weg. Whipsaw gaat in crinos om te genezen. De Wendigo reageren niet. Na een kort gesprek tussen de Wendigo geloven ze het verhaal, ze gaan overleggen met de Uktena. “Secundaire redenen?” Renown. “Klaar om een verhaal te vertellen?” Ja! “Maar jullie galliard is wel weaver- en wyrmbringer. Als wolf spreken is waarschijnlijk beter.” Whipsaw leert de Moot Rite om hem te kunnen introduceren, Wolfgang gaat het zo goed mogelijk in Apache doen (aangevuld met garou speech). De theurg Hunger introduceert de party, negatief. Whipsaw laat stilte opbouwen, en doet dan de moot howl: de Wendigo zijn hierdoor licht in verlegenheid gebracht want de party regenereert de caern met Gnosis. Wolfgang vertelt het verhaal met mimiek en fysiek, als lupus. Geen ovaties, maar hij krijgt de lachers op zijn hand als hij bij het stuk van Buttercup (een blanke) in zijn eigen vorm veranderd. Daarna afwachtende stilte. Hunger en Blood Shikoba overleggen kort: ze kunnen niet om het verhaal heen. Vooral het opnemen tegen vier BSD’s. De renown wordt bevestigd. Blood zegt: “Ik denk dat jullie een queeste hebben. In Louisana. Jullie zijn tot nu toe niet als andere wyrmbringer. Jullie zijn wel dapper en eervol. Wees voorzichtig met de Weaver. En met Coyote. Nu: drinken en even geen oorlog voeren.” Dit begint plichtmatig, maar wordt steeds iets losser.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s