Tanais 2 – 19

Tanais serie 2 sessie 19 – 13 september 2018

Op weg naar Qawha. We weten dat de vijfde expulsion engine daar niet opgestart is. Daarom ligt hij nog op Aarde. Op dit moment ligt er een heel sterk krachtveld rondom Qawha. We weten uit onze vorige Alternate reality dat hier Imhotep zijn plantjes heeft geplant waar allerlei kennis uit de 24e eeuw in de genetische code zit. Dat is de bron van de White Collar technologie. We zouden ons kunnen voordoen als onderhoudsploeg. Eerst gaan we een quantum opzij naar de Steampunk zijde om uit de witte bron te drinken. Het is hier ongeformatteerde witte mist. De bron heeft de vorm van een witte zandcirkel. Claude pakt wat zand. het voelt vitaliserend. Risha trekt zijn kleren uit en neemt een zandbad. Na een paar minuten gaan de anderen langzamer bewegen, of hij sneller. De rest volgt zijn voorbeeld. Nu zijn we net zo snel als de white collars. Terug naar Aarde. Rischa verandert Chang en zichzelf in Toeareg Claude verandert zichzelf in een Masai en Gwan verandert zich per ongeluk in een kameel. Zo lopen we de enclave binnen. Niemand let op ons: we zien er uit als lokale white collars, we hebben de juiste snelheid en kleding, onze aura is verzadigd van witte bron energie. Met [Correspondence] ziet Gwan heel diep onder de grond restanten van machines, recht onder waar de plantjes groeien. Er loopt hier ook een zwarte elf in bedoeïnenkleding rond, die doet alsof hij hier thuis hoort. Claude volgt hem. Maar er gebeurt niets bijzonders. De drow gaat bij een kampvuurtje zitten en luistert naar de stoere verhalen die er verteld worden over het verslaan van legendarische beesten. Claude probeert hem te lokken een visioen zien van een wenkend insect in het vuurtje, maar de elf gaat er niet op in. Met [Color] is te zien dat hij verzadigd is met Ka. Wij zijn ondertussen zelf ook een kampvuurtje aan het maken en we graven met [Matter] een tunnel omlaag naar de machinerie. De grond gaat trillen, het water gaat kolken. Met alle magische zintuigen is waar te nemen dat Igot zich nu via deze witte bron gaat voortplanten. De Tempest gaat doorbreken in de plantjeskas. De plek van de expulsion engines is nu een muil van Igrot. Gwan heeft een moment van groot inzicht, hij begrijpt opeens hoe hij ons terug in de tijd kan zetten! Hij zet ons terug naar et moment dat we de blik opvangen van de drow.
Er is een klein Alternate effect. Met [Color en Spirit] zien we dat de Ka uit het oorspronkelijke Ka-vat van de Expulsion Engine, samenvalt met de ingang van een zwarte bron, op precies dezelfde plek maar in een andere kleur-dimensie. Midden in de zwarte bron is een soort luchtbel met iets er in. Een [Color, Correspondence, Spirit – effect] brengt ons in de luchtbel. De zwarte bron voelt lekker aan. De luchtbel is een soort capsule waar een oude, verschrompelde hagedis met een tulband in zit te mediteren.
“Goedendag, wat doet u hier?” vraagt Risha.
“Welkom, ik verwachtte jullie al,” zegt de hagedis, “Jullie zijn zo belangrijk aan het worden voor moeder Igrot dat we graag met jullie willen praten. Er is een misverstand over de aard van mijn moeder. Het is duidelijk dat jullie inzien dat het voortbestaan van ons nageslacht belangrijk is.”
Claude zegt: “We zijn ons bewust van het goede dat Igrot brengt, maar we vinden het voortbestaan van de Aarde belangrijk.”
“Ik zou het ook fijn vinden als de Aarde blijft bestaan, maar moeder heeft voeding nodig voor de voortplanting.”
Claude onderhandelt dat Igrot niet hier begint met spawnen. “Dat was om jullie te lokken. Alle magie verdwijnt uit de wereld als Igrot er niet meer is. Als jullie je alien-status weten te herstellen, zal jullie magie er nog zijn, aliens. Maar de Aarde wordt magieloos. Ook met terugwerkende kracht. Ok wij hebben liever dat de werelden aanmeren, want dan blijven wij ook bestaan. Maar Igrot wil voortplanten. Je kunt herkennen dat het zo ver is als de planes door elkaar gaan lopen. Dat levert veel ellende op voor de vierdimensionalen, maar voor jullie is het het teken dat het zo ver is.”
Claude vraagt: “Willen jullie Daguerre vrij laten?”
“Ja, dat zullen we doen als teken van goede wil. Als wederdienst vragen wij dat jullie het voeden van Igrot niet in de weg zitten. Dus geen cultussen uitroeien. Die zijn alemaal eindig. Wij Grootzerai zullen ook uitgeroeid worden als de werelden niet aanmeren. Er zal tijdelijk chaos zijn, maar dat is onvermijdelijk.”
Risha vraagt: “Hoeveel tijd hebben we?”
“Vanaf het moment waar jullie vandaan komen acht maanden. We kunnen jullie uitspugen op het moment dat je binnenkwam of op ieder ander moment tot de voortplanting.”
“We moeten de Engines repareren, dus doe maar op het moment van vertrek.”
Als we terug komen is er inderdaad geen tijd verstreken. Er komt geen aardbeving. We maken een glazen tunnel die naar beneden spiraalt naar de machines rondom het grote zwembad. Alles ligt vol met zand. Met [Forces en Matter] maken we een koepel over de machinerie en dan wordt het zand er uit gezogen en ergens in de woestijn gedumpt. We gaan deze Engine gebruiken als voorbeeld om de andere mee te repareren, want deze is nog helemaal intact. De enorme hoeveelheid Ka begint in het reservoir erboven al een laagje Ba aan te zuigen. Op deze Engine kunnen we oefenen: eeerst moeten we begrijpen hoe de machine werkt, dan kunnen we hem verplaatsen en aanzetten. Chappie zou ons kunnen helpen. We kunnen ook de handboeken bestuderen in de verleden tijd van Witte Stad.
Eerst aan we Daguerre ophalen. We hebben haar het laatst gezien in Bronwë. En daar zit ze inderdaad in de kroeg met een pilsje. “Hé, lang niet gezien. Ik heb heel wat meegemaakt. En ik werd potseling vrijgelaten. Die drie weken waren lang, maar ik heb er een hoop geleerd. Wat daar gebeurt is een onontgonnen markt. Ik ga geld verdienen …”
“We kunnen een goed woordje voor je doen bij de koning.”
Zo gezegd zo gedaan. Het kasteel is al behoorlijk ingericht en koning Karel ontvangt ons graag. Een vergunning voor een huis van plezier is zo geregeld. Discretie verzekerd.

Next: Witte Stad
5XP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s