Scorpio Rising – 3

OOC, het is nuttig om hier voor jullie informatie de rules voor spirit (en dus ook bane, maar niet fomor/mockery) combat weer te geven:
Init: Will+Gno
Ess: Health
Gnosis: Mental, social rolls
Willpower (hoeft hiervoor niet uitgegeven te worden): Moving, attacking, soaking
Rage: Damage

De sessie:
Liluye stuurt de groep door naar Mouse Moon. Het is al laat en iedereen is moe en afgedraaid door de lange rit, maar de natives hebben geen zin om te wachten. Eerst maar eens ‘cleansen’
Mouse Moon is een jonge vrouwelijke Uktena theurg met gevlochten haar en veel kralenkettingen (Turquoise komt als half-edelsteen het meeste voor). Ze praat niet veel met de wyrmbringers en neemt hen mee naar een Sweat Lodge. De aarden Hogan heeft een klein luchtgat aan de bovenkant. De groep wordt gevraagd om hun kleren uit te doen en spullen af te leggen. Nadat ze plaats hebben genomen krijgt ieder een drankje in een aardenwerken schaaltje. Ze kijken er verdacht naar, maar dit zou wel een heel omslachtige wijze zijn om hen dood te maken. Het smaakt bitter en zout met een vreemde zoete nasmaak. Dan gaat het vuur en de rook pas echt goed aan. Mouse Moon loopt een paar keer rond de groep die rond het vuur zit. Ze strooit kruiden op het vuur, ze chant en vertrekt. Na 10 minuten merkt iedereen behalve de Ragabash Doc en Shameful dat ze behoefte hebben om naar hun niet ‘natural form’ te gaan, dus de vorm tegenovergesteld aan hun natural form: primal urge. Rat’s horizon wordt een grote zwaar behaarde man met een slecht kapsel laarzen en een unibrow (25). De Metis Shameful blijft in crinos. Doc heeft veel weersstand opgebouwd door zijn eigen brouwsels en weerstaat het effect en switched zelf. Het werkt verkwikkend en rustgevend. Als ze na een uur buiten komen zijn hun kleren ‘gezegend’ op een ‘speciale manier’, ze ruiken nu een beetje, maar bijkomstig is dat ze wel dedicated zijn (dat dan weer wel); de spullen (voorzover niet al eerder gedaan) ook.
Verfrist gaat de party op pad. Ze dalen af in de koude nachtelijke death valley. Langs d erotsen omlaag en lopen. Een groepje indianen staat op de rand te kijken. Ze zijn nog niet uit het zichtsveld of ze worden aangevallen door een groep van 6 Scrags: vlijmscherpe, dolk achtige uitstekels op hun klauwen, hard pantser. De stoottroepen van de Wyrm. De krengen zijn taai en slaan hard. Ze hebben ook beschikking over veel ‘rage’ en een ability die aanzet tot frenzy. Whipsaw vol getroffen door een Scrag klauw die hem doorboort, zijn long geperforeerd en Whipsaw stervende. Zijn instinct en rage redden hem. De wonden sluiten, maar laten ene extreem hinderlijk litteken na (collapsed lung). Wolfgang’s schouder wordt doorboort, zijn slagader is opengereten. Hij strompelt achteruit en ook bij hem doet de rage zijn werk, maar zijn arm is niet meer te gebruiken (withered arm). Men gaat massaal in Crinos. Liz weet als eerste om een af te maken. Maar ook bij haar is de prijs hoog, gewond, en geestelijk en lichamelijk (rage en willpower uitgegeven). De Scrags gebruiken hun ‘frenzy’ ability. Wolfgang zet het op een lopen (fox frenzy), maar de rest of weerstaat of gaat in berserk frenzy. Het feit dat ze samen het Indianen ritueel hebben gedaan helpt hen nu een beetje dat ze elkaar niet direct afslachten maar eerst de scrags aanvallen. Shameful legt er ook een om, maar ook bij hem was het een gevecht op leven en dood. Doc volgt en daarna Rat’s Horizon. Als laatste worden Whipsaw en Wolfgang ontzet. Wolfgang moet ook nog het (uit)lachen van de Natives op de richel verdragen. Dit is dus de reden dat de Uktena niet meer zo veel hier komen, er lopen hier veel banes rond.
Na een poos lopen, de rand van Death Valley is niet meer te zien. Komen ze 4 Pattern Spiders tegen, de stoottroepen van de Weaver. Vreemd. Ze dansen en wiegen op hun poten en hebben de party gezien. Whipsaw en Wolfgang proberen te communiceren, maar de Spiders zijn in gevechtsmodus: de reality deviants moeten weg. Een nieuw gevecht. De party gaat nu snel in crinos, dat is nodig want het pantser van de spinnen is extreem taai en ze hebben een charm op elkaar gedaan. Gelukkig slaan ze niet hard. Maar de krijgers (Liz, Shameful) worden getroffen door hun draden en ze merken dat onmiddellijk hun kracht en energie achteruit gaan: de spinnen proberen hen in de gauntlet te spinnen. Het gevecht duurt lang. Wolfgang probeert te schieten, maar kogels doen het niet zo goed. De krijgers worden steeds zwakker. Whipsaw danst en springt in het rond en de Spider heeft veel moeite met hem te raken. Doc weet er als eerste een om te leggen en dan gaat de party pas echt samenwerken: eerst de krijgers bevrijden. Bij Liz werkt dat en haar spider sneuvelt. Bij Shameful komt het te laat en Shameful verdwijnt uit de realiteit. Nog twee spinnen worden doodgemaakt. Rat’s Horizon en Wolfgang gaan de Umbra in om Shameful te helpen. De gauntlet is hier zo dun (2) dat Rat’s – die zich braaf afstelt op de umbra en dan door de gauntlet stapt – te ver doorschiet. Het gaat Wolfgang beter af. Liz slacht ondertussen, met zichtbaar plezier, de laatste Spider af.
De Umbra is een chaos, paarse psychedelische flarden tegen een zwarte achtergrond, in een klokende massa van groen en blauw. Aan de rand van deze umbral storm spirits, heel veel. Vogels meent Rat’s te zien. Thunderbirds? Ze zijn niet ver van het oog van de storm, niet ver van de caern. Maar eerst Shameful. De storm geselt beide garou. Maar ze grijpen de verzwakte Shameful vast, trekken de draden los en nemen hem mee door de gauntlet. Eenmaal uit de gauntlet en terug op de wereld krijgt Shameful snel energie terug. Rat’s vertelt wat hij gezien heeft en ze gaan verder.
De plek van de caern ziet in de realiteit uit als een doodnormale plek in death valley, kaal en droog. Maar spiritueel is hier een enorme kracht, en het voelt slecht. De gauntlet is 1, dat is belachelijk dun. Whipsaw en Doc nemen een kijkje in het oog van de storm. Het idee is om te kijken of er een Totem Spirit zit. En die zit er inderdaad. Een dreigende stem vraagt de garou wat ze komen doen. De garou stellen zich voor en vragen hoe ze de entiteit moeten aanspreken. ‘Whippoorwill’ zegt de greater spirit en hij begint te vertellen over zijn daden, grootheid en functie; dat waren dus de vogels die Rat’s zag. Whipsaw ziet Whippoorwill als een bondgenoot van Anubis, een psychopompus. Maar de ragabash steekt de draad met vogels en zegt dat ratten (zijn totem) graag vogels eet. Whippoorwill kan er niet om lachen en gooit Doc de Umbra uit. Whipsaw blijft nog even spreken met de totem spirit. Pas dan keert hij terug verwilderd en gechoqueerd.
Ondertussen hadden Shameful en Wolfgang een visioen van een cowboy die en deurtje openmaakt in hun geest en even in de helverlichte deuropening staat. Ze horen het geratel van zijn sporen en hij klopt zijn hoed af. Coyote. Nog een totem spirit. Mogelijk de originele van deze plek. Coyote waarschuwt hen: dit is een gevaarlijke plek. Ga weg. De mijnen van Turquoise. Daar ligt iets dat jullie kan helpen, maar pas op, het kan ook corrumperen. Dan gooit hij zacht vloekend zijn schoenen in een hoek van de geest en loopt weg (en doet de deur dicht.) Dit visioen delen ze, misschien is de caern (Visions) nog niet zijn complete oorspronkelijke kracht kwijt?
Whipsaw zegt niet veel over het gesprek, maar op de terugreis naar Furnace Point wordt de party niet meer lastig gevallen door banes. De Indianen onthalen de party nu met respect, ze hebben zich bewezen: het is laat maar nu tijd voor verhalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s