The RoSE – slot

De solars zijn op pad met hun vliegende citadellen. De lunars staan op het punt om op hun geheime missie te aan, als in hun hoofd een alarm afgaat. “De Wyld is losgebroken! Allemaal naar de grenzen!” Eye of Autumn zegt: “We hebben het Schild van Gethamane!” Maar dat helpt alleen op de schaal van een stad’ of hooguit een berg. En wij hebben een opdracht: Gaia naar de voormalige Heilige Berg te brengen. Als dat niet lukt, is Creatie sowieso verloren. We besluiten om zoveel mogelijk partijen te waarschuwen via de spiegels van de commandocentrale en door te gaan met onze missie.
We kiezen onze vorm en gaan op pad. Eye gaat als raiton, Tawuz in Beastman-vorm met Sarina op zijn rug, Marina als zeilvis, Shi Mei Lan als sharkbat en Gaia neemt de vorm aan van een klein groen draakje – 10 meter lang hooguit. Met alle drukte lukt het ons om onopgemerkt de zee over te steken. Het eiland is gehuld in schaduwen en er klinkt doedelzakmuziek. We weten weerstand te bieden aan de verleiding om met de muziek mee te dansen.
Als we over het land vliegen, zien we dat de geomantie erg is veranderd. Rivieren die bergopwaarts stromen, brandende bossen die niet sterven. Het is niet helemaal donker, er hangt een rode zon aan de hemel. ’s Avonds zijn er grote feesten. Wij worden ook moe, maar willen niet mee gaan feesten. We besluiten uiteindelijk om toch maar ergens te pauzeren. Marina doet Spider’s Trapdoor om ons te camoufleren. Ook houden we de wacht.
Eye heeft de laatste wacht. Er komt een optocht van zo’n twintig monniken langs, in dikke pijen en met stevige oordoppen. Eentje kijkt onze kant op en stoot de anderen aan. Eye maakt de anderen wakker. Tawuz loopt er op, af met lege handen. We communiceren via een rol papier en een zelfschrijvend penseel.
We blijken allebei op geheime missie. Wij identificeren ons als degenen die de Immaculate Speaker naar Lookshy hebben gebracht. Zij vertellen dat er over twee dagen door de keizerin een belangrijke ceremonie wordt gedaan op de rand van de vulkaan. Op dat moment is ze kwetsbaar, en willen ze toeslaan. Wij vertellen dat er daar een poort naar de onderwereld is, of komt, en dat wij die willen afsluiten. We concluderen dat we elkaar kunnen helpen. “Maar wie is toch die draak?” vraagt er eentje. We vinden dat Gaia toch echt zelf moet voorstellen, en daarvoor moeten we haar toch wakker maken.
We gaan thee zetten, Gaia ontwaakt als de zon opkomt. “Kindertjes! Wat leuk!” Ze stelt zich voor als hun grootmoeder. Als ze hen zegent, is het duidelijk wie ze is. Ze drukt hen ook op het hart dat ze zich moeten voortplanten.
We besluiten om samen verder te reizen. Alleen, zij kunnen niet vliegen. Sarina biedt aan om een Cloud Trapeze te gebruiken. Goed idee, dat gaat sneller. Wij krijgen oordoppen van hen. Dat helpt, de muziek werkte erg op de zenuwen.
Van bovenaf zien we dat er grote stukken van het land alweer opklaren. Als een warstrider of autochtoonse exalt een demon verslaat breekt daar een stuk van het wolkendek open. Vanaf deze hoogte zien we dat er overal op het eiland gevochten wordt.
De vulkaan komt nog tot halverwege de oorspronkelijke hoogte van de Heilige Berg. De zwarte wolken komen uit de vulkaan. Waar vroeger de top was, is nu een raar gat in de realiteit waar geel licht uit komt. Op de rand van de vulkaan staat een gebouw. Dat is op de plek waar ooit het gekkenhuis van de akuma stond, en de tempel van Luna. Er is veel bedrijvigheid. Het is een kasteel in aanbouw en er zijn duizenden Hopping Puppeteers bezig.
Gaia zegt: “We moeten opschieten. We naderen het centrum van het kwaad.” We krijgen ook last van de atmosfeer. Gaia moet echt hier bij dat kasteel zijn en als ze begint zal de Ebon Dragon komen. Wij moeten hem tegenhouden. Sarina stuurt via Written On Water een roep om hulp naar de solars. We zetten de monniken af, zodat die de keizerin kunnen bevechten. Eén blijft bij ons als relay. Op de muur van het kasteel staat de sutra van de One Handed Maiden:
Once, there was a maiden…
….who struck an iron wall until it shattered her hand.
She did not stop, though cracks spread through her bones.
She did not stop, though blood sprayed her eyes.
She did not stop until she shattered the wall.
“Survival is fury,” she said.
We kijken naar Gaia, met haar verbrijzelde voorpoot. Ze zegt: “Is het zo ver?”
Onder ons verandert een stuk land in een schaakbord. Een oude siderial speelt tegen een derde cirkel demon en wint. De lucht erboven klaart op.
We klimmen over de rand. Het gat is enorm. Er hangt een spinnenweb in, van een soort Soulsteel. Het weent en jammert. “Daar kan ik niet doorheen,” zegt Gaia.
Er klinkt een bazuin uit het kasteel en er laaien groene vlammen op uit het gat. Hoe krijgen we het web weg? De draden zijn een meter dik. We denken dat we wel wat steunpunten kunnen losmaken. Marina laat een genezende spirit los uit een kristal en laat die op Gaia inwerken, het helpt een beetje. Ze probeert geesten uit het soulsteel web in het kristal te steken, maar dat werkt niet. Olric stelt voor om met Luthe het web kapot te rammen. De citadel heeft tegenwoordig een versterkte boeg, dus dat zou moeten kunnen. Dat hebben we in het geheim laten doen, onder het mom van reparaties na millennia op de zeebodem. Vanaf het kasteel klinken meer klaroenstoten, er wordt geschut in stelling gebracht.
Luthe verschijnt. We weten ze te overtuigen. Luthe gaat omhoog om het geschut te ontwijken en duikt dan loodrecht omlaag. Het web kan veel hebben, Luthe verdwijnt er half in. Het soulsteel  vouwt zich er omheen. Met een geluid alsof er duizend kinderzieltjes krijsen scheurt het. His gooit de handrem er op en gaat volle kracht achteruit, omhoog. Het lukt, Luthe trekt een heleboel zielen met zich mee en is bedekt met de groene vlammen van de Tempest. In Luthe gaan de alarmen af, de vlammen zijn erg corrosief. Ze gaan snel de zee in om te blussen.
Het web is gescheurd, de wateren van de Tempest komen omhoog. Gaia begint met haar magie. De groene wolken veranderen in helder groen licht. Achter ons klinkt een kreet van frustratie van de Ebon Dragon. Er komt een enorme slak van pure duisternis uit het kasteel onze kant op gekropen, zo’n honderd meter lang. We roepen Luthe op, dat komt weer onze kant op. Als de slak ons bereikt blijkt het absolute duisternis te zijn. Erg sterk, opheffen lukt niet. Sarina zet haar Caste-sign aan, maar zelfs daarmee kan ze niet meer dan vijftien centimeter zien. Marina doet All Encompassing Sorceror’s Sight. Ze ziet een draak op enige afstand zitten, die ons observeert.
1. Eye zegt: “O grote Ebon Dragon, als u wilt dat we u zien, moeten we u wel kunnen zien.” Gegniffel. Ze voelt dat er iets essentieels uit haar wordt weggetrokken. “Kunnen we er niet over praten?” Ze wordt opzij geslagen en moet snel in een vogel veranderen om te voorkomen dat ze in de vulkaan valt. Dan verandert ze Shalgero’s Pride in een harnas en een speer, steekt de Ebon Dragon er mee. Direct daarna verandert ze in een sprinkhaan. Ze raakt hem, en verwondt hem ook!
Shi Mei Lan is een hele tijd bezig geweest om een Celestial Dragon op te roepen (die van Yu Shan). “De duisternis opheffen kan ik, maar ik kan niet aanvallen.” Hij klapt drie keer. “O, maar dit is een sterke! Wacht, ik roep er iemand bij.” Er verschijnen een paar hemelse leeuwen en sfinxen.
Marina neemt de vorm aan van een Mayfly Mask (die de giftige atmosfeer van de yozi’s kan neutraliseren) en fladdert die kant op. Sarina doet een combo Sprit Cutting Technique en Essence Arrow. De charm geeft geen licht, maar raakt wel en doet ook wat schade. Gaia gaat door met haar incantatie, en de Ebon Dragon is op weg naar haar. Hij roept een blauw licht op en plenst dat in de Tempest. Er ontstaat een vloedgolf die onze kant op komt.
Marina valt aan met Devil Restraining Grip, maar dat lukt niet. Tawuz begint in bloemrijke diplomatieke taal op de Ebon Dragon in te praten. Dat lukt in zoverre dat hij reageert op de opmerking “dat hij de grootste aller yozi’s is”. Hij strekt zich uit in volle lengte: vijftig mijl van neus tot staartpunt, twee mijl breed. Hij is nu groter dan zijn duisternis-effect, die heeft geen effect meer. Zijn lichaam is rond de bergtop gewikkeld.
Intussen komt de Torrential Cascade de krater uit. De Immaculate monnik stelt zich op tussen de golf en Gaia en Shi Mei Lan springt er op af, maar Gaia tilt de monnik op. Zelf is ze ook groter aan het worden. De opening naar de onderwereld wordt langzaamaan kleiner.
2. Eye verandert in een octopus en valt een oog van de draak aan met de Octopus and Spider Barrage. Ze weet een aantal keren te raken. De draak doet een sorcery: Cantata of Empty Voices. Sarina gooit in een reflex Countermagic. Het werkt, maar maakt enorme herrie. Altijd beter dan het effect van die spreuk… Shi Mei Lan staat na te denken. De celestial dragon, sfinxes en lions stoppen de vloedgolf. Zijzelf probeert een Flying Guillottine, maar die lukt niet. Marina probeert de Devil Restraining Grip nog eens, en slaagt. Voor zo ver dat uitmaakt voor een vijftig mijl lange draak… Tawuz gaat verder met vlijen, maar de yozi heeft het door. Tawuz ziet opeens dat Eye geen schaduw meer heeft en voelt de zijne ook weggerukt worden. De draak heeft iets in onverstaanbaar Old Realm gezegd, waardoor de schaduw van Tawuz naar hem overloopt.
3. Luthe verschijnt over de rand van de vulkaan en de solars en dragonblooded voegen zich bij het gevecht. De Ebon Dragon wijst naar Marina en rukt ook haar schaduw van haar af. Intussen komen er vier schaduwkrijgers aan: de monnik is zijn schaduw ook kwijt. De schaduwen vallen hun oorsprongen aan, dus Eye, Tawuz, Narina en de monnik worden daardoor bezig gehouden. Sarina doet een Essence Arrow en raakt. Atis doet een Mist on the Water Attack, nadat hij zijn anima aangezet heeft, en valt aan met Cascade of Cutting Terror. Hij raakt. Eye en Tawuz zij tegen hun eigen schaduw aan het vechten en kunnen niet meedoen. Sango doet Incantation of the Invincible Army. Fel zonlicht schijnt op haar neer en onze moraal wordt maximaal. Dat geldt ook voor de Immaculate monnikken. Little Shu schiet een vloed aan pijlen af, in totaal achttien. Maar drie ervan raken, maar ze doen de draak wel significante schade. De Ebon Dragon is geërgerd en slaat naar hem. Little Shu staat op zijn airblade en weet weg te duiken. Hij heeft in de afgelopen dagen zijn harnas geactiveerd met demonenbloed, maar is even vergeten dat het de bedoeling is dat de Ebon Dragon hem raakt, zodat die de volle schade terug op zichzelf krijgt.
Gar haalt uit met zijn Goremaul en raakt. De Ebon Dragon wordt even onstoffelijk om de tremor te ontlopen. His ziet hem verdwijnen en zet zijn derde oog aan. Marina is ook met haar schaduw aan het vechten. Phoenix verandert zijn zwaard in een Ghost Fire, en valt de gedematerialiseerde draak aan. Raak! Zowel Gar als Phoenix leven helemaal op: een punt Willpower terug. Ze zijn dragonblooded en hebben een primordial verwond. Hier zijn ze voor gemaakt. Én ze verdedigen Gaia, dat helpt ook.
Ghurkan doet een Essence Fangs Technique, en slaat met de serpent sting staff. Ook hij raakt. Dan doet Olic een Death of Obsidian Butterflies. Hij wacht even tot de draak weer materialiseert. Shi Mei Lan roept een earth elemental op om de rand van de vulkaan onder de draak instabiel te maken. Daarna trekt ze zichzelf terug. Néré blijft in de buurt van Little Shu, voor het geval die genezing nodig heeft.
4. De Ebon Dragon is nu merkbaar gewond. Aggravated damage en schade die veroorzaakt was door het inzetten van Virtues blijft, maar de Lethal damage geneest akelig snel. Hij spuwt kou en duisternis naar Gaia. Little Shu gooit zich ertussen en wordt geraakt. Het harnas weerkaatst de volle schade, en hij zelf krijgt een veelvoud van wat Little Shu te verduren had. Hij valt ook nog eens aan met twee klauwen. Little Shu ontwijkt de klap niet, en raakt zwaar gewond. Néré grijpt in en doet Grievous Wound Alteration om de Aggravated damage  te verhelpen, en Wound Closing Touch om Lethal damage naar Bashing om te zetten. Little Shu kan er weer tegenaan, maar de schade van de drakenadem gaat door. Nu gaat Olrics Butterflies spreuk af.
De draak is intussen zwaargewond. De grote gestalte verandert in een draak van zo’n twaalf meter, die dood ligt te gaan. Xar doet een combo van Five Dragon Style martial arts en raakt. Sarina schiet een zonnepijl af en raakt ook. De draak verandert in een poel pure essence, die door het steeds kleiner wordende gat de onderwereld in stroomt. Sarina overweegt om Ghost Eating Technique te gebruiken, maar we zijn bang dat de persoonlijkheid van de Ebon Dragon zo sterk is dat hij zelfs via het innemen van zijn essence zal corrumperen. Dus we laten de essence gewoon wegstromen.
Néré en Marina helpen Little Shu met Nature’s Healing Bounty. Maar dit verbant hem naar Elsewhere, de drakenadem was meer sorcery dan vergif. Sango doet een Adamant Circle Countermagic. Dat werkt. Duisternis spuit uit zijn poriën en ontploft.
Een Immaculate monnik komt het kasteel uitgelopen. Hij draagt een rood jaden dire lance, met daarop het hoofd van de keizerin. Tawuz maakt een buiging. De monnik buigt terug. Dan gooit hij de lans, inclusief het hoofd, door het kleine restje van het gat naar de onderwereld. “Dus, wat gaan we doen?” vraagt Atis aan de monnik, “Kunnen we vrienden worden?”
“Ik heb van GrootMoeder begrepen dat we voor de gek gehouden zijn. Wij gaan meer Gaia’s wil doen. Als jullie dat ook doen zal het goed kunnen gaan.”
“Nu moeten we nog de Wyld bestrijden. En de vier andere yozi’s”, realiseren we ons. Maar niet vandaag. Ghurkan haalt een fles heel goede wijn (een oude Regenboog?) tevoorschijn, die hij speciaal hiervoor bewaard had.
Morgen begint de rest van ons werk. En er zijn acties en vragen voor de langere termijn. Gaia geeft de vier overlevende monniken de opdracht om zo veel mogelijk dragonblooded te redden. Sango vertelt hen dat ze altijd wil helpen en samenwerken. De lunars hebben behoefte aan een Moot. We moeten een nieuw Deliberative bijeen roepen om vrede met elkaar te sluiten.
Wat doen we met de yozi’s die mee hielpen? Wij willen onze belofte houden. Wat doen we met de tegenstanders? Hen totaal vernietigen willen we niet. We moeten wel iets houden om tegen te vechten, anders verliezen de solars zich in intern gekibbel en decadentie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s