The RoSE – 69

The RoSE – 69
15-01-2015

Achtergrond: Toen de goden in opstand kwamen, voorzagen ze dat een aantal incarnae zouden sneuvelen. Daarom gaven zij de siderials de mogelijkheid om nieuwe incarnae aan te wijzen. De incarnae zijn de grote goden: Sol, Luna en de Maidens. Na de oorlog waren er inderdaad goden gesneuveld. Maar Sol verbood het aanwijzen van nieuwe incarnae, en trok de bevoegdheid in. Nu Sol zelf dood is, is dat verbod vervallen. Er is geen vastgesteld mechanisme om Sol te vervangen. De shortlist bestaat uit de kandidaten die de goedkeuring van de resterende incarnae kunnen wegdragen.

Atis denkt na over manieren waarop de ghoul god kan worden uitgeschakeld. Hij is er nog niet uit.
De volgende sessie van de debatwedstrijd begint weer over de opvolging van Sol. Olric wil nog steeds dat er voorlopig geen Sol gekozen wordt. Tawuz zegt dat de ghoul god aanwijzen als Sol, terwijl hij verbannen was door Sol, een gotspe zou zijn. En Ahlat is een goede oorlogsgod, maar je moet ook aan de tijd van vrede denken. Hij prijst Opa aan. Olric probeert dat te ondergraven door erop te wijzen dat Opa familie van hem is. Tawuz vindt de connectie – via zijn solar mate in een vorig leven – zwak. Maar we zijn van het kernpunt afgedwaald: het verslaan van de Ebon Dragon. De laatste opvallende opmerking komt van de interim tuinman: dat de Monkey King ooit zei dat je alle virtues op gemiddelde sterkte moet hebben.
Wajang wordt uiteindelijk aangewezen als de winnaar van de debatwedstrijd, niet op argumenten maar op stijl.

Dag vier zijn de gevechten in Martial Arts. De kampioenen uit de verschillende klasses vechten tegen elkaar met Duelling Torcs. Sango mag kiezen wie ze als eerste bevecht. Ze kiest de dragonblooded. Het blijkt een aarde-type, formaat sumo-worstelaar. Hij probeert haar te grijpen, maar ze is te snel. Ze doen elkaar af en toe een beetje schade, tot de dragonblooded gelijkspel voorstelt. Daarna vecht hij tegen de mortal. Die is een erg goede martial artist en uiteindelijk geeft de dragonblooded zich gewonnen. Het publiek is uitzinnig.
Sango en de mortal zijn aan elkaar gewaagd. Het publiek geniet: een sterveling die een solar aankan! Ze gebruiken allebei flink wat Willpower. Uiteindelijk, als ze allebei uitgeput zijn, geeft Sango zich gewonnen.
Li Wong, zo heet de man, wint een jaar staatsburgerschap van Yu Shan, en een maanzilveren lauriertak. Luna reikt hem uit, en fluistert hem in dat dit niet het goede jaar is om de prijs te incasseren. Hij mag op de maan wonen. “Of in Nexus,” zegt Sango. Daar voelt hij wel wat voor. Er schijnt een beroemde dojo te zijn. “Ik kan je introduceren,” zegt ze. Ze spreken af voor de avond.

In de middag gaan we naar het badhuis om te delibereren over manieren om de ghoul god aan te pakken. Atis wil hem uitdagen, tot Sango hem er aan herinnert  dat die in Rathes helemaal niet op de voorgrond trad. Zijn aanhangers overtuigen van zijn onbetrouwbaarheid is lastig. We besluiten dat we er zo niet uitkomen en gaan naar buiten. Het theepaviljoen blijkt verdwenen te zijn! De incarnae hebben besloten dat de ghoul god niet verkiesbaar is. Hij heeft oorlog in de hemel veroorzaakt door zich tegen zijn aanhouding te verzetten. Dat is een categorie 5 vergrijp, wat hem diskwalificeert voor de positie.

Die avond is de verkiezing. “Wie is er voor Atis?” Klein applaus.
“Ahlat?” Die is aanwezig met veertig van zijn bruiden, en houdt een vlammende speech. Atis en hij begroeten elkaar hartelijk. Als je naar Ahlat luistert, is de ghoul god uitschakelen een fluitje van een cent.
Daarna speecht Wajang. Hij betoogt dat hij de schaduw is. Als hij verkozen wordt heeft de Ebon Dragon geen bestaansrecht meer.
Opa ziet er op zijn paasbest uit. Mooie snor, lange vlecht, perfect martial arts pak. Hij wordt aangekondigd als Sifu. Zijn toespraak lijkt wat te rammelen, maar er zitten dingen in die bij allerlei groepen tot instemmend gemompel leiden. Erna zwijgt men, tot sommigen van ons een beschaafd applaus inzetten.
Atis heeft de anderen voor laten gaan, en houdt een bescheiden toespraak met het thema verandering.
De Maiden of Endings stapt naar voren en vraagt: “Welke kleur heeft jullie zon?” Atis: “Wat je krijgt als je goud, zilver en koper samenvoegt.” (Tumbaga, het heeft een soort oranje goudkleur.) Wajang: “Grijs, met witte en zwarte schaduwen.” Ahlat: “Niet groen, niet blauw, niet zwart, helderrood!” Sifu: “Geen kleur, wit licht. Alle kleuren zijn belangrijk!”
Daarna wordt aan alle aanwezige exalts gevraagd wie naar hun mening verkozen zou moeten worden.

De uitkomst is: 12 stemmen op Sifu, 8 voor Ahlat, 4 voor Atis. De kleur bleek voor veel goden beslissend…
Ahlat beent boos weg. Atis stapt er op af en neemt hem mee voor bier. Ahlat verdrinkt zijn verdriet, en zegt tegen Atis dat hij god van oorlog tegen het Realm wil worden.
Op het plein klinken bazuinen. Er komt een jonge god in het livrei van de Pleasure Dome naar voren. Hij draagt een kussen met daarop een perzik van onsterfelijkheid. Luna en de Maidens vragen Sifu om die op te eten. Dat doet hij, met smaak. We zien hem weer jong worden, maar met de ervaring en wijsheid die hij al had. Dan komen vijf van de zes siderials naar voren. (De Green Lady blijft op de achtergrond.) “Met de macht die mij gegeven is, verhef ik u tot het ambt van Sol. Welke titel wenst u?” Hij denkt even na. Deze vraag had hij niet verwacht. “Noem mij maar Grootvader.”
Ons wordt gevraagd om de muis, het zwaard en de klauw te brengen. Er komt een godin uit de hemel neergedaald. Ze heeft de aura van de oude Sol. Zij is de schipper van de zonnebark en komt de nieuwe Sol inwerken. Ze gaat heel veel kennis overdragen.

XP: 8 voor de solars wegens het einde van een verhaallijn, en 7 voor de overigen.

Sarina geeft de helm over aan Lytek. (NB welke helm was dat ook weer?)
Sango’s Mouse of the Sun is weer bewust. De zon op zin  rug geeft nu wit licht. Hij kijkt in zijn game cube, maar daar is niks te doen: “Tante Gaia zit een kopje thee te drinken Oom Autochthon vraagt of ze zin heeft in een spelletje, maar ze wil niet.”
Opa doet de dojo over aan zijn leerling Sid. De verandert zijn naam terug in Seth.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s