The RoSE – 66

Volgens de Maiden of Endings breekt met het opheffen van de Great Curse het Derde Tijdvak van de Schepping aan. Ze legt uit dat het wegtrekken van de vloek zich langzaam over Creatie uitstrekt. Andere werelden, zoals de Wyld en Malpheas worden niet bereikt.

“Dan,” zegt de Maiden, “het volgende punt: wie volgt Sol op?”
Atis roept “Ahlat natuurlijk!”
“Die staat inderdaad op de shortlist. Net als Sango’s opa, en een god uit Yu Shan die veel medestanders om zich heen verzameld heeft. Five Days Darkness is ook kandidaat, maar die heeft maar weinig medestanders. De keuze is aan de siderial, met Calibration, over een maand. Jullie zijn van harte uitgenodigd in Yu Shan.”
Atis vraagt of een solar ook kandidaat kan zijn. “Jazeker. Dat is metafysisch zelfs heel eenvoudig. Solars dragen een vonk van de oude Sol.” Atis stelt zich kandidaat.
“Maar we moeten weg,” zegt de Maiden, “Het wordt hier gevaarlijk.”

We worden terug getransporteerd naar het Heptagram. We willen onze overwinning vieren, maar in de verte begint onweer te rommelen en er verschijnt een kolom van duisternis. Het is de Keizerin, die het Zwaard van Creatie inzet.
Wat nu? Mnemon zegt: “Dit is solar niveau magie, alleen Solar Countermagic kan daartegen helpen!” Iedereen kijkt naar Sango. Die kijkt sip, deze spreuk wilde ze wel leren, maar daar is ze bij Rakshi niet aan toe gekomen. De Marukhan jongen, de nieuwe siderial van de Maiden of Travel, biedt aan om haar naar Sperimin te transporteren. Ze springen op zijn vliegende paard. De anderen helpen met het evacueren van het dorp en de studenten. Olric haalt snel de riffen voor de haven weg, zodat de dorpelingen met schepen weg kunnen varen. Na een half uur begint het te hagelen en na een uur regent het stenen. De verdediging van het Heptagram kan dat gemakkelijk aan, maar het dorp niet. Gelukkig was iedereen op tijd weg.
In Sperimin rent Sango naar binnen. Ze verontschuldigt zich voor haar onbeleefde haast, maar het is een extreem noodgeval. Ze is geautoriseerd, dus ze mag de spreuk leren. Overschrijven gaat het snelste, dan kan ze hem op de terugreis leren. Dat helpt ook tegen reisziekte.
Na twee uur begint het lava te regenen, en de Terrestrial beschermingsspreuken beginnen het op te geven. Sarina versterkt ze met Mercury’s Deliverance. Dat helpt. Marina straalt daarna wel zwart licht uit, gelukkig zijn alle pottekijkers geëvacueerd. Boven de centrale berg straalt ook een aura, die is helemaal vanaf hier te zien.
Als Sango terug is, beginnen ook de Celestial spreuken het te begeven onder het geweld. Ze gooit Adamant Countermagic op de wolk boven het Heptagram. Deze ontploft spectaculair, wat ook weer schade aan de omgeving toebrengt.
Maar de keizerin geeft het niet op: er ontstaat onmiddellijk een nieuwe wolk. Sango gooit weer een Adamant Countermagic. Ze begint nu ook licht te geven, maar dat kan haar niets schelen. De wolk ontploft.
Sango voelt de woede van de keizerin. De Heilige Berg krijgt een  vuurrode aura en er ontstaat opnieuw een wolk. Sango gooit de spreuk een derde keer. Ook deze wolk ontploft. De aura van de Heilige Berg dooft knisperend uit: er is blijkbaar iets doorgebrand. Sango zakt uitgeput in elkaar. Tawuz vangt haar op. Haar aura is op volle sterkte: boven het Heptagram hangt nu een zonsondergang.

De anderen overleggen met Mnemon. Ze verwachten dat de keizerin het opnieuw zal proberen. Het zal wel een maandje duren voordat de Imperial manse weer opgeladen is. “Waarom gaan jullie niet naar Sperimin?” vraagt Atis.
Dat vindt Mnemon een goed idee. Ze stelt voor dat elke faculteit zijn eigen reisplannen maakt. Sarina stelt voor om de groepen gemengd te maken, zodat als er eentje wordt overvallen er niet meteen een hele faculteit is weggevaagd.

Wat doen wij zelf verder? We zouden een eigen Zwaard van Creatie kunnen maken in Gethamane. Daarvoor gaan we eerst naar de factory cathedral om het kapotte onderdeel van de reservepool, wat we daar ter reparatie hadden aangeboden, op te halen. De dragon king meester vertelt dat het lastig was. Hij kende deze technologie alleen op een schaal van tien bij tien meter. Miniaturisering was de grote uitdaging. Naast First Age Technologie wordt er ook aan dragon king technologie gewerkt.

[Het is twee weken reistijd voor de evacuatie.]

Als we terugkomen in Gethamane ontmoeten we Gaia. Zij heeft weer de gedaante van de oude negerin, dat lijkt een favoriet. Ze meldt dat ze enorme pijn heeft aan de pool van Aarde. Dat komt omdat er bij het Zwaard van Creatie van alles beschadigd is. Als die keizerin het drie maal kan activeren, is ze sterker dan gedacht. “Dat is Sango ook!” Gaia dankt Sango voor het redden van haar zoon Pasiap.
Als we verder praten blijkt Gaia toch terneergeslagen te zijn. De kapotte geomantie van het Blessed Isle doet haar pijn. Het zal haar mede-scheppers ook pijn doen. We vragen wie dat zijn. De andere twee zitten gevangen in Malpheas. Cytherhea was ooit zoiets als de Maiden of Love, maar die is zo hard aangepakt dat er niet meer mee te communiceren is. Het lijkt wel alsof Sol een persoonlijke hekel aan haar had. De ander is Oneiros, die is dubbel opgesloten: in Malpheas én in zijn eigen vleugels. Maar het is best mogelijk dat hij inmiddels is ontsnapt. Hen als bondgenoot ronselen zal dus weinig opleveren. Ze vertelt ons ook dat onze bondgenoot Isidorus, de onstopbare kracht, ooit de reden was dat de goden in opstand kwamen. Ze hadden er genoeg van om Creatie steeds weer te repareren als hij gepasseerd was. We wijzen erop dat deze deal door Luna zelf is afgesloten.
We vragen hoe het met Autochthon gaat. Die is aan de beterende hand. Beter, hij is aan het ontwaken. De wandelende stad heeft de Core bereikt (het centrum van Autochthon’s bewustzijn), en heeft daar de Void Engineers verslagen. Die hadden niet op tegenstand van dat niveau gerekend. Ze vertelt ook dat de wandelende stad blij is met zijn mobiele vorm, en in Creatie wil gaan rondtrekken.
We gaan naar de centrale en de commandokamer. Voordat we de krachtbron weer aanzetten, willen we zeker weten dat we deze berg niet opblazen, zoals de Infernals indertijd van plan waren. Sango oppert dat je de functie “Pool van Aarde” uit kunt laten, maar wel de wapen- en verdedigingssystemen activeren. Dat blijkt te kloppen. Sarina vindt het handboek. Je hebt een lunar nodig om de reactor weer op te starten. De centrale heeft diverse niveaus. Op het eerste niveau wordt alleen de centrale onderhouden, dan is er een niveau waarop de wapens en beshermingen actief zijn en op het hoogste niveau activeren de 59 realiteitstabilisatoren en wordt deze berg een tweede Aarde-pool. (En zou hij ontploffen, omdat er daar al een van is.)
De hogere functies gaan wel uit van een grote bemanning. Er is geen equivalent van het Sword of Creation. Atis stelt voor om een soort Shield of Chaos te maken, om het Sword of Creation mee af te weren. Daarmee kunnen we het Blessed Isle tot Wyld maken, deze pool activeren en dan de Wyld weer terugdringen. Gaia wijst er op dat het Blessed Isle het centrum van Creatie is. Als dat door Wyld overlopen wordt, zou het best eens kunnen zijn dat heel Creation dan bezwijkt.

Sango gaat op zoek naar het appartement van haar vorige incarnatie. Alleen de Twilight Caste blijkt hier persoonlijke appartementen gehad te hebben. Blijkbaar waren de andere kastes niet zo in dit project geïnteresseerd. Na enig zoeken vindt ze het. Duidelijk de woonruimte van een eenzelvig persoon. Er staan boeken over sorcery en magitech, vooral achtergrondkennis. Ze begint te lezen, heel leerzaam. Eigenlijk is het wel lekker, zo’n rustig appartement.
Atis wil kijken wat de verdediging van de berg doet, en of hij die kan aanpassen om hem ergens anders te gebruiken. Hij betrekt alle andere groepsleden met kennis van magie en technologie erbij. Sango wordt gehaald, die neemt de boeken mee. Als we ze inkijken, zien we dat onze voorgangers groot dachten. Er staan aantekeningen in over het aanpassen van natuurwetten, wereldwijde AI’s waar iedereen toegang toe heeft, op die schaal gedacht.
Kunnen we ley-lijnen verleggen? Ja, maar die functie is gekoppeld aan het hoogste niveau, die van Elementaire Pool (die niet kan worden aangezet). Maar kunnen we dat niet loskoppelen?

De centrale wordt geactiveerd. De spiegel naar de Imperial Manse hadden we gesaboteerd. We kijken of we die, eenzijdig, weer aan kunnen zetten. De tweede spiegel communiceert met Luthe, de derde met Sperimin. Dat stelt ons in staat om de hulp van White Owl in te roepen. Atis zet iedereen aan het werk aan de twee hoofdvragen:
1. Hoe kunnen we de verdedigingswerken van Gethamane op een andere plaats projecteren? en 2. Hoe kun je ley-lijnen aanpassen zonder dat de functie “Pool van Aarde” actief moet zijn?

We hebben ook het idee om aan Gaia te vragen of ze Pasiap (de elementaire draak van aarde) wil suggereren om hierheen te komen. Dat is misschien veiliger als de keizerin het Zwaard van Creatie weer gaat gebruiken. Er is een kans dat het de volgende keer verder fout gaat, en de berg ontploft. En de keizerin maakte niet de indruk helemaal rationeel meer te zijn, dus we kunnen er niet op rekenen dat ze zich inhoudt als dat dreigt te gebeuren.

In Sperimin moeten de studenten zich opnieuw inschrijven, Oudtante staat er op. Mnemon krijgt, als bezoekend hoofdmeesteres, onmiddellijk een aanstelling als gastdocent aangeboden. Voor toegang tot het Book of Three Circles heeft ze veel over, dus ze schikt zich in de lokale regels.

[Nog één week om te studeren en research te plegen. De dragon blooded die voor hun vierde punt Essence willen studeren kunnen dat in de wereld van Gaia doen. Dat gaat een stuk sneller. Ze mogen het onderbreken voor het uitstapje naar Yu Shan. Normaal mogen dragonblooded daar niet komen, maar de Maidens hadden alle aanwezigen bij het opheffen van de Great Curse uitgenodigd.]

XP: 4 voor ieder personage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s