Tanais – 76

7-vii-R2
We zijn in de troonzaal van de ambassadestad. Gnumpathi komt naar ons toe. Hij is niet alleen van ons contract, maar ook van zijn contract met Eenoog af. Hij heeft in Elsewhere niets gemerkt van de ondergang van Melek Qart. De kracht van het Qartiaans kwam van Elsewhere. Maar Elsewhere is er nog en gaat zich herbronnen. Zijn contacten noemen zich de Technici en ze willen graag een afspraak met ons. De Technici komen van onze parallelwereld. Wanneer Risha zijn zorgen uit over de tijdseffecten van het reizen naar andere werelden zegt Gnumpathi dat daar altijd een kleine kans op bestaat, maar als je via de bronnen gaat, is het een zekerheid.
Gnumpathi vindt op dit moment de Hoogzetel minder relevant.
Risha vertelt dat er een heleboel zonium naar Euboia is verscheept. Gnumpathi denkt dat de Technici daar achter zaten. Hier heb je er niets aan, maar voor hun geldt: Als je zonium hebt, dan tel je mee! Hij denkt dat de Technici er de botsing mee willen dempen.
De butler komt. “Eén van de Gebianen wil u spreken.” Hij laat Kharoen Hotep binnen. Die valt met de deur in huis.
“Goedemiddag,” zegt de tovenaar, “ons contract is niet meer geldig.”
“Wat ons betreft gaan we in goed vertrouwen verder,” zegt Risha.
“Het belangrijkste is wie Elsewhere gaat herbronnen. Fijn dat Melek Qart het niet meer is, zij deden het niet goed. Nu is de vraag: waar is de grootste bron? Wie daar de macht heeft en die cosolideert, wordt het nieuwe Qart. Wij gaan verder met de voorbereidingen voor de oorlog.”
Risha zegt dat wij naar Elsewhere gaan.
“Goed plan! Wij willen ok wel weten waar er herbrond wordt.”
Risha vertelt de majordomus dat we een paar dagen weg zijn. Die gelooft dat we wat nuttigs gaan doen en zal de dagelijkse beslommeringen op zich nemen.
Intussen is Gwan aan het scry’en. Hij kijkt naar de locatie waar het vulkaaneiland ooit was. Daar ziet hij zeewater klotsen. Daarna maken we een testvlucht met Claude’s vliegmachine. We zien dat het bos zich herstelt nu er veel meer bronwater uit de kelder van het kasteel stroomt. De vliegmachine is minder snel dat de catamaran, maar met onze windmagie zijn we nog altijd veel sneller dan paarden. Eerst gaan we de zonium veiligstellen. Het is vijf dagen vliegen naar Targon.

10-vii-R2
De dorpen van Targon zijn verlicht met vuren in de sneeuw. Het is hier nog kouder dan bij ons. Bij de mijn zien we geen licht. We landen er. Bij de mijn zien we goblinsporen. Ze zijn vrij recent. Er zijn geen sporen van dwergen. Risha vliegt op eigen kracht naar het Hoofddorp. Daar is rond zonsondergang nog volop bedrijvigheid. Als hij landt rennen er een paar bewakers naar hem toe. “Wat mot je?”
“Ik kom voor Platto en Eensteen.”
“Daar brengen we je naartoe! Meekomen!”
De andere goblins zin heel verbaasd dat de twee heersers Risha hartelijk ontvangen. Ere-goblin! Er wordt een gebraden beest aangerukt. Platto en Eensteen kennen de mijn wel. Die wordt voor opslag gebruikt. Als Risha aangeeft hem weer in gebruik te willen nemen, zijn ze bereid om werkers te leveren in ruil voor wapens. Maar destilleren, dat kunnen goblins niet. Daarvoor moet je dwergen regelen.  Na het eten wordt het erg gezellig en de goblins nemen het jonge koninkje door ondergrondse tunnels mee naar de Kuil. Daar is het warm, er ligt stro op de grond, er zijn een heleboel goblins en een dikke mensenvrouw. Ze is vrij, maar te dik om door de gangen te passen. Ze is nogal verbaasd als ze een mens ziet en gebaart dat de goblins ruimte moeten maken. “Treed nader jongeling.”
Risha vindt dat ze er niet zo gelukkig uitziet. Hij fluistert: “Wilt u hier vandaan?” Ze vind het niet zo fijn om hier niet weg te kunnen, maar vindt dat haar lot veel minder erg is dan dat van de koningin van Vixen. Dan breken de feestelijkheden los en is verder spreken niet meer mogelijk. Door deze activiteiten ruikt Risha weer naar het nest.
De rest van de party kijkt via de kristallen bol van Gwan mee.

11-vii-R2
Risha ruikt nu als een echte goblin. Hij gaat naar de mijn en vindt daar zijn vrienden. Ze zitten wijn te drinken. Gwan stelt een contractje op. De goblins vinden het niet erg dat het niet in het Qartiaans is. Contract is contract, toch? De goblins nemen ons mee de mijn in. Er is een grote zaal vol erts, een rood brokkelig gesteente. Claude vindt de raffinaderij. Hij probeert het proces te analyseren, maar het is heel lastig, er is veel expertise voor nodig. De hoeveelheid die hier ligt is in vier dagen te destilleren tot een bodempje. Deze installatie kan inderdaad maar één flesje zonium per maand produceren. We balen dat Claude dat flesje in de bron heeft gegooid. Risha neemt een groot brok van de erts mee. Als we geen zonium kunnen laten zien, dan kunnen we wel laten zien dat wij de mijn hebben. Dan gaan we terug naar Bronwë om zwaarden te regelen en meteen door naar Silver.

17-vii-R2
De hoofdstad van Silver is een massieve stad in de rotswand van een berg. Het is er heel ordelijk. De dwergen kijken verwonderd naar onze vliegmachine. We landen en Risha stelt ons voor aan de wachters. “OK. Wapens hier achterlaten en meekomen.” Ze voeren ons mee naar een immense zaal. Een dwerg gaat snel op de troon zitten.
“Jullie hebben nog een schuld bij ons,” zegt de dwergenkoning. Risha legt uit dat wij de mijn willen heropenen. “Dat gaat jullie wel geld kosten. Tien goudstukken per maand per dwerg. Er zijn honderd dwergen nodig om de destilleerderij te bedienen. Claude rekent het even na in zijn hoofd. Hij komt op 87, dat is dichtbij genoeg. Risha tast in zijn buidel: “Hier is alvast duizend goud voorschot voor de eerste maand.” De rest betalen we per maand via ambassadeur Barkust.
Nu de zaken afgehandeld zijn, wordt er een banket gehouden. We moeten verslag doen van de oorlog en de dwergen willen graag weten wanneer we de Barrows weer terug denken te hebben. ’s Nachts slaapt alleen Risha goed. Hij is nog klein genoeg voor een dwergenbed.

20-vii-R2
Terug in Bronwë. Gnumpathi is het met ons eens dat het bezitten van de mijn belangrijker is dan het hebben van een voorraadje zonium. “We gaan naar Nowhere. Darkwhere is te gevaarlijk voor ons, en Elsewhere is te gevaarlijk voor de Technici. Dus we ontmoeten elkaar in het midden. Heel belangrijk: raak elkaar niet aan!”
Hij neemt ons mee naar een magische cirkel en spreekt de nodige toverspreuken uit. Een regenboog ontspringt in de cirkel.

3 XP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s