The RoSE – 37

Wat doet iedereen tot aan de vergadering van het Deliberative?

His mediteert bovenop de heilige berg voor Essence.
Sarina ook, en ze leert Celestial Circle Sorcery. Daarvoor geeft ze haar absolute haat tegen de dragonblooded op.
Eye of Autumn heeft door het verslaan van de luchtdraak een nieuwe ‘diervorm’: Doldrum, dat is een luchtelementaal die …
Sango stuurt Mnemon een boodschap: ze is anathema verklaard; een legioen van de Immaculate Order heeft het Blessed Isle tot Cursed Isle verklaard, maar wacht op een signaal van hun Speaker; en de vraag of ze ‘lost eggs’ wil trainen.Ook heeft ze onze troepen, en de dragonblooded van Gethamane, de optie voor van trainen in het Heptagram. Ze krijgt ongeveer 100 rekruten. De eigen troepen worden teruggebracht naar Gethamane. De bovenste verdieping van de stad, het tempelniveau, zitten nu vijf dragon kings. Ze werken samen aan een luchtschip.
Atis krijgt een jade ibis met een gecodeerd bericht van Roseblack. Er staat dat ze minister van wederopbouw is, maar de verborgen boodschap is: ‘ik zit gevangen in de Imperial Manse. De keizerin is gek geworden, ze wil de heilige berg opblazen’. Hij zet het bevrijden van Roseblack hoog op de agenda, niet alleen omdat hij haar wel ziet zitten maar ook omdat ze veel informatie heeft over de plannen van de keizerin.

Mnemon komt met Wijsheid langs bij Sango en Atis in Nexus. Ze vertelt dat al haar sideraal docenten zijn weggeroepen. Dus als Sango aan het Book of Circles kan komen, is dat meer dan welkom. Ze geeft AI1 terug want ze is er klaar mee. Verder meldt ze dat er een grote greppel rondom de Imperial Manse wordt gegraven, met demonen in de muren. Atis gaat op zoek naar meer informatie over de Manse. De Clay Man weet er niets over. In de oude notulen van het Deliberative vindt hij wel wat discussies over. Er zijn heel veel lagen beveiliging. Hij wordt bewaakt door een AI. Hij bedenkt dat als de nightcaste solars indertijd allemaal meegewerkt aan de valstrikken van de Imperial Manse, dan zullen ze er ook allemaal een persoonlijke achterdeur in hebben aangebracht. Zijn vorige incarnatie heeft hem een mantel van pattern spiders nagelaten, misschien is dat wel zijn eigen sleutel. Maar helaas weet hij niet hoe het ding te bedienen.
Wijsheid geeft ons een stoel die door zijn kat verruineerd is. De lunars herkennen clawspeak. Er staat dat de siderials zijn weggeroepen omdat er een enorme knoop in het Loom of Fate zit, iedereen moet komen helpen.

Als de tijd voor de Deliberative aanbreekt, gaat iedereen naar de Heilige Berg. Er komen steeds meer lunars en solars aan. De solars zijn vooral in vijftallen. Er zijn zelfs vijf beastmen, die blijken ook solars te zijn. Vier zijn afstammelingen van lunars, maar eentje behoort tot het uitgestorven gewaande vogelvolk. Sango herinnert zich dat Mnemon zei dat er een obelisk van het vogelvolk op het eiland van het Heptagram staat, onaangetast door demonische energie en dat het ding onlangs licht is gaan geven. De vogelmens is heel erg geïnteresseerd en het vijftal gaat er na de Deliberative naar toe. Misschien kan hun tovenaar er ook in de leer.
Er arriveert ook een jongen op een vliegend paard uit Marukhan. Hij weet niet wat hij is; als hij zijn kasteteken aanzet, zien we het signaal van de Maiden of Travel. Sango roept: “Kes!” Nee, zijn naam is Lachende Wolf. Hij is pas vandaag geëxalteerd en een meisje zei hem dat hij naar de Heilige Berg moest en dan moest vragen naar ene White Owl.
Er zijn veel lunars en solars, maar geen abyssals en afgezien van Lachende Wolf geen siderials. Syd is er ook, met vijf lunars die er uit zien als Immaculate Monks. Een ervan ziet er hoogbejaard uit. Hij heeft ook een jonge dragonblooded mee uit Lookshy, die heet Max. De stad wordt belegerd, de 100 koninkrijken worden een voor een opgerold. Vuurvos is er. De dragon-king priester is er, Wijsheid is er met zijn familiar.

De vergadering begint. a
1. Opening door voorzitter Ghurkan en vaststellen van de agenda
2. Max vertelt dat Lookshy wordt belegerd. De vijf Immaculate lunars stellen zich voor als de leiders van de 100 koninkrijken. Zij stellen voor om de stad te overtuigen dat de Immaculate Order onzin vertelt. Dan durven ze de lokale goden weer te aanbidden. De vijf lunars vertellen dat zij nog van de oude Immaculate Order zijn, zij waren de boodschappers van de First Age en onderhielden I AM, het internet. Maar dat weten zelfs de meeste siderials niet meer. “Nou!”, zegt iemand die komt binnenstormen, “er zijn nauwelijks siderials meer!” Hij is van de Maiden of Secrets. “Er is een hinderlaag geweest in Yu Shan, waarbij zo’n 90 siderials, waaronder de beste martial artists van creation, kansloos afgeslacht zijn door 40 Green Sun Princes. En de Loom of Faith is kapot.
3. De Clay Man stelt zich voor. Sango vraagt waarom de Great Gease is opgelegd. De AI van de zaal weet het: de solars vonden het vervelend dat er intelligentere wezens waren dan hun Twilight kaste en dat die bovendien hun kennis niet wilden delen. De vergadering is verbijsterd door de arrogantie die uit de notulen spreekt. Iedereen is voor het opheffen van de Great Gease. De motie wordt bij acclamatie aangenomen. De Clay Man loopt naar buiten en Ghurkan schort de vergadering even op.
3a. Het plein blijkt vol te staan met Mountain Folk. Als hij de Great Gease opheft kijken de artisans verheugd. De krijgers en de werkers kijken opeens een stuk helderder uit hun ogen. Ze beginnen licht te geven, ze kunnen nu ook Essence gebruiken. “Wij vertrekken,” zegt de Clay Man. In het keizerlijk paleis in de hoofdstad pakken de mountain folk soldaten hun biezen. Bij de poorten naar Autochthon ontstaan lange rijen. Op het plein worden 10 vrijwilligers gevraagd om achter te blijven en de Great Curse op te heffen. Ze gaan direct na de vergadering aan de slag met de wijzigingen die Quicksand Skipper in de Deliberative heeft aangebracht.
4. Het volgende punt zijn de dragon kings. Atis wil het mandaat uitbreiden. “Maar om hen stemrecht te geven zou je tegen het mandaat van de Hemel in moeten gaan”, zegt een oude lunar. Hij demonstreert dit door aan de AI te vragen de Crown of Thunders te tonen, die zit in het spreekgestoelte. “Dit is de kroon die door Sol op het hoofd van de solar koningin is geplaatst en die zij weer heeft overgedragen aan het Deliberative. Het mandaat is door Sol persoonlijk van de dragon kings overgedragen op de celestial exalted. Willen jullie tegen de wil van de Incarnae ingaan?” Sol heeft geen rekening gehouden met dit soort gevallen en ons mandaat houdt in om creatie te beschermen en in dit geval betekent dat ook dat je kunt besluiten om mandaat te delen en uittebreiden. Nu is de tijd voor samenwerking, steeds komen we erachter dat we alleen met samenwerkign ergens komen en dat fragmetnatie en arrogantie ons tegenwerkt. De manier om de Zwaarte Draak te verslaan is met vertrouwen, respect en samenwerking, alles waar hij niet voor staat, e.d. – een riante meerderheid is voor stemrecht van de Dragonkings’afgevaardigde. De Dragonkings , aldus de hoge priester, voelde zich vereerd met het gegeven vertrouwen en zij dat ze het feit dat de Dragonkings gefragmenteerd zijn (verschillende groepen en dus dat de afgevaradigede voor alle groepen kan spreken) binnen de Dragonkings op zouden lossen. Het voorstel voor Dragonblooded stemrecht is opgeschort omdat het op dit moment teveel chaos is binnen hun gelederen: er is niemand die voor hen kan spreken.
5. Dan komt het probleem van de abyssals en de green sun princes ter sprake. Een andere oude lunar meldt dat hier een procedure voor bestond. Solars die een deal met demonen hadden gesloten raakten hun stemrecht kwijt totdat ze zich gerehabiliteerd hadden. De vergadering besluit dat alle abyssals en green sun princes van deelname aan het Deliberative uitgesloten zijn tot ze zich individueel hebben gerehabiliteerd. Wij stellen dat de Kapelaan der Zee en Ebon Rhime zich volledig hebben gerehabiliteerd. Drie abyssals van de Bisschop hebben zich ook actief ingezet voor de Deliberative. Deze vijf worden geaccepteerd als lid van de vergadering.
6. Nieuws uit de windstreken.
6a. Het Rijk. Vorige week was de nacht van de 10.000 vlammen. Overal in het Rijk zijn dynasten vermoord, legioenen in hinderlagen gelokt en dergelijke. Mnemon heeft de schuld gekregen. Ze is op het plein in de hoofdstad verschenen en heeft verklaard dat de keizerin de bruid van de Ebben Draak en de keizerin van de Hel is. Dit was op exact hetzelfde moment als de overval op de siderials. Besloten wordt dat met voorrang het Astrolabium van de dragon kings moet worden gerepareerd.
6b. Zuiden. Paragon is ontzet. Er heerst vrede in An Teng. Maar er is een Locust Crusade aan de gang, wezens van buiten Creation die in de nacht alles kaal plunderen. Eye weet dat het hier om de stad van een van de subroutines van Autochthon gaat, degene die over oorlog gaat. Deze is gevoelig voor eervolle uitdagingen. Maar het zal veel moeite gaan kosten om te winnen. De lokale lunars kunnen daar wel wat mee. Sango biedt haar Magnetic Metrocore aan. Dat is een Autochthoonse heartstone die wijst naar de dichtstbijzijnde alchemical stad. Ze krijgt er de Jewel of the Gracefull Courtier voor terug.
6c. Oosten. Thorns is vernietigd. Waarschijnlijk door de keizerin: vuur uit de hemel. Dit brengt de vraag weer op hoe overtuigen we Lookshy? Lachende Wolf biedt zich aan. Syd vertelt dat hij Max heeft meegenomen om te laten zien wat de ‘anathema’ echt doen en zijn.
6d. Noorden. Wij vertellen wat er allemaal is gebeurd. We horen dat Hanta op dezelfde manier is vernietigd als Thorns. Daarbij zijn Bull of the North en zijn lunars omgekomen.
6e. De Lintha vallen Coral aan, maar het eiland vraagt niet om hulp. Het Rijk heeft er desondanks een vloot op afgestuurd en vindt schepen van een death lord die zich Silver Prince noemt. Vuurvos doet een oproep wie een eiland wil helpen waar mensen in een factory cathedral als slaven te werk worden gesteld. We kunnen vertellen over Kimberi. Hij is verrast dat er twee Yozi en een deathlord om het Westen vechten. Ja, en we willen de verzonken stad Luthe. Vuurvos geeft ons zijn zegen.
7. Het verdelen van queesten. Voor de vergadering is de belangrijkste queeste om om de reïncarnerende siderials te vinden en om het astrolabium van de dragon kings te helpen repareren. De vijf oude lunars gaan naar de Speaker van de Immaculate Order. Wij hebben ver queesten:
– Leviathan (lunars)
– Roseblack (solars
– Book of Circles (samen)
– “Mamma” (de reincarnatie-node van de Green Sun Princes) doden.
(Sarina wil graag nog langs haar tombe)
8. Vaststellen volgende vergadering en sluiting.

XP: 7

Eén reactie op “The RoSE – 37

  1. ellahir schreef:

    Het verslag is aangepast met de opmerkingen van de speler van Eye. Waarvoor dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s