The RoSE – 35

The Rose – 35

11 april 2013
We vragen ons af of we de Immaculate Order te zijner tijd aan onze kant kunnen krijgen. Tawuz probeert een gesprek aan te knopen, maar dit is het type dragonblooded dat niet gewend s om met mortals, of zelfs ook maar gewone dragonblooded om te gaan. Tawuz beslui zich voor te doen als aarde-dragonblooded en om hun zegen te vragen. Die zegen voelt goed. De man raadt hem aan om Air Dragon Style martial arts te leren. Marina komt er bij staan. Die raadt hijd e Water Dragon Style aan: zijn orakelbotjes geven alleen maar visjes, inktvissen en dergelijke aan. We praten ook nog even over de toestand in het Rijk. Zij zijn er van overtuigd dat deze keizerin niet de echte is. Ze gaan te zijner tijd tegen haar strijden, maar pas als de Spreker (het hoofd van de Immaculate Order) dat beveelt. Mnemon is inmiddels anathema verklaard. Het is hun ook opgevallen dat verder iedereen die niet via bloed verwant is aan de keizerin weggestuurd wordt.
We willen graag met Sid spreken, want we hopen via hem de monniken aan onze kant te kunnen krijgen. Helaas kost zijn reis naar de shapeshifters normaal een maand. Hij heeft wel een boodschap achtergelaten in claw speak. SML zet er een boodschap onder, met de vraag of hij contact met haar wil opnemen. Daarna vertrekken we.

Op weg terug naar Paragon activeren Sarina en Little Shu de tafel. Als ze afstemmen op Paragon, zien ze dat de schepen nog op enige afstand liggen. Maar de hordes uit het Zuiden komen erg dichtbij. Het zijn er zo’n tienduizend. De meesten mensen, maar in de voorhoede is een demonische aanwezigheid. Achterin, op een yeddim in een paviljoen, is ook nog een machtige aanwezigheid. Op enige afstand van de stad is een pas die goed geschikt is voor een hinderlaag. Sango laadt de twee spreukenstaven op met drie Sapphire Circle Banishments.

Als we arriveren, stellen we aan de Perfect voor om aan hinderlaag in de bergpas te leggen. We hebben zijn zegen. Sarina tovert een aantal fortificaties uit de grond. Sango stelt voor om ons troepenschip op te laden met grieks vuur (kerosine, terpentine, o.i.d.) en stenen. Leuk idee, maar de aanvoerder van het leger kan het weer beïnvloeden, ze kan het zelfs stenen laten regenen. En we willen het luchtschip niet kwijt … ! EoA stelt voor om een nep-aanval vanuit de flank te doen. Ze zullen een verrassingsaanval verwachten, dus kunnen we met stropoppen een reactie uitlokken. Daarna kan het luchtschip van achteren een snelle aanval doen. Met behulp van de tafel testen we deze strategie en passen we hem aan. Daarna verdelen we de rollen. Sarina gaat de roepen aanvoeren, Little Shu gaat op zijn hoverboard als losse eenheid, EoA gaat bij de hinderlaag, Atis in de achterhoede bij de Perfect, His, Sango en Marina gaan in het luchtschip.
Het gaat regenen. Aan het einde van de dag bereiken de hordes ons. Achterin sjokt een yeddim met een paviljoen van versleten zijde en botten. Erin zit een gevleugelde, gehoornde gestalte met een bol bestaande uit concentrische cirkels, in de hand.
1. Als de hordes dichtbij genoeg zijn, laat Eye haar hinderlaag afgaan. Eye schiet zelf ook. Little Shu ook, maar dan met de Dazzling Flare. De echte boogschutters schuilen nog onder hun schilden. De aanval doet behoorlijk schade, LS heeft een demon verwond. Daarna vliegen LS en Atis snel weg. Zodra de voorhoede aankomt, zetten ze ladders tegen de bolwerken. Onze hoofdmacht schiet eerst met de boog en begint dan met de hand-to-hand combat. De aanval is behoorlijk effectief. Op hetzelfde moment gooit SML de Hound of the Five Winds-spreuk en richt die op de gestalte in de koets. Tegelijkertijd gaat bij dat wezen de anima banner aan. Dat is een grote versie van het demonische wezen. Op de flanken, waar onze nepschutters zitten, regent het stenen. In het midden regenen bliksemschichten neer in de eigen troepen. Ze raken niemand, maar er ontstaan lavaputten. In het luchtschip merken we dat de vijand ook luchttroepen heeft. Sango geeft het door via de messenger-boubles. We voelen ook dat iemand countermagic op onze versperringen doet, maar dat heeft geen effect. His verandert in zijn extra versterkte beastman vorm. Tegelijk gooit iemand een andere spreuk: The Violent Opening of Closed Portals. We hebben geen poort, dus die slaat een bres. We zien en stuk of vier sorcerors. Er wordt druk met spreuken gegooid: Obsidian Butterflies op de hinderlaag en dergelijke.
2. Sarina laat de troepen willekeurig vuren, alsof ze geschrokken zijn. Ze doet wat minder schade dan de eerste aanval. Atis en Little Shu vuren op de demonen. Atis verwondt een demon met de Cascade of Cutting Terror. LS raakt er negen met de Arrow Storm Technique. Bij de muur staat een klein meisje te dansen. Als ze stampt schudt de grond. SML stuurt de Hound er op af. De meute probeert door de bres heen te breken. De persoon op de yeddim nadert, veel sneller dan normaal. Ze gebruikt duidelijk sorcery. De lucht kolkt om haar heen, bliksems, regens van kikkers en vissen, de vliegende demonen hebben er flink last van. De Hound raakt het meisje. Het blijkt geen spreuk te zijn die ze doet, maar een eigen kracht. Waar haar bloed de aarde raakt, gaan bloemen bloeien. Marina gooit vanuit het luchtschip brandbommetjes naar de vliegende demonen. Als ze mist, komt het nog altijd op de grondtroepen. Ze gebruikt de Octopus and Spider barrage zodat ze op tien kan mikken, ze raakt er zes. Onder ons ontstaan diverse brandhaarden. Gecombineerd met de lavapoelen, wordt het landschap steeds ontoegankelijker.
De demonische gestalte staat op en werpt de bol in de richting van de bres. EoA vliegt daarboven en laat zich naar beneden storten. Op het laatste moment verandert ze in een vogel en grijpt de bol. Onder zich ziet ze de Perfect van de bolwerken af springen en naar de plaats rennen waar het ding zou zijn neergekomen. Tawuz dekt hem. SML gooit een banishment op het kleine meisje. Ze kijkt verbaasd en verdwijnt. Vanaf de yeddim duiken nog vijf vliegende demonen op, van een ander type, die de gevleugelde gestalte grijpen om met haar in de vortex te verdwijnen. His zet zijn demonische oog aan. Hij ziet twaalf demonen in de lucht en onder zich vier sorcerors die de Hound proberen te Banishen en Flying Guillotines in de bres gooien. Marina doet een Devil Restraining Grip op de gevleugelde gestalte. Dat werkt niet: het is inderdaad een Green Sun Prince. Duidelijk van de demonen-oproepende variëteit.
3. EoA kijkt naar het voorwerp wat ze gevangen heeft. Het is niet het Oog van Autochthon, het is een bom! Ze verandert in war-form en gooit het in de achterhoede. De Perfect wil er achteraan, maar Tawuz houdt hem tegen: “Het gaat vast ontploffen, anders had ze hem niet naar ons gegooid.” We trekken ons terug en zorgen dat we dekking krijgen van de bergketen. Na twee minuten gaat hij af, en hij heeft een range van vijf mijl. Wij overleven het, maar Kes overlijdt.Van de 300 manschappen overleeft het grootste deel, We zijn er maar 20 kwijt. Aan de andere kant is, op een verdwaasde dragonblooded na, iedereen dood. De Perfect is dood de scepter in zijn riem.
TAWOEMP! De Green Sun Prince is er weer, met vier demonen. Atis is het snelst. Hij valt zonder aarzeling vol aan met de Cascade of Cutting Terror, met zijn blauw jade chakram. Dat komt door haar wapenrusting heen en ze zakt in elkaar. Shi Mei Lan banish’t de demonen. Ze verdwijnen. Sarina pakt haar Dagger of Heaven en offert het hart op rituele wijze aan Sol. Marina helpt. Tawuz pakt snel de scepter van de Perfect. Atis onderzoekt de bezittingen van de GSP. De vleugels blijken een voorwerp te zijn, een soort jasje. De hoorntjes zijn onderdeel van een hoofdtooi. Ze draagt ook een soort bodysuit van een heel fijn materiaal. De Perfect heeft de scepter en een zegelring. Op het offer van het hart komt geen reactie.
De dragonblooded beginnen hun gewonden te verzorgen. De gevangen dragonblooded van de tegenstanders blijkt gek te zijn geworden. Als de scepter e de bol bij elkaar gebracht worden, lichten ze allebei even op en gaat er een rimpeling door het land. We vragen Scarlet Whisper of er een opvolger is, maar die was er niet. Hij heeft 600 jaar geregeerd. Kan zij het niet overnemen? Het is een grote verantwoordelijkheid, maarze neemt hem op zich.
Naast ons ligt het lichaam van Kes. Het kasteteken licht op, zijn exaltatie is er nog – hij is voor zijn tijd overleden. Scarlet Whisper realiseert zich dat er hier een shadowland aan het ontstaan is, een hoop machtige angry ghosts zullen ontstaan door al die dode exalts. Shi Mei Lan pakt haar heartstone of Final Rest, waarmee ze de doden tot rust kan brengen, en raakt Kes er mee aan. Het kasteteken dooft uit. Ze gaat met de steen alle lichamen af aan onze kant en daarna gaat ze aan de andere kant van de berg verder. De anderen helpen zoeken. Na 2000 lichamen is ze doodop, maar het shadowland is duidelijk geslonken.De anderen nemen de taak over, tot we alle lichamen hebben gehad. Het shadowland is geslonken tot een kleine plek in de bres in de muur. Sarina vormt er met Raising The Earth’s Bones een koepel overheen. Scarlet Whisper zegt dat we wat haar betreft genoeg hebben gedaan om onze beloning – de Clay Man – mee te mogen nemen. We gaan uitrusten.

XP: 7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s