The RoSE – 31

In de berg.

Marina en His staan nog steeds bij de oude ent. Die is aan het vertellen hoe vermoeiend het is om 100 vrouwen tevreden te houden, elk met 100 kinderen. Dat lijkt op de huidige drukte. Ze helpen hem met het uitgraven van de wortels. Als ze het wortelstelsel vrij hebben, fuseert het tot twee stevige benen met flinke platvoeten. Ook zijn takken trekt hij in, of samen, tot het twee armen zijn. Na een tijdje is hij een dragonblooded, maar wel een heel oude met hier en daar nog een blaadje en een trosje appels.
De bovenverdieping van de berg is inmiddels weer leeg, op de priesters na. Op de lagere woonlagen proberen de paar overgebleven volwassenen het leven weer zijn gewone gang te laten gaan. Als we er een paar dragonblooded adolescenten vinden die op zoek naar wapens zijn, herinneren we ons dat er beneden een grote voorraad magische wapens en harnassen ligt. Hebben we nog tijd om die op te halen? De oude ent loopt niet zo snel. Als ze nou transport voor hem naar de poort regelen en zelf intussen de wapens en harnassen gaan halen? We zien dat er ook kinderen met gouden haar rondlopen, we zien van die haarkleur maar één jongen op tien meisjes. Marina denkt dat ze misschien meerdere elementen beheersen. En ze vraagt zich af wat de appels voor ons zouden doen. De ent geeft haar eentje. Hij is heerlijk maar het doet niks. Ze nemen 60 tieners mee, 10 van ieder element en 10 goudhaartjes.
Als ze in de benedenstad komen zien ze dat er een laag olie op de grons ligt. Marina wil er aan ruiken, maar zodra ze het aanraakt glipt het om haar heen. Het probeert ook haar mond en neusgaten binnen te dringen. Marina verandert zich in een vliegende vis en probeert terug naar de uitgang te zwemmen. De olie is echter te dik en trekt haar terug. His slaat op de rest die nog op de grond ligt. Marina voelt dat de olie in maagzuur aan het veranderen is en verandert snel in een mini-vorm. Een jongen schiet een energiepuls uit zijn handen en raakt. His slaat weer, nu wel raak. Het monster smelt weg en Marina neemt weer haar mensvorm aan. His zet zijn oog van Ligier aan, dat vinden de kinderen wel eng.
His loopt voorop. Zonder verdere aanvallen komen ze bij de deur. Als de golem zich vormt, stapt Marina naar voren en fluistert het wachtwoord. Binnen in het arsenaal is er nog genoeg voor iedereen. Iedereen zoekt enthousiast een uitrusting uit. Marina pakt voor zichzelf een paar witjaden smashfists. Wat er over is nemen ze ook mee.
Boven is opa intussennaar de Zuidpoort gereden. Hij brengt de tijd door met het vertellen van verhalen. His zoekt een uitgang boven, verandert in een adelaar en vliegt naar de anderen buiten.

Tawuz vraagt de generaal om zijn naam. Die heet Lerdaal Gras;hij is geadopteerd en komt uit Chiaroscuro. Dat er alleen vrouwen en kinderen in de stad over waren, hebben ze met scry’en geleerd. Dat is zo’n “nulde cirkel” spreuk. Aan blauwdrukken van de ram kan hij niet komen. Elke actie heeft zin eigen deel. Tawuz vliegt hem terug. Ze nemen afscheid en Gras gaat de water- en vuurtypes overtuigen.

Atis komt aan. Hij vertelt dat Little Shu de Red Piss Legion mag gaan leiden en vertelt hem de “do’s and don’ts”.

Rond middernacht verlaat een stoet de toren, vol met onderdelen. Ze gaan naar de Zuidpoort. Daar komen ze rond zonsopkomst, omstreeks tien uur, aan. SML verkent. Bij de Noordpoort leggen de vijf legioenen van het kamp bij de haven een cordon. De overige kampen trekken op naar de Zuidpoort. Ze gaat kijken naar het assembleren van de ram. Een stokoude tovenaar leviteert de ram zelf, die is van groen uitgeslagen brons met een roodgloeiende kop. Hij wordt in soulsteel kettingen in het frame gehangen.

Marina luistert goed naar de verhalen van de ent. Zo leert ze een boel over de Primordial War. Hij vertelt dat sommige primordials best aardig waren. Taal bijvoorbeeld. En de Levende Berg. Maar ja, ze stonden aan de verkeerde kant he. Bevel van Sol, moesten afgemaakt worden. Daar begin je weinig tegen.”
Ze is ook bij Ebon Rime langs geweest. Die is goed aan het herstellen. De robots denke dat hij nog een week moet blijven om te herstellen. Maar ze hebben ervaring met exalts: hij zal morgen vast weg willen.

Het wordt ochtend. Atis neemt Little Shu mee naar het Red Piss Legion. LS trekt zijn orichalcum plate armor aan. Het legioen staat al te wachten. Atis loopt naar de luitenant die hij gisteren begroet heeft. Hij stelt dat niemand de Roseblack kan vervanen en stelt Little Shu voor ls vervanger totdat zij er weer is. De kapitein gaat de uitdaging aan: hij laat zich niet opzij schuiven door een mooi jongetje dat een keer met de generaal heeft geneukt en een kleuter.
De kapitein kiest een hamer als wapen, Little Shu zijn reaver daiklave. Ze zullen vechten tot een het opgeeft. De kapitein springt omhoog en haalt uit. Hij raakt, maar doet weinig schade. Little Shu slaat met het heft van zijn wapen om te voorkomen dat hij dodelijke wonden maakt. Het doet geen schade, maar de manoeuvre maakt indruk. De kapitein slaat hem in zijn kruis, ook dat is raak. LS geeft hem nu met het vlak van zijn daiklave een oorvijg, links en rechts. De eerste klap is raak en slaat hem al knock-out, waardoor de rebound over de kapitein heen gaat.
Daarna komt de tweede luitenant. Die kiest voor een dire chain, waar hij indrukwekkend mee staat te jongleren. Hij is sneller dan LS en draait het wapen om LS’s nek. Hij trekt. Little Shu’s keel is gekneusd en hij zit vast. LS stapt in en slaat naar de knieën van de aanvaller. Raak! De man slaat een kreet en zakt in elkaar.
“Het is duidelijk,” zegt de eerste luitenant, “we hebben een nieuwe aanvoerder.” Hij zakt ook op zijn knie. De manschappen volgen zijn voorbeeld. Little Shu gebruikt de charm Fury Inducing Presence om ze weer tot een eenheid te smeden. De eerste luitenant roept: “Voor de glorie!” De tweede roept: “Dood aan de stomme kloot!” Little Shu aarzelt een ogenblik, maar realiseert zich dat dit de slogan van het legioen is en brult mee. De knie wordt verbonden, de kapitein komt weer bij en men zet zich in beweging naar de Zuidpoort.

Bij de poort aangekomen houdt het Red Piss Legion zich afzijdig. Ook de vijf clans van de tovenaars houden zich afzijdig, behalve die de stormram bedienen. De overige legioenen hebben zich rondom de poort opgesteld. Bij de ram staan twee reusachtige wood-elementals om de stormram te duwen en tien sorcerors om hen te instrueren. Sango, SML en Tawuz kunnen zonder moeite dichterbij komen. Sarina ook, onzichtbaar.
Als de elementals de ram achteruit trekken en hem loslaten gooien Sango en SML tegelijk een banishment. De spreuken zijn niet sterk genoeg. De stormram raakt de poort en er ontstaan grote barsten in het adamant. Binnen horen Marina en de ent het. Ze gaan de gang in.
Sarina gooit een Countermagic op de ophanging, maar die lijkt geen effect te sorteren. De elementals trekken de stormram weer terug en laten hem los. Sango gooit nog een Banishment. Een van kettingen breekt omdat de demonen waar hij uit gesmeed was teruggestuurd worden naar de hel. Daardoor raakt de ram de poort op een andere plaats en gaat hij er niet doorheen. Sango’s kasteteken licht op en ze hangt slapjes. Eye en tawuz nemen haar mee.
Intussen hebben de sorcerors door dat er sabotage gepleegd wordt en ze gebruiken Sorceror’s Sight. His en SML hebben ook nog Countermagic gebruikt, maar dat werkt niet. Atis pakt zijn powerbow en een orichalcum pijl en schiet op de andere ketting. De pijl raakt een schakel en de ketting breekt onder de impact. De poort is zwaar beschadigd, maar de ram boort zich in de grond en is voorlopig onbruikbaar.

Op dat moment gaat de poort open en wandelt de Wood Dragonborn naar buiten, gevolgd door 95 Dragonblooded tieners in jaden harnassen en wapens. De belegeraars kijken verbaasd. Iemand roept: “Aanvallen!”, maar ze leggen hem het zwijgen op.
De ent zwaait met zijn hand en de elementals verdwijnen. “Mijn kinderen, ik ben blij jullie weer eens te zien. Vrienden, kinderen, leuk dat jullie er zijn. En nog wel in zo groten getale!” Hij houdt stil en lijkt ergens op te wachten.
Een van de tovenaars bij de stormram begint een incantatie. De ent knijpt twee vingers dicht en de tovenaars lippen klemmen dicht.
Little Shu stuurt zijn mannen er op af met de raad om een appeltje te eten. De kapitein loopt er heen. “Neem een gele,” zeggen de ent en Marina in koor. Hij bijt er in en krijgt opeens niet alleen rode, maar ook groene schubben. Hij knielt neer.
“Och jongen! Doe niet zo mal.”
De luitenants eten ook van de appels, maar ze hebben nog niet genoeg essence om een tweede element te krijgen.

De tovenaars beginnen te roepen over anathema. Sommige manschappen pakken hun wapens. Shi Mei Lan had aan de aardedraak gevraagd of die zin had in actie. “Ja nou!” Dus op het moment dat ze aan willen vallen komt SML op een draak aangevlogen. Ze vallen de tovenaars aan. De draak spuwt een rotslawine. Ghurkan praat in op een van de legioenen die staan te overwegen om aan te vallen. Hij is heel overredend en bijna honderd dragonblooded die met laaiende aura’s rondom de ent staan zijn ook imponerend.
Little Shu stuurt zijn mannen af op degenen die in de andere legioenen naar hun wapens hebben gegrepen. Marina verandert in beastman-vorm en gooit appels naar de aanvoerders. Dit valt helemaal verkeerd. Iemand roept: “Anathema!” De wapens worden weer getrokken, de pijlen zijn allemaal op haar gericht. Sango overtuigt Tawuz dat zij nog best kan vechten. Eye duikt op Marina, roept: “Red de oervader van de dragonblooded!” en sist Marina toe dat ze weg moet. Die heeft het effect van haar vormverandering niet zo door.
De oude ent heeft het allemaal njet zo door. Hij spreekt zijn afstammelingen toe, maar dwaalt wat af.
De jonge dragonblooded zien opeens allemaal wapens die in hun richting wijzen en ze trekken hun eigen wapens. Sarina schiet intussen op de hoofd-tovenaar. Ze doorboort hem en hij valt dood neer. His vliegt aan als adelaar, landt achter een rots en verandert in een mens. Hij valt een tweede tovenaar aan. Helaas staan er complete legioenen om de poort heen en zijn transformatie is door velen waargenomen. “Daar is er nog een!” roept iemand. His slaat de tweede tovenaar neer met zijn zwaard.
Ghurkan gebruikt de Irresistable Salesman Technique om Marina weg te sturen. Ze verandert in een kolibrie en vliegt terug de berg in. Shi Mei Lan zit op de draak, die druk bezig is om steenlawines over de tovenaars en de agressieve legioenen heen te storten. Little Shu probeert nog steeds om de Red Piss de agressieve legioenen aan te laten vallen, maar hun was voorgehouden dat ze demonen mochten gaan bevechten en nu zien ze anathema, in hun geloof demonen, dus daar gaan ze op af! Dit was niet zijn bedoeling. Haastig probeert hij ze te stoppen.

Tawuz loopt naar de aanvoerder van het legioen tovenaars. Die houden zich zorgvuldig afzijdig. Hij mompelt: “Dat is een Dragon-Born een oervader van de dragonblooded. Als je van zijn appels eet, krijg je er extra elementen bij.” Atis valt hem bij: “Die anathema proberen jullie af te houden van extra krachten.” De tovenaars laten hun staven zakken en gooien een gebiedsbrede Countermagic. De leider van de hout-factie neemt het woord. Hij wijst er op dat er allerlei Elder Gods onder de berg zitten die nu vrij spel hebben. Dat hoeven geen lunar anathema te zijn. Hij merkt op dat wat we in de lucht zagen misschien niet de keizerin is. Alles wat ze doet destabiliseert het Rijk. Wij zitten hier met vijftien legioenen een onneembare berg aan het belegeren. En wat voor legioenen!” Hij biedt een appel aan aan iemand van het aarde kamp. Haar aura vlamt op. Dan geeft hij een zwarte appel aan een water type. Idem. “Eeuwen geleden was dit een dragonblooded stad. Dat is het nog steeds. Hier horen wij thuis! Dat …” hij wijs op de tieners, “… is onze toekomst! Dienen wij het fantoom van het Keizerrijk, of werken we aan onze toekomst?”
Mooie woorden, maar de mensen twijfelen nog.
Atis loopt op een van de aanvoerders af en geeft hem een appel. “Dit is waar die anathema je van af te houden, maar het maakt je sterker!” Hij probeert het. De appel is van zijn eigen element en hij exalteert ter plekke als dragonbooded. Tawuz geeft een hoge officier een appel. Welke kleur? Rood. Zijn haar kleurt knalrood, maar verder lijkt het weinig te doen.
Atis zegt tegen de dragonblooded dat hij het deed om te helpen. Lookshy zijn ook dragon blooded, probeert hij nog. Het antwoord luidt: “Vijanden zijn vijanden!” “Hoeveel vijanden doen de poort voor je open?” “Da’s waar…” Ze twijfelen nog een beetje. Atis laat zijn wapen zakken en His is al weggelopen.
Ook Little Shu suggereert aan zijn mannen dat ze een appel moeten nemen. Bij de meesten levert dat alleen maar een rare haarkleur op, maar er zijn er inderdaad een aantal die ter plekke exalteren. Iedereen die een gele appel eet exalteert! Maar de gele appels zijn helaas al snel op.
Als er vijf mensen geëxalteerd zijn, roept een sergeant luid: ” PROTOCOL SLAGVELD EXALTATIE ! ” Het is al eeuwen niet meer gebeurd, maar het Handboek Soldaat voorziet er in dat iemand exalteert, zelfs tot solar. Het is een extreem oude passage die nooit gewijzigd is omdat de siderials niet verwachtten dat het ooit nog zou gebeuren, terwijl ze wel de hoop levend wilden houden om de troepen gemotiveerd te houden.

De belegeraars die in de stad willen blijven merken dat er strenge regels zijn. Atis regelt dat de dragonborn alle nieuw-geexalteerden in zijn familie kan adopteren. Tawuz koppelt wat oudere dragonblooded aan de niet-geexalteerde volwassenen in de stad. De dragonblooded krijgen zo een postie binnen de stad en de lokalen krijgen geëxalteerde volwassenen als medestanders.

15 xp.

Eén reactie op “The RoSE – 31

  1. His schreef:

    His gooide geen countermagic (kan hij niet), Sarina gooide een tweede keer omdat ze nog niet doorhad dat countermagic uberhaubt niet zo werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s