Scorpio Rising – 8

Scorpio Rising – 8, New Moon

De party staat nog op de begraafplaats. De keuzes zijn simpel nu de sheriff dood is en de burgemeester is gevlucht: hier blijven is snel ingrijpen want de burgemeester zal de waarheid naar zijn hand willen zetten, weggaan is vervolgd worden als Outlaw. Liz dringt aan op spoed, maar het is moeilijk om tot een goed verhaal te komen over hoe de sheriff is overleden, laat staan als de tijd zo kort is. De sheriff was misschien corrupt, maar hij was wel de wet in dit plaatsje en de meeste van de garou zijn buitenstaanders.

Bones vraagt waar dit nou precies over ging? Een artefact, Wolfgang laat het ding zien. Bones grijpt grafaarde en strooit het erover heen. Hij fronst en begint uitgebreider te toveren. Hij fronst nog meer en zegt: “Ik weet niet precies wat dit is. Het is oud, dat wel, en het zou al vergaan moeten zijn. Er zit een spirit in, die houdt het denk ik bij elkaar. De spirit probeert te communiceren.” De sheriff en de burgemeester zijn niet magisch, maar Buttercup wel. Er wordt gespeculeerd. Bones zegt dat Buttercup hen beïnvloed zou kunnen hebben: “maar dat is jullie directe probleem niet. De burgemeester is jullie probleem, die wil schoon schip maken en zal bondgenoten zoeken.”

Er wordt een plan opgesteld: Terence ‘Red’ Moses (burgemeester) staat bekend als gewelddadig tov zijn vrouw: Liz en Sara (dokter) gaan met haar praten. De slaven bevrijden evt met hulp van de underground railroad, dat zou ook goede PR zij: dat is iets voor Whipsaw. Rat’s Horizon kan zich verdiepen in het artefact. Doc gaat de wagen van Manson doorspitten.

Bob komt aangelopen: de Moses (burgemeester) is de dorpelingen bij elkaar aan het roepen. Bob vertelt verder dat hij gaat reizen, hij gaat de next of kin, en kinfolk, van Manson op de hoogte brengen. Rat’s vertelt dat Buttercup Black Spiral Dancer is. Dat is een ernstige zaak, waar zou de lair zijn? En waarom zou hij dit artefact willen hebben?

Aldus speculerend, komt men aan in het dorp. De burgemeester wijst naar ons en declameert de schuld van deze groep. Whipsaw, gesteunt door Wolfgang, gebruikt demagogie en houdt het erop dat schuld eerst aangetoond moet worden. De deputy sheriff, nu waarnemend sheriff, staat erbij en trekt zijn revolver. Dan onverwachte bijval van Belle Starr: de sheriff was een corrupte klootzak. Een paar wel geplaatste ‘boo’s’en ‘yea’s’ van Doc helpen. De menigte, die opgezweept werd, raakt van zijn à propos. “Geef ze een medaille!”, scandeert ze verder, “Whiskey op mijn kosten!” De burgemeester probeert het tij de keren: “hang deze monsters op!” Wolfgang probeert op de deputy in te praten, deze staat er nu onzeker bij. “Ik ben over 5 dagen terug!”, roept de burgemeester en kiest het hazenpad. Whipsaw stapt op de deputy af: “I shot the sheriff.” Deze slaat hem in de boeien, waarnaar de gemoederen wat bedaren. Zo eindigt Whipsaw in de cel.

Wat volgt zijn enkele dagen van relatieve rust en het opbouwen van PR. Liz gaat met Sara praten met Mary Oakley, vrouw van Terence Moses. De muizige vrouw is gedwee (richting haar man), gekleineerd, en psychisch een wrak. Mary is beschermend naar haar dochter, die toen nog, heette: Phoebe Ann Oakley Moses. Het kost flink wat overredingskracht om binnen te komen, Liz moet haar beste beentje voor zetten. Maar pas na een aantal gesprekken komt ze een beetje los en geeft ze toegang tot de studeerkamer van de burgemeester. Zo komt de corruptie langzaam maar zeker aan het licht.

Rat’s gaat naar zijn mentor. Samen gaan ze zich verdiepen in het artefact, de ‘talen’. Er zijn geen caerns hier, wel een potentiele (kleine) caern. Op dit plek gaat Rat’s zich afstemmen. Iedere Garou die het riet vasthoud krijgt hetzelfde visioen: In de umbra is een bundel licht die naar beneden hamert op een plek verder naar het noorden. Waarschijnlijk de Dead Valley cairn. De bane van Shameful is te zien, als een sterk contrast tegen het wit-blauwige licht. Als een luchtspiegeling, alsof je door een vies raam kijkt naar een blauwe hemel, is een tweede silhouet te zien: een grotere bane, een poppenspeler die de Shameful’s bane aanstuurt.

Rat’s moet zich lang afstemmen op het artefact, geknield zittend met het talen in zijn hand. “Ik ben Rat’s Horizon” is zijn boodschap. Dan: “Ik ben False Wendigo” antwoord een verwarde en door de tijd waarschijnlijk gek geworden spirit. Het gesprek bestaat uit flarden logische tekst, afgewisseld met verwarde beelden en zinnen die nergens op slaan. Het item is een Gaian Scale, het wyrm antwoord op een Wyrm Scale. False Wendigo is vanuit dat opzicht dus een spirit van Gaia . Op de vraag wie het gemaakt heeft, is het antwoord wazig: een wyrm shaman of zoiets. De functie is helderder: het brengt weercreaturen terug naar het geboorte vorm, het heft de gauntlet op. Is dit ding gebruikt in een instrument om muziek te maken: geen ja, geen nee, wel veel gebrabbel maar een woord keert terug: Spider Woman en de naam van een blaas instrument. False Wendigo beidt nog een aantal interessante gifts aan om te leren aan Rat’s, deze heeft er wel oren naar.

Doc maakt zijn inventaris compleet en heeft allerhande drugs en alcohol gevonden in de kar van Manson. Hij is helemaal in zijn nopjes.

Whipsaw praat veel met de Deputy. Hoewel niet de slimste, probeert hij zijn werk goed te doen. Whipsaw is lelijk gewond en Sara kijkt naar zijn wonden, dit maakt zijn verhaal geloofwaardiger. Als de deputy na enkele dagen onderzoek nog met Bones heeft gesproken, mag Whipsaw ‘voorlopig’ vrij.

De mijn: De halfbloed Little Fork is er nog, hij was dus degene die weggekomen was tijdens het vuurgevecht. Hij wil niemand toelaten. “Wij zijn de vakbond. We komen de omstandigheden inspecteren”, roept Doc. Dan neemt hij de benen. Er zijn 50 blanke slaven, voornamelijk Ieren, deze worden op voorwoord van Wolfgang en Whipsaw opgevangen in de Baptisten kerk. Dit spreekt de bevolking aan, er komen steeds meer vragen over het optreden van de burgemeester. Enkele ex-slaven krijgen baantjes aangeboden. Het zal wat tijd kosten om de concessie van Little Fork ongeldig te laten verklaren. Men vindt nog wat zilveren kogels in de mijn.

Rat’s gaat ’s avonds op de nog-niet-open-caern mediteren om Turtle spirit op te roepen, maar hij krijgt Coyote. “Hoi kun jij mij helpen?”, vraagt Rat’s verbaasd. “Ik dacht dat je het nooit zou vragen”, is het antwoord. Er volgt een gesprek.
Coyote: vertrouw de spirit in het voorwerp niet. Weet je wat er speelt?
Rat’s Er zit een bane achter. Moet ik het vernietigen?
Coyote: Wat is erger? Dat de bane zijn zin krijgt, of False Wendigo vrijkomt? Coyote wil helpen: tegenprestatie Nuwisha sparen, en helpen als men hen tegen komt en deze echt ergens in de rats zitten.

Rat’s Horizon haalt de rest erbij, “ Wacht” zegt Coyote, “het is heel belangrijk dat er een blote vrouw bij is.” Iedereen komt erbij, en aldus Liz, als iedereen zich uitkleedt zal zij dat ook doen. Coyote is blij dat aan zijn bepaling is voldaan en gaat in gesprek.

“Ik bescherm tegen de invloed van de wyrm. Ik kom overal waar de men verleidt wordt door de wyrm. Dat is mijn taak..” “Jij”, hij kijkt Rat’s aan, “wilde ingaan op het aanbod van False Wendigo, niet waar?” Rat’s knikt. “False Wendigo is gecorrumpeerd door zijn lange verblijf in de talen, hij is nu wyrm tainted. En hoe gaat het met Whippoorwill?”, vervolgt hij en kijkt Whipsaw aan, “dat is een totem van de Black Spiral Dancers.” Stilte. Iedereen is verbaasd. Whipsaw geeft toe dat dat hij een spiriutally wounded mens/ garou moet offeren. Coyote zegt: “Jullie zijn nog geen pack. Als jullie ene pack willen worden moeten jullie de philodox van Whippoorwill afhelpen.”

Dan neemt hij uitgebreid de tijd om naar de verhalen en avonturen van de party te luisteren, effectief staat dit gelijk aan het vertellen van de verhalen tegen garou elders [RED: de temp scores kunnen ingewisseld worden, garou die een rank stijgen kunnen dat nu claimen].

De vraag komt terug op het artefact. Coyote: als je het wilt slopen, is hier een goede plek. Overleg tussen de party en dan breekt Rat’s het talen. False Wendigo komt vrij, Coyote duwt hem weg, waarop de spirit wegsprint. Rat’s veranderd in een wolf, de rest blijft wat hij/zij was. De gauntlet wordt opgeheven in de vorm van een klassieke drukgolf, en Coyote manifesteert zich volledig voor de eerste keer in millennia. “Mooi”, zegt Coyote. “ Zin?” , en kijkt Liz aan. “Ja.” De groep gaat naar de kroeg en gaat zich te buiten aan drank en allerhande frisse en minder frisse praktijken. De dag later, een beetje moe maar voldaan, heeft Liz een vreemd gevoel en haar instinct verraadt haar dat ze zwanger is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s