Scorpio Rising – 1

1860 New Mexico Territory
Het mijnwerkersdorpje Turquoise (later Gleeson) is booming. Het winnen van turquoise (heilig voor de Indianen) heeft plaats gemaakt voor het winnen van koper.
De Pony express komt binnen gereden. Whipsaw heet de jonge man met een mediterraan uiterlijk, hij heeft een leren hoed, twee colts, geweer. Hij heeft een brief voor Miss Brown, van haar vader.

Miss Brown (Liz)draagt een rijkostuum en blijkt een vrouw uit een stuk te zijn, welgesteld, maar niet van een kleintje vervaard. De brief vertelt dat de volgende Wells Fargo koets de papieren en contracten zal hebben, of ze erop wil letten. Er kunnen vast goede handelsbetrekkingen opgeknoopt worden met de mijneigenaar en de lokale bank(en).
Ze gaan drinken in de lokale saloon, daar zit de pianist in een blauw pak en witte hoed nog te relaxen (Wolfgang). Er komt drank op tafel en dat lokt weer andere gasten, waaronder een concurrent van Clark Manson (de lokale Snake oil liniment verkoper): John ‘Doc’ Wheeler die zijn bolhoed rechtzet, uit zijn wagen klimt en ook richting saloon gaat. Myra ‘Belle Starr’ Shirley vraagt of Wolfgang niet eens wat muziek wil gaan maken, want de saloon loopt ineens vol. Buiten zit een verwilderde hond, die rustig alles gade slaat. Het beest krijgt een bot van de begrafenisondernemer.

Niet lang daarna komt de deputy binnen stormen: de postkoets is overvallen. Reizigers hebben het zojuist doorgegeven. Doc kijkt eens goed naar de hond en herkend de gevlekte vacht als een kenmerk van Bonegnawers, hij spreek het dier aan…en via mindspeak geeft hij antwoord. Liz wil op onderzoek uitgaan, de papieren van haar vader, de rest wil wel een uitje en gaan mee als bodyguard. Het is een stuk reizen, ze moeten overnachten. Maar ze liggen flink voor op de sheriff. Die avond vermoed iedereen dat hier een groep supernaturals zit, Whipsaw doet een howl of introduction en die wordt beantwoord. Whipsaw blijkt Silent Strider Philodox, Doc, Bonegnawer Ragabash. De half hond/coyote blijkt een A Rat’s Horizon te heten en is een theurg. Wolfgang een Iron Rider Galliard, en Liz een Silver Fang Ahroun.
De volgende dag komen ze aan bij de postkoets. Het ding ligt op zijn kant, kapot, de paarden dood, de mensen gescalpeerd en pijlen met veren eraan steken uit de koets. De eerste impressie is indianen. Totdat er nader wordt onderzocht. Indianen schieten niet met pijlen waaraan veren bungelen. Ook lijkt een van de paarden te zijn gestoven omdat zijn bloed ‘weg’ is. De kostbare papieren en de koffers zijn er nog, wat waardevolle dingen (geld, horloges, sierraden e.d.) zijn wel weg. Vreemd.

Ze zijn druk bezig met onderzoeken als een druk doende tiener aan komt sjeezen op een paard. Hij lijkt een halfbloed native te zijn en begint een warrig verhaal over visoenen, de overval die in het visioen zat en…en… en dan doet hij blatant de howl of introduction. Hij noemt zichzelf Shameful Remembrance, omdat hij een metis is, zijn moeder was een Uktena en was verbannen, nu is ze overleden (natural causes). Zijn vader kent hij niet. Hij is niet geïnitieerd maar kent de litany van zijn moeder. Hij hoort stemmen in zijn hoofd en hij lijkt een affiniteit te hebben voor astrologie (hij claimt Scorpio Ascending te zijn, met Pisces in Mars). Rat’s Horizon denk dat hij theurg is. Shameful zegt dat hij door moet naar een caern bij Death Valley, waar het goed mis is. En dat het hier ook niet veilig is, de sheriff komt en zal zoeken naar daders. De Indianen zijn geframed.
Men besluit terug te reizen, en tijdens de overnachting wordt door enkelen als wolf rondgerend en gejaagd op jackrabbits.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s