The RoSE – 72

26-02-2015

De groep in de onderwereld vermoedt dat er wel eens een necromantiër in de buurt kan zitten. We proberen te voelen of er magische invloeden zijn, maar de kamer zelf is zwaar magisch en de deur is geblokkeerd. Met de Dragon’s Eye zien we buiten Revenants op wacht staan. We voelen een soort focus in het centrum van et gebouw.
Dan gaan we terug naar de zolder. We pauzeren bij het luik en gebruiken de Eye. Er ligt een schacht onder met trappen langs de wanden en laaddeuren. We openen het luik, dat kan van bovenaf, en speuren nog eens naar magische energie. Vanaf hier detecteren we die op de begane grond.
Onder in de kelder flakkert overigens groen ‘balefire’ dat zielen kan smelten. Op de begane grond is ook een laaddeur. Als we er doorheen kijken zien we een theaterzaal met een apparaat van soulsteel en orichalcum. We zien geen mensen. Sarina opent het slot, dat is kinderspel voor haar. We gaan behoedzaam naar binnen. Het ruikt er muf en er komen magische emanaties van het apparaat af. Het proeft naar necromantie.
Atis en Shi Mei Lan, de laatste als kat, lopen behoedzaam op het apparaat af. Als ze dichterbij komen, zien ze dat het in de orkestbak staat. DE onderkant staat in balefire. Het apparaat heeft ruwweg de vorm van een ijzeren maagd.
Terwijl Olric de toneelconstructies inspecteert op takels en mechanismes, worden we aangevallen. We zijn erdoor verrast. Opeens krijgen we de Death of Obsidian Butterfiels over ons heen! Sarina raakt gewond, Phoenix niet, Shi Mei Lan, wel, Néré krijgt één wondje, Atis wat meer, Eye en Olric worden echt flink geraakt. We zien dat er iemand verstopt zit in de coulissen.
Atis schiet drie orichalcum pijlen met zijn krachtboog en gebruikt een combo. De pijlen zijn raak, de aanvaller zakt dood in elkaar. Er rolt een masker weg. Hij is bleek en heeft haar met de structuur van mos. Sarina ziet dat zijn geest nog rondhangt. Ze gebruikt Ghost Cutting Technique en gooit hem het balefire in. Dat heeft niet het gewenste effect: hij krijgt er juist energie van en verdwijnt in de Tempest.
Néré vraagt Sarina om ook naar de ijzeren maagd te kijken. Ze denkt dat die daar misschien energie van krijgt. Er zit inderdaad een geest i. We gaan opnieuw zoeken naar takels en weten hem omhoog uit het vuur te krijgen.
Néré onderzoekt de overleden tegenstander. Die heeft een aantal ‘spell-knots’ bij zich, een deel ervan gebruikt. We zien niet of het masker magisch is en zijn voorzichtig.

Atis probeert de sarcofaag open te maken. Het is necromantische technologie. Als hij het apparaat open weet te krijgen, komt er verblindend licht uit. Het is alsof je in de zon kijkt. Door het vizier van haar harnas bij te stellen, kan Néré een gestalte zien. Atis krijgt een ingeving. Als hij beter kijkt, komt het gezicht van de persoon hem bekend voor: een beeld op Mount Meru? Hij grbruikt Lock Opening Touch en haalt de persoon er uit. Néré kijkt of ze hem kan genezen, maar het is een geest. Shi Mei Lan kijkt met een charm die het geheugen versterkt, Counting The Elephant’s Wrinkles. “Het is Kal Bax! De vorige incarnatie van Ghurkan’s exaltatie!”
Néré vraagt: “Heb je die heartstone om geesten tot rust te brengen nog?”
We overleggen. Kal Bax was bij leven een tiran, Daar willen we niet per sé uitgebreid mee praten. Shi Mei Lan pakt de steen en raakt het spook aan. Maar het lichaam van deze persoon is al lang geleden vergaan. Het lukt niet.
Wat brengt geesten tot rust? Het vervullen van een taak die niet is afgemaakt. Een solar geeft normaal zoveel licht als hij enorm veel essence heeft uitgegeven. Maar dit is een geest …  Sarina geeft hem vijf motes essence met Essence Lending Technique. De geest komt bij. Hij blijkt verbazend aanspreekbaar. Hij is een jaar geleden gevangen genomen. Hij is in de Usurpatie gedood en na zijn overlijden realiseerde hij zich wat de Great Curse hem allemaal had laten doen. Daarom kon hij geen rust vinden. Hij was hierheen gereisd om een Death Lord te verslaan. Dat lukte, maar hij had niet op terrestrial necromantiërs gerekend. Die hebben hem gevangen genomen en gebruikten hem om het deathland groter te maken.
We willen de kist meenemen omdat hij een fortuin aan materiaal bevat, en om te voorkomen dat hij nog eens gebruikt wordt. Met twee Wind Slave Discs kan ieder van ons hem tillen. Dan praten we over mogelijkheden om terug in de gewone wereld te komen. Normaal moet je wahten tot het dag wordt, maar wij zijn hier met een spreuk gekomen…
Shi Mei Lan besluit Sapphire Countermagic te leren. Daarmee blaast ze de kaars uit. Maar die blijkt alleen een illusie in stand te houden waardoor je van buitenaf door de ramen de wereld van de levenden kunt zien. We moeten de deur tussen de bovenwereld en de onderwerekd vinden. Aangezien de revenants de eetzaal bewaken, zit die waarschijnlijk daar. We besluiten nu om via de gang de zaal te benaderen in plaats van via het plafond. We gebruiken de sarcofaag als schild c.q. stormram. De revenants schieten, maar dat werkt niet echt. Sarina schiet terug, drie revenants vallen dood neer. Shi Mei Lan en Atis leggen er ook ieder eentje neer. Néré en Olric weten niet door het harnas heen te komen. Shi Mei Lan gooit een Infinite Jade Chakram die blijft aanvallen. Na een korte, ongelijke strijd weten we ze te doden. Sarina overweegt om een paar geesten op te eten voor de essence, maar doet het toch maar niet.
Sarina doet de deur open. Nu gaat hij wel open naar onze wereld. We zien het dinergezelschap. Sarina schiet op de gemaskerde man aan het hoofd van de tafel en doodt hem. Shi Mei Lan raakt hem aan met de heartstone om zijn  geest tot rust te brengen. Atis schiet de andere neer. Desteen doet het niet want de man is nog niet dood. Daar kan ze wat aan doen…
We stellen Kal Bax voor aan de “onderhandelaars”. Hij herkent Ghurkan. Hij vertelt dat Sol na zijn dood bij hem langsgegaan is en hem vergeven heeft. Phoenix oppert om dit deathland niet op te heffen, maar de golden faction (geesten van vergeven solars) dde overtuigen om via de brug over de Tempest het Cursed Isle binnen te vallen. Kal Bax wijst er op dat het ons niet zal lukken om die ‘gold faction’ bij elkaar te roepen. Ze hebben hun afterlife gewijd aan het bestrijden van de deathlords. Ze vragen wel of we de brug in de onderwereld willen laten staan.

Dan roepen we Sango. Die komt in haar warstrider aanlopen en ziet dat er boven de stadsmuur een heel andere sterrenhemel hangt. Dehele muur is een poort naar de onderwereld. Ze trekt zich terug en wacht op de dageraad. Gurkhan en Kal Bax praten bij: “Scavenger lord?” Als de zon opkomt blijkt het licht hier nog dat van de oude Sol te zijn. Sango komt er bij en praat even met Kal Bax. Die laat vallen dat hij een voorouder van het huis Regenboog is. Zij deden een experiment om solars en lunars te fokken. Dat is niet gelukt (hoewel er nu twee lunars geëxalteerd zijn: Marina en Tawuz), maar het is belangrijk dat het huis Regenboog blijft voortbestaan, want als ambassadeursfamilie zijn ze één van de schakels in de gevangenis van de jozi’s. We nemen afscheid van hem.
Sango gaat in midden van het plein staan en begint de spreuk. Het licht dat via haar de deathland in stroomt is het witte licht van haar grootvader. Ze voelt dat dit zijn instemming heeft. Na een half uur zien we dat de grens van de normale wereld op ons af komt. De revenants vallen aan, maar we weten ze van Sango weg te houden. Als de spreuk klaar is, komt Sango moe en bezweet uit de warstrider. Ze krijgt 18 punten essence van Sarina.
Als we gaan kijken is de poort van de onderwereld weg. De lichamen liggen nog wel in de steegjes en beginnen nu te ontbinden. Phoenix doet de charm Dragon Seared Battlefielden brandt ze weg met zijn aura.
Sango wil hier iemand installeren. “Kijk wat er de laatste keer gebeurde.” Sarina gaat de Marukhan inlichten. Daarna gaan we terug naar Gethamane.

Xp 8 voor iedereen, +1 voor Inez

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s