The RoSE – 71,5 – Deliberative

26-03-2015
Ingelaste sessie – deze sessie speelt chronologisch voor die van 26 februari

Het Deliberative houden op de Heilige Berg is niet zo’n goed idee. Ghurkan roept iedereen bij elkaar op het reserve-exemplaar: Gethamane. Een van de grote markthallen wordt ingericht als vergaderzaal. Wijsheid, die aanwezig is als ambassadeur van Malpheas, koppelt zijn AI aan die van de Heilige Berg.
Er zijn weinig siderials. Wel aardig wat solars, waarvan veel uit het Westen. Een aantal lunars uit het verre Oosten, met wyld-specialisatie, en een aantal uit het Zuiden onder leiding van ene Tammuz, de leider van de Duizend Stromen beweging. De ambassadeur van Autochthon is ook uitgenodigd.

Tammuz wil graag als eerste het worod. Hij heet vooral de lunars welkom en zegt dat hij blij is dat er een andere elder is: White Owl. (Die zit als poes bij Wijsheid op schoot.) “De toestand in het Zuiden is stabiel. De autochthonians hebben Gem ingenomen Een solar circle heeft The Lap in handen en heeft The Penitent geactiveerd om naar het Keizerrijk te lopen. Er zijn overal oorlogjes in het Zuiden. Ik roep iedereen op om niet in te grijpen, want a) ingrijpen is in strijd met de Duizend Stromen filosofie en b) Ahlat’s oorlogen helpen tegen de verstarrende orde van de yozi Cecelyne.”
Vanuit het Oosten wordt gerapporteerd dat Metagalapa weg is. Wij leggen het uit. “Nou moe!” roept een boze lunar, “Dat was ons geheime wapen! Daarom hadden we er twee stammen beastmen op gestationeerd.” Ghurkan legt uit dat Metagalapa en die stammen onder aanval van de dodenwereld lagen, en dat ze aan de verliezende hand waren.
De lunars vertellen ook dat er allemaal dragon-lines aan het verschuiven zijn.

Wij vertellen over de aanval op het Heptagram en de beslissing van Gaia dat haar zoon de Aarde-draak daar niet meer veilig zit. Waar hij wel zit is geheim. “Gaia?” “Ja, die is nu naar Autochthon voor overleg.”
De ambassadeur van Autochthon vertelt. “Alle mensen zijn geëvacueerd. Onder meer naar ondergrondse steden die door de Mountain Folk beschikbaar zijn gesteld. Autochthon heeft de Clay Man tot derde cirkel ziel aangesteld en de acht oudste steden, zijn eerste exalts, tot subzielen van de tweede cirkel gepromoveerd. Hij heeft ook het voornemen uitgesproken om weer naar Creatie te komen. Op welke termijn is niet duidelijk. Maar nu kan er Gaiaanse technologie gebruikt worden in Creatie. De Autochthoonse technologie is erg vervuilend en niet goed voor Creatie. En in Gem heeft een jonge exalt van de kristal-kaste te vroeg een stadsvorm aangenomen. Therapie is nodig.”

De solars uit het Westen zijn door hun lunar mates hierheen gestuurd. Er is oorlog. Skullstone rukt op. Om de een of andere reden wilden de lunars hun mates er niet bij hebben. Ook vinden we het vreemd dat deze solars braaf doen wat hun gevraagd is. Ze hebben wel grootse plannen. Een deel van hen wil naar Malpheas om de Ebon Dragon op zijn eigen terrein te verslaan. Ze zeggen dat Adorjan en She Who Lives In Her Name naar hen zullen luisteren: ze zullen niet nog eens verraden willen worden. En deze solars hebben bewijs dat de Ebon Dragon, als hij naar Creatie komt, de deur achter zich dicht zal trekken. Dan gaat hij één voor één de derde cirkel demonen van de andere vier oproepen en afmaken.
De andere groep wil de Green Sun Princes aanvallen. “Als we Sol gewroken hebben, dan pas zijn we van deze compulsie af. Ze moeten er allemaal aan!” Zelfs Ebon Rime. Sango vraagt zich af wat we daar aan hebben als Creatie daarna is overgenomen door de Ebon Dragon.
Tawuz wijst er op dat we een ambassadeur naar de yozi’s hebben. Contact leggen via hem levert waarschijnlijk meer op dan een derde cirkel demon oproepen per spreuk. Het zal de yozi van wet en hiërarchie allicht gunstiger stemmen. “Maar we zouden er toch over stemmen?” roept een jonge solar.
Sango vraagt of het niet allebei kan. Nee, daar is geen tijd voor.
Ghurkan wijst er op dat het plan om de yozi’s te turnen gebaseerd is op verraad, het ‘levensbloed’ van de Ebon Dragon. En we hadden de raad gekregen hem te verslaan via de vier Deugden.

Pauze. Onderling overleg. We ruiken onraad. Ten Stripes is opeens een effectief leider. Dertig solars laten zich zomaar wegsturen. En ze willen graag uitrusting van ons. En het idee dat we tussen twee plannen moeten kiezen komt ook van deze solars. Zou She Who Lives In Her Name hier iets mee te maken hebben? Op zich willen we hen aan onze kant hebben. En de overige yozi’s waarschuwen dat er verraad aan zit te komen, zonder hen tot verraad aan te zetten, zou wel eervol en deugdzaam zijn. Dus dat zou een idee zijn.

Na de pauze vraagt Ghurkan aan de dertig solars waarom ze zich hebben laten wegsturen. “Tsja, onze krachten tegen creatures of darkness werken niet meer. Waarom ze het niet aan Leviathan gevraagd hebben? Er is een moot van de lunars geweest en ze hebben Leviathan afgezet. Ten Stripes is nu de leider in het Westen.”
Tammuz krabt zich achter het oor, maar hij geeft toe dat iedereen zich aan Leviathan ergerde. Hij meldt nog één detail: in het Zuiden is een nieuwe cultus van priesters in blauwe gewaden. Er is al een jaar geen regen geweest. Zij sturen mensen naar Gem, waar wel nog landbouw is. We vragen of iemand kan infiltreren.
We voelen het meeste voor ons oorspronkelijke plan: voorbereiden op de eindslag, op een deugdzame manier. We vragen de Night Caste solars uit het westen om te infiltreren op het Cursed Isle. Wat laten we de rest doen? De sorcerors kunnen langs in Sperimin. Ze hebben een lunar artefact bij zich, in de vorm van een boek gefixeerd water, met daarin allerlei water-sorcery. Een ander deel van de groep is nog heel jong. Ze hier het leger laten versterken is goed voor hen èn voor het leger. En werk aan je deugden en wilskracht!
Wijsheid gaat met White Owl de vier yozi’s gratis waarschuwen.

4 xp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s