The RoSE – 64

Als we terug zijn gaan we doen waarvoor we gekomen zijn: lesgeven. Olric reorganiseert het curriculum van Astronomie. Het is niet direct te zien, maar hij moedigt kritisch denken aan en de grondslagen van de lesstof ondergraven de grondslagen van de Immaculate leer.

De avond breekt aan. Bij de faculteit Astrologie wordt bier bezorgd. Het heeft zich rondgesproken dat er feest is. Het schoolorkest meldt zich spontaan. Overal lopen demonen rond, als bediening. Het is duidelijk dat er populaire kinderen zijn en minder populaire. Vier van de vijf die we gered hebben horen bij de populaire, maar de allerpopulairste is een knappe jongen van een jaar of zeventien, met lang zwart haar, een zwarte mantel en zwarte nagels. Hij noemt zich ook Ravensclaw. Olric en Néré letten eens op hem. Hij is erg druk bezig zijn entourage te onderhouden. Hij doet ook steeds kleine social attacks. Cynis Baraka is opeens in zijn kring opgenomen. Blijkbaar is hij interessant geworden voor Ravensclaw. Wijsheid is er ook. Hij is níet populair, maar heeft wel zijn eigen groepje vrienden.
Olric wijst Xar op Ravensclaw. Na enig overleg besluit Xar haar Jewel of the Perfect Merchant te gebruiken om haar sociale vaardigheden te verbeteren.
De band is weird. Om tien uur gaat de eerste eerstejaars over zijn nek. Néré besluit om af en toe discreet wat bij te sturen. Olric vraagt of Phoenix en Néré de vrienden van Ravensclaw wat complimenten willen geven, maar niet de jongen zelf. Néré babbelt met Jasmijn, een studente Herbologie die het goed deed in de lessen EHBO. Daarna stapt ze op Wijsheid en zijn vrienden af. Het ijs raakt snel gebroken als ze hen om hulp bij het onderhoud van haar harnas en Belt of Aereal Mobility vraagt. Phoenix complimenteert een andere populaire jongen, maar die neemt het als gegeven aan. Olric probeert een roddel in de wereld te brengen door over de reddingsactie te praten terwijl er iemand langsloopt. Xar maakt een babbeltje met Cynis Baraka. Die is blij om gered te zijn, maar het voelt vreemd. Xar belooft hem dat we hem in contact zullen brengen met een leermeester in de Necromantie. Het gesprek wordt al snel onderbroken door een meisje dat erg aanhankelijk is. Phoenix probeert het opnieuw bij de student, Oleg, en heeft een stuk meer succes als hij hem een obscure (en schunnige) toast van de Red Piss Legion leert. Néré gaat aan de band vragen of ze wat meer dansbare muziek willen spelen. Olric: “De booty moet geshaked!”
Olric krijgt de indruk dat Ravensclaw met een subtiele tegenaanval bezig is. Xar besluit om in zijn buurt te struikelen en bier over hem heen te gooien. Even flitst er iets door ogen, maar meteen daarna is hij de beleefdheid zelve. Xar twijfelt er niet aan dat hij op wraak zint. Olric zet de Poisoned Tongue Technique in om Ravensclaw’s worden te verdraaien. Hij stopt onmiddellijk met praten en gaat naar zijn kamer om schone kleren aan te trekken. Hij komt terug met een paar mooie flessen sterke drank. Olric beredeneert met Xar dat de jongen zal denken dat Xar er achter zat. Ze willen het laten overkomen alsof het haar wraak is voor de interruptie van het gesprek met Baraka.
Ravensclaw begint een uitgebreid ritueel met de sterke drank, suiker en vlammen. Het duurt een half uur en wordt gewoonlijk door een ouderejaars gedaan. Olric besluit in te grijpen en schuift Baraka naar voren. Geschokt gefluister. Baraka vraagt Ravensclaw om hulp, dus effectief doen ze het samen. Daarmee redt hij de situatie enigszins. Olric bedankt Ravensclaw openlijk. Na het ritueel gaan de remmen los. Degenen die niet dronken afdruipen beginnen met orgiën en dergelijke.

Phoenix gaat patrouille lopen. Om drie uur ziet hij vier hoofdmeesters (Mnemon, Bhagwé, Senex en Sorrowfull Leaf) naar een poeltje lopen en daarin gaan staren. Ze doen er overigens niet geheimzinnig over. Olric komt naar buiten, want het feest loopt op zijn einde, en gaat er bij staan.
“Welkom Olric! Kijk. Dat zit er aan te komen!” Hij ziet in het water een leger warstriders, dragonblooded op simhatas, twintig draagstoelen gedragen door bloodapes, en zo’n vijfentwintig man op hoverboards. “Dit is nu. Ze zijn bij elkaar aan het komen. Dit leger zal ergens tussen over twee weken en een maand aankomen, afhankelijk van het weer tijdens de overtocht.
Olric stelt voor de weergoden om hulp te vragen. Na veel misverstanden komt het hoge woord eruit: die weigeren met dragonblooded te praten. Hmmm… Ze speculeren nog wat. Olric stelt guerilla aanvallen voor, maar dat idee wordt afgewezen. Alle kleine goden op het Cursed Isle zijn geactiveerd en staan aan de kant van de keizerin. Je kan er landen, maar je komt er niet meer weg.
Xar gaat weg, zó dat Ravensclaw het ziet. Hij doet niets. Ze zet wel een leeg bierflesje op de deurklink.

De volgende ochtend melden zich relatief veel studenten met hoofdpijn bij de ziekenboeg. Néré raadt iedereen aan veel water te drinken en goed te eten. Olric start zijn college met iedereen een biertje aan te bieden. “Hair of the dog!” Het maakt hem populair.
In de middag houden de docenten oorlogsberaad. Wij worden ook uitgenodigd. Ze zeggen dat er vijftig sworn brotherhoods van veteranen op ons af komen, en honderd warstriders, en zo’n twintig sorcerors. “En deze zijn ons onbekend, dus ze hebben niet hier gestudeerd.” Olric suggereert voorzichtig dat het Infernals kunnen zijn. Bhagwé zegt: “Twintig infernals? Er zijn er maar vijftig.” (Interessant dat hij dat weet.) “Waarschijnlijk twee. Wij hebben vijftig sorcerors van wisselende kwaliteit. Misschien kunnen we ze essence laten opslaan en spreuken in voorwerpen opslaan.”
Mnemon zegt: “Maar er zijn hulptroepen onderweg. Wat wij hebben is de kennis. En onze aanvallers hebben een bloedband met de keizerin en zullen dus minder vrije wil (en virtues) hebben. Minder flexibel zijn. En,” zegt Mnemon, “ één van onze sterkste troeven is één van de eerstejaars.”
Olric mompelt: “Het demonenprinsje.”
Bhagwei, die tot nu toe een grote hekel aan Wijsheid leek te hebben, legt uit dat die ambassadeur naar de yozi’s is, en hen kan vragen zich terug te trekken. “Maar dat kan alleen als er onderhandeld wordt over overgave. Misschien kunnen we ons zwak voordoen?”
Olric wijst op de oude traditie van ‘parlay’, onderhandelingen voor de strijd. De docenten zijn verrast. “Het staat niet in het Boek met Duizend Correcte Acties.” “Maar het is wel een traditie van vóór het keizerrijk.”

Buiten klinkt een alarm. “Er komt iets door de lucht!”
Het blijken de solars te zijn, met één warstrider op hun cloud trapeze. Phoenix wordt erop uit gestuurd om ze welkom te heten. Hij biedt hen Windslave Disks aan voor het snel transporteren van de overige warstriders. “Shit! Die hebben wij ook. Glad vergeten!” Sarina blijft even thee drinken en gaat dan terug om de rest op te halen.
Olric vraagt discreet hoe tolerant de overige docenten zijn ten opzichte van de ‘onorthodoxie’ van de nieuw-aangekomenen. Mnemon legt uit dat ze zeer voorzichtig moeten zijn. Het merendeel van de docenten zal bij een conflict tussen een infernal en een solar de kant van de infernal kiezen(!) Derde cirkel tovenarij kan gewoon: er is niemand in Creation die dat nog herkent. Tweede cirkel wordt wel herkend, dat kunnen de (oud-)hoofdmeesters. Olric vraagt ook door over het infiltreren op het Cursed Isle. Dat lijkt haar echt moeilijk.
Intussen komen de solars binnen. Iedereen krijgt een kop thee. Olric vraagt of Ghurkan en Sarina met de weergoden kunnen onderhandelen. Sarina zoekt uit hoe ze de strategietafel versneld hierheen kan krijgen. Ze gaat weg, stapt in haar warbird en maakt een looping als afscheid. Een groepje enthousiaste studenten staat er bij te applaudiseren. Eentje heeft verstand van warbirds (alleen boekenkennis). Hij mag met Sarina mee. Hij kan onderweg uitleggen hoe het ding werkt. Ze spreken af dat hij haar zal helpen met het aanbrengen van bewapening.
Olric en Ghurkan discussiëren over waar en wanneer we het keizerlijk leger slecht weer laten overkomen. Boven het Unblessed Isle zou opvallen.
Sango geeft de dragonblooded de personal assistants die de dragon kings voor ze gemaakt hebben.

Hoe doen we ons voor? Sarina gaat als een bezoekende hoofdmeesteres uit Lookshy. Ze komt kennis uitwisselen met Olric. Atis gaat assisteren bij Magitech. Ghurkan doet zich voor als amanuensis en gaat de acquisitie doen. Sango is een hoofdmeesteres uit Nexus die zich nuttig maakt bij de martial arts training.

Er bestaat een solar charm (Harmonious Academic Method) om snel aan hele groepen een ability aan te leren. Olric zou graag zoiets kunnen en gaat op zoek: is er een variant van ontwikkeld voor dragonblooded docenten? Dit zou een logische plaats zijn om zoiets te vinden.

XP volgende keer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s