The RoSE – 61

17-07-2014

We kwamen via Nexus terug vanuit de Wyld. Sango is naar de Factory Cathedral, de rest reist via Yu Shan naar Gethamane. Sango levert de hoorns van magische materialen af. Haar warstrider wordt bewonderd. Het is sorcery, maar de dragon kings vinden het wel een inspiratie. Als ze teruggaat via Yu Shan kijkt de hemelleeuw twijfelend: “Solar, essence zes, warstrider … je kunt jezelf waarschijnlijk wel verdedigen. Mars heerst, en dat zullen we weten ook! De Great Forge wordt belegerd. Blijf daar maar uit de buurt! Enfin, ik ga terug naar mijn werk.”
Als Sango in Gethamane aankomt, zitten de andere solars al te wachten. We zitten te dubben hoe we naar het Heptagram gaan. Met de spreuk Cloud Trapeze gaat dat het snel, maar dan kunnen we maar één warstrider meenemen. Luthe is in reparatie – en is van de lunars. Volgens Mnemon heeft het Heptagram geen poort naar Yu Shan. We besluiten dat Sarina meerdere Cloud Trapezes zal gebruiken, de eerste dag de solars en de lichtste warstrider en de volgende dagen steeds één warstrider. 

(Zes dagen daarvoor, aan het einde van het Deliberative.)
De Dragonblooded reizen met Mnemon mee, via Cloud Trapeze. Gar (ons aardetype) wil niet vliegen. Néré biedt aan hem te kalmeren, door hem te verdoven. Met acupunctuur krijgt zij hem inderdaad rustig en ontspannen. Mnemon neemt de warstriders van Phoenix en Gar gewoon mee, met Wind Slave Disks maakt ze ze lichter. Onderweg vertelt Mnemon ons over het Heptagram.
Het is nog niet zo oud. Voorheen stond er een academie van de keizerin, Versina, maar die is ontploft. De krater moet je mijden. Er zijn Wyld zones, en het is er ook op andere manieren gevaarlijk.
Ze vertelt ook over de architectuur en de leefregels. Er is één centrale toren, die is van het schoolhoofd — van haar dus. Daar zitten ook de gemeenschappelijke ruimtes zoals de eetzaal. Deze wordt omringd door veertien torens, zeven hoge voor de faculteiten, ook wel hallen genoemd, en daartussen zeven lagere met de kamers van de studenten. Als je je eerste jaar gehaald hebt, kun je één van de hallen kiezen. Je moet in minstens vier hallen je jaar gehaald hebben, maar meer mag ook. Per toren mag je maar één keer zakken.
Studenten worden geacht tussen de jaren door verre reizen te maken, dat is tenslotte een van de beproevingen voor tovenaars. Je kunt in een toren waar je geslaagd bent eventueel nog doorstuderen voor een topvak. Deze factoren, en omdat niet iedereen op dezelfde leeftijd exalteert, zorgen ervoor dat er studenten van uiteenlopende leeftijd zijn, van pakweg 13 tot 30.
Daarna introduceert ze de faculteiten en hun hoofden: 
• Tepet Senex is hoofd van de Hal van de Eerstejaars. Hij onderwijst beginselen van de magie, elementale essence en manses.
De overige hallen hebben geen speciale volgorde. De andere hoofddocenten zijn: 
• Sorrowful Leaf (wood), Hall of the Nesting Dragon – geomantie.
• Mnemon Duhalva (kleindochter, aspect onbekend), Hall of the Jade Couldron – alchemie.
• Miss McGonnagal, Hall of Ancient Lore – enchanting en creatie van artefacten.
• Mnemon zelf, Hall of the Cerulian Glyph – warding en beschermende spreuken.
• De Hall of Celestial Puissance heeft een vacature: de docente moest naar een vergadering en is nooit meer teruggekomen – astrologie en divinatie.
• Ragara Bhagwei (zij is de voorganger van Mnemon, waarschijnlijk ouder dan de keizerin en er heeft dus geen bloedband), Hall of Verdigris – demonologie. Studenten kunnen hier alleen op uitnodiging komen!
Er zijn in totaal zeventig reguliere studenten en twaalf topvakstudenten. Iedere Hal is in principe een jaar studie, dat jaar mag je maximaal één keer doubleren. 
Wat moeten wij gaan doen? Olric wil de vacature voor Astrologie wel innemen. Zijn basiskennis is voldoende en er zijn maar weinig studenten. Néré gaat als docent herbologie naar de hal van de alchemie. Gar beheerst het zeldzame element Kristal, die kan naar Ancient Lore en Artefacts. Hij wordt gewaarschuwd voor McGonnagall, die praat altijd over de verloren kunst van magisch tatoeëren. Pas overigens ook op voor een student uit het verre Zuiden, die weet meer van demonen dan Ragara Bhagwei. Die jonge, die ook bij het Deliberative was. Misschien is het wel een demonblooded? Ragare Bhagwei vertrouwt hem niet. 
Xar kon al Sorcery, zij heeft eerder aan het Heptagram gestudeerd maar is voortijdig weggegaan. Ze kan zich opnieuw als student inschrijven bij de Toren van Mnemon, en gaat ze letten op infiltratie, spionage en propaganda. Phoenix wordt ordebewaarder. Jonge dragonblooded kunnen lastig zijn en veel (hulp)docenten die hen in toom konden houden zijn verdwenen (de siderials). Een veteraan van het Red Piss Legion met een warstrider en een grote daiklave zal de nodige indruk maken.

We zien het eiland voor ons opdoemen. Het is groter dan we dachten, met complete dorpen. Aan het verre eind is inderdaad een krater, waar groen licht uit komt. We landen voor de hoofdpoort van het Heptagram. Dat is een tunnel die door de eerste toren heengaat. In de muren en deuren zitten wards, niet alleen van jade, maar ook een beetje maanzilver, orichalcum en stermetaal. Gar voelt dat het gebouw zorgvuldig is ingepakt. Olric voelt dat het eiland geomantisch volkomen gezond is. Wel doordrongen van magie, maar niet aangetast zoals de Blessed Isle. Overal zitten haardkatten. Onderhoud wordt gedaan door demonen. 
Mnemon belooft om ons vanavond voor te stellen. Ze vraagt Phoenix om studenten die aanleg hebben te trainen in War en Melee. Gar biedt aan om hen Martial Arts te leren. 
Néré wil hospiks opleiden. Mnemon stelt Néré voor aan haar kleindochter Mnemon Duhalva, een statige douairière. Als blijkt dat Néré slagveldenvaring heeft, wordt ze welkom geheten. Haar wordt op het hart gedrukt dat ze aan iedereen veldgeneeskunde mag leren, uit welke toren ze ook komen – zelfs aan eerstejaars. 
Olric krijgt de sleutels van de astrologietoren. Er hangt een vreemde sfeer, dwingend. Voor Olric gaan de deuren open, want hij heeft de sleutel. 
Xar hoeft zich alleen maar in te schrijven. Er lopen zelfs nog oude medestudenten rond. Het valt haar op dat er veel studenten met tatoeages zijn. Ze vertellen dat er in het dorpje bij de haven een tatoeëerder zit die zó goede tattoos zet dat ze charmachtige effecten hebben zonder dat je er Essence in hoeft te stoppen. 
Phoenix wordt voorgesteld aan de docenten. Het valt hem op dat Tepet Senex (hoofd van de eerstejaars) zich een stuk onnozeler gedraagt dan hij is. En Ragara Bhagwei simuleert seniliteit. Ook McGonnagal lijkt eerder een onschulddig dametje dan een machtige tovenaar. Sorrowful Leaf ziet er wel imposant uit. Zij komt uit het Oosten, is een Wood-aspect en gespecialiseerd wood-elementals en herbalisme. Hij is helemaal bedekt met blauwe tatoeages en altijd vergezeld door een houten spin.
De warstriders worden in de eetzaal gezet, om te demonstreren dat het beveiligingsniveau omhoog is gegaan. 
Gar wordt door McGonnagal geïnstrueerd in alle schoolroddels. Ene Wijsheid heeft een AI met informatie over warstriders, die moet vooral bij haar komen studeren. Als hij bijles wil, vooral geven! Al is hij pas eerstejaars. Ze vertelt ook over de jaarlijkse scavenger hunt, een project voor alle studenten in deze toren plus geïnteresseerde eerstejaars (bij wijze van talent spotten). Dit jaar maken ze een Essence Disruptor. Ze wil graag dat Gar dit project overziet. 

Bij het diner worden we voorgesteld. Néré maakt kennis met Sorrowful Leaf en krijgt toestemming om bij haar lessen herbologie te volgen. Het valt op dat maar heel weinig mensen Personal Assistants hebben. Vooral mensen die bij McGonnagal gestudeerd hebben. En het zijn allemaal unieke zelfgemaakte stukken. De eerstejaars zijn meest 13 of 14 jaar oud, maar de oudste student is inderdaad veel ouder. De ouderejaars verschillen meer in leeftijd. daar zitten zelfs een paar dertigers tussen. 

Ondertussen 
In de Wyld reist de Puppet Master met zijn leger warstriders dezelfde weg terug als de solars op de heenweg hebben gevolgd. Ze komen uit in Nexus, waar grote consternatie ontstaat. Voor het eerst in tijden komt het Council of Entities in het openbaar bij elkaar. De middelste van de vijf in zwarte mantels gehulde figuren spreekt ze aan in Old Realm. De Puppeteer antwoordt. Er ontstaat een korte dialoog. De leider van de Council wijst naar de stadspoort: ze krijgen vrije doorgang.
In het voorbij gaan vraagt de Puppeteer nog: “Waar zijn wij het meest nodig?” Een Councilmember zegt: “In Lookshy!” De anderen kijken hem vuil aan. 
Maar de warstriders komen Lookshy bijstaan, en zijn net op tijd om te helpen de grote aanval door de Keizerin af te slaan.

Xp: 5 voor de dragonblooded.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s