The RoSE – 39

The Roseblack is nu van haar compulsie af, maar de dynastieke banden zijn er nog. We vertellen dat er een charm tegen bestaat, die (onder andere) Mnemon kan. “Mnemon was mijn rivale om Shogun te worden, maar ik denk dat we nu toch moeten samenwerken.” Dat denken wij ook. Ze vertelt dat de keizerin zichzelf niet meer is. Ze vertelt ook dat de keizerin bezig is de Imperial Manse om te bouwen. Naarmate ze zelf demonischer wordt, kan ze hem niet meer bedienen. Ze wil vannacht de twee derde cirkel zielen van Autochthon, die de primordial in de Manse heeft ingebouwd, vervangen door derde cirkel demonen van de Ebben Draak. Dat moeten we dus voorkomen! De Imperial Manse opblazen en het Sword of Creation vernietigen is geen optie, want dan heeft Creatie geen verdediging meer tegen de Wyld.

Maar eerst moet ze nog iets anders doen. Ze legt haar handen op twee stenen in de console en zendt een rijksbrede boodschap uit, waarin ze de keizerin tot demonisch verklaart, Mnemon als gerechtvaardigd, en zichzelf tot shogun uitroept. Daarin laat ze ook gebeurtenissen zien, zoals de keizerin die Chejob Kejak de keel afsnijdt. Als laatste beeld breekt de Ebben Draak in die gniffelend monkelt: “Het Derde Tijdperk is begonnen.” Roseblack laat de stenen meteen los: “Dat laatste kwam niet van mij!”

Atis laat zijn pattern spider cloack herprogrammeren. Wij hebben intussen bedacht dat we plannen van de keizerin kunnen dwarsbomen als we een van de demonische zielen verslaan. Roseblack neemt ons mee naar de kluis waar de twee subzielen van Autochthon staan: de Babbage Machine die alle berekeningen uitvoert voor de Manse, en het Creativiteit Apparaat waarmee de Grote Maker continu nieuwe dingen bedenkt. We staan de ingang te inspecteren om te kijken hoe we een hinderlaag kunnen leggen, als de kluisdeur wordt weggeblazen door een grote straat zwarte energie.

1. we kijken in een dojo. Wapens, een scroll met een zwarte draak die om een bolletje duisternis zit gewikkeld (daar komt de energie vandaan), een demon in een strijdwagen met een tweehoofdig paard en een zweep met weerhaken. Hij slaat met zijn zweep, de wagen rijdt onze zaal binnen en vliegt in brand. De hele structuur bonst mee. “Opzij!” zegt hij en haalt uit om de Creativity Engine kapot te slaan. Wezien dat paard en wagen een geheel zijn. Atis is het snelst: hij valt aan met Cascade of Cutting Terror. Zijn aura licht op. De Creativity Engine verandert in een maanzilveren krijger die met een kristallen chakram uithaalt naar de strijdwagen. Sarina schiet ook op de wagen, met Solar Flare. De ruimte waar we in zijn, verandert nu in de dojo. Vanuit de schaduwen komen tien ninja’s tevoorschijn. Sango duikt op de zweep en grijpt hem vast. Roseblack haalt uit met haar Grand Daiklave en slaat op et paard. Ghurkan doet een martial arts beweging, waardoor aanvallen minder efficiënt zijn. Hij gaat de ninja’s aanvallen. Het valt hem op dat elke ninja het symbool van een Celestial Martial Arts stijl op zijn borst heeft. Die met het symbool van de Snake Style groet Ghurkan, hij herkent de vorm en daagt hem uit. Ghurkan slaat hem neer. Een andere ninja gebaart met een waaier dat hij de slag wint. Master Snake buigt. “Welkom in de Infinite Dojo.” De Babbage Machine verandert in een man in een tweed pak met een hoge hoed en grote bakkebaarden. Hij tovert de vloer vol met koperen kogeltjes. Wij hebben daar geen last van maar onze tegenstanders wel.

2. De demon probeert de zweep los te trekken, maar Sango weet hem vast te blijven houden. De demon kijkt met licht verbaasd respect naar haar. Ais hakt op het paard in en geeft zijn mantel de opdracht om de strijdwagen te demonteren. De maanzilveren krijger had desoriënterende magie gebruikt. Die houdt hij in stand. Daarnaast haalt hij opnieuw uit maar mist. “Hm. Dat kan beter. Dat idee met die spinnen is beter.” Hij werpt zijn kristallen chakram naar het paard, daar verandert het in kristallen spinnetjes die ook de paardenwagen gaan aanvallen. Sarina schiet op de demon. Met behulp van de Ghost Eating Technique snoept ze essence van de demon af. “Mooie charm,” zegt Sango, “maar vernietig hem niet. Wie weet breken we weer een voorwaarde van het regenboog verbond!” De demon mompelt: “Hm, misschien hebben jullie toch wat bijgeleerd.” The Roseblack doet Threshing Floor Technique, waardoor we beter samen kunnen werken. Sango probeert met Sledgehammer Fist Punch de zweep kapot te slaan en ze slaagt er in om hem te beschadigen. Malphean staal met je blote hand krom slaan … de demon lijkt bijna onder de indruk. De ninja met het Tiger symbool daagt Ghurkan uit. Master Snake is gewond en neemt de rol van scheidsrechter op. De andere ninja’s dagen meneer Babbage uit. Babbage trekt een pistool uit zijn binnenzak en schiet er een overhoop. Ghurkan en Master Tiger loeren op elkaar tot de ninja opeens uithaalt. Raak! Ghurkan slaat terug maar mist. De ninja’s springen op Mr. Babbage die opeens net zoveel armen heeft als er nodig zijn om alle aanvallen af te weren. Hij is beter dan zeven van hen samen. Van alle tien had hij niet kunnen winnen, maar nu wel.

3. De demon probeert weer de zweep los te trekken, maar Sango zet zich schrap tegen de de wagen zijn heup en ze weet de zweep nog steeds vast te houden. Tegelijk gooit hij een straal zwarte energie naar Sarina met zijn ogen. Maar ze springt weg. De dojo is wel beschadigd. Atis activeert zij Autochthonian heartstone de Consumption Cog en verteert daarmee de zweep. Door Roseblack’s charm wist Sango dat dit zou komen, ze laat los en duikt met een radslag weg. De Creative Engine geeft Ghurkan een Silksteel Armor, Sango God-kicking Boots, Atis’ Daiklave is opeens een Grand Daiklave, en Sarina wordt onzichtbaar. Sarina schiet weer en gebruikt daar weer de God Eating Technique bij. De demon verandert in een bloedrode vogel. Hij spoort ons aan om op te geven. Wij doen hetzelfde. Maar hij is gebonden om tot de dood te strijden. Sango valt aan, schopt, maar mist. Babbage is bezig de ninja’s uit te schakelen. Roseblack schiet en raakt. Ghurkan wordt gemist door de tijger-meester, maar raakt hem wel. De scheidsrechter wijst Ghurkan als winnaar aan en de tijger-meester trekt zich terug. Mr. Babbage realiseert zich dat Sango geen charm heeft om schop-aanvallen te doen. Met terugwerkende kracht veranderen de Boots in Smashfists. De uitkomst van het gevecht verandert overigens niet. “Sorry collega!” “Geeft niet. U kunt tenminste vechten.” “Och, onderschat u zich vooral zelf niet.” We krijgen de indruk dat dit beleefde gebabbel een social attack op de dojo zelf is.

4. De vogeldemon spreidt zijn vleugels en vat vlam. De strijdwagen verandert in een vitale oude man in maliën, met een ivoren boog. De feniks strijkt neer op zijn rechterarm. Hij schiet een pijl af op Atis en raakt. De ‘banter’ gaat door. Atis doet mee. Hij complimenteert de demon met zijn schot en geeft toe dat het gevangen zetten van Malpheas verkeerd was. Ook de Creative Engin en Mr. Babbage spreken een woordje mee. Het  gesprek gaat steeds sneller tot het niet meer te volgen is. Opeens zegt Babbage hard: “Boe!” Er volgt een gigantische explosie, die ons gek genoeg niet raakt. Het effect is ueberhaupt niet zo groot. “Hm.” zegt Babbage, “Dat was wat minder dan ik me had voorgesteld.” Sarina schiet weer. Ze laat de Dagger of Heaven op zijn punt op haar arm balanceren, om de tegenstander te spiegelen, die schiet met een vogel op zijn arm. Ze raakt weer en eet essence. Sango vraagt naar de namen van de demonen: “U bent waardige tegenstanders,” zegt ze. De man antwoordt: “De Infinite Dojo heeft niet echt een naam. Ik ben Ferant/Elara, de Chariot of Embers. Als u ooit derde cirkel demonen kunt oproepen, zal ik komen. Ik kan twaalf personen duizenden kilometers vervoeren. Wat heet, ik zal toch komen als u mij roept, ook al heeft u die vaardigheid niet.” De dojo heeft last van de sociale aanvallen en begint in een herensocieteit te veranderen. Sommige meesters veranderen in obers die port, cognac en sigaren serveren. Deze demon zegt bij monde van een ober: “Mocht u oit in Malpheas zijn, dan kunt u een keer bij mij trainen zonder tegenprestatie.” Roseblack schiet opnieuw, raakt de oude man en velt hem. De feniks zegt: “Het is genoeg geweest. Wie geeft de genadeklap?” Ghurkan slaat en raakt. De feniks verbrandt en laat alleen as na. Atis schept het op.

Sango kijkt naar de ninja’s, of er een meester van de Sprinkhaan stijl bij is. Ja, maar die is nu een ober. Hij vraagt wat ze wil. “Ooit wil ik de Mantis Style leren, maar nu graag een witte port.” Hij geeft haar een glaasje. Ze bedankt hem, en drinkt. Daarmee leert ze inderdaad de eerste charm van de stijl.

We hebben gewonen. Maar de Roseblack herinnert ons er aan dat we nog maar 10 minuten hebben totdat de keizerin terug komt. Ghurkan vraag een drankje (en kennis) aan de Slangenmeester. Sango vraagt of we de keizerin kunnen blokkeren. Nee. Zij heeft de heartstone en is dus de meester van deze Manse. Atis en Sarina vragen waar het Oog van Autochthon is. Dat is in Chiaroscuro, in de oude glasfabriek. Als subzielen van de primordial kunnen Babbage en de Creativity Engine voelen waar de andere subzielen zijn. Al is dit een rare, zonder persoonlijkheid. “Oeps! Nu hebben we verklapt dat het Oog ook een ziel van Autochthon is.” “Geeft niet,” zegt Ghurkan.

De Roseblack trappelt van ongeduld. Ook Mr. Babbage wil van ons af. We herinneren de Infinite Dojo teveel aan zijn eigenlijke bestemming.

7 Xp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s