The Rose – 36

We zijn ruim een etmaal bezig geweest met het tot rust brengen van de doden. Het is intussen een mooie nacht. Scarlet Whisper brengt ons naar de Clay Man in de krochten onder het paleis. Er zijn krachtige zegels. De kerkers zijn oud – First Age of misschien zelfs uit de tijd van de Dragon Kings. Scarlet Whisper concentreert zich, en een blok basalt schuift opzij.

We zien een grijze reus in kleermakerszit. Hij zit met ogen dicht te mediteren. Zittend is hij net zo hoog als wij. Er komt een gesprek waarin we vertellen dat we de Great Gease willen opheffen. Hij heeft geen grote liefde voor mensen of solars. Is het opheffen van de Gease wel een goed idee? Hij zit 1723 jaar opgesloten. Is dat rond de tijd dat de solars gedood zijn? Hij vertelt terloops ook dat wij niet het eerste ras zijn dat in opstand is gekomen tegen de primordials, wel het eerste dat succes had. Hij is een ‘behemot’, een unieke schepping.

Sango gaat de anti-scrying spreuk ‘Private Plaza of Downcast Eyes’ gooien. Intussen regelen de anderen dat we de Clay Man meekrijgen. Onderweg kijkt niemand er van op. De stad is rustig en ordelijk. Aan boord doet Scarlet Flow hem de boeien af, we mogen ze houden. Hij is heel geïnteresseerd in het schip van de Haslanti League. “Dus dit gebeurt er als je mensen aan zichzelf overlaat! Er is inderdaad veel veranderd. Ja, ik zal helpen om die Great Gease en dus ook de Great Curse op het heffen.”

Intussen bespreken we ook wat we gaan doen om de vijandelijke vloot tegen te houden. We gebruiken de strategietafel en proberen diverse invallen. Ghurkan en Sango hebben ideeën, Atis is tactisch briljant. We leggen riffen aan, in overleg met de loodsen; dragonblooded, lucht en watertypes, beïnvloeden het weer en de zeestromingen, de lunars gaan als waterwezens en regelen watermonsters. His gaat in beastman vorm officieren uitschakelen. Sarina gaat schieten, SML gaat als siaka (reuzenhaai), Ghurkan neemt zijn autochthoonse lichaam van een draak en gaat een schip richting de kliffen duwen. Sango neemt ook haar aftochtoonse lichaam, van een vogel, en gaat met brandende projectielen gooien, Tawuz hetzelfde in beastman vorm. Atis zit in een luchtschip te schieten en Eye gaat als siaka.

(In de twee voorgaande dagen hebben we ook de anti-scrying spreuk op de cockpit van het grote schip gegooid. We hebben de spreuk ook aan een paar van onze dragonblooded geleerd.)

De strijd is hevig. De vijandige admiraal is kundig en heeft een aantal van onze manoeuvres voorzien. Ons houten luchtschip krijgt een treffer en vliegt in brand, dus we moeten op water landen. Het is een flinke strijd, maar we winnen. Degenen die zich overgeven worden met de scepter en de bol trouwe onderdanen van Paragon. Een deel van de keizerlijke troepen komt bij hun zinnen. De eed is sterker dan de bloedtover van de keizerin. Het is alsof ze daardoor hun ‘virtues’ kwijt waren, en die nu weer terug hebben. We herinneren ons dat we het er ooit over gehad hebben dat je de deugden (virtues) nodig hebt om de Ebon dragon te verslaan – hij is de antithese van alles.

Ons schip wordt gerepareerd door de clay man. Hij kan het niet alleen zonder gereedschap, hij kan te zelfs zonder materiaal! We hebben nog 2 1/2 maand tot de vergadering van het Deliberative.

Eye of Autumn moest nog op haar elementaire draak jagen. De lunars gaan mee, die hebben ook die ‘boon’ en Atis wil ook mee. “Dat doen mates voor mekaar.”  Eye mediteert geruime tijd. Als de avond valt, roept ze de draak op. Aan de hemel verschijnen sterrenbeelden die langzaam beginnen te roteren. Ze materialiseren tot een grote draak. Hij spuwt vuur, maar Eye heeft een stenen huid en het doet haar niets. “Zo, tijd om de boon in te lossen?” ‘Ja!’ De draak spreekt in Old High Realm. “Sinds het breken van de elementalen is deze weg afgesloten. Solars, jullie hebben veel kapot gemaakt, maar dit is de schuld van de primordials. Ik voel mijn geest al breken. En vergis je niet Ik ben nu al te groot om door een lunair bevat te kunnen worden. Daarom heb ik de boon aan jullie allemaal gegeven.” Hij vliegt weg, richting de maan, sneller dan een vogel.

1. Atis grijpt Eye en vliegt achter de draak aan. His gaat als roofvogel bovenlangs. Tawuz gaat in beastman vorm en valt aan met twee daiklaves. maar mist. De draak slaat en raakt Tawuz, ook Atis krijgt een klauw. Shi Mei Lan doet de spreuk Flying Guillotine maar de draak ontwijkt de aanval. Eye verandert Shulgero’s Pride in een ketting die ze om een poot van draak slingert. Atis laat Eye los. Zij laat de ketting inkorten.

2. Atis gebruikt de essence lash in zijn harnas en schiet, maar mist. His verandert in beastman form en laat zich met zilveren wavecleaver en zwart jade daiklave op de draak vallen. De zilveren cleaver raakt. De draak doet een flurry aan charms, hij legt ons allemaal een Gease op. Hiermee hebben we de verplichting om hem binnen een maand te verslaan. Maar effectief kunnen we nu niet meer stoppen met dit gevecht tot hij of wij dood zijn. Tawuz ziet de draak de aanval ontwijken en zorgt dat hij op de goede plek is. Hij raakt maar komt niet door de huid heen. Shi Mei Lan gooit nog een Flying Guillotine. Die raakt en doet erg veel schade, maar de draak leeft nog.

3. Eye verandert een deel van haar wapen in een lans en prikt, raak. Ze verandert hem in een weerhaak. Shi Mei Lan is nauwelijks meer te zien. Haar anima – een sluier van donkere kleuren – hangt om haar heen. Atis activeert de geneesfunctie van zijn harnas. His slaat weer, en verandert daarna in een adelaar. Hij houdt zijn hoofd koel en raakt (dat wil zeggen: hij zet Temperance in). De draak begint uit balans te raken. Tawuz grijpt de hoorns en probeert hem gecontroleerd te laten landen. SML rent erheen in kat-mens vorm, springt vanaf de grond en bijt zich vast. Maar haar tanden komen niet door de huid. Eye gebruikt Octopus And Spider Barrage en verandert tegelijk Shalgero’s Pride in een klimharnas. Ze klimt als een razende naar de hartstreek, grijpt met een Tigerclaw naar het hart en krijgt het te pakken. De draak valt op de grond. Dood.

Eye drink van het hartenbloed, onder dankzegging. Ze deelt het met de andere lunars, en – zeldzaam voorrecht – met Atis. Alleen Eye heeft een knack om Elementals als gedaante te nemen. Maar ook de anderen hebben nu het potentieel om, als ze die knack ooit leren, een Air Elemental van hun eigen Essence-niveau aan te nemen.  Na dankzegging aan onze prooi bekijken we het karkas. De poot waar Shalgero’s Pride omheen zat, heeft nu vijf zilveren nagels. Verder nemen we tanden, pezen, schubben, bloed, gal mee. Als we met de zilveren klauw in de boon-tatouage prikken, stroomt de tattoo vol: de boon is vervuld. De Gease is ook weg.

In de tussentijd hoort Sango de Clay Man uit om Magitech Craft te leren. Die kennis wil hij graag met haar delen. Ghurkan kijkt naar Scarlet Whisper’s bestuursstijl. Ze is goed, maar kan nog wat tips gebruiken. Sarina mediteert voor Essence. Hierna nemen we rust tot het Deliberative. Ghurkan trekt zich terug op de Heilige Berg om te mediteren voor Essence.

XP: 7 voor de lunars en Atis, 5 voor de andere solars

Eén reactie op “The Rose – 36

  1. ellahir schreef:

    in de slag met de elementale draak, 2e ronde: ” Sarina veranderd in beastman vorm en slaat met haar moonsilveren wavecleaver…….” dat is natuurlijk HIS. HIS staat wel correct vermeld in ronde 1 en 3.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s