The RoSE – 34

28 maart 2013

De spreuken die we hebben gekregen van Mnemon (op scroll):

Shi Mei Lan

– Hound of the Five Winds

– Flying Guillotine

Sango

– Flight of Separation

– Flight of the Brilliant Raptor

Sarina

– (geheim)

– (geheim)

Allen

– Private Plaza of Downcast Eyes, Als Sango daar om vraagt vindt ze dat een uitstekend idee. 

“Die moeten jullie zeker kennen! Misschien heb je hem zelfs al nodig voordat een van jullie hem heeft geleerd.” 

Ze geeft naast de scroll ook een Spellknot mee, waar die in zit. 

“Ontwar de knoop en hij gaat af. Ook te gebruiken door niet-sorcerors.”

 

White Owl vraagt zich af wat ze terugkrijgt voor Celestial spreuken. Eerst wil ze dat we een ‘boon’ accepteren: we krijgen de spreuken in ruil voor de belofte om de moeder van de Infernals te verslaan. Atis wijst er op dat dit wel een heel grote boon van de hele groep is voor iets wat drie personen helpt. 

“Dat is wel zo. Hmmm … Misschien als jullie Leviathan zo gek krijgen dat hij zijn stad activeert. Of het zelf doen.” 

“Waarom?” 

“In de First Age zijn vier vliegende citadels gebouwd. en dit is de enige waarvan ik weet dat hij nog functioneert.”

 

De spreuken die we hebben gekregen van White Owl (op scroll):

Shi Mei Lan

– God-Forged Champion of War

Sango

– Wheel of the Turning Heavens (twee versies)

Sarina

– Cloud Trapeze

 

Little Shu vraagt en krijgt informatie over zijn ex-infernal harnas. ‘Green Hornet’ is inderdaad een passende naam. We vertellen nog dat we aan Bull of the North een boodschap hebben gestuurd dat we vertrokken zijn en dat She Who Lives in her Name het Westen aan het overnemen is. En of hij alle informatie daarover door wil geven aan Vuurvos. Niet aan Leviathan. White Owl vertrekt met Wijsheid, zonder de boon te  hebben geadministreerd. 

 

Bij Paragon verkennen we de toestand. Toen Kes zei: “De stad wordt belegerd,” bedoelde hij niet de huidige toestand, maar de toekomstige. De schepen met de legers van de keizerin zijn nog onderweg. Als de lunars langsvliegen, zien ze dat de stad nog vrij is.

We gaan met Scarlet Wind naar de stad. Aan de poort staat een wachter in een glazen harnas. Als nieuwe bezoekers, worden we naar het paleis van de Perfect gestuurd. Onderweg zien we dat overal op de stadsmuren en huizen anti-demonen zegels worden aangebracht. Het is geen sorcery maar thaumaturgie. Maar we voelen dat het wel effectief is. Het i maar goed dat we Sigereth bij de berg hebben achtergelaten. 

Om 11 uur ’s ochtends begint de ceremonie. Het gaat snel. De matrozen voor ons zijn zo klaar, Helaas, die gaat pas om 2 uur open. Dan zijn wij aan de beurt. De Perfect draagt een mooie staf, van hetzelfde type als de bol. 

“Gegroet waarde minister. Is dit de versterking die u ging halen?” 

“Ja,” zegt Scarlet Wind. Ze stelt ons voor als solars en lunars. De Perfect is bereid om zij gelofte aan te passen. Hij haalt de eed van trouw aan hemzelf er uit, zodat we alleen maar hoeven te beloven de stad te beschermen en haar wetten te respecteren. Ghurkan legt zijn hand op de scepter. Hij voelt een trilling door zijn wezen gaan, die wordt beantwoordt door de bol in zijn zak. De Perfect lijkt niets door te hebben. De anderen twijfelen. We wijzen er op dat Ghurkan een Lawgiver is en dat zijn gelofte voor ons allemaal bindend is. De Perfect aarzelt. Sango zegt dat ze het nut van een goede wet met bekrachtiging inziet en legt haar hand ook op de scepter. Little Shu en Tawuz volgen haar voorbeeld. Alle keren voelt Ghurkan de bol in zijn zak vibreren. Sommige  van de anderen doen het ook, anderen niet. De Perfect blijft tegen ieder zeer beleefd, maar het is duidelijk dat hij alleen degenen die de eed hebben gezworen vertrouwt. Omdat de stad in de problemen is, stuurt hij degenen die niets beloofd hebben deze keer niet weg. Maar ze zullen minder privileges krijgen en na de strijd verzocht worden om de stad te verlaten. 

Hij vertelt over de toestand. Uit het Noorden ko en de schepen, uit het Zuiden de kannibalistische horden. Die worden geleid door de Shrouded Prophet. Zij heeft een artefact waarmee ze stormen op kan roepen manses in lava kan veranderen, het stenen en kikkers kan laten regenen enzovoorts. De Perfect vermoedt dat ze het Oog van Autochthon bezit. 180 jaar geleden heeft iemand die gebruikt om een hele stad, iets ten Zuiden van Paragon, met al zijn inwoners in kristal te veranderen. Maar die persoon is zelf ook gekristalliseerd en het Oog was verdwenen. 

We beginnen steeds meer onze strategietafel te missen! Aangezien we hier nog een aantal weken de tijd hebben,besluiten we om hem nu toch echt op te gaan halen. Onze 300 dragonblooded troepen verwerken intussen de verdediging van de stad. Voor we vertrekken gooit Sang op verzoek van de Perfect nog Disguise of the New Face op drie vrijwilligers, zodat hij dubbelgangers heeft. Iedere poging is beter dan de voorgaande. Na de derde heeft Sango een volledige anima banner. 

 

We vertrekken en stoppen eerst bij de grafheuvel van de vijf tombes. Via de dusk-poort komen we in het oerwoud. Het wordt nu druk bewoond door jonge dragon kings. In de verte staat de factory cathedral te zoemen. Hij heeft zelfs het aura van een ondergaande zon. Overal zij liften, paden, e.d. en van de dragon kings verwelkomt ons. Hij zegt dat ze niet hebben stilgezeten. Eerst hebben ze als vingeroefening en omdat ze zo nuttig zijn voor iedereen een Personal Assistent gemaakt.

We leveren de grondstoffen i die we uit de rrservepool hebben meegenomen, maanzilver, stermetaal, orichalcum en witte jade. Ook het kapotte kubussen geven we. “Een vijfde niveau artefact repareren, dat is wel heel moeilijk.” We vertellen waar het vandaan komt. Ze zijn ontzettend geïnteresseerd en willen er graag heen om de verloren kennis terug te halen. De liedjes die de priesters van Gethamane zingen, zijn ontwaakliederen, waarmee je jonge dragon kings bewustzijn geeft. Sango belooft met haar nieuwe communicatiespreuk aan de Mistress en het hoofd van de Wacht van Gethamane de komst van pterok aan te kondigen. En ze geeft de delegaatie een introductiebrief mee. Ghurka wil die wel mede ondertekenen. 

In de kathedraal krijgen we de volgende artefacten:

–  5 x Fivefold Harmonic Adaptor

– 10 x Personal Assistent

– 10 x Wind Slave Disc

–  5 x Cache Egg

–  1 x Dragonfly’s Ranging Eye (bij Sango)

– 13 x Winged Messenger Bauble (ook voor Kes, Scarlet Wind en Ebon Rime) 

We bedanken de dragon Kings hartelijk. Ze gaan nu oefenen op niveau twee artefacten. Atis vraagt of ze iets hebben waardoor hij beter wordt met afstandswapens, daarna komen de anderen ook met wensen. We kunnen er de rest ban de avond blijven en slapen.

 

Hoe komen we Nexus in zonder onrust of achterdocht te wekken? We reizen met het grote luchtschip uit Rathess, wat er uitziet als een boot met een grote propellor. Daarmee kunnen we op de rivier varen.En als we nu een grote reclame banier voor Ghurkan’s winkel ophangen, begrijpen ze direct waarom we in zo’n First Age schip varen.

De douane ziet ons inderdaad aan voor een Scavenger Lord met zijn mannen. Hij is teleurgesteld dat we geen flinke voorraad wapens bij ons hebben voor de stad. Hij vertelt dat Lookshy in de problemen zit, dat de Marukhan door de linies van de keizerin heen kunnen breken, en dat in Thorn de voormalige ondergrondse nu een zetel in het stadsbestuur heeft gekregen. 

De sfeer in de stad is beter dan de vorige keer. Wel werken de smidses op volle kracht om wapens en harnassen te maken, en is iedereen op straat gewapend.Sango, Tawuz, Little Shu, Atis en Shi Mei Lan gaan naar opa. De rest gaat naar de winkel. Die loopt goed. Ghurkans assistente is verbijsterend efficiënt. De wapenverkoop gaat het best. We nemen de tafel en de Autochthoonse lichamen mee aan boord. Ghurkan animeert de grote draak; die krijgt een reclamebanier om en draagt alles. Op de tafel ligt het lichaam van Gurkhan. Het trekt veel bekijks en is weer goede reclame voor zijn winkel. 

De dojo staat goed in de verf en is versierd met bloemen. Er zitten mensen thee te drinken. Daar zij  ook dragonblooded bij. Sango wordt eteen herkend. Ze hoort dat Sid weg is. Die is op zoek naar een orde van monniken die in dieren kunnen veranderen. (Lunars dus …)

Opa is heel blij ons te zien. Hij vertelt dat de theedrinkers alweer de vierde delegatie van de Immaculate Order is die hem komt bedanken en hij durft ze eigenlijk niet te vragen waarvoor. Sango biecht op dat ze zijn handtekening heeft vervalst. Op is niet boos. Hij zegt dat het ook een vorm van martial arts is om de kennis van een tegenstander tegen hem te gebruiken. Het heeft gewerkt: de Immaculate Order is er nu van overtuigd dat de keizerin een handpop van de yogi’s is. Daarom noemen ze het keizerrijk nu “The Cursed Isle”. Vreemd genoeg kan Sid goed met ze opschieten. 

Opa is druk bezig met het opzetten van een Raad van Elf. Hij is ook bezocht dor een god die hem had uitgedaagd voor een duel op de vier deugden. Opa heeft verloren op Temperance, e heeft moeten beloven om zicj\h nmatig te gedragen met Calibration in Yu Shan. Een aantal goden zal hem flink uitlachen! Vragende blikken van Atis en Litte Shu, Hij legt uit wat de Four Virtues Style inhoudt. 

Als de spullen aan boord zijn, komen de anderen ook naar de dojo.

 

XP: 4

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s