The RoSE – 33

14 maart 2013

De ambassadeursrobot Buffy zegt dat hij bij zijn baas langs moet. Zog is een subroutine van de Grote Maker, maar hij heeft ook een menselijke baas. Shi Mei Lan, Sango en Little Shu zijn geïnteresseerd in de werkzaamheden van de fabriek. De mensen assembleren dingen die op een theepot lijken. Bij navraag blijken het ‘pneps’ te zijn, apparaten die organisch materiaal omzetten in eeuwig houdbare voedselpallets. Buffy vraagt f er iemand mee wil. We hebben allemaal wel zin. Hij leidt ons wat gangen door en trappen op. Hogerop is het wat netter, iemand is een roestplek aan het verwijderen. Maar het is nog steeds oud en vervallen in onze ogen. We komen bij een oude deur met een dof geworden patrijspoort. Buffy klopt. “Binnen!” Binnen zit een man in een lichtblauwe overall achter een bureau. Hij heeft een badge met drie verstrengelde stemvorken. Hij stelt zichzelf voor als Samuel Bontebal. Hij heeft een tablet voor zich liggen. Hij feliciteert Buffy en merkt op dat die ooit eens gezegd heeft dat hij wever wilde worden. Voor het geval was een geschenk voorbereid. Hij slaat op de tafel, een doosje verschijnt. Er ligt een grote ring in met tandwieltjes. “Wat is dat?” “Dit is je eerste inwijding, ga daar maar zitten.” 

Buffy gaat zitten. Vijf technici gaan aan de slag. “Ontspan maar.” Het bewustzijn verdwijnt. Het hoofd wordt opengeklapt en de ring wordt om de diamant in het voorhoofd geplaatst en aangesloten. Dit is het hogere magitech en onze sorcerors kijken gefascineerd toe. Na een kwartiertje zijn ze klaar en wordt Buffy weer bijgebracht. 

“Wauw! Hij lijkt te werken!” Omdat hij naar Creation gaat, geeft de directeur hem gelijk een protocol mee: “Dit vervangt de technici. Hiermee kun je zelf je charms verwisselen.” Kes kijkt gealarmeerd, maar hij ontspant als hem verteld wordt dat Creation ook draden van Autochthon’s Lot bevat. 

Beneden komt nog de grote ceremonie. Tawuz bgrijpt het al: dit is een historische gebeurtenis. En of wij onze meest indrukwekkende vorm aan willen nemen. Overal waar de Artisan langskomt, worden dingen weer schoon en als nieuw. De Autochthonians zien het met verbazing aan. Als we terugkomen in de fabriekshal, is die leeggeruimd. In de zaal staat een grote gouden reus met het hoofd te praten. Een of ander mechaniek zit klem. De Artisan zegt: “Laat mij maar,” en slaat op 1 specifiek punt. De muren gaan open en draaien weg, de vloer roteert, maar de zwaartekracht blijft onder onze voeten. Onder ons zit een enorme ruimte met hier en daar dorpjes. Er ontvouwen zich bruggen naar toe en mensen komen hierheen. 

De solars zetten hun aura’s aan, de lunars nemen hun spirit form aan. Ook Buffy laat zijn aura schijnen. Maar het groe hoofd trekt de meeste aandacht. Dit is voor bijna iedereen de eerste keer dat ze het gezicht van hun stad zien. 

Er zijn toespraken. Men stelt ons voor. Op het hoogtepunt spreekt het hoofd 1 woord: “Ga nu, mijn kind.”

De tong rolt uit en in de mond zien we de gate naar Creation. Tawuz pakt Sango’s arm en leidt de processie achter Buffy, de anderen volgen. (Little Shu mompelt tegen Marina dat ze haar tentakels thuis moet houden.) Als we de poort uitkomen, blijken de Mountain Folk de muren aan het versieren te zijn. 

 

Tawuz geeft Buffy een ‘crash course’ in de do’s en dont’s en in de geschiedenis sinds de Primordial War. We vertellen over de Abyssals end e Green Sun Princes. Die kennen zij ook, dat zijn Void Seekers. We stellen Buffy voor aan de marktmeester; de onderhandelingen beginnen.

Wij gaan intussen naar Sigeret en vertellen over Buffy en de deal met de Autochthonians. En dat er t.z.t. troepen uit Autochthon komen meehelpen. Er is veel discussie of Sigeret zelf met de troepen mee moet naar het Zuiden. En wie traint de net ontwaakte dragonblooded in de berg dan? Little Shu gaat terug de berg in om met Kes te overleggen. Die vertelt dat er vanuit het keizerrijk een oorlogsvloot onderweg is naar Paragon. Als we per schip gaan, zijn we twee maanden onderweg en komen we gelijk met hun aan. Maar als we met een klein keurcorps in de luchtschepen gaan, zijn we er in een week – ruim voordat de schepen arriveren. In ons luchtschip uit Rathess passen 300 man. Ghurkan regelt voedselpillen en een pnep bij de autochthonians. Sigeret stelt de troepen samen: een mengeling van dragonblooded veteranen, sorcerors, net ontwaakte kinderen uit de berg en net ontwaakte strijders. Sango gaat nog naar de krachtcentrale om het kapotte onderdeel daarvan te halen.

We praten oer de timing van de reis, gecombineerd met de afspraak van Atis met The Rose Black. Kes vertelt ons dat volgens de Loom of Fate Roseblack nog zeker een jaar in de Imperial Msnse zitten zal, en er niet uitkomt. Na een flinke discussie besluit Atis om opde afgesproken lokatie een boodschap achter te laten van het type ‘ Ik kon toch niet, ik neem nog contact op. ‘ 

 

Buitengaats va het Heptagram ankeren we. Tawuz en Marina springen overbord en vliegen als gans en meeuw naar de haven van de toverschool. Buiten zicht transformeren ze terug naar mengvorm en lopen naar het kasteel. Ze melden zich bij de oort. Daar staat een Blod Ape. We vertellen dat we op familiebezoek komen. Hij vraagt naar onze uitnodiging. We laten de pasjes uit Gethamane zien … gelukkig zijn Blood Apes net zo dom als ze sterk zijn.

Wijsheid is heel verbaasd om ons te zien. Met de belofte van cadeaus neemt hij ons mee naar zijn kamertje. We vertellen wat er gebeurd is en geven hem de gele appel, de dailave en een paar smashfists. Hij is er heel blij mee. Wijsheid regelt voor ons dat Mnemon rond middernacht op de boot komt. Hij eet de appel maar die doet (nog) niks, want hij heeft nog niet genoeg essence. Het enige effect is dat een pluk van zijn haar knalrood wordt. 

Om middernacht arriveert een vliegend tapijt met daarop een meisje van 16, Wijsheid en zijn familiar de kat White Owl. His, in zijn gedaante van edelman, heet hen welkom. We bespreken de plannen van de keizerin en besluiten kennis uit te blijven wisselen. Mnemon gaat haar geomantiers raadplegen over condities om yozi op te roepen. Als wij iets nuttigs leveren, in de orde van grootte van die kristallen schedel, dan kunnen wij alles in het Heptagram gebruiken. We sturen via een charm van Wijsheid aan Atis het verzoek om AI1 op te halen. Mnemon geeft ons een communicatiespreuk: Written on Water (White Treatise pag. 69). Ook vertelt zij dt de keizeri zojuist het origine van het verboden boek “Br

Ze vertelt dat ze de Bronze Faction siderials van het Heptagram zoveel mogelijk buiten spel heeft gezet, maar ze heeft er drie gevonden die beweren van de Silver Faction te zijn, en die lijken wel betrouwbaar. De poes knipoogt. Ze laat ons verder alleen met Wijsheid en hite Owl die a Mnemons vertrek naar mensvorm overgaat. Sarina laat een tatoeage zetten, een heartstone socket rond haar navel. In de loop van de nacht arriveert Atis. Hij is onderweg even naar de afgesproken ontmoetingsplek geweest om een boodschap voor Roseblack achter te laten.  Hij heeft de AI ook opgehaald. De volgende morgen arriveert Mnemon weer. Haar geomantiers bevestigden ons verhaal: er zijn voldoende condities van het Reenboog verbond verbroken. (AI1 zegt niet wat die condities zijn, “op last van de Maiden of Secrets”.) Ze is onder de indruk en stelt nog een aantal vragen. Sommige van de antwoorden verrassen haar. We mogen nu alles van het Heptagram gebruiken. We vragen een aanga spreuken. Ze vertelt dat het Heptagram eigenlijk alleen leerling-tovenaars heeft. De keizerin weet nog niet dat zij niet meer met haar verbonden zijn en Mnemon probeert ook om bij zo veel mogelijk langskomende tovenaars hun bloedband te verbreken. Ze lelt dat de keizerin zojuist het origineel van het verboden boek “Broken Winged Crane” heeft voltooid. Daarna vertellen wij over de Ebon ragen en zo. Als Mnemon hoort dat we bij Paragon langsgaan, vertelt ze dat de Perfect van Paragon een staf heeft waarop iedereen trouw moet zweren. Er is een bol die dat effect teniet doet. Die ligt in de woestijn bij de stad. Ze vertelt ons zelfs de lokatie.

 

We gaan door, richting Paragon. Op de aangegeven locatie, in een oude tombe, vinden we de bol. Met enige moeite krijgen we hem te pakken. Omdat Ghurkan waarschijnlijk t.z.t. de onderhandelingen gaat doen, zal hij de bol bij zich dragen. 

 

De omgeving van Paragon is opvallend vruchtbaar. Het zijn exotische boomgaarden. We landen op enige afstand van de stad en gunnen de manschappen wat vers water en fruit. Er komt een oude boer aangesloft. Atis geeft hem een zak met jade. De man haalt er twee obolen uit en verontschuldigt zich dat hij geen wisselgeld heeft. Atis probeert hem nog een obool fooi te geven, maar dat weigert hij. Dat zal het effect van de scepter zijn. Atis stelt voor om de bol op hem te gebruiken, mar dat vinden de anderen geen goed idee. We ondervragen Scarlet Whisper. Ja, zij heeft die eed ook gezworen, voor haar exaltatie. Nu is ze er niet meer aan onderworpen, maar ze steunt de Perfect omdat ze het met hem eens is. Ze denkt dat hij een nog betere heerser zou zijn als hij de bol ook had. 

 

XP: 5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s