The RoSE – 5

The ROSE sessie 5 xe2x80″ 24 november 2011

Marina informeert naar de staf van Quicksand Skipper. White Owl denkt dat het implement is om sorcery spreuken in op te slaan. Ze vertelt dat ze het uit de werkplaats van Autochthon hebben. Daar heeft zij een tattoo-apparaat gevonden waarmee je aurichalcum kan tatoexc3xabren.
Eye of Autumn duikt weer op. We vertellen van het gevecht en de dood van de skipper. Zij vertelt dat ze Leviathan nog verteld heeft over de solars van de groene zon. We vertellen dat we haar solar mate op willen halen; dat vindt ze een goed idee.
Het is een week varen naar An Teng. De eerste avond gaat Nancy op de voorplecht staan en ze begint astrologische symbolen te tekenen in een schetsboek. De lijnen die ze tekent verschijnen als kometensporen aan de hemel. Enkele sterrenbeelden verschuiven naar de posities die ze boven An Teng hebben en de volgende ochtend zijn we bij de haven.

Het schip Merlot met Bram en Wijsheid aan boord blijft buitengaats liggen. White Owl vraagt of we een demesne (een plek waar essence uit de drakenlijnen van de grond sijpelt). Mei Lan weet een ruxc3xafne te liggen uit de First Age waar nog kracht uit stroomt. Ze leidt White Owl, de Kapelaan der Zee en Nancy Endings er naar toe voor de begrafenis van Quicksand Skipper. De andere Celestial Exalts worden uitgenodigd om mee te komen. We komen in een desolaat landschap, waar weinig meer wil groeien. Het is stil. Er zijn geen dieren. De essence van de plaats voelt verkeerd. In het midden staat een betonnen bunker die half ontploft is.
De sorcerors gaan naar binnen en leggen Quicksand Skipper op een soort baar. Ze gaan er omheen staan en nodigen ons uit om daar weer een cirkel omheen te maken en elkaar bij de hand te nemen. De tovenaars gaan zingen. Ze zuiveren de essence van deze plaats. Na een uur zijn ze daarmee klaar, maar ze zetten direct een nieuw gezang in. In de volgende uren smelt het beton weg en beginnen zich zuiltjes te vormen. Exc3xa9n of andere onderaardse steenader komt omhoog en vormt een zwarte spiegelende koepel. Als je in de spiegel kijkt, zie je Quicksand Skipper in plaats van je eigen reflectie. Waar de Skipper ligt is een sarcofaag gegroeid. In een kuiltje op de borst is in twee uur een zwarte parel gegroeid. De heartstone. Het hele gebeuren heeft acht uur geduurd. Nu vindt Ee of Autumn het tijd om de benen weer te strekken. Buiten blijkt spontaan een beeldentuin te zijn gegroeid, met daarin beelden van de aanwezigen. Volgens White Owl laat deze spreuk een Manse groeien. Normaliter laat de magie de natuur zijn gang gaan, maar er was geen natuur meer dus heeft de manse onszelf als voorbeeld gevonden. Wij zijn allemaal automatisch xe2x80x98attunedxe2x80x99 op deze manse.
Marina en Eye of Autumn vragen of we de daiklave en de toverstaf wel in de tombe moeten laten. Hier laten liggen is onveilig. De elders vinden het goed dat we de spullen van Quicksand Skipper gebruiken tot zijn volgende incarnatie ze opeist en de heartstone wordt aan Mei Lan gegeven. Het is een Stone of Final Endings, waarmee je de ziel van een doden direct kunt laten rexc3xafncarneren. Volgens de Kapelaan is dit een erg efficixc3xabnt middel tegen ondoden. Omdat ze sorceror is, krijgt zij ook de toverstaf. Eye Of Autumn wil de daiklave wel gebruiken.
Daarna veranderen we ons in onopvallende dieren en gaan naar de hoofdstad. Het land is nu al een beetje veranderd. Sommige mensen dragen speldjes met een regenboogje. Bij bepaalde boerderijen zijn de gebedsvlaggen op kleur gesorteerd in de volgorde van de regenboog. In de stad is op het centrale plein een stellage gebouwd. Men is hem aan het optuigen met lampionnen die via rails kunnen rond bewegen. Wij kennen geen feestdag die deze week gevierd wordt, maar de mensen gedragen zich allemaal zxc3xb3 vanzelfsprekend. Het is alsof ze een jaarlijks terugkerende traditie voorbereiden. De enige klager die we tegenkomen is een onguur type die het maar niks vindt dat de stadswacht tegenwoordig moeilijker is om te kopen. EoA leidt ons naar de catacomben en stelt ons voor aan haar solar mate Atis. Het is een grote blonde man, een leiderstype. Hij lijkt verbaasd om zoveel exalts te zien. Mei Lan begint uit te leggen dat we hem nodig hebben. Tawuz stoot EoA aan. Zij neemt het verhaal over en weet precies hoe ze haar partner moet overtuigen, onder vier ogen. Hij gaat mee vermomd als oud mannetje. Ook hij vraagt zich af wat er in de stad aan de hand is. We stellen Atis voor aan de drie elders. De kapelaan pakt een lorgnet, kijkt er door naar de solar en knikt naar zichzelf.
Atisxe2x80x99 kennis blijkt miniem. Hij denkt dat hij met dit harnas aan een draak moet gaan verslaan en heeft er zin in. We proberen uit te leggen dat de Ebbenhouten Draak een heel machtige yozi is waarvan voorkomen moet worden dat die ontsnapt uit de hel. En dat je die je niet zomaar even verslaat. xe2x80x9cEn,xe2x80x9d zegt de Kapelaan der Zee, xe2x80x9chet harnas is nodig om de Great Curse mee op te heffen.xe2x80x9d
Daar hebben we nog nooit van gehoord. De Kapelaan zegt dat een groep exalts uit Nexus hebben ontdekt dat de neverborn op hun sterfbed alle exalts hebben vervloekt. xe2x80x9cOok ons?xe2x80x9d
xe2x80x9cJa, ook lunars. Is het wel eens opgevallen dat je met volle maan in een dier verandert?xe2x80x9d xe2x80x9cMaar dat hoort er toch gewoon bij?xe2x80x9d xe2x80x9cAhxe2x80xa6xe2x80x9d hij trekt een wenkbrauw op, xe2x80x9cEn is jullie wel eens opgevallen dat oude lunars erg eigenaardig worden? Oude siderials ook.xe2x80x9d Nancy knikt. xe2x80x9cEn de verhalen van vroeger dat oude solars gek werden?xe2x80x9d
Atis stelt dat het harnas het beste te vervoeren is als hij het aantrekt. Dat vinden de sorcerors prima. Het past niet helemaal, maar dat kan de Kapelaan wel aanpassen. De eerste dagen leggen we met Nancyxe2x80x99s hulp steeds de afstand van een week varen af. Onderweg oefent Mei Lan aan boord van het schip met de scepter. Het is mogelijk dat een sorceror er een spreuk in stopt en dat een andere sorceror het er weer uithaalt. Die moet wel het niveau van die spreuk beheersen, maar hij hoeft de spreuk zelf niet te kennen. Nancy steekt er de Disguise of the New Face in, voor als we ons snel moeten vermommen. Mei Lan leert ook de Death of the Obsidian Butterflies van White Owl. De Kapelaan der Zee is benedendeks bezig in zijn werkplaats. De dagen er op gaan minder snel. Hoe dichter we bij het Blessed Isle komen, hoe minder goed Nancy de werkelijkheid kan bexc3xafnvloeden. Ze weet er wel voor te zorgen dat we de handelsvloot van Chiaroscuro tegenkomen. Vlak voordat we daar zijn, komt de Kalepaan der Zee met het vermaakte harnas boven. Hij heeft ook een vrijwel identiek glimmend stalen harnas voor Marina gemaakt. Daar zit een Elemental Empowerment over xe2x80″ water xe2x80″ waardoor het mee vervormt als zij een andere gedaante aanneemt. xe2x80x9cAlleen oppassen dat niemand een Emerald Countermagic in je richting gooit.xe2x80x9d
Volgens Atis kan Marinaxe2x80x99s harnas wel wat meer buste gebruiken. Tawuz is al plaatsvervangend boos aan het worden, maar Marina is juist allang blij met de aandacht.
Atis onderzoekt zijn exemplaar. Er zitten drie heartstone sockets in de borst. In de middelste steekt een bol blauw licht. Dat is de AI. Hij leent de zwarte parel van Mei Lan en een andere heartstone van EoA. Die steekt hij in de beide andere sockets. De AI en de speciale eigenschappen van het harnas zijn nu geactiveerd.
xe2x80x9cIk ben AI-1,xe2x80x9d hoort hij in zijn hoofd.
Atis begint een dialoog, hij herhaalt de antwoorden hardop zodat we mee kunnen luisteren.
xe2x80x9cWat kun jij?xe2x80x9d
xe2x80x9cNiets.xe2x80x9d
xe2x80x9cDan weet je vast heel veel.xe2x80x9d
xe2x80x9cJa.xe2x80x9d
xe2x80x9cWat weet je van de Great Curse?xe2x80x9d
xe2x80x9cEen gerucht. Autochthon was bang dat de solars door de Great Curse Hem zouden gaan doden en is vertrokken. Gaia was bang dat de solars zich door de Great Curse ook tegen Haar zouden keren en is eveneens vertrokken.xe2x80x9d
xe2x80x9cKan de curse worden opgeheven?xe2x80x9d
xe2x80x9cDe solar die mij gevonden heeft, had een manier ontworpen om hem plaatselijk op te heffen, in de zaal van het Deliberative. Als ik daar ben, kan ik kijken hoe hij het gedaan heeft en een manier bedenken om het effect creation-wide te maken.xe2x80x9d
xe2x80x9cHoe werkt dit harnas?xe2x80x9d
xe2x80x9cJe steekt er 10 punten essence in.xe2x80x9d
Plop! xe2x80x9cHee, dat zit opeens een stuk lichter! Wat kan het allemaal?xe2x80x9d
De AI begint aan een enorme waslijst van indrukwekkende eigenschappen, denken we. Want Atis herhaalt dit niet hardop. Aan zijn gezicht is wel te zien dat het spectaculair moet zijn. Opeens krijgt het harnas vleugels van goudkleurige essence. Hij krijgt ook een anima, een enorme leeuwenkop. Opgetogen zoeft hij langs. xe2x80x9cMag er iets kapot?xe2x80x9d
Hij ziet een klein eilandje en verpulvert de rots met zijn vuist.
Er verschijnt een godje: xe2x80x9cWaarom doe je dat? Jullie moeten voor Creation zorgen, niet kapot maken!xe2x80x9d
Atis kijkt beduusd. Hij wil de godheid al mee aan boord nemen, maar dat vindt Mei Lan niet goed. We overtuigen de god dat hij nu een verhaal heeft.
AI-1 vraagt: xe2x80x9cU bent dus geen twilight caste?xe2x80x9d
xe2x80x9cNee, hoezo?xe2x80x9d
xe2x80x9cDan kunt u mij niet overzetten naar een ander voorwerp.xe2x80x9d
xe2x80x9cNee, maar bij het Deliberative zijn er vast wel twilight caste solars. En ik weet zeker dat we goed met elkaar zullen opschieten.xe2x80x9d
xe2x80x9cAls u het zegt xe2x80xa6xe2x80x9d
Tegen ons zegt Atis: xe2x80x9cHet is een droogkloot, maar hij gaat wel. Mijn harnas is intelligenter dan ik!xe2x80x9d
Tawuz mompelt: xe2x80x9cDat is niet zo moeilijk.xe2x80x9d

De vloot van Chiaroscuro arriveert. Ze bestaat uit een aantal handelsschepen en oorlogsbodems voor de bescherming. De Betrouwbaar wordt omgevormd tot een houten galjoen. We zullen ook wat rustiger aan moeten doen met magie en gedaanteverwisselingen. Als we de heartstones weghalen, deactiveert het harnas. AI-1 vindt het niet zo erg. Wijsheid heeft het allemaal geweldig gevonden. Hij neemt zich voor om straks in het Heptagram naar spreuken te gaan zoeken waarmee hij van vorm kan veranderen.
Het konvooi nodigt onze aanvoerder uit voor overleg. His vermomt zich als vlootleider en overtuigt de commandeur dat hij iets hoogs is uit An Teng.
xe2x80x9cWijn?xe2x80x9d vraagt de commandeur.
xe2x80x9cGraag.xe2x80x9d
xe2x80x9cIk bedoelde jullie lading.xe2x80x9d
xe2x80x9cDat ook,xe2x80x9d lacht His.
We varen over. Bram en Wijsheid gaan ook mee. Deze laatste na enige discussie, maar hij moet ook leren hoe het is als dragonblooded. Het schip waar we aan boord gaan vervoert kruiden. De scheepskok is fantastisch. De wijn die we hebben meegenomen wordt geapprecieerd. Het diner is vervelend en formeel. De dragonblooded van de oorlogsschepen vinden het maar gewoontjes, ze zijn hier vooral voor de wijn. His heeft zich een aristocratisch uiterlijk aangemeten en heeft perfecte manieren. Hij vraagt of hij een rondleiding kan krijgen op zoxc2xb4n fregat. In ruil voor wat wijn kan dat wel. Het fregat heeft een stalen dek, met jade ingelegd. De boordkanonnen zijn essence guns.
xe2x80x9cKun je er eens eentje afschieten?xe2x80x9d
Na wat zeuren wil hij wel; hij krijgt niet iedere dag de kans! Hij blaast het eilandje dat eerder door Atis werd beschadigd finaal uit het water.
xe2x80x9cEn daar hebben we er dus vier van!xe2x80x9d
Het fregat kan met 26 man worden bestuurd, vijf officieren en drie ploegen van zeven man. De kapitein en de eerste, tweede en derde stuurman zijn dragonblooded, Van de officieren is alleen de bootsman niet gexc3xabxalteerd. Dus als de andere uitgeschakeld zijn, dan houdt hij het in zijn eentje niet lang uit. Onze rondleider, Cesus Jar, is een garnizoenscommandant die met verlof naar huis mag. Hij is best gexc3xafnteresseerd in Eye of Autumn. His roept haar terug: het is niet zoxe2x80x99n goed idee om dit schip over te nemen en de heartstones achterover te drukken. Er zijn namelijk nog drie fregatten en die hebben net zulke kanonnen.

Een paar dagen later zien we ze in werking als een enorme walvis het konvooi aanvalt. Er vliegen zelfs een paar dragonblooded met enorme jaden daiklaves op af. EoAxe2x80x99s handen jeuken.

Onderweg praat Tawuz in op zijn neefje. Wijsheid moet er van doordrongen worden dat hij alles wat hij weet van lunars, solars, abyssals en siderials net zo geheim moet houden als familiezaken. We bespreken methodes om als we eenmaal aan land zijn onopgemerkt te kunnen reizen. De Kapelaan der Zee lijkt ons het meest opvallend. Hij is zwijgzaam, kijkt zuur en in zijn nabijheid vallen mensen stil. Een vermomming als Immaculate monnik zou nog wel kunnen, daar is men zulk gedrag wel van gewend. EoA hoort Cesus Jor uit. Die weet veel van de Immaculate Order. Hij is er zelf door opgeleid, maar er uit gegooid vanwege onzedelijk gedrag. EoA vraagt hem wat hij van de leerstellingen vindt. Normaal praat de dragonblooded daar niet met stervelingen over, maar onder invloed van de heerlijke wijn en wat geflirt, geeft hij toch zijn mening: xe2x80x9cAlles draait om seks. Gewone mensen mogen niet met goden omgaan, want daar komen alleen maar kinderen van, de godblooded.xe2x80x9d
Eye vraagt: xe2x80x9cMaar de anathema van de zon en de maan dan?xe2x80x9d
xe2x80x9cNeenee, die zijn niet aangesteld door de goden. De bewaarders van Creation zijn de elementaire draken. De anathema zijn bezeten door demonen. Vroeg of laat merk je dat altijd. Ik heb zelf drie keer met de Hunt meegedaan en xe2x80xa6xe2x80x9d
Hij vertelt over de laatste jacht op een Forsaken die in een kind was gekropen. EoA weet zich in te houden. Het komt er op neer dat Jor problemen heeft met de Orde, maar wel in de basisleerstellingen gelooft.
xe2x80x9cIs het niet gewoon logisch dat een anathema terug aanvalt als hij, een jongetje van een jaar of twaalf, door een half dozijn dragonblooded met speren wordt aangevallen?xe2x80x9d
xe2x80x9cJa, zo klinkt het. Maar je vergeet dat het jongetje van twaalf wel twee van die dragonblooded heeft gedood.xe2x80x9d
xe2x80x9cEn hoeveel mensen had hij vermoord voordat jullie hem te pakken kregen?xe2x80x9d
xe2x80x9cDat weet ik niet. Maar hij was wel al slaven aan het bevrijden. Toen was er nog niemand doodxe2x80xa6xe2x80x9d
Er volgt een hele theologische discussie waarin Eye of Autumn de hele Immaculate Order in twijfel trekt. Na enig heen-en-weer krabbelt ze terug en bedankt hem voor zijn heldere theologische uiteenzetting over de Immaculate filosofie. Ze wil niet met hem naar bed.

Het plan wordt een wijntransport, met de solar vermomd op de bok. De abyssal gaat als meeliftende Immaculate monnik die in de rouw is en een gelofte van zwijgzaamheid heeft afgelegd. Een paar van de lunars kunnen zich in lastdieren veranderen (yeddim, waterbuffel, paard) en anderen gaan als gewapende bewakers mee. Nancy zegt dat zij prima onopvallend kan zijn.

5 Xp

Eén reactie op “The RoSE – 5

  1. GobboE schreef:

    wooha: Kalepaan der Zee die houden we er in… 😀 *lol*

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s