Tanais – 15

Tussendoor avontuur – 15

Terug bij de kampplaats, bespreken we de opties. Als we een maagd zoeken voor het oproepen van een eenhoorn, wie moet dat dan zijn? Ze moet maagd zijn, maar wel al geslachtsrijp. Terug naar Aryanxe2x80x99s Abode. Strega, xc3xa9xc3xa9n van de volgelingen van Risha, gaat naar de vroedvrouw om raad te vragen. Die kent de geheime mysterixc3xabn van vrouwen. Ze denkt in eerste instantie dat Strega voor een abortus komt. Officieel zijn alle meisjes maagd tot het huwelijk, maar sommigen zijn meer maagd dan anderen. Als het misverstand is opgelost, zegt ze dat een meisje dat naar de eenhoorns gaat, de soulmate van zoxe2x80x99n dier wordt en ze zal daarna geen man meer huwen. Ze heeft nog meer advies: xe2x80x9cVerlaat Risha, die zogenaamde helden gaan opgeknoopt worden.xe2x80x9d

Risha zelf is naar de brahmaan. Die weet niets van vrouwendingen. Het enige wat hij van eenhoorns afweet is dat we er meerdere nodig hebben, tenminste xc3xa9xc3xa9n voor ons en xc3xa9xc3xa9n voor het meisje. Zij zal zich verbinden met de eenhoorn en een vrouwelijke brahmaan worden. Hij is blij te horen dat we de pegasus zelf kunnen vangen. Daarmee kun je naar Sorcerorxc2xb4s Well vliegen en daar de nachtmerries oproepen. Nachtmerries zijn heel krachtige magische wezens en de magie van een hele kudde is sterker dan de Wyld. Dus als we ze eenmaal hebben gevangen, dan kunnen we door de Wyld heen galopperen.

Claude gaat naar de kroeg. Hij wil weten welke meisjes er nog niet ten prooi zijn gevallen aan de lokale Don Juan. Een jonge, gespierde stalknecht weet wel xc2xb4hoe hij de merries moet behandelenxc2xb4: xe2x80x9cJe wordt aan de hoogste boom gehangen als ze je snaaien, maar het schijnt dat je Gwendoline tegen betaling wel zo ver krijgt.xe2x80x9d xe2x80x9cNee, ik zoek iemand die niemand nog gehad heeft.xe2x80x9d xe2x80x9cIk ga jou niet vertellen wie er allemaal geen maagd meer is. Dat leidt tot problemen.xe2x80x9d xe2x80x9cIk wil juist weten wie er nog wxc3xa8l maagd is.xe2x80x9d xe2x80x9dDe vrouw van Aryan,xe2x80x9d fluistert de jongen. Tegen betaling van een paar zilverstukken geeft hij een naam Florence. Volgens hem is ze nog maagd. Haar vader is gestorven en ze wil als maagd het huwelijk in om geen risicoxe2x80x99s te lopen. Met een goede bruidsschat kan ze voor haar oude moeder zorgen. Claude gaat naar de keuken waar het meisje, een jaar of zeventien is ze, piepers zit te schillen. Ze is inderdaad best mooi. Maar als hij haar wil aanspreken wordt hij door een dikke matrone de keuken uitgejaagd.

Risha stelt voor om onder de vrouwen het verhaal te doen rondgaan dat er een maagdelijk meisje gezocht wordt die met de hulp van een eenhoorn een vrouwelijke brahmaan kan worden. Strega verspreidt het gerucht. Dan gaan we weer naar de brahmaan om te vragen of hij weet wanneer het gaat regenen. Dan kunnen we de pegasus gaan vangen. Hij gaat in trance en weet even later te vertellen dat er overmorgen wel een paar druppels gaan vallen. Hij vermeld er bij dat pegasi dol zijn op bloemen die uit de Wyld komen. Maar die kennis daar hebben we niks aan, want Wyld bloemen blijven maar drie uur goed. We vertrekken naar het betoverde bos, en we zijn precies op tijd in Bronwxc3xab voor de voorspelde bui. Helaas had de brahmaan gelijk. Het zijn inderdaad maar een paar druppels. Dat is een hele teleurstelling.
Maar als we een half uurtje later weer weggaan, begint het opeens toch te plenzen. We zetten allemaal onze anima op maximale lichtsterkte en er verschijnt meteen een fraaie regenboog. Tegen de tijd dat we bijna door onze essence heen zijn verschijnt er bovenaan een gevleugeld paard. We lokken hem en het dier komt naar beneden gedenderd. Voordat hij wegvliegt weet Claude met de Triple Distance Technique een lasso over hem heen te gooien. Raak! Hij heeft een vleugel te pakken. De pegasus verliest zijn evenwicht en valt van de regenboog af. Chang, Gwan en Risha rennen er op af. Gwan struikelt. Risha vangt het dier en kalmeert hem. Chang geneest eerst Gwan en daarna de pegasus. Hij blijft achter om voor het paard te zorgen en het te temmen. De rest gaat terug voor de maagd.

Bij Aryanxe2x80x99s Abode is alles nog steeds normaal. Risha gaat naar de brahmaan om te melden dat we de pegasus hebben. Claude vermomt zich als aardappelkoopman. Hij maakt een praatje met Florence en snijdt voor haar een eenhoorntje uit een pieper. Ze is een heel deugdzaam meisje. Toch spreekt hij met haar af in de kroeg. Als hij ghaar die avond ziet aankomen, grist hij een fles en twee glazen mee. xe2x80x9cWijntje?xe2x80x9d
Dat gaat haar ietsjes te snel. Na de eerste paar slokken wordt ze vrolijk. Hij praat met haar over de eenhoorn en over brahmaan worden.
xe2x80x9cHet klinkt heel spannend, maar ik moet voor mijn moeder zorgen.xe2x80x9d
Ze schuift dichterbij en legt haar hand op zijn schouder. Ene Sandra is wel heel enthousiast, vertelt ze. Het is te horen dat ze zelf ook wel graag zou willen, maar dat ze niet durft.
xe2x80x9cZo iets is niks voor mij.xe2x80x9d
Ze meent er niks van dus.
Claude besluit haar te xe2x80x98redden van de eenhoornxe2x80x99. Nadat de fles wijn op is deelt hij een comfortabel bosje met haar. Ze zijn snel klaar en ze wil nog wat knuffelen, maar hij heeft er geen zin meer in. Dan valt Florence voldaan in slaap. Hij schrijft een briefje waarin hij vertelt dat hij is weggeroepen om tegen de Exc3xa9noog te vechten, maar dat hij voor haar terug zal komen als de oorlog over is en hij het overleeft. Hij kleedt zich weer om als Claude en gaat terug.
Daar vertelt hij Risha over Sandra.
xe2x80x9cGoed werk!xe2x80x9d
xe2x80x9cMaar,xe2x80x9d zegt Claude, xe2x80x9cdie Florence is niet geschikt.xe2x80x9d

Gwan is intussen ook de kroeg ingegaan. Hij heeft een schilderijtje gemaakt van een eenhoorn om te kijken hoe men erop reageert. Niet erg positief: xe2x80x9cJoh, je bent toch geen wijf!xe2x80x9d
Hij vertelt dat hij op zek is naar een meisje die van eenhoorns houdt. Maar nee, deze mannen weten niets van vrouwenzaken. Er is wel een meisje van 17 in de keuken in de soep aan het roeren. Misschien weet zij iets.
xe2x80x9cHee, Sandra iemand heeft een wijvenplaat gemaakt.xe2x80x9d
Gwan stelt zich voor en laat de plaat zien.
xe2x80x9cMooi gedaan hoor. Ben je soms ergens op uit? Ik heb betere openingszinnen gehoord.xe2x80x9d
Ze raken in gesprek. Ja, ze heeft gehoord van de mogelijkheid om via een eenhoorn een vrouwelijke brahmaan te worden. Op Gwans opmerking: xe2x80x9cDat kan via mij xe2x80xa6 je hoeft niet met me naar bed, xe2x80x9d krijgt hij nog net geen klap in zijn gezicht.
xe2x80x9cAls je echt wat te melden hebt, zeg het dan.xe2x80x9d
Hij wil afspreken bij de grot van de brahmaan.
xe2x80x9cOK, morgenochtend spreken we elkaar daar. xe2x80x9c

De volgende morgen gaan we met zxe2x80x99n allen naar de grot. Claude heeft zich ditmaal vermomd als shintasta vrouw. Sandra is er al. Ze is beledigd en verdrietig omdat ze door de brahmaan is weggestuurd. We sussen en Strega vertelt een en ander. De twee meisjes en Claude gaan naar de vroedvrouw voor verdere instructies. Chang, Gwan en Risha mogen natuurlijk niet mee naar de vrouwelijke mysterixc3xabn.
De vroedvrouw controleert of Sandra nog maagd is.
xe2x80x9cJa, mooi zo. En jullie hebben de grot gevonden. Mooi. Er zijn twee mogelijkheden, je kunt je eigen bloed gebruiken of dat van een witte kip. De handafdruk moet je maken door het bloed over je hand te blazen en dit lied zingen. En als het goed is komen de eenhoorns. Maar geen enkele man mag dit horen. Dit is geheim Als er mannen bij zijn gaat het fout, dan is alles voor niks geweest.xe2x80x9d
Ze leert de drie het magische gezang waarmee de dieren uit de steen gezongen kunnen worden.

We nemen voor de zekerheid twee witte kippen mee naar het woud. Claudexe2x80x99s stem klinkt een beetje hoger. Bij de grot treffen we Chang. Die heeft vriendschap gesloten met de pegasus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s