The RoSE – 4

The ROSE sessie 4 xe2x80″ 10 november 2011

 

Op het moment dat we op het platform terugkomen zien we de Kapelaan der Zee en de Quicksand Skipper die een gedaante in harnas meeslepen. Daarachter komt White Owl met Nancy Endings over haar schouder. Ze ziet er erg slecht uit. De Kapelaan grijpt in zijn mouw en mompelt iets. Het metalen schip gooit de trossen los en vaart af. Uit de poort komen twee leeuwhonden: xe2x80x9cStop! U wordt verdacht van een niveau 5 vergrijp!xe2x80x9d

Eye of Autumn slaat zich voor zijn hoofd en roept: xe2x80x9cShit! Ik ben wat vergeten!xe2x80x9d en dan duikt hij weer het water in.

His verandert in zijn Beastman vorm: met slangenkop, superschubben en kieuwen. Marina neemt haar Beastman vorm met tentakels aan. Mei-Lan neemt een kattenvorm aan, zo groot als een mens. En Tawuz wordt een grote vogel met klauwen een bek en een pauwenstaart. Marina roept naar neef Bram: xe2x80x9cTrossen los!xe2x80x9d

1. Mei Lan rent het platform op en grijpt haar slinger. Quicksand Skipper rent met het harnas naar de rand, laat het vallen en pakt zijn zwaard. De ene leeuwhoind rent naar de Kapelaan en de andere gaat naar White Owl. Tawuz neemt een aanloop en springt op de hemelpoort. White Owl legt Nancy op de grond en gaat er overheen staan om haar te beschermen. Tawuz roept naar His dat Nancy zwaar gewond is. Die kon dat niet zien, omdat de poort er tussen zat. De Kapelaan rent snel weg richting Bramxe2x80x99s schip

xe2x80x9cU onttrekt zich aan het hemels gezag,xe2x80x9d roept de leeuwhond.

Het metalen schip, de Betrouwbaar, vaart achter Brams schip, de Merlot, langs.

2. Mei-Lan rent naar Quicksand, die haar niet herkent en haar wil aanvallen.

xe2x80x9cWij zijn het,xe2x80x9d roept ze, xe2x80x9cde leerlingen van White Owl!xe2x80x9d

Uit de poort komen nog twee leeuwhonden. Die bij White Owl zegt: xe2x80x9cLaatste waarschuwing! U belemmert de rechtsgang van de hemel!xe2x80x9d White Owl haalt uit en verwondt de leeuwhond.

De Kapelaan der Zee blijkt gewond en ongewapend. Aan Marina vraagt Hij: xe2x80x9cDank je wel, hou hem even tegen wil je?xe2x80x9d Dan begint hij mystieke zegels in de lucht te tekenen en te chanten. His rent achter White Owl aan. Hij knielt neer bij Nancy en begint het bloeden te stelpen. Haar wonden zijn lelijk (aggravated).

3. Mei Lan vraagt de Quicksand Skipper of hij de poort kan sluiten en laadt haar slinger. xe2x80x9cJa, maar dan maken ze hem van de andere kant gewoon weer open.xe2x80x9d

De Skipper rent naar de poort langs White Owl en de leeuwhonden. De ene leeuwhond doet een charm op hem en de leeuwhond bij White Owl spreekt een Word of Power uit, waarmee hij haar ernstig verwondt. De leeuwhond bij Marina doet ook een charm en de vierde rent naar Mei-Lan. Tawuz laat zich vallen op de leeuwhond bij White Owl en zet zijn klauwen in diens rug. De huid is zo dik, dat het geen schade doet. Marina spuit een giftige vloeistof naar de leeuwhond. Op het moment dat het spul hem raakt, springt er een grote bliksemflits over. De leeuwhond had blijkbaar een directe aanval verwacht en een soort retributie klaargezet. Die had heel wat schade gedaan, maar nu is het effect afgegaan zonder Marina te raken. White Owl trekt een daiklaveen slaat naar de leeuwhond tegenover haar. Omdat Tawuz die in zijn klauwen heeft, kan hij haar klap niet ontwijken en hij raakt serieus gewond. His tret Nancy Endings naar de rand van het vlot en gaat er voor staan. De Kapelaan is nog steeds bezig met zijn spreuk en zet een jammerend gezang in. De Betrouwbaar heeft intussen de bocht gerond en de Merlot krioelt van de matrozen die ze zeilen losmaken. Uit de poort komen nog twee leeuwhonden!

4. Mei-Lan schiet een kogel af op de leeuwhond die His en Nancy wil aanvallen. De Quicksand Skipper haalt uit en raakt de leeuwhond tegenover hem. Het was degene die eerder een spreuk had gedaan, en op het moment dat de daiklave raakt krijgt de Skipper een enorme klap. Hij valt zwaargewond neer. De leeuwhond is tevreden en de-materialiseert.

De leeuwhond in Tawuzxe2x80x99 klauwen rukt zich los en valt White Owl aan, maar hij mist. Exc3xa9n van de zojuist aangekomen leeuwhonden valt haar ook aan, zijn tweede beet is raak. De laatste rent naar Marina en de Kapelaan der Zee. Marina grijpt hem met een tentakkel en krijgt hem te pakken. Tawuz raapt het zwaard van de Quicksand Skipper op, wervelt door en slaat de leeuwhond. Hij raakt en de leeuwhond de-materialiseert. His valt de andere leeuwhond bij Marina aan, degene waar ze al gif overheen had gespuwd. Die begint er slecht uit te zien. De Kapelaan der Zee gaat door met zijn naargeestige gezang en de hoek van het platform begint te smelten. Er komt een gloeiende tentakel uit.

De Betrouwbaar is nu bij Mei-Lan, het harnas en Nancy Endings, en het schip gaat aanleggen. Uit de poort komen wxc3xa9xc3xa9r twee leeuwhonden. Marina roept naar Bram: xe2x80x9cWeg!xe2x80x9d Maar die antwoordt dat hij niet sneller kxc3 n. Hij laat wel de trossen losgooien. De Merlot begint weg te drijven.

5. Exc3xa9n van de gouden leeuwen die aan weerszijden van de poort staan, gaat achter White Owl staan, verandert in een draakachtige gedaante en begint een formele aanklacht voor te lezen. In het kort komt het er op eer dat het voor de solar bijzonder treurig is dat zijn exaltatie opgesloten zit in een dood lichaam. Ze zullen er alles aan doen om hem te verlossen van zijn conditie. Nancy Endings heeft hem de hemel ingebracht. Dat is een niveau 5 vergrijp en de straf die daarop staat is xe2x80x98soulforgingxe2x80x99. White Owl en Nancy hebben nxc3xb2g een niveau 5 vergrijp begaan, zij zijn namelijk onbevoegd een primordiale installatie betreden (de solar Quicksand Skipper en de abyssal Kapelaan der Zee xe2x80″ die voor een solar wordt aangezien xe2x80″ zijn blijkbaar wxc3xa8l bevoegd). Hierop staat dezelfde straf. Dit hele verhaal gaat een aantal rondes door terwijl wij verder vechten met zijn onderlingen. De hemelse leeuw grijpt zelf niet in in het gevecht.

Exc3xa9n leeuwhond wil langs His om Nancy dood te maken. Die trekt haar weg, slingert haar omhoog en springt aanboord van de Betrouwbaar terwijl hij haar uit de lucht plukt.

White Owl was al bewusteloos, en ze wordt nog een keer gebeten. Niet hard, maar de leeuwhond en zij de-materialiseren. Tawuz ziet ze door de poort gaan en rent er achteraan. Hij komt in een lange tunnel, waar een andere gouden leeuw haar tegenhoudt. Hij zegt: xe2x80x9cU bent niet geautoriseerd.xe2x80x9d

Marina slingert de leeuwhond die ze vast had tegen het vliegtuigje in de verre hoek. Onmiddellijk verschijnen er vier tentakels. His draagt de bemanning van de Betrouwbaar op om Nancy te helpen. Zodra ze door hebben wie hij is, doen ze dat. Bij de kapelaan voegt een tweede magma tentakel zich bij de eerste, het platform begint te smelten. De Betrouwbaar neemt meer afstand, zodat de honden niet over kunnen springen. Een deel van de bemanning is er van overtuigd dat ze nancy gewoon aan de hemel moeten overleveren.

Tawuz ziet twee niet-gematerialiseerde leeuwhonden langsrennen. Achter hem hoort hij streng: xe2x80x9cVerklaar jezelf!xe2x80x9d

xe2x80x9cIk moet haar redden.xe2x80x9d

xe2x80x9dWaarom?xe2x80x9d vraagt de hemelse leeuw. De tijd staat letterlijk stil.

Tawuz legt uit dat dit iets van de Silver Pact is, het is zijn mentor en hij is haar een xe2x80x98boonxe2x80x99 schuldig. Hij is zo overtuigend dat de leeuw hem White Owl mee terug laat nemen.

xe2x80x9cBesef wel dat jij nu mij een boon verschuldigd bent,xe2x80x9d zegt de leeuw die de wachter is van Hemelpoort 44, de Shining Reef Gate. De leeuwhond, die de bewusteloze White Owl mee wil nemen naar de hemel, protesteert. Maar hier is de bewaker de baas en die zegt dat lunars nog steeds het hemels mandaat hebben en in Creation dus mogen doen wat ze willen.

Buiten doet His een charm, Mirrorsight Dismay, om het effect van de voorgelezen dagvaarding teniet te doen. Daarmee overtuigt hij de stuurman van de Betrouwbaar om weg te varen. Bij de Kapelaan der Zee verschijnt een derde tentakel en uit de poort komen weer twee leeuwhonden. Ze laten Tawuz en White Owl met rust en rennen meteen door naar de Kapelaan.

6. Mei-Lan pakt het harnas en gooit het naar het schip, maar het komt niet ver genoeg en verdwijnt in de golven. De leeuwhonden bij de Kapelaan (een halfvergiftigde en twee nieuwe) vallen Marina aan, maar ze missen alle drie. Tawuz knielt neer bij Quicksand Skipper, maar die is zo zwaar gewond dat hij niet vervoerd kan worden zonder eerst het bloeden te stelpen. xe2x80x9cHis! Hij is zwaargewond!xe2x80x9d

Marina probeert nu twee van de leeuwhonden tegelijk naar de kraken te gooien. Bij de ene lukt het en de andere weet ze wel vast te grijpen. De vergiftigde houdt het voor gezien en de-materialiseert. Tawuz pakt White Owl op en neemt een aanloop. Hij springt met klapperende vleugels over naar het schip, maar door het extra gewicht haalt hij het net niet. Ze vallen in zee. Met een Quicksilver Transformation verandert hij zich in een dolfijn en met de bewusteloze White Owel op zijn rug zwemt hij achter het schip aan.

His staat klaar om het schip te verdedigen en stuurt bemanningslid om White Owl aan boord te brengen.

7. Mei-Lan valt de leeuwhond aan die Marina vast heeft, en laat hem struikelen. His blijft klaarstaan en instrueert de lokale orcaxe2x80x99s om het harnas op te duiken. De Kapelaan bexc3xabindigt zijn spreuk. De magma tentakels slaan twee leeuwhonden dood. Marina rent naar Quicksand Skipper, maar die blijkt overleden. Marina neemt het lichaam mee en springt het water in. De Kapelaan loopt richting het schip en duikt ook het water in om er achteraan te zwemmen. Een van de overgebleven leeuwhonden springt er bovenop, bijt hem bewusteloos en de-materialiseert. His ziet het gebeuren, hij verandert zich in een adelaar en vliegt de poort binnen.

xe2x80x9cEn wie ben jij nou weer?xe2x80x9d vraagt de hemelse leeuw, xe2x80x9cJa, je bent een lunar, maar ik kan me niet voorstellen dat dit hier een vriendje van je is.xe2x80x9d

xe2x80x9cAls ik hem niet help ben ik mijn tattoos niet waard,xe2x80x9d antwoordt His, xe2x80x9cen dan wordt ik overgenomen door de Wyld.xe2x80x9d

xe2x80x9cDus je moet kiezen tussen de onderwereld en de Wyld?xe2x80x9d

xe2x80x9cWe moeten samen met hem en White Owl tegen de Ebbenhouten Draak vechten!xe2x80x9d

xe2x80x9cIk zie toch wel verschil tussen een lunar en een gecorrumpeerde solar die rondloopt in zijn eigen lijk,xe2x80x9d schampert de leeuw.

xe2x80x9cMaar deze queeste is mijn boon!xe2x80x9d

xe2x80x9cBen je bereid die aan mij over te doen?xe2x80x9d

xe2x80x9cJa.xe2x80x9d

Dan strekt de leeuw een nagel uit. Hij raakt His aan en er verschijnt een nieuwe boon-cirkel. De oude boon aan White Owl streept hij door. His gaat terug naar beastman vorm en neemt de Kapelaan der Zee mee. Onder zijn bekwame handen worden de wonden van de abyssal gestelpt.

Uiteindelijk krijgen we iedereen aan boord en worden de zwaargewonden bijgebracht.

 

Nancy vertelt dat haar carrixc3xa8re als siderial nu wel over is: haar dood stond voor vandaag gepland in de Loom of Fate. De andere siderials geloven dat ze dood is en die zullen over een tijdje op zoek gaan naar de nieuwe incarnatie van haar exaltatie.

De hemel binnenkomen ging goed, maar op een gegeven moment begon alles fout te lopen. Al terugredenerend komen we er achter dat het bij de noodoproep zal zijn gebeurd. De persoon in de hemelse hixc3xabrarchie die de boodschap aan Nancy doorspeelde, zal dubbelspel hebben gespeeld. Toen ze onze noodoproep kregen zijn ze naar de smidse van de primordial Autochthon gegaan. Ze hebben daar de kunstmatige intelligentie AI1 gevonden en Quicksand Skipper heeft het aan dit experimentele harnas gebonden. AI1 zelf is een bolletje blauw licht, dat in de middelste van drie heartstone sockets op de borst van het harnas zit. Het probleem is dat AI1 wel naar celestial exalts luistert, maar alleen aan solars alles vertelt. En alleen een twilight caste solar kan het bolletje ook echt aanraken. His stelt voor om nog even in An Ten langs te gaan om Eye of Autumnxe2x80x99s solar maatje op te halen.

De Kapelaan der Zee is tamelijk van slag. Yu Shan is nog erger dan hij zich had voorgesteld. De goden zijn nog een stuk corrupter dan de doden.

His neemt het commando van de Betrouwbaar over en zet koers naar An Teng. Hij vertelt aan White Owl over de boon die hij heeft overgedaan aan de hemelse leeuw. White Owl zegt dat het nou eenmaal zo gelopen is. Ze zegt ook dat Tawuz zijn boon heeft ingelost. Dat is snel, dus eervol. En het maanzilveren cirkeltje in zijn tattoo loopt vol.

 

 

Bezittingen van Quicksand Skipper:

Een orichalcum daiklave

Een kleine scepter van orichalcum en rode jade

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Eén reactie op “The RoSE – 4

  1. Emily Goodman DR schreef:

    Op de vraag wie hij als eerste zou kiezen als hij deze serie zou doen, antwoordt hij meteen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s