Tanais – 14

Tussendoor avontuur – 14

We hebben Aryan beloofd om het paleis in drie dagen op te knappen. Risha stuurt een jongetje om zijn volgelingen te gaan halen en dan mobiliseert en enthousiasmeert hij de shintasta xe2x80x99s om de handen uit de mouwen te steken voor hun vorst. Aan Claude laten we de planning en de supervisie over het bouwen over. Chang kapt de nieuwe stenen met zijn orichalcum khatars. Gwan buigt zich over het fijne werk en de details. Op de middag van de derde dag zijn we klaar. Dat is een prestatie van jewelste! Ook de niet-shintatsa solars winnen hun ontzag. En we krijgen 500 goudstukken xc2 om bij de Qartianen een xe2x80x98gevangen vlamxe2x80x99 te kopen.

Nu moeten we op zoek naar de magische paarden. Risha vraagt de brahmin om raad. Het groene paard moet als laatste. De receptuur daarvoor krijgt Risha wel te horen als hij de andere drie paarden heeft en de nachtmerries voor de lijkwagen van Godefried. Normaal zitten magische paarden in het magische woud, maar er is er net eentje gevangen voor de vernieuwing van de kroning van Aryan. xc2 Dus ze zijn nu schaars. Aryan leent ons ketenen om de dieren mee te kluisteren. Dan gaan we naar het bos.

Bij het meer slaan we een kamp op. We zetten er een kring van fakkels omheen tegen de spinnen.xc2 Dan aan we het bos in. Het is een feexc3xabriek naaldwoud, van binnen groter dan van buiten. Het is heel stil, weids, met een diepe mosbodem en lange baarden aan de bomen. Maar het is heel donker omdat de zon niet schijnt. Op de grond zien we alleen maar spinnensporen. De planten vinden onze fakkels niet fijn. Als de zon opgaat, beginnen we insecten te horen. Eindelijk een natuurlijk geluid.xc2 En als we de fakkels uitmaken gaan we ook vogels horen. Als tussen de middag de zon weer onder gaat, laat Risha zijn kastesymbool oplichten als een soort koplamp. In dit licht durven de dieren wel geluid te blijven maken.

Uren later komen we bij de ondergrondse oorsprong van de rivier van Bronwxc3xab. Chang en Risha vinden een soort pad in de begroeiing. We volgen het de bergwand op. In de lucht zien we niets vliegen en er zijn ook geen sporen te vinden. Maar verderop vinden we het pad weer en dan komen we bij een spleet in de rotswand. Daar vinden we plukjes paardenhaar. Binnen is een grot met prehistorische rotskunst, bizons en ander wild. Verderop komen we in een soort zaal. Daar zijn sporen van een vuurplaats en afbeeldingen van paarden op de muur. Exc3xa9nhoorns. Ook zien we de omtrekken van mensenhanden met een donkerrode kleurstof. Het zijnxc2 vrouwenhanden en de kleurstof is bloed. Als we een vuurtje stoken zien we de paarden draven in het flakkerende licht, allemaal zijnxc2 ze afgebeeld met het hoofd richting de uitgang. Er zijn 11 paarden afgebeeld op de zijwanden en 19 vrouwenhanden op de achterwand. Na enig nadenken herinnert Gwan zich oude verhalen die vertellen dat maagden het wild uit steen tevoorschijn kunnen toveren. Maar ze hebben een beperkte houdbaarheid. Magische dieren kunnen alleen blijven bestaan in een magische omgeving.

We gaan terug naar ons kamp om te overnachten. De volgende ochtend gaan we naar de bron, waar we de vorige keer sporen van een pegasus hebben gevonden. xc2xb4s Middags komen we weer aan als het schemert. We gaan de tunnel van het kasteel in en daarna over de brug naar de stallen. Omdat risha de soulsteel vinger bij zich heeft, hebben we geen last van de pest-geesten. We volgen de sporen vanaf de kapotte strijdwagens en komen aan bij een natuurlijke afzetplek boven de afgrond. Hier zijn pegasussen opgestegen en geland. In de stallen is ook een kooi van met de beenderen van een gevleugeld paard dat van de honger en dorst is gestorven toen de mensen dood gingen. In magische steden zoals deze, blijven magische dieren bestaan, maar dan hebben ze ook verzorging nodig. Oude volksverhalen willen dat de pegasus over een regenboog aan komt galopperen. Het watervalletje is niet groot genoeg, maar in een goede regenbui kan de anima van een solar een mooie regenboog oproepen die groot genoeg is voor een paard.

We gaan weer terug naar het kamp en slapen. Rischa besluit om in het bos te gaan slapen. Hij hoopt dat de angst voor de spinnen die daar wonen hem een nachtmerrie geeft. De anderen houden om beurten wacht.

Hij krijgt een droom: het is donker, de plek voelt vertrouwd. Het is de plaats waar we door de Exc3xa9noog bandieten zijn achtergelaten. Er klinkt de lokroep van zo een wyld beest als waar we op gejaagd hebben. Risha schopt wat graspollen weg en vindt een grafsteen. Als de steen vrij is, komt er een hele kudde nachtmerries naar boven die hem ondersteboven lopen. Badend in het zweet wordt hij wakker. Maar hij weet nu dat de nachtmerries bij Sorcerorxe2x80x99s Well zitten. Daar moet hij gaan slapen op de grafsteen.

Nu weten we hoe we de drie magische paarden kunnen vinden. We gaan een maagd zoeken!

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s