The RoSE – 3

The ROSE sessie 3

Marina en Tawuz gaan op zoek naar oudtante Shi-Toa, de hogepriesteres van de godin van de Regenboog. Ze zit in de salon. We gaan naar binnen. Op onze voorzichtige vraag zegt ze dat ze meer van haar zoon had verwacht. De familie doet wat hij wil en hi9j doet wat de yozi wil. Ze vertelt dat de kroon aan alle sorcerors in de familie een spreuk gaf waarmee volk loyaal worden en de scepter xc3xa9xc3xa9n waarmee je de familie kunt bexc3xafnvloeden xe2x80″ iedereen die in rechte lin afstamt van degeen die de spreuk gebruikt. Tawuz zegt dat ze dan goed uit moet kijken, zij is de oudste. Ze denkt overigens dat er met het veroveren van de troon nog een derde spreuk bij zal komen. Volgens haar zijn de xe2x80x98dynastieke spreukenxe2x80x99 bedoeld om een burgeroorlog te voorkomen. Wel is er nog steeds kans dat er oorlog met de Realm ontstaat. Dat is niet onze gewoonte, normaal laat An Teng zich onder de voet lopen en gaat vervolgens haar eigen gang onder nieuw bestuur. Ze raadt ons aan om vooral toch de solars te waarschuwen, en zeker neefje Wijsheid mee te nemen. We moeten ook opletten of hij bij zijn wijding tot sorceror automatisch de dynastieke spreuken krijgt, of dat hij die moet leren. Ze drukt ons op het hart dat we daar op moeten letten.
De volgende ochtend treffen we elkaar in koffiehuis Sterrenherten. Na wat vijven en zessen komt het hoge woord er uit en vertellen ze over de deal van de familie. His wil de deal saboteren. Mei-Lan wijst er op dat dat neerkomt op het uitroeien van de familie. En het blijven de ambassadeurs van Creation. De voorwaarde dat de Keizer (wie dat dan ook moge zijn) er niet van mag weten, is een troefkaart die we eventueel te zijner tijd kunnen uitspelen.
His vraagt zich ook af of het wel een goed idee is om een dertienjarig neefje naar een dragonblooded academie te brengen. Hij is tenslotte lid van een gecorrumpeerde familie. De anderen wijzen er op dat hij juist vanwege zijn exaltatie niet onder invloed was. Wijsheid vond het net zoxe2x80x99n slecht idee als Tawuz, Marina en Shi-Toa. Marina wil haar mentor graag om raad vragen en om toestemming om mee te reizen naar de Realm. Een probleem is dat de thuisbasis van Ten Stripes op meerdere weken varen hiervandaan ligt.
Eerst zoeken we neef Bram. Die vindt het ook allemaal niks en het lijkt hem een goed idee om nu met Wijsheid weg te varen. xe2x80x9cMaar, stond het vertrek niet gepland voor over 2xc2xbd maand? En die types van White Owl hadden toch ook een schip? Zou hun bemanning meer weten?xe2x80x9d
We huren een bootje (hetzelfde als voor de heenreis) en varen terug naar Dragonxe2x80x99s Jaw. Dan kan Marina ook direct navraag doen naar Ten Stripes.
We zoeken de bootsman. Als Mei-Lan vraagt of die contact kan opnemen met de kapelaan der zee, zegt hij xe2x80x9cNeexe2x80x9d.
xe2x80x9cNancy Endings?xe2x80x9d
xe2x80x9cOok niet.xe2x80x9d
Tawuz bestelt bier, Eye of Autumn bestelt nog wat meer, en we gaan babbelen. De bootsman wil graag weg want de bemanning is gewoonlijk na drie weken door zijn soldij heen en dan worden ze lastig. De genoemde drie maanden zijn volgens hem een maximum. De exalts kunnen best eerder terug zijn. Hij heeft een manier om aan hen te laten weten dat hij contact wil: drie obolen ingekerfd met respectievelijk een ster, een zon en een maan aan de stadsgod offeren in de tempel. Via de hemelse bureaucratie wordt Nancy Endings dan ingeseind en zij zal contact opnemen met de boodsman. Marina begint al te kerven.
We overleggen even wat de boodschap zal zijn xe2x80″ dat de Ebbenhouten Draak de uitgang heeft gevonden en dat we snel naar het Blessed Isle willen om iedereen te waarschuwen. Om de drie obolen te offeren moeten we ze in de bek van een gouden drakenkop steken. Als Marina dat doet klinkt er een luide stem: xe2x80x9cBedankt voor de genereuze gift.xe2x80x9d
De halve tempel kijkt verbaasd naar ons. Daarna gaan we op zoek naar Ten Stripes. De tatoexc3xaberder zegt dat ze het bos in is, op Sacred Hunt. Ze wil de gedaante van een liervogel verwerven. We besluiten haar niet te storen. Marina kerft in Claw Speak een boodschap voor haar in de mast.

De volgende dag klopt Ten Stripes bij haar aan: xe2x80x9cKon je je weer niet inhouden?xe2x80x9d
Ze laat haar nieuwe vorm zien. xe2x80x9cMaar,xe2x80x9d zegt ze, xe2x80x9choe kan ik je helpen?xe2x80x9d
Marina zegt: xe2x80x9cIk heb gedaan wat je wilde.xe2x80x9d
Ze stelt Tawuz voor als haar neef. Dat vindt Ten Stripes vreemd: xe2x80x9cHeel af en toe exalteren tweelingen tegelijk, maar ik heb nog nooit gehoord van een neef en nicht. Jullie familie is blijkbaar voorbestemd voor grootsheid. Sterkte er mee.xe2x80x9d
Ze vindt het maar niks dat Marina heeft laten merken dat ze een lunar is. Je moet de banden met je familie verbreken. Daar komt alleen maar gedoe van. Over 100 jaar zijn ze dood en dan ben jij onveranderd.
Naar het Blessed Isle gaan is gevaarlijk, maar als Marina zo nodig wil, dat moet ze zich maar uitleven. Ze geeft de tip dat de zoutgoden van het Blessed Isle een hekel aan de dragonblooded hebben. Ze geeft Marina ook een jaden broche in de vorm van een ibis. Als ze contact wil, moet ze er xc3xa9xc3xa9n puntje essence in stoppen. Dan ontvouwt het zich, en dan kun je er een briefje of zo in stoppen.
Op dat moment klopt de bootsman aan. Hij vertellt dat de boodschap is aangekomen. Men reageerde met afgrijzen en ongeloof. We moeten zo snel mogelijk naar het rendez-vous punt komen. We spreken af dat de bootsman zijn bemanning bij elkaar zoekt en de bevoorrading gaat regelen. Intussen gaan wij terug naar de City of the Iron Lotus om Bram en zijn boot en Wijsheid op te halen. Marina vliegt vooruit om hen te waarschuwen. Bram blijkt verbazend efficixc3xabnt te zijn: de volgende dag zijn we alweer in Dragonxe2x80x99s Jaw. Prins Wijsheid wordt aan de bemanning voorgesteld als de nieuwe scheepsjongen. Dat blijkt hij prima te doen. Rood haar, sproeten en flaporen; hij is vrolijk, enthousiast en doet wat ze hem vragen. Hij valt dus goed bij Bramxe2x80x99s bemanning.

Wij gaan mee op het schip van de exalts Als we de haven uitvaren, verandert het weer in zijn metalen vorm. Er is een nieuw bemanningslid en die wordt hysterisch. Hij moet in de boeien geslagen worden. His ontfermt zich over hem en xe2x80x98suggereertxe2x80x99 dat first age technologie heel interessant is. En mensen die in dieren veranderen zijn ook niet zo gek, dat zie je in het circus ook. Het werkt; maar nu wil hij er ook alles van weten.

Het rendez-vous is een vierkant platform op een zuiltje in zee met aanlegpunten. In het midden staat een halfronde poort, zoxe2x80x99n 12 xc3 13 meter doorsnede. Op het platform staat ook een vliegmachine, een filigreinachtig ding met enorme vleugels. Er zouden twee mensen in passen. Het is van een onbekend materiaal gemaakt. Naast de poort staan twee gouden leeuwen. Er is niemand, verder is het platform leeg.
We leggen aan. De nieuwe matroos wil op het vliegtuigje afrennen. We weten hem nog net tegen te houden. Mei-Lan gaat naar de vliegmachine. Halverwege komt een tentakel uit het water, circa 15 meter lang, die tussen haar en het vliegtuig inhangt. Marina kijkt in het water, daar hangt een enorme pijlinktvis. De kraken. Ze neemt haar spirit shape aan, een octopus en gaat met de kraken praten.
xe2x80x9cMogen we kijken?xe2x80x9d vraagt ze.
xe2x80x9cNee!xe2x80x9d
Hij past op het vliegtuig voor de grote visman. Die geeft hem ook regelmatig eten en verdwijnt dan weer naar beneden. Eye of Autumn heeft ook een inktvisvorm en hij komt er bij. Ze krijgen een ingeving en roepen de rest er bij: xe2x80x9cWe moeten naar beneden. Daar zit iemand die de boodschap ook moet krijgen.xe2x80x9d
Tawuz geeft het door aan de bootsman. His neemt zijn beastman-vorm aan. Die heeft kieuwen en camouflage. Mei-Lan en Tawuz hebben allebei een dolfijn in hun repertoire. Onder water ligt een verzonken stad. De stad is schotelvormig en ligt scheef. De bovenkant ligt op zoxe2x80x99n 200 meter diepte, de bodem op 300 meter. Er brandt licht en er zijn patrouilles van meermannen en haaien met menselijke onderlijven. Marina kijkt met Eye of the Cat. De stad is in zijn geheel magisch. Eye of Autumn vangt een zeebaars, zodat His er een druppeltje bloed van kan drinken en daarmee tijdelijk ook een onderwatervorm kan aannemen. In beastman-vorm aankloppen bij een lunar elder is namelijk best onbeleefd. Marina wijst ons op een stuk kale rots. Zij ziet daar allemaal vegetatie die voor normale ogen verborgen blijft. Tawuz brengt een dolfijnengroet en we zwemmen naar binnen door de illusie. Daar zien we een lusthof. Er zijn zeemeerminnen aan het rotzooien met inktvissen en zo.
Een meerman houdt ons tegen.
xe2x80x9cWe zijn lunars,xe2x80x9d zegt Marina.
xe2x80x9cDat dacht ik wel, maar waarom zoveel?xe2x80x9d vraagt de meerman.
xe2x80x9cWe hebben belangrijk nieuws.xe2x80x9d
xe2x80x9cLaat me raden. De schepping is in gevaar.xe2x80x9d
xe2x80x9cJaxe2x80xa6xe2x80x9d
xe2x80x9cDeathlords hebben de wereld overgenomen?xe2x80x9d
xe2x80x9cNee.xe2x80x9d
xe2x80x9cDe yozixe2x80x99s zijn los?xe2x80x9d
xe2x80x9cEentje bijna.xe2x80x9d
xe2x80x9cOK, vertel het mij maar, dan breng ik de boodschap wel over.xe2x80x9d
Maar Eye of Autumn wil hem graag zelf inlichten.
xe2x80x9cJa, elke lunar wil hem ontmoeten.xe2x80x9d
Tawuz vraagt: xe2x80x9cZegt de Ebbenhouten Draak je wat?xe2x80x9d
xe2x80x9cJaxe2x80xa6 Daar moet ik hem zorgvuldig op voorbereiden.xe2x80x9d
Mara de meerman is nog steeds niet overtuigd dat wij de boodschap moeten overbrengen. Terwijl Marina langs de meerman probeert te sneaken, onderhandelt Eye of Autumn uit dat de meerman de boodschap zal overbrengen. Als Leviathan daarna met ons wil spreken kan dat, zo niet dan weet hij het in ieder geval.

De meerman brengt de boodschap over. In de achtergrond zien we een enorme orca bewegen. Marina wuift enthousiast met haar tentakels, maar ze merkt dat het niet aanslaat. Ze neemt onmiddellijk camouflagekleuren aan.
Een bekende komt ons tegemoet: Vuurvos. Hij zegt dat hij het nieuws belangrijk vindt, maar Leviathan vindt het minder interessant. Die is vooral op zijn hoede voor The Sea Who Walks Against The Flames. Zij is de voormoeder van de Lintha piraten.
xe2x80x9cMaar,xe2x80x9d zegt His, xe2x80x9cShe Who Lives In Her Name heeft ook al een voet aan de grond in Creation. En wie weet volgen er meer.xe2x80x9d
We beloven om hem op de hoogte te houden. En zelf gaat Vuurvos er ook actie op ondernemen. De vorige keer dat er iemand met zoxe2x80x99n boodschap kwam ging het over de Neverborn, en toen brak de Great Contagion uit. Dat nieuws vond Leviathan toen ook irrelevant en inderdaad is er niemand van zijn volk besmet geraakt. Eye of Autumn praat op Vuurvos in. Maar die is al overtuigd. Leviathan zal volgens hem pas in actie komen als er nieuws over de Zee Die Loopt komt.
Tawuz vraagt zich af wat Vuurvos zelf gaat doen. Die is benieuwd wat de machten van de Onderwereld hiervan weten. Dat gaat hij uitzoeken. We vertellen wat de Kapelaan er van weet.
xe2x80x9cO, die! Die heb ik ontmoet. Het is geen necromancer, maar ik heb er verder geen hoogte van gekregen.xe2x80x9d
Marina vraagt of ze het vliegtuigje mag bekijken.
xe2x80x9cNee! Het amuseert Leviathan als er een siderial uit de lucht komt vallen en door de kraken wordt opgegeten. Ja, dat is echt al gebeurd!xe2x80x9d
Vuurvos zegt nog dat hij alles op alles zal zetten om zelf bij het Deliberative te zijn: xe2x80x9cEr schijnen solars bij te zijn!xe2x80x9d
We nemen afscheid.

Als we boven komen, zien we dat de schepen al aan het afmeren zijn. Het schip van Bram heeft nergens last van, maar het metalen schip wordt aangevallen door de leeuwen die bij de poort stonden. De Quicksand Skipper heeft de siderial over zijn schouder; ze is zwaar gewond. De Kapelaan en White Owl slepen een mensgroot harnas richting de boot. Uit de poort stromen gouden honden.

 

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s