The RoSE – 2

The ROSE xe2x80″ Sessie 2

We bespreken het probleem met de yozi. Tawuz legt uit dat zijn familie ooit de ambassadeurs waren tussen de solars en de yozixe2x80x99s. Mei-Lan weet te vertellen da de ebbenhouten draak xc3xa9xc3xa9n van de Primordials was. Hij heeft het goede geschapen opdat zijn schaduwen vorm konden aannemen en het kwaad kon bestaan. EoA vraagt zich af wat de geschiedenis van de familie is en of we niet allemaal in een plot van demonen gezogen worden. Tawuz weet op veel vragen geen antwoord. Hij vertelt wel dat de familie deels god-blooded is, maar dat hij verder weinig weet. Hij weet wel zeker dat ze niet demon-blooded zijn. xe2x80x9cAls ambassadeur moet je een beetje afstand bewaren.xe2x80x9d

Bij het verlaten van zijn huis de volgende ochtend ziet Tawuz een bekend gezicht. Exc3xa9n van de lunar leerlingen van Ten Stripes. Het meisje claimt hem ook al van daarvoor te kennen: ze is zijn nicht Marina. Dan pas herkent hij haar, een nichtje dat 4 xc3 5 jaar terug opeens verdwenen was. De ouders waren vreselijk bezorgd. Marina ziet er oosters uit, met donkerblauw haar. Niet erg knap, maar wel atletisch. Ze heeft een doordringende blik. Ze wil wel weer contact met haar ouders, maar weet niet hoe ze het aan moet pakken. Tawuz nodigt haar mee naar koffiehuis Sterrenherten, waar hij met de anderen heeft afgesproken. Ze stellen zich aan elkaar voor.

Koffiehuis Sterrenherten is heel trendy: er is zelfbediening. Er staan zelfs een paar dragon-blooded in de rij, giechelend want ze vinden zichzelf heel stoer om niet bediend te worden.

Marina twijfelt of ze wel naar haar ouders moet gaan. Na veel heen-en-weer gepraat stelt Tawuz voor om eerst naar tante Zevenslang te gaan. Tawuz wil Mei-Ling ook meenemen, en besluit om zich formeel aan te laten kondigen. Hij wil His en EoA nog niet meenemen. Die gaan in plaats daarvan de soilar mate van EoA opzoeken. Ze trekken de catacomben in tot ze bij de georganiseerde dieven uitkomen. De leider ziet er goed uit, flamboyant. Hij begroet ook HiS vriendelijk. Tussen hem en EoA is er een duidelijke spanning; ze proberen het niet te laten merken maar ze zijn zich de hele tijd bewust van elkaar. EoA houdt zich op de achtergrond, maar het is duidelijk dat de volgelingen van de solar ook tegen haar opkijken. His is niet zo welbespraakt, maar legt uit dat we naar het Deliberative gaan(had de solar nog niet van gehoord) en dat de Ebbenhouten Draak is ontsnapt. Het zegt hem niets. Aangezien His ook geen verstand heeft van occulte zaken, wortd het een moeizaam verhaal. Wat moet hij ermee? Vooral doorvertellen. Als we in onze missie slagen vertellen we het op het Deliberative aan iedereen.

 

Tawuz en de twee dames komen aan bij een landhuis. De butler herkent Mei-Linxe2x80x99s familienaam maar Marina wordt totaal niet herkend. We worden naar de salon gebracht. Tawuz stelt eerst Mei-Lin voor en daarna Marina. Tante verschiet en begint haar uit te vragen. We voelen dat ze magie gebruikt. Tante probeert haar op haar gemak te stellen. Marina vertelt dat ze ook gexc3xabxalteerd is. Volgens tante verbreekt dat de banden van het bloed. De familie zal nog steeds blij zijn om haar te zien, maar ze kan niet erven. Tantre vraagt zich af wat die exaltatie doet voor het Verdrag. Marina blijkt daar niets van te weten. Dan legt tante it dat de yozixe2x80x99s na hun verlies zichzelf in hun leider terugtrokken, en dat de godin van de regenboog daarbij ontstond. De Shining Lord en de Pale Lady hebben beide een kind bij haar verwekt en dat zijn de stamouders van de familie. Dus we stammen af van solars, lunars en goden. En sinds 1000 jaar zit er ook Dragonblood in de familie. Als lid van de familie spreek je als gelijke met yozixe2x80x99s.

Tante Zevenslang stelt voor dat zij de ouders van Marina uitlegt dat ze door haar exaltatie niet thuis kon blijven xe2x80″ en ook niet eenvoudig terug kan komen. Dat aanbod neemt Marina graag aan.

Tante leek bijna vergeten dat Mei-Lin er ook bij zat. Tawuz vertelt dat die een beginnende tovenares is. Mei-Lin vertelt dat zij ook een lunar is. Dat had tante al gevoeld. Ze vraagt zich wel af waarom er plotseling zoveel lunar exaltaties zijn. Tante biedt Mei-Lin aan om haar te leren demonen op te roepen. Maar daar heeft ze niet zo veel zin in. Dan biedt tante een andere spreuk aan, eentje waarmee je mensen kunt voeden. Die wil ze wxc3xa8l leren. Ze spreken over de Ebbenhouten Draak. Tante had eigenlijk verwacht dat het The Dragon Beyond (de eerste yozi, het principe van de Wyld) zou zijn die een weg uit de gevangenis zou vinden.

Ze spreken ook over de aangeboden deal van Zij Die Leeft In Haar Naam. Tante vertrouwt het niet. Ze vraagt Marina om met Tawuz mee te gaan. Tawuz belooft om de andere lunars ook voor te stellen.

 

Drie dagen later komt het daar van. Een net gexc3xabxalteerd Dragonblooded neefje van 13 jaar oud, die Wijsheid heet, is er ook. Ook de weduwe van baron Lang Leven, de water dragonblooded Chi-Tao, hogepriesteres van de regenboog, is er bij. En ene Bram. Hij is ook dragonblooded en ziet er uit als 17, maar hij is al 136 jaar oud. Hij is kapitein.

Tawuz stelt His voor Die gedraagt zich perfect en krijgt een complimentje. Volgens tante is de hemel blanco. Er is niets bijzonders te zien en volgens haar betekent dat dat de onderwereld iets van plan is. De vorige keer dat er zxc3xb3 niets aan de hand leek te zijn, brak de Great Contagion uit en vielen de Fair Folk Creation binnen.

Tante vindt dat we snel moeten gaan. Waarschijnlijk zullen onze contactpersonen vanuit de dichtstbijzijnde hemelpoort terug komen. Die is op vier dagen varen van hier. Ze wil dat Bram en prins Wijsheid ons alibi zijn. De prins moet namelijk naar het Heptagram, de dragonblooded school voor tovenaars. Alle vreemde magie-effecten kunnen onderweg op zijn naam geschreven worden.

Ook vertelt tante dat Marinaxe2x80x99s ouders eel blij zijn dat ze nog leeft. En ze kijken er naar uit om haar weer te zien op de familiebijeenkomst over een week.

 

Zeven dagen later is die bijeenkomst. Die avond is er een feest. His slaat een kelner knock-out en drinkt een druppel van diens levensbloed. Hij neemt de vorm van de man over en trekt de livrei aan om onopgemerkt op het feest rond te kunnen lopen. Rond middernacht wandelen de gasten het labyrint in His probeert ook door het labirint te komen en dat lukt. Iedereen komt uit bij een paviljoentje van ivoor. Binnen blijkt er voldoende ruimte te zijn voor iedereen. Er is alleen sterrenlicht. De familie druppelt binnen en het begint lekker te ruiken. Mensen zijn vrolijk, de wijn is veel beter dan wat er normaal wordt geserveerd xe2x80″ terwijl de familie nota bene wijnhandelaars zijn.

In de verte, in het geschilderde woestijnlandschap, komt een demon aan. Daarachter zien we er nog twee. Exc3xa9n met een trechter op zijn kop in een bootje, en de andere in haan-vorm met in plaats van poten slangen als wielen. De muziek die hen begeleidt is perfect.

Dan stappen ze uit de muur en staan voor ons. xe2x80x9cEn, wat is uw antwoord?xe2x80x9d

Exc3xa9n van de edelen neemt het woord: xe2x80x9cMet bloedend hart, want het is in strijd met ales waar we voor gestreden hebben, accepteren we de kroon, en de troon, en de scepter.xe2x80x9d

De demon lacht: xe2x80x9cWe hadden niets anders verwacht. De hixc3xabrarchie hoort zo te zijn: u heerst als koning, onder de keizer. Keizer, niet keizerin! U heeft dit te danken aan Zij Die Leeft In Haar Naam. Maar zodra de keizer dit weet, gaat de overeenkomst niet door.xe2x80x9d

De baron kijkt hem verbaasd aan. Maar zegt dan: xe2x80x9cJa.xe2x80x9d

Hij krijgt de benen scepter van de demon in het bootje en de andere demon overhandigt hem een groen-uitgeslagen koperen hoofdband.

xe2x80x9cDe troon,xe2x80x9d zegt de eerste demon, xe2x80x9cdie weet je te staan maar je moet hem zelf veroveren.xe2x80x9d

De baron kijkt een beetje beteuterd, er druipt vitriool van de kroon. Op het moment dat de demonen weer vertrekken gaat boven de woestijn een groene zon op en de kroon vlamt ook even op. Even snappen we waarom demonen er zo uitzien. Aanwezige sorcerors hebben opeens toegang tot enkele nieuwe spreuken, een hixc3xabrarchische/dynastieke vorm van magie. Hoewel de twee lunars zelf geen sorceror zijn, voelt Marina als No Moon dit gebeuren. Ze vraagt het aan tante, en die zegt dat ze nu een paar spreuken beheerst om harmonie in een rijk te vestigen en te handhaven.

Daarna pas spreekt Marina haar ouders. Ze willen weten wanneer ze terugkomt en trouwt met de baron waar ze aan beloofd is. Marina neemt haar xe2x80x98war formxe2x80x99 aan en Tawuz mompelt: xe2x80x9cDat is geen marriage material.xe2x80x9d Tante grijpt naar een glaasje wijn dat staat op het dienblad van de enige aanwezige ober (His in zijn vermomming). Ze neemt drie grote slokken. Opeens is ze weer 21 jaar oud. De laatste gave van de demonen was een glas van de Wijn der Onsterfelijken.

Achterneef Rechtvaardigheid ontdekt dat de scepter een fluit is. Hij voelt zich voor de gek gehouden, maar dat is meer iets voor de Ebbenhouten Draak van voor Zij Die Leeft! Terug in het landhuis zien de kroon en de scepter er volkomen aards en normaal uit. De familie voelt zich alsof er een nieuw pad is ingeslagen, de familieband is sterker. Alleen Tawuz, Marina en Wijsheid voelen dat niet. Als dragonblooded valt Wijsheid wel nog onder de dynastieke spreuken, maar hij is vanwege zijn exaltatie niet gevallen voor de verdwazing. De exaltatie van de lunars is zo sterk dat ook de dynastieke spreuken geen invloed op hen hebben.

 

His heeft dit ook allemaal gezien. Hij bevrijdt de ober wiens gedaante hij had aangenomen en plant bij hem de suggestie dat hij ergens anders werk moet gaan zoeken.

Marina en Tawuz vertrouwen het allemaal niet en bediscussixc3xabren wat ze moeten doen. Marina wil de dingen geheim houden, maar Tawuz wil hulp zoeken: xe2x80x9cIk sta 100% achter de familie. Maar als ze allemaal betoverd zijn en ik niet begrijp wat er aan de hand is, wil ik hulp zoeken. Tante vroegt niet voor niets alle gexc3xabxalteerden bij zich. Dat was een soort verzekeringspolis.xe2x80x9d

Hij denkt even na en vraagt dan: xe2x80x9cEn wat denkt de weduwe?xe2x80x9d

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s