Tanais 2 – 16

Bakken van Sa moeten bij de Qartianen gehaald worden. En we hebben nog een uur de tijd,om de ka stroom in New Salish in de Tempest op te vangen.Hier is de Ka het zuiverst. Met Time wordt de tijd vertraagd, zodat we alle acties veel sneller kunnen doen. In Melequart willen we 120 Sa-vaten halen. Claude gaat van de Sa-vaten de waarde bepalen. Sa is 10 keer zoveel waard als de Ka.Er zit 200 keer Ka in een Sa-vat. De waarde van Ka-vat ten opzichte van een Sa-vat is 20 : 1. We parkeren de colorcopter in ons kasteel van de tovenaarsstad Sin in een versnelde bubble. Risha blijft in de colorcopter en zijn kasteel achter om de “Escher”-trap te polijsten.De vertraagde tijd word stopgezet.

We komen bij de gezellige dikkerd van het Dao kasteel uit. Na een kopje thee is er een deal. 120 Sa-zakken kunnen worden geleverd. Dan moeten er wel 6 volle Sa-zakken worden terug gegeven. De boekhouding is erg strikt. Binnen 8 uur moeten we ze terugbrengen. Een Sa-vat is ongeveer 200 kubieke meter!

Met touwen en netten worden de zakken meegenomen. Dit alles kostte 25 minuten normale tijd. Nu wordt de tijd weer vertraagd. We gaan terug naar de Moonbase in New Salish . Daar wordt de volgende constructie gemaakt om de Ka op te vangen: Risha stuurt de colorcopter. Daaraan zit een slurf ,die de Sa opvangt. Het einde van de slurf spoelt de Ka in de Sa-zak. Slurf dicht en schuift op naar de volgende Sa-zak.De Ka in Sa-zakken hebben geen gewicht. De zakken worden 1 voor 1 dichtgemaakt en alles word aan elkaar gebonden. De Ka komt uit de Decay en dankzij [matter,forces,time]lukt het om de Ka in Sa-zakken op te vangen!

We horen gekerm van de gevallen goden: “Waar is mijn Ka? Waar is mijn bloed.”.

Claude reageert:”Kan niet. We hebben het opgevangen.”

Goden:”Meestal komt de Ka terugstromen.”

Claude:”Dat is jammer.”

Goden:”Nu kost het veel tijd om op krachten te komen.”

Claude:”Het is geen goed businessplan,om alles eruit te spugen.”

Na na na na nah nah[Mindlink]

We gaan weg.

De Ka in Sa-zakken wordt afgeleverd in Sin. De rest gaat in een bag of holding uit het kasteel.{Correspondence]. Risha maakt het stabiel[Prime].

Zowel Waldheim als de verloren stad bij de Maalstroom kunnen stukjes Expulsion enigine hebben.

We gaan naar de Maalstroom. En landen aan de Warka kant. We hebben daar onze contacten.

Want waar die verborgen stad is?

Van een bebaarde verhalenverteller horen we,dat de verloren stad onder de zee bekend is. In rul daarvoor moeten we een enigma dat met Expulsion blijkt samen te hangen aan hem uitleggen. Dit enigma suggereert dat in Kim-Do een Expulsion Engine zou moeten zijn.

“Het is de stad van het begin der tijden. Hij kent vreemde metalen constructies en weet, hoe ze werken. Bij Kim-do (Korea-achtig)komen door ka doordrenkte onderdelen op de markt. Haal je de ka eruit,doet het flits knal.(vuurwerkbom).”

Claude legt uit, waar de onderdelen vandaan komen. En waarom het explodeert. Een Sa-zak kan dat bufferen.Ka kan dat oplossen.

De man vertelt ,dat Yamm “de draak” in een stad van visionairs woont . Risha heeft daar wolkenkrabbers gezien.

Over 3 maanden is het gevecht tussen Ba’al en Yamm. Dat duurt nog wel heel lang.

We gaan naar Waldheim. Met [color] valt bij Waldheim geen magie te zien.

Ook in de parallelle werkelijkheid is er niets te zien in Waldheim. Bij de plek van de priem, die er nog niet is, begint een breuk in de realiteit te ontstaan. De kleuren worden iets intenser(schilderpalet).

Op naar Kim-Do. Risha blijft in de colorcopter achter.

Een ouderwetse “Koreaanse” stad met veel inspiratie uit Zhao. Claude country met dorpen en steden.

Hoofdstad Do krijgt bezoek. We gaan naar de veiling en vinden in de catalogus alleen curiosa: lakwaren, schildpadranden.(Niks)

Sorcerers weten meer.Er is een veiling van magische items.

Uiteindelijk belanden we in een opiumwinkeltje. We geven wat geld voor een opiumpijp. Chang detecteert magie bij een apparaatje van de dealer. We mogen niet verder,want dat is alleen een ruimte voor magiërs. We moeten tonen, dat we magie hebben. Chang zit in de lucht. Claude creëert een vlam en Gwan vervormt een ring.Er zal een Kim-Do magiër komen!

Haar naam is Treyko. Zij vertelt over Chai am. We horen,dat Chai am de plek is ,waar de onderdelen vandaan komen. Om meer te weten hebben we een boek nodig. Die is niet hier. In een draagstoel gedragen door bediendes gaan we naar een buitenwijk. Alles volgens protocol. In het privévertrek van Treyko lezen we,dat Chai am ligt in een uitgedoofde vulkaan. Het respekt van Treyko is enorm: “Mijn huis is de uwe.”

Met de colorcopter landen we bij de vulkaan. Er is duidelijk materie en anti-materie.

3 kilometer ten westen van de vulkaan vinden we expulsion engine met oude electronica.

Middenin de uitgedoofde vulkaan vinden we verdichting van materie. Ook expulsion engine sporen.[Correspondence] Diep onder de grond is het moeilijk te door gronden.[gezamenlijk color]

Er zijn 3 bronnen:

1 Wyrd hier

2 diep onder de grond in een andere realiteit zijn de slijmdraden discontinu.[spirit]

3 Ergens ver weg

We gaan naar de Weird en komen in een spirited away mansion met allerlei weird creaturen en spirits. We worden verwend. Dames in kimono’s vormen een haag. Er word geluncht. We worden gewassen. We zitten in een groot bad. En worden geschrobt en geborsteld door de dames. We eten in gewaden.

Via spirit detecteren we ba,ka,akh,maar geen sa.

Zit er een ka reservoir in het eten?

Buiten het badhuis is er een beerput met ka doordrenkte onderdelen. De 1e plek met sporen van expulsion engine. Het badwater en etensresten worden geleegd in de beerput.

De tuinmannen doen niets,als er gekeken word in de put. Ze bemesten hiermee het land.

Ze vertellen over Zwarte blop. Hij komt 1 keer in de 50 jaar en zwerft verder rond. Als hij zich wast, levert dat expulsion onderdelen op. We nemen de expulsion onderdelen mee.

Op naar de 3e bron.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s