Tanais 2 – 12

Tanais serie 2 sessie 12 – 29 maart 2018

Enige gedachte bij het verhaal dat we gaan vertellen als nieuwkomers in deze stad.
– We moeten een andere identiteit aannemen, die niet herleidbaar is tot onze daden elders in de wereld:
– Het verhaal mag niet te spectaculair zijn, anders wordt het rondverteld. Dus een Alternate kunnen we beter niet noemen. Liever iets wat iedereen kent.
– Als we uit een land komen dat nog geen paleis hier heeft, wie heeft ons dan opgeleid? Bedenk dat Rishi als enige echt Sorcery geleerd heeft.
– In de Wyrd worden sprookjes en legenden werkelijkheid.
– De inwijding in Melek Qart had te maken met de priesterlijke mysteriënan de god Dagon, niet met de geheimen van de tovenaars.
Dus komen we met het volgende idee: We waren verdwaald en zijn in de Wyrd terecht gekomen. Daar hebben we een epifanie gehad en sorcery geleerd. Ons jongste lid, de leerling (Risha), wil het Licht van Beschaving naar zijn geboorteland Shintas te brengen. Daarom draagt ons kasteeltje de vlag van Shintas. En natuurlijk doet de leerling al het werk. Die moet zo veel mogelijk oefenen. Chao-An vindt ons verhaal acceptabel en vraagt niet verder.

Er is een hiërarchie in de luchtkastelen. De Qartianen zijn te verheven voor ons. Maar het paleis van Dao is veel toegankelijker, zeker voor een Dao-aan zoals Chang. Het paleis is een organisch groeisel van gevlochten bamboe. Chao-An zegt dat je in de gastenkamer kunt gaan zitten en wachten tot iemand je wil zien. Dat doen we. Een gezellige dikke meneer groet ons. Chang zegt dat hij komt kennismaken. “Dat is heel verstandig. Ik ben gestuurd om te kijken of u de moeite waard bent voor Zijne heiligheid.” Enig inzicht in de Daoaanse etiquette leert dat hij een presentje verwacht. Chang haalt een kruikje 40 jaar oud bier tevoorschijn en Risha laadt dat op met 5 motes Solar Essence. Even later komt er een lange magere monnik. Deze krijgt een kopje thee met Essence. “Misschien is mijn eigen leermeester ook wel genegen om u te ontmoeten. Na de derde Daoist is Rishi’s Personal Essence uitgeput. We moeten ook niet veel hoger in de hiërarchie door willen dringen, want dat valt teveel op. “Welkom bij de club. Dus jij hebt de methode van Shintas geleerd?” Chang vertelt het verhaal dat we hebben voorbereid, en zegt: “Wij hebben gevieren besloten om in Alexandrië research te plegen en daar hebben we verwijzingen naar deze stad gevonden.” “En wat is uw specialiteit?” “Wij lijken een talent te hebben om met de Wyrd, de Wyld en Decay om te gaan.” Dao is gespecialiseerd in het destilleren van Ak. Er zijn veel huizen die Ka oogsten, maar zij zijn de enige die leverancier van Ak. Het blijkt dat ze de bordelen na gebruik schoonmaken. “Als jullie een andere manier vinden om aan Ak te komen, dan lopen jullie ons niet in de weg. Er is vraag genoeg.” “Dus Ka, dat doen een heleboel huizen, Ak leveren jullie en Sa is de specialiteit van Melek Qart. Is er een huis dat Ba oogst?” “Nee, dat is meer het domein van de priesters. Er is niemand echt in gespecialiseerd. De methode van Dao is via mentale discipline. Een ingezetene van Dao mag hier in de leer. Ga met je eigen flow mee. Op dit moment is er een soort wapenstilstand met Jao. Het zijn sukkels die alleen maar in etiquette geloven en niet in inhoud. Hun magie gaat met een veelvoud aan cirkels en vierkanten Heel ceremonieel. Net als de priesters van Shintas,” voegt hij er aan toe. Risha lacht en vertelt hoe hij heeft leren vliegen met een heleboel bakstenen. Dat is inderdaad wat de monnik bedoelt.
Korte samenvatting: Ba = Zonium ; Ka = zwarte drab / wit beendermeel ; Ak = Color ; Sa = de huid van een god / lokaal Alternate (we weten niet hoe dat op Aarde heet of hoe het er daar uitziet). Alle vier zijn ze neutraal ten opzichte van materie en antimaterie. Als wij Ak (Color) halen van Aarde, dan krijgen we geen problemen met de andere huizen.
We nemen afscheid van deze meneer. Terug in ons kasteel denken we verder over hoe we aan een pantheon kunnen komen. Misschien wil Mollenslijm wel een pantheon om een bron van Ba of Ka te hebben. Voor ons levert het een geode op waarmee we in contact kunnen blijven met de onsterfelijken als ze op Kepler 30E aankomen. Risha ziet dit als een mogelijke uitweg uit Igrot. We kunnen ons naar Kepler projecteren, maken daar een nieuw lichaam en laten ons oude lichaam op Aarde/Tanais achter.
Als we zo’n brandmerk willen hebben, moeten we ons inslijmen bij de Qartianen. Hun paleis is ingetogen midden-oosters. Wie moeten we omkopen en wat is zijn prijs? Chao-An vertelt dat informele deals bij de arena worden gesloten en dat we er op moeten rekenen dat dit ons een forse portie Ak zal gaan kosten.
In Dao weten ze wel hoe je Ak opslaat en transporteert. Dus Chang gaat een dagje in de leer. Hij mag met de gezellige dikkert mee naar de prostitutie ring. Het is smerig werk. Wat de abyssals achterlaten na hun bezoek zit vol Ak. Dat wordt opgedweild en in vaten gedaan die va Sa gemaakt zijn. Die Sa-vaten hebben de Daoisten gekocht van de Qartianen. Ze zijn niet heel duur. Een Sa-vat is een soort ballon, er kan best veel in. In ruil voor een voorraadje zonium mag Chang er eentje hebben. Zijn collega vertelt dat je het Sa-vat ook kunt gebruiken als brandstof voor magie om de werkelijkheid te veranderen. Dit ding is bijvoorbeeld genoeg om een oogst te laten slagen die anders zou zijn mislukt.
Risha gaat bij de arena kijken wie van de Qartianen er veel contacten buiten de factie heeft (4 successen met Socialize, Perception en de charm Speed the Wheels). Dat blijkt ene doctor Dee te zijn. Risha zoekt hem op. De doctor heeft al over ons gehoord. “Ik vernam van jullie veronderstelde talenten met de nabije werelden. Ik wil een kristallen bol waarmee ik in de Wyld en Decay kan kijken en wat daar omheen zit.” “Dat kunnen we wel leveren.” “Dan heb ik morgen een glyphe voor je.”
Zo’n ding is inderdaad makkelijk te malen met onze gecombineerde talenten. De volgende dag hebben we een tevreden Qartiaans contact en een godenbrandmerk. Op naar de kroeg tussen de werelden. De Dienstdoende Euboiaan wil een paar Ak-drankjes wel een oogje toeknijpen. Aan het einde van de dag hebben we zeven godlingen gebrandmerkt, vijf goden en twee gevallen goden. Terug in de gewone wereld gaan we naar de Colorcopter. Onderweg is Risha een aantal rollen voor de godlingen aan het bedenken (verhaal volgt). Risha roept de goden op en doet ze een voorstel: “Wij kunnen jullie een volk leveren, ver van hier. Zo ver dat deze brandmerken niet meer werken. In ruil wil ik een deel van de worship.” Ze gaan accoord met de deal als ze horen dat deze wereld over een paar maanden vergaat en dat ze op een andere wereld eeuwig verder god kunnen zijn. We schepen ze in en gaan naar Bretagne, naar level 100 en activeren de geode. Goden zijn immaterieel, dus ze kunnen zonder probleem mee. Mollenslijm is blij. De onsterfelijken niet. Ze willen niet dat hun volkeren besmet worden met religie. Gelukkig is er maar één volk nodig en die gaan met Molenslijm mee verder. Ze kiezen het Serengeti volk. Risha doet een toneelstukje. Hij slaat zijn vleugels uit en zet zijn volle aura aan. Dan vertelt hij het verhaal dat hij heeft bedacht, met een paar aanvullingen van Claude. Dan laat hij de goden los boven de vlakte.
De onsterfelijken krijgen een geode die is afgestemd op die van de Aarde. Mollenslijm legt hun manier van onsterfelijkheid uit: je produceert een lichaam uit niks. Er moet een ziel in, en om dat te laten plakken is Color nodig. Color is 5D technologie e dat is vreselijk gevaarlijk. Goden leveren Color op een veilige manier, maar die zijn weer ontzettend zeldzaam. Dus zijn ze hier heel blij mee.
Side Quest afgerond !! Tadaa !!

+ 5Xp = 57

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s