Call of Cthulhu 22

Dave rapporteert dat het glazen dak van de Royal Albert Hall een redelijk stevige constructie is. Ook is bekend wie de dirigent is: Hans Richter, dirigent bij de Wagner Festspiele en momenteel op tournee door het Verenigd Koninkrijk. Percy vraagt zich af hoe hard de eis ‘open lucht’ is. Als een beetje bloed volstaat waar anderen een bloedbad aanrichten, dan is een open raam misschien al voldoende om aan die eis te voldoen.

Men is druk bezig met het bespreken van het plan, als Dave terugkeert van zijn werk in de Albert Hall. Hij weet te melden dat er een kleine rel heeft plaatsgevonden: Hans Richter weigert een bepaald stuk te spelen, omdat dit volstaat met moord, incest en verkrachting. Iemand heeft geprobeerd om een onsmakelijke grap uit te halen. Dat dit het zelfde muziekstuk is dat een paar weken geleden uit de British Library is gestolen melden zij aan zowel de Earl als aan de Black King. De Earl neemt het ter kennisgeving aan, maar de Black King wil er graag meer over weten.

Bij het opstellen van het plan om Lord Blackpool te vangen, komt men met het idee van een kantelaartje dat verf drupt als hij wegrijdt in zijn koets. Dit principe willen ze eerst uittesten op hun eigen koets. Ondertussen is er een bericht gekomen van de Earl, waarin staat dat de hoveling die het stuk heeft goed gekeurd een vriend is van Sir Charles Warren. Van de Black King komen ze ook te weten dat de ghouls weer terug zijn naar hun eigen wereld. Dave vindt een constructie uit om een flesje verf onder een koets te binden. Hij komt uit op een leren riem. Tarjinder en hijzelf gaan hiermee oefenen. Hierna bespreken zij wanneer zij de evacuatie van start laten gaan en wat ze gaan doen als Lord Blackpool blijft zitten.

Dave weet te melden dat, gaandeweg het oefenen met het muziekstuk, het gedrag van het orkest verandert. Ze worden wat afweziger, monomaner en belangrijker nog: eerder onspeelbare delen kunnen ze nu wel goed uitvoeren. Van de Earl komt bericht dat Lord Blackpool gewoon aanwezig zal zijn. Hij heeft voor hen ook kaarten geregeld.

In de tweede week geeft de receptionist van hun hotel hen een bericht van de Black King. Hierin staat dat hij één van zijn agenten tot hun dienst staat. Zij kunnen hem treffen in Soho. Het blijkt hetzelfde adres te zijn als waar Tarjinder zijn voorstelling gaf die Penny bijna het leven kostte. Ze worden door de zelfde chinees ontvangen. Hij brengt hen naar een vertrek in de keldergewelven. Dit vertrek wordt met 2 vuurbekkens verlicht. De muren zijn met brokaat bekleed en er staat een smaakvol gedecoreerde tafel. Daarachter zit een Aziatische man die hen indringend aankijkt. “Dus u bent…?” Ze vertellen wat hun vermoedens zijn en wat hun plan is. Hij vindt het een goed plan. Tevens vertelt hij dat, om de kans op slagen te optimaliseren, de spreuk zeer waarschijnlijk door meerdere tovenaars zal worden uitgevoerd. Ook vermoedt hij dat, afgaande op het gedrag van de musici, deze wel eens als offer zouden kunnen fungeren. Ze moeten dus echt zorgen dat de oproeping niet plaatsvindt en ze kunnen er ook niet vanuit gaan dat de musici zullen stoppen met spelen. Grote vraag is dus: hoe gaan ze de spreuk dan onderbreken? Percy oppert om dit te doen door de spreuk ‘Soul Singing’. Hiermee kan een muzikant als het ware overgenomen worden. Als ze de muziek kunnen onderbreken is misschien hun trance te verbreken en kunnen ze door anderen geëvacueerd worden. De Aziaat meldt dat de fluitisten waarschijnlijk het belangrijkst zijn ( en dus ook het meest gevaar lopen om als offer te eindigen). Waarom concentreren zij zich op het orkest? Percy bedenkt zich dat het strikt genomen niet echt noodzakelijk is dat de tovenaars in de zaal bij het orkest aanwezig zijn. Belangrijk is dat de muziek hoorbaar is en dus kunnen ze het ritueel ook gewoon op het dak uitvoeren. De tovenaars direct aanpakken op het dak is dus ook een mogelijkheid. Het plan is dat Dave zich vooraf ergens op het dak verbergt en dat de rest tijdens de drukte van de evacuatie zich naar het dak begeeft. ‘Soul Singing’ zou wel kunnen werken op de dirigent. Hiermee zouden zij hem kunnen bewegen om het stuk af te hameren. Musici zijn hier op geconditioneerd. Als zij hem kunnen overtuigen van het feit dat het koor toch de tekst – tegen de afspraak in – zingt, dan zal hij het orkest stilleggen.

Buiten Tabby kan iedereen magie en heeft ook iedereen de beschikking over de beschermende spreuk ‘Deflect Harm’. Tabby oefent zich dan maar in haar schietvaardigheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s