Cthulhu 16

De man vertelt hen dat prof. Green op reis is naar Parijs. Verder raadt hij hen aan om hun cover identiteit voorlopig nog in stand te houden. In Londen worden namelijk vrouwen ontvoert en dit is gestart nadat de gesmokkelde vrouwen ontdekt werden in de haven. Prof. Green vermoedt dat die bende vast op zoek is naar een nieuwe smokkelroute. En smokkelen is een belangrijk onderdeel van hun dekmantel. Hier doemt ook de vraag op hoe te zorgen dat ze hen weten te vinden, zonder dat ze uit kunnen vinden dat ze het expres doen. De groep besluit om een ‘forwarding adress’ achter te laten bij het lokale telegraafkantoor. De schavuit neemt vervolgens een bericht mee voor Colonel Moran. Voor de terugreis van de groep wordt een route gepland via Plymouth, vervolgens naar de Earl of Huntingdon, Oxford en Colonel Moran om tenslotte te eindigen in een hotel in Londen.

Voor het vertrek bestuderen Percy en Penny nog het Liber Ivonis op zoek naar spreuken. Ze hebben geluk en weten er één te vinden: Contact Kthulhut (Cthulhu). Het klinkt als het oproepen van een machtig wezen en uit de beschrijving maken ze op dat er bloedoffers en mensenoffers bij nodig zijn. Het boek is handgeschreven en ziet er niet naar uit dat er intensief gebruik van is gemaakt. De groep heeft een idee: Blackpool weet genoeg van het occulte, maar is er zelf niet al te actief mee. Om goed te kunnen heersen, moet je je hersens helder houden. De mogelijkheid bestaat dat hij zaken die zijn geestelijke gezondheid teveel zouden aantasten delegeert.

In Plymouth achterhalen ze nog enkele namen. Ze hebben het gevoel dat ze nu alle aanwezigen bij naam kennen, op een klein (5-6) aantal na. Bij de Earl vertellen zij hun vermoedens. De geheime cultus vat hij licht op, er zijn immers meer van dit soort genootschappen in den lande. Het gevaar voor een mogelijke coup erkent hij zeker wel. Hij is zeer onder de indruk van de ledenlijst inclusief beroep. Op basis hiervan informeert hij ook naar Tabby’s echte naam.

Hierna vertrekt men naar Oxford. Aangezien zij de opdracht hebben gekregen om hun cover intact te houden, gaan ze in vermomming naar de pub waar zij al eerder met Moran hadden afgesproken. Nu ze van adel zijn krijgt het hele gezelschap een aparte kamer achter de pub, waarin zich ook een smalle trap naar boven bevindt. Kenneth gaat naar het huis van de kolonel en gaaft daar hun visitekaartje af, met daarop het adres van de pub geschreven. Percy en Penny gaan het Liber Ivonis bestuderen. Na terugkomst wordt Kenneth in de achterkamer gevraagd. Een 3 kwartier later staat kolonel Moran voor de deur. Ze bieden hem iets te drinken aan, waarna ze hem alles vertellen wat ze ontdekt hebben. Na dit relaas merkt hij op dat er 2 sporen zijn: enerzijds het occulte verhaal en anderzijds de staatsgreep. Het enige dat ze echt niet begrijpen is waar de vrouwen voor nodig zijn. Normaal zou je zeggen dat ze er handel mee zouden drijven om aan gelden te komen, maar dit gezelschap beschikt over ruime financiële mogelijkheden. Nu dit onderwerp ter sprake komt, merkt de groep op dat zij zelf niet echt ruim bij kas zitten. Col. Moran kan hen aan 2.000 pond helpen, in de vorm van een renteloze lening. Afgesproken wordt dat Col. Moran de South Star Shipping Company gaat onderzoeken, want men vermoed een verband tussen Blackpool en de Black King. Tabby stelt voor om William Booth, van de Salvation Army, op de hoogte te brengen van de halsbanden waarmee personen gecontroleerd en zelfs gedood kunnen worden. Tabby schrijft hem een brief, maar niet onder eigen naam want ze is nog steeds een gezochte crimineel.

Kenneth/Dave gaat verder met het vertalen van Unaussprechlichen Kulten. Tabby stelt voor om, nu ze toch in Oxford zijn, Duits en Frans te leren via een crash course. Er wordt besloten dat “James” en “Marie” Frans leren en dat “Kenneth” en “Tajer” Duits leren. “Milou” gaat beter Latijn leren. Voor het leerproces worden 2 weken uitgetrokken.

Percy leert verder ook de spreuk “Approach Brother”, waarmee je vermoedelijk contact legt met een ghoul. Tabby naait geld in de kleding van iedereen en Dave holt een ruimte achter de koetsiersplaats uit om muntgeld in te verbergen.

Dan vertrekt het gezelschap naar Londen, alwaar ze inchecken in het door hen uitgekozen hotel. Er ligt daar al een bericht op hen te wachten van een onbekende. Deze heeft vernomen dat zij bepaalde diensten kunnen leveren. Er is een retouradres bijgevoegd. Ze besluiten af te spreken in het Crystal Palace. Tabby schrijft de retourbrief.

ps. de spreuk Summon Cthulhu uit de aantekeningen van Inez heet officieel Contact Deity (Cthulhu). Zoals hij in de tekst staat is de vorm waarin hij geschreven staat in het Liber Ivonis. Mijn fout, dus hierbij de correcte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s