Cthulhu 15

Terug in de herberg worden de boeken bekeken. Het ‘Liber Ivonis’ is geheel in het latijn en stamt uit de 9e eeuw. ‘De Verminis Mysterii’ is ook geheel in het latijn en geschreven door Ludwig Prinn in 1342. Penny heeft les gehad in de Latijnse taal, voordat zij zich op de oosterse talen stortte. Zij kan de boeken een beetje ontcijferen. Percy heeft gelukkig een goede kennis van het latijn. Samen met Penny bestudeert hij de boeken. Het Liber Ivonis blijkt oorspronkelijk geschreven te zijn door Eibon, een Hyperboreaanse tovenaar. Naast informatie bevat het ook spreuken.

Men vraagt zich af wat ze nu moeten doen. De informatie die ze nu hebben is niet interessant voor de Earl of Huntingdon, maar wel voor Prof. Green. Tabby wil de namen van de cultusleden achterhalen. Als ze weet wie er allemaal op het landgoed logeerden naast de 2 Steam Barons, dan heeft ze die. Ze spreekt hiervoor met een van de leveranciers. Het blijkt te gaan om een concurrerende mijneigenaar, een priester van een lokale katholieke kerk, lokale adel en mensen van elders die de man niet kent. Voor deze mensen duikt ze het societynieuws in. Een opmerkelijke vondst hier is de aanwezigheid van een Schotse grootindustrieel, MacFaddyen. Om de laatste niet-adelijke gasten te achterhalen zouden ze nog de wijnleverancier kunnen uithoren, maar deze woont en werkt in Plymouth.

In de avond vertrekt men naar de mijnen. Ondertussen is men tot de conclusie gekomen dat de Mi-go waarschijnlijk is ingehuurd als – een verdomd goede – chirurg. Men vraagt zich dan ook af wat de Mi-go in ruil hiervoor krijgt. ze willen de koets nemen, maar deze besturen is erg lastig. Gelukkig is Percy ook weer beschikbaar (de speler arriveerde later) en met hem op de bok is het een fluitje van een cent. De groep ontdekt al snel dat Carandon Hill vele mijnen herbergt. De best bewaakte lijkt hen een redelijk uitgangspunt. na enige tijd rondgereden te hebben, valt de groep een mijn op die niet meer actief is, maar nog wel bewaakt wordt. De pompinstallatie wordt ook nog gebruikt en het gras op de binnenplaats is niet platgetrapt zoals men bij een actieve mijn zou verwachten. Zowel Dave als Penny doet de spreuk “Form of the bat” en beiden gaan op deze manier de mijn verkennen. Eerst vertoont de mijn sporen van onbruik, maar ze gaan verder. Op de vierde galerij is activiteit. Er zijn hier 4 mensen bezig om kisten op een lopende band te zetten. De mannen lijken hen niet op te merken en ze volgen de lopende band. Deze komt uit in een grotere ruimte. Met hun echolocatie detecteren zij een wezen; de Mi-go. Hij hangt met zijn vleugels om zich heen geslagen als een vleermuis. De lopende band verdwijnt in het niets. Het heeft voor Penny veel weg van wat ze bij de ghouls zag, maar hier is er meer een portaal aanwezig met een membraan als scheiding. Op de lopende band staan kisten met daarin erts. Wellicht de betaling voor de Mi-go, die toezicht houdt op de levering? Dave ziet dat er onder de Mi-go in een ‘kast’ van die flessen staan waarin organen zitten. Het zijn er meer dan 3, het aantal wat in de kist zat. Op de terugweg merken ze op dat de mannen bij de lopende band geen halsbanden dragen. Ze komen naar buiten, zoeken de rest op en doen verslag van wat ze hebben gezien. De vraag: “Wat nu?”, dringt zich op. Dave wil de Mi-go doden of de organen vernietigen. Tabby, Penny en Percy zijn hier tegen. Zo’n slag zal de aandacht op de groep vestigen, waarna Blackpool en consorten een en een bij elkaar optellen en de jacht op de groep openen of intensiveren. Een andere optie is om te gaan praten met de MI-go, maar dit brengt het probleem “Wat hebben wij hem te bieden?” met zich mee. Daarnaast bestaat ook het gevaar dat ze niet weten of de Mi-go te vertrouwen is en hen niet zal verraden. Dave is hier mordicus tegen, want het ziet er uit als een duivel en je praat immers ook niet met ghouls. Percy betoogt verder dat als ze Blackpool willen aanpakken, ze het in één keer goed moeten doen. En niet met z’n vijven, maar met alle bondgenoten die ze kunnen vinden. Ze hebben intussen al best veel contacten: dokwerkers, koetsiers, de Earl of Huntingdon, en Prof. Green. Misschien kunnen ze zelfs de Violet Queen hiertoe rekenen. Hoe zou zij het immers vinden om zo’n kettinkje om te krijgen? De theorie is tenslotte dat Blackpool een staatsgreep wil plegen. Hij wil zelf koning worden, de Scarlet King minister van Oorlog en de Gold King kan ook een rol spelen, o.a. met zijn halsbanden. Ze besluiten om dit pad te volgen. Op basis van hun medische kennis berekenen ze dat het herstel van de orgaantransplantatie ongeveer 6 weken zal duren. Met nog 2 organen te gaan, levert dit ongeveer 18 weken te gaan tot de staatsgreep.

Als men terugkeert naar de hotelkamer, zit er een schavuit op hen te wachten. Hij introduceert zich door hen de groeten te doen van Prof. Green.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s