Tanais 122

Risha stelt voor om de wederhelften van Quiver en compagnons te scry’en. [ # successen: Quiver 1, nr2 2, nr3 1, nr4 2, nr5 2. We gaan hier de volgende spelsessie mee door. En we kunnen ook nog naar Clark en Duffet.]
Chang zoekt op het computernetwerk of er een astronomisch object is dat met Telentos overeen komt. Hij vindt een dwaalster met een behoorlijk onvoorspelbare baan, maar daar is weinig over bekend. Men is niet erg in astronomie geïnteresseerd want je kunt toch niet boven vliegtuighoogte komen. We willen er toch proberen te komen met de colorcopter. Quiver en co blijven in Plymouth. Risha vindt oude blauwdrukken van ruimtepakken uit de tijd dat Aarde nog koloniën had op Mars en de asteroïden. Hij laat de robots vijf van de beste pakken uit de 25e eeuw maken. Claude pas met [Craftsman needs no tools] de colorcopter aan voor een verblijf in de ruimte. De romp moet tegen vacuüm kunnen, de lucht moet worden gerecycled, we hebben een luchtsluis en een hitteschild nodig en bescherming tegen kosmische straling.
Als alles klaar is, springen we naar een plek ongeveer 500 km van de dwaalster vandaan. Het is een metalig kunstmatig object van 30 bij 50 km. Met [Sense Life] ontdekken we leven, maar het is zeker niet van Aardse oorsprong. Een sterk aanzuigend krachtveld trekt alles wat nabij komt er naar toe. Het veld maakt onderdeel uit van de Fabric Of Reality en als we dichterbij zouden komen, is er zonder [Forces 5] geen terugkeer mogelijk. Met [Color Sense] zien we dat dit object geen deel heeft genomen aan Expulsion. Het heeft geen enkele Color-signatuur, het is zowel bij Tanaïs als bij Aarde gelijk aanwezig en het bevindt zich op de rand van Igrot op 1/3 van de afstand tussen de Aarde en de Maan. Het heeft een totaal onvoorspelbare baan en het veegt met zijn krachtveld de ruimte schoon. Zelfs kleine pocket-realms worden weggeveegd. Met [Mind] ontdekken we een soort van bewustzijn, maar alien. We gaan weer terug naar Plymouth, deze expeditie heeft een halve dag gekost. De rest van deze dag besteden we aan het maken van een apparaat met allerlei sensoren, dat we op het object willen laten landen. Dat lukt en de lancering gaat vlekkeloos. Uit de metingen blijkt dat het ding geen atmosfeer heeft. Het is gemaakt van een legering die in 2442 is ontdekt en we zien een ingang voor ruimtescheepjes, waar in enorme letters “Parallax Consortium” boven staat. De buitenkant is bedekt met metaalresten die geanimeerd worden door een electromagnetische levensvorm. Ons machientje is geen lang leven beschoren, want zodra het landt, wordt het zorgvuldig gerecycled. Misschien kan Chappie ons meer vertellen over dit ruimteschip. Hij heeft met Parallax Consortium samen gewerkt.
Een volgend project is om vanuit een baan om de Aarde [Color]-metingen te doen. We vinden het equivalent van de Maelstrom bij een Blue Collar stad, maar die stad functioneert gewoon. Het gaat echt serieus veel tijd kosten om zo de hele Aarde in kaart te brengen. Zoveel tijd hebben we helaas niet meer.
Met Quiver en zijn kornuiten gaan we terug naar Tanais en we zijn keurig op tijd voor onze afspraak. Om half negen neemt Bindur ons mee naar het heiligdom om naar de spleet te kijken. Als we afdalen wordt het al snel heel smal. Daar is in de wand een [Color]-effect wat we nog niet eerder hebben gezien: Zilver. We stappen ‘opzij’ en komen in een realm dat dwars op Tanais en Aarde staat. Deze wereld is nogal abstract. Het is heel zuiver en leeg en bij onze voeten hebben we een eb-gevoel richting Tanais. Als we tegen de stroom in waden voelen we een ijle aanwezigheid van het goddelijke. Het lijkt niet op andere goddelijke werelden zoals waar de Marlboro Man woont, of waar Risha zijn race hield. Claude roept Pashupati aan. Deze verschijnt met een stralende aura, sterker dan normaal. “Ik dacht dat ik de kraamkamer wel ontgroeid was,” zegt hij vriendelijk. Hij legt uit waar we zijn. “Goden ontstaan hier en van hieruit verspreiden ze zich. Elke paar dagen ontstaat er een godling. Hoe, dat weet ik niet, ik kan niet vóór mijn eigen geboorte kijken. Sommigen godlingen overleven, anderen worden door de sorcerors gepakt. De eerste twee mensen zijn hier uit gehaald door Imhotep. Er zijn andere werelden waar je ook kan komen. Niet alle godlingen gaan naar Tanais. Sommigen gaan naar de Wyld of de Wyrd of nog andere plekken. Mensen creëren pantheons en godlingen strijden om de vacatures. Als je zoals ik bent, kun je ver komen.” Hij vraagt aan Claude: “Denk je nog af en toe aan mijn cultus? Er is concurrentie om jouw plek!”
We brengen verslag uit aan Bindur. Hij vindt het interessant. “Dus godlingen beginnen op Mount Paradise. En de eerste twee mensen waren ook godlingen.”
Dan begint de vergadering. Bindur neemt als voorzitter het woord: “Er is voor vanmorgen maar één punt om te bespreken: Chantal.” Ze kijkt verbaasd. “We hebben overlegd. Er zijn duistere krachten uit haar voortgekomen. Ligt dat in haar aard? Wij denken van niet. Maar waarom is zij belangrijk en waarom is zij verbonden met de mannen van Regenboog Wit Hert?”
Claude roept: “Alchemie test!” Dat had de Witte Raad zelf ook al bedacht. Als het pek- en zuurbad te voorschijn gehaald wordt, kijkt Chantal bedenkelijk: “Ik heb niks misdaan!”
“Het gaat om je origine, niet je acties.” Haar uiterlijk verandert niet door het bad, en dat verbaast de zaal. Natalje, de alchemiste zegt: “Ja, dat kan natuurlijk ook. Dat iemand gewoon native is.” Caude stelt voor om ook op andere origines te testen. Natalja zegt: “We kunnen testen op de elementenparen Koostof-Silicium, Zuurstof-Zwavel en Lithium-Natrium. Natalja had al een Koolstof-bad voorbereid. Chantal en Risha hebben allebei een koolstof-oorsprong: er komt een groen paard tevoorschijn. In de loop van de dag worden de andere baden ook geprepareerd en word Chantal helemaal getest: haar origine is Koolstof, Zuurstof, Natrium: native van deze wereld. Wij laten ons ook testen, net als een heleboel anderen. Risha heeft Koolstof, Zuurstof, Lithium; Claude heeft Koolstof, Zwavel, Lithium; Gwan heeft Silicium, Zuurstof, Natrium; Chang heeft Silicium, Zuurstof, Lithium als oorsprong. Chrisetos heeft Koolstof, Zuurstof, Natrium, net als de rest van zijn cabal en Chantal. Het begint nu ook op te vallen hoe gelijk ze er uitzien, als een één-eiige meerling. Er zijn er meerdere van die vrijwel identieke cabals. Andere cabals zijn net zo uiteenlopend als ons viertal. 90% van de meerlingen zijn Telentoi, net als Chantal en de Lunar-cabal. Chantal is uniek en de hele meerling is haar complement.
Dan vraagt de Raad: “Weet iemand waarom Chantal door Eenoog bezwangerd is, als enige van de hier aanwezige Exalts? Ze is duidelijk geen Abyssal.”
Risha zegt: “Ik denk dat we op zoek moeten gaan naar de andere demonen-moeders.”
Chantal’s [Color]-signatuur is zowel Aarde als Tanais. Ze is Eclips-caste met Teleutos als schaduw over haar exaltatie. Claude stapt sideways om te kijken of ze daar ook aanwezig is. Nee dus. Als hij weer terugstapt komt automatisch de kooi in werking. “Wat heb je gedaan? Waarom heb je de regels gebroken en magie gebruikt?” Claude wil een discussie beginnen: “Het was geen magie, maar een eigenschap.” Ze gaan de discussie niet aan. “Je ging naar Elsewhere, iedereen heeft het gezien.” Hij krijgt het bekende brandmerk. “Geen uitzonderingen. Als je zoiets wilt doen, vraag het aan!”
We tellen: de Telentoi en de overigen moeten samen met evenveel zijn als de menselijk-origine exalts plus de gevangenen in de naald. Hier in de zaal zitten minder naald-lingen dan er zouden moeten zijn, dus de abyssals zijn ook ex-gevangenen. Zijn de Telentoi gejuicede menselijke onsterfelijken? Juice was de brandstof voor Expulsion. Misschien waren de gevangenen niet voldoende.
We moeten een vergelijkbare vergadering op Aarde organiseren.

4 xp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s