Cthulhu 14

Tajer wil nog wel een whisky, want die heeft zich de hele avond moeten inhouden. Maar, ze moeten wel in hun rol blijven, dus wordt de drank door James besteld.

De volgende ochtend doet men het ontbijt. Daarna willen ze naar buiten zodat ze rustig kunnen praten onder elkaar. Hiertoe besluit men te gaan picknicken. “Wat hebben we gisteren geleerd?” Hetgeen er gebeurde was voornamelijk van technologische aard en weinig occult op misschien de absences van Lady Sandrine na (de hypothese dat Lady Gwendoline in haar hoofd zit blijft mogelijk). Verder heeft het portret van Lady Gwendoline een prominente plaats en kan het personeel het terrein niet verlaten en is het bovendien doodsbang (logisch met die halsband). De personen in de incrowd is niet alleen van adel, maar heeft wel macht. Zoals bijvoorbeeld de hoofdcommissaris van politie.

De volgende vraag is: “Wat gaan we vertellen?” (aan de Earl of Huntingdon). Ze bedenken een verhaal waarin geen occulte details voorkomen, met de vrouwenhandel en de dominee als kernpunten. Een volgend punt is het wel of niet vertellen dat ze niet van het huis De Saumares zijn.

Eenmaal aangekomen bij de tijdelijke residentie van de Earl of Huntingdon, wordt Tabby eerst bedankt voor het redden van zijn tweede koetsier. Om daarna direct over te gaan op de mededeling dat zijn zoon haar gezelschap als zeer prettig heeft ervaren. Zij wordt er zeer verlegen van en Percy grijpt de gelegenheid aan om op te biechten dat zij niet zijn voor wie zij zich uitgeven. Het verhaal wordt uit de doeken gedaan en na enig nadenken accepteert de Earl het. Hij is van mening dat zij inderdaad iets voor elkaar kunnen betekenen. De Earl is de hypothese toegedaan dat het de Gold King is die voor Lord Blackpool werkt ipv. andersom. De samenwerking tussen Blackpool, de Gold King en de Scarlet King ziet de Earl als een grote bedreiging voor het Empire en de Queen. Desgevraagd vertelt de Earl dat de Scarlet King hem haat, omdat hij er voor probeert te zorgen dat het leger onder Hare Majesteit blijft vallen en niet in handen van de Scarlet King valt. Maar de macht van de Earl wordt langzaam maar zeker ondermijnd door een lastercampagne tegen hem. Verder bespreekt de groep het voornemen om het huis van Blackpool te willen doorzoeken. De Earl is hier voor. Hij laat zich dan ook ontvallen dat de avond na een feest daar een goed moment voor zou zijn.

Hierna neemt men afscheid van de Earl. Deze laat hen weten graag op de hoogte te worden gehouden. Morgen gaat hij terug naar Huntingdon, maar hij zal laten blijken dat zijn zoon en Marie van elkaar gecharmeerd zijn, zodat een volgende ontmoeting niet raar is.

Ze bereiden zich voor. Als ze betrapt worden door het personeel gaan ze betogen dat ze de halsbanden verwerpelijk vinden en daar iets aan willen doen. Met dat in het achterhoofd gaat zelfs Tabby mee, ondanks haar angstige protesten. Er wordt nog gepraat over tunnels van kippengaas, maar dat is riskanter dan aannemen dat het hek ook indringers signaleert. (Het is om personeel binnen te houden.)

Ze klimmen over het hek met een paardendeken als bescherming tegen de punten. Terwijl de groep naar het huis loopt, komt de Mi-go aangevlogen. Het huis is aardedonker. Er snel naartoe sluipen lukt niet zonder geluid te maken, maar als ze langzamer gaan maken ze geen geluid. vanuit hun positie aan de zijkant van het huis, zien ze een aantal in kapmantels gehulde gestalten met fakkels aan de achterkant van het huis – cultisten. De MI-go zweeft voor hen uit. Op een gegeven moment zien ze de Mi-go even hun kant op kijken, waarop zijn gelaat even van kleur verschiet. Ze weten niet of hij hun gezien heeft, of alleen maar iets dacht te zien of te horen. Één van de cultisten loopt op de Mi-go af en spreekt hem aan. Ze herkennen de stem als mannelijk, maar kunnen er geen naam bij plaatsen. De Mi-go geeft antwoord in een vreemde mengelmoes van talen, hetgeen de groep doet denken aan de gevonden handleiding.

Ze willen zowel het huis doorzoeken, als kijken wat er hier buiten gebeurd. Percy en Tabby zijn het slechtst in sluipen en blijven dus buiten. De anderen gaan proberen het huis binnen te komen. De eerste en tweede poging om een slot te openen mislukken. Tarjinder komt op het idee om een raam te proberen en ze vinden er een die omhoog geschoven kan worden. Het drietal staat dan in een bijkeuken. Ze ontdekken dan ook een probleem: het huis is onverlicht! Er is alleen wat licht van de fakkels buiten dat binnenvalt. Dit betekent ook dat ze zelf geen licht kunnen maken. Ze besluiten dan ook te wachten tot hun ogen aan het donker gewend zijn. Opeens lopen drie cultisten met fakkels terug naar het huis. Tarjinder verbergt zichzelf en de anderen net op tijd. De cultisten pakken een grote, geblakerde kist van metaal op. De drie binnen herkennen deze kist als de kist uit de kelder van de dominee. De kist wordt naar buiten gebracht en daar worden er de flessen met de organen en de metalen plaatjes uitgehaald. Tabby en Percy zien dat van de metalen plaatjes, door de Mi-go, een soort cylindrische constructie wordt gemaakt. Dan zegt hij: “Alles werkt, maak Sandrine gereed!”

De drie komen in de bibliotheek. Deze is best groot en heeft geen ramen, dus ze kunnen hier licht maken. De boeken staan gerangschikt op onderwerp. De familie-kronieken beginnen in het Duits en worden daarna Engels. Verder zijn er ook boeken over Heraldiek en een grote sectie Geologie. Ze vinden hier ook het boek “Les Cultes des Ghouls”. Het valt open bij de spreuk om ghouls op te roepen. Het is duidelijk een ouder exemplaar, dat waarschijnlijk van Lady Gwendolyn is geweest. Ze kijken of er interessante boeken omheen staan. Penny ziet het “Liber Ivonis” en “De Vermiis Mysteriis” staan. Ze zoekt 2 boeken die in kleur en groote op beide werken lijken en zet die ervoor in de plaats neer. Dave richt zich op het bureau, terwijl de beide anderen op zoek gaan naar een mogelijke geheime deur. Er blijkt geen geheime deur te zijn. Dave vindt een uitschuifbaar schrijfblad in het bureau. Er staat een teken op dat hij herkent als het Elder Sign. Dit teken bevordert de slagingskans van spreuken. Er wordt even besproken of ze het blad mee zullen nemen. Besloten wordt dat Penny het teken overtekent. Het deactiveren zou direct opvallen.

Buiten verplaatst het gezelschap zich iets naar achteren. Daar is een altaar-achtig meubel, waar een wit kleed overheen ligt. Er staat ook een kooi waarin zich een varken bevindt. (Dit hebben ze eerder niet kunnen waarnemen, omdat het zich buiten de lichtcirkel bevond.) Lady Sandrine komt de cirkel in en maakt een zeer aanwezige indruk. Zij gaat zelf op het altaar liggen. De Mi-go gaat er heen en lijkt focus te vergaren. Het varken wordt uit de kooi gehaald en lady Sandrine wordt van haar kleding ontdaan. De Mi-go maakt een incisie in haar en er wordt een orgaan uit haar genomen. Dit orgaan wordt in de metalen constructie gedaan. In het varken wordt ook een incisie gemaakt en hierin wordt een orgaan uit de fles geplaatst. Het orgaan lijkt op deze wijze gereactiveerd te worden. Hierna wordt het in Lady Sandrine geplaatst. Tabby ziet op dat moment dat het om de lever ging. In de beide andere flessen ziet ze een hart en hersenen zitten. De mate van vakmanschap van de Mi-go is veel groter dan de huidge stand van de medische wetenschap. Lady Sandrine wordt gedicht en het varken gaat dood.

De drie binnen controleren de slaapkamers. Die van Lord en Lady Blackpool is leeg en in de meeste andere slaapkamers ligt alleen de vrouw te slapen. Behalve in die van de Gold King en de Scarlet King, waar man en vrouw slapen. Die beiden behoren dus niet tot de incrowd, maar Sir Charles Warren duidelijk wel. Tarjinder zoekt nog naar documenten, maar vindt weinig buiten het begin van een brief waarin Lord Blackpool positief is over de halsbanden: “Niet meer de problemen met stervend personeel. Klaar voor de markt!”. Het valt op dat er geen dagboek of persoonliojk journaal ligt. Misschien elders? Maar daar is geen tijd meer voor. Onderweg naar buiten voelt Tarjinder nog achter het portret van Lady Gwendolyn, maar de achterkant en de muur zijn beiden glad. Ze gaan dezelfde weg naar buiten.

Buiten wordt de ceremonie afgesloten. De Mi-go vertrekt richting Carridon Hill. (Het waren 10-15 cultisten en de Mi-go was dezelfde die ze al eerder hadden gezien.)

Ze slagen er in om ook weer ongezien weg te komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s