Tanais 120

Tanais 120 – 11 mei 2017

Als we weer terug zijn in ons paleisje komt er iemand van de Witte Raad langs, samen met Red en Phantom Marshley. “Goedenavond!” zegt het raadslid, “Dat was nogal een binnenkomer! Ik wil het vene met u over morgen hebben. Een Githyanki proefpersoon lijkt ons wel een goed idee. Zorg er maar voor. Red en Phantom willen ook wat zeggen.”
Phantom: “Weet je nog de wagenrennen en de negen demonen in je visioen in de zwarte bron? Volgens ons zijn het er veel meer dan negen. En ze hebben iets met de dragonblooded te maken. Dit hebben we ook aan de witte raad verteld.”
Het raadslid neemt het woord weer: “Een minderheid vindt dat jullie meer vernietiging dan hoop brengen. Maar de rest heeft het over collateral damage. Mijn voorstel was dat jullie dragonblooded gaan vangen en wat over de demonen uitzoeken. Morgenochtend gaan we over onbelangrijke zaken vergaderen, dus jullie hebben tot morgenmiddag de tijd om je nut te bewijzen. De alchemisten willen uitzoeken hoe de levensstadia van de dragonblooded met elkaar samenhangen. Probeer een aantal verschillende stadia te pakken te krijgen. Dan kunnen de alchemisten die versneld evolueren naar een volgend stadium. En als tweede opdracht, ga alsjeblieft voor ons na wat er met die demonen aan de hand is.”
Claude vertelt dat hij heeft berekent dat wij niet de enigen zijn die zonder zoniumpakken in de andere wereld kunnen bestaan. Volgens hem moeten de githyanki/dragonblooded dat ook kunnen. (We weten dat het zo is, want we hebben ze gezien bij de witte bron in Svalbart.)
Als onze gasten vetrokken zijn, stappen we één quantum richting Binnen, zodat we niet gevolgd kunnen worden door wezens die van materie gemaakt zijn. Daar maken we een portaal naar Plymouth. Dat blijft twee uur Tanaïs tijd = vier weken Aarde tijd bestaan. Joe Clef is verbaasd om ons weer te zien. “A blast from the past! Na twintig jaar had ik het wel zo’n beetje opgegeven om jullie weer te zien. En helemaal niet veranderd. Waar kan ik jullie mee van dienst zijn?” Chang zegt: “We willen graag informatie over de githyanki.”
Nadat hij wat meer uitleg heeft gegeven zegt Joe: “Alle mythologische wezens zijn speelse creaties van de white collars. Geschapen om op te jagen. Maar wat jullie beschrijven valt buiten het kader van deze wereld. Ze zijn alleen gezien bij verdwijnende witte bronnen. Ze hebben een sterk eefrgevoel en het zijn er weinig. En jullie verhaal is het meest complete tot nog toe. Jullie weten waarschijnlijk meer dan wij.”
Dan zetten we onze magie in om de githyanki te vinden. Al snel komen we er achter dat ze overal op Tanais zitten. Ze zijn vijfdimensionaal, net als de bubbelwezens, dus niet in een kooi van tijd en ruimte te vangen. Claude vraagt aan Joe om een nettenschieter. Dat is geen probleem. Risha herinnert zich dat er bij Ierland een enorme bron van [Color] is. Met onze onderzeeër gaan we er naar toe. [Life] en [Forces helpen tegen de radioactiviteit. In de colorkathedraal maakt Risha een aantal 5D kooien en Claude een 5d nettenschieter. Daarna gaan we naar onze basis om drie dagen te oefenen met deze apparaten. Risha ontwikkelt de Lock Closing Touch om de kooi af te sluiten.
Claude stelt voor om met Chappie’s telescoop naar Tanais te kijken om de negen demonen te bestuderen. We zijn welkom bij de robot. Maar hij is niet direct genegen om ons te helpen. “Op welke manier helpt dit de ont-explulsie?” Als we uitleggen dat de demonen zonium oppotten en daarmee ons plan van aanmeren tegen kunnen werken, geeft hij toestemming. Op de wereldkaart ziet Gwan dat er overal een vage gloed is. Ze zitten overal, ook in het Zuiden en in zee. Het is een wereldrot met de hoofdtumor in Euboia. In Euboia zitten op dit moment drie demonen. De demonen zijn zeldzamer dan de dragonblooded, maar de verspreiding is gelijk. Er lijkt zelfs nog een derde factor te bestaan, maar daar had Gwan niet specifiek op gelet. De dragonblooded zijn de tumoren, de demonen de stamcellen. Het zijn er inderdaad veel meer dan negen en ze hebben lang niet allemaal de Chantal signatuur. Eenoog was a. niet alleen en b. hij heeft meer vrouwen bezwangerd dan alleen Chantal. Een beeld dat Gwan oproept: De demonen zijn opdrachten aan het uitdelen aan creaturen die wij nog niet eerder hebben gezien. Het thema is mens-insect-gedrocht-horror. Waar ze ook zijn is de hemel zwart. Je ziet geen wolken, maan, zon of sterren. Gwan zoekt nog naar Gnumpathi, maar vindt de wereldenreiziger niet. Chappie vindt het goed dat we een aantal beelden uitprinten en in zonium dopen. Daarmee gaan we terug naar Tanaïs.

Terug in ons kasteel opent Gwan een portaal naar de bevruchtingszaal van de githyanki. We schieten een net af op een bed waar net een stelletje in ligt en gaan snel weer terug. Er ging geen alarm af, maar de meid gaat gillen en de Elsewhereling bevruchter kijkt ons arrogant en vuil aan. Hij neemt ons zorgvuldig in zich op voor latere wraak. Het opsluiten in de 5D kooi lukt.
Voor de volgende actie openen we een portal naar een steegje in de compound. Het is geen enkel probleem om een pissende githyanki handelaar te vangen. Die gaat in de tweede kooi. Deagonblooded krijgers zijn inmiddels niet meer bij de grens van Dao en Zhao. Maar we kunnen ze makkelijk vinden in een bergpas op weg naar Dao. Gwan maakt een [Time] valkuil en daar valt de achterste doorheen in de derde kooi. ’s Morgens komen we weer terug in het kasteeltje. De Elsewhereling is zijn coherentie aan het kwijtraken. In deze kooi kan hij niet bestaan en zijn gezondheid gaat snel achteruit. Gwan maakt een tijdbubbeltje om hem te vertragen. Het witte raadslid komt als we doorgeven dat het urgent is en hij neemt de alchemist mee. “Maar dit is een elsewhereling!”
“Ja. Dit is de bevruchter. Als je in de buik van dat meisje kijkt, zie je het eerste stadium.”
“De eeuwige wraak van de elsewherelings gaat nu wel op jullie vallen.”
“Dat moet dan maar.”
We vragen aan de alchemist of hij kan nagaan op welk element de bevruchter reageert. Zo kunnen we er wellicht achter komen op van voor planeet Igrot hiervoor vandaan kwam. De alchemist zoekt het uit.
“We gaan ze laten doorgroeien voor de hele zaal. Maar bij dat meisje hebben we een ethisch probleem.” Claude stelt een keizersnee voor. De Raad heeft een vergelijkbaar idee, maar minder akelig voor het meisje: een kleine magische ingreep en een vergeet-spreuk.

De vergaderzaal stroomt vol. “De vier ruiters, sorry, het witte hert hebben hun goede wil getoond en dragonblooded meegenomen voor een experiment. De alchemiste begint met het meisje. Die legt een ei. Het ei komt uit en wordt een handelaar. Dan neemt ze de gevangen handelaar uit het steegje. Dit wordt een ‘surf’-githyanki, zoals we gezien hebben bij de witte bron. De krijger verandert in een intelligent uitziend wezen met een veelkleurig licht om zijn hoofd. Vergelijkbaar met de gekleurde tulbanden van de Eenoog sekte. De elsewhereling blijft zichzelf. De zaal is onder de indruk. Iemand zegt: “Uitstekend werk. Maar … het kan nog steeds misleiding zijn.”
Iemand anders roept er overheen: “Wij willen onze wederhelften kennen!”
“Wij waren niet naar onze wederhelften op zoek,” zegt Risha, “De Chiggs zochten òns! Wij vonden hereniging in Soul. De volgende gelegenheid is Kim Doa, denk ik.”

Het gemis wordt een volgend agendapunt.
Een oude Meluchgan komt met een ander nieuw punt (ik weet niet meer wat).
Gwan wil een presentatie doen om de angst voor ons weg te nemen.
Risha stelt voor om een aantal mensen mee te nemen naar de Aarde.

4xp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s