Cthulhu 12

Prof. Green stuurt als antwoord een adres in Oxford. Op de derde dag na aankomst in Felixstowe vertrekken ze richting Oxford. Percy zegt dat ze weg moeten, o.a. omdat hjij weer moet gaan werken. Voor ze vertrekken heeft zijn moeder nog 2 vragen voor hem. Ten eerste of het een moetje is (nee) en ten tweede of er al een datum geprikt is voor het huwelijk. Het “huwelijk” staat gepland voor over een jaar, want ze moeten eerst sparen en het huis opknappen enzo.

Ze gaan naar Oxford en vernijden daarbij Londen en de drukke wegen en pleisterplaatsen. Onderweg lukt het Tarjinder eindelijk om de spreuk ‘deflect harm’ onder de knie te krijgen. Dave leert de spreuk ‘mist of Ryleh’. Penny heeft de afgelopen dagen zichzelf geestelijk onder handen genomen met behulp van cocaïne. Ze begint weer zichzelf te worden. Tabby besluit de gebeurtenissen van zich af te schrijven middels losse fictieve verhalen, waarin zij de persoonlijke details veranderd. Dit laatste zodat het geen kant en klare bekentenissen worden.

In Oxford zoeken zij het adres, wat van een pub blijkt te zijn. Dave gaat als eerste naar binnen, bestelt een cider en kijkt om zich heen naar de andere klanten. Maar, geen Prof. Green te bekennen. Penny en Tabby worden naar de damesingang gedirigeerd en komen in een andere ruimte terecht, waar thee wordt geserveerd. De andere mannen voegen zich bij Dave. Op een gegeven moment loopt er een gedistingeerd ouder mannetje naar de bar. Hij vraagt of de mannen wat van hem willen drinken. Hij vertelt dat hij namens Prof. Green komt. Dave wil de vrouwen er ook graag bij hebben. Buiten wordt te openbaar, dus maken ze een afspraak voor die avond. Hij heet Sebastian Moran en ziet er uit als ex-militair en is het gewend om bevelen te geven. De groep praat elkaar bij en begeeft zich op het afgesproken uur naar het opgegeven adres, dat in de betere buurten van Oxford ligt. Het is een herenhuis en de hospita dient hen aan bij Colonel Moran.

“Zo, dus jullie worden gezocht.” “Ja, we zijn geframed omdat we op het spoor van een groep adellijke types zijn die vreemde satanische rituelen uitvoeren met ontvoerde vrouwen.” De groep noemt de namen van Rev. Simmons, commissaris Warren en de familie Blackpool. Moran vertelt dat ze voor Blackpool in Plymouth moeten zijn, of op zijn landgoed bij Bodmin in de buurt van Caradon Hill. Hij is, als vriend van Prof. Green, wel wat gewend. Green is van de kennis, Moran meer van de uitvoering. Moran vraagt wat ze zo al nodig hebben. Hebben ze vuurwapens? Dave wil graag extra munitie en Percy en Tarjinder een vuurwapen met munitie. Vervolgens vertelt Moran dat er de volgende maand een feest is op Blackpool Manor. Als ze willen kan hij voor uitnodigingen zorgen. Percy vraagt of er lokale lage adel is die niet deugt. Ja die is er, maar die is lokaal bekend waardoor je je moeilijk voor hen kunt uitgeven. Men stelt vervolgens een oosterse radja voor. Probleem hierbij is dat die zijn geloofsbrieven eerst aan de koningin moet aanbieden en Lord Blackpool zal op de hoogte zijn dat dit niet gebeurd is. Verarmde, niet deugende adel van ergens anders? Dit brengt een hele discussie op gang waarin Percy en Dave er voor zijn om die familie dan ook te vermoorden. Tabby vindt dit een belachelijk idee en tevens is het niet bevorderlijk in het aantonen van je onschuld. Volgens de Colonel is de adel van Guernsey het beste idee. Die is niet in goede standing aan het hof, niemand kent hen en de mogelijkheden voor bijvoorbeeld smokkel zijn heel interessant voor een man als Blackpool. Het is ook een identiteit die je langer vol kunt houden.

Ze hebben 2 dagen tot Col. Moran alles geregeld heeft. In de tussentijd oefenen ze met de revolver (handgun) en geweer (rifle). Ook spreken ze de rollen af. Percy wordt de edelman, Penny zijn vrouw en Tabby zijn zus. Dave is de koetsier en Tarjinder de persoonlijke bediende annex lijfwacht. De nieuwe namen worden respectievelijk James, Milou, Marie, Kenneth en Tejas. Vanaf dit moment spreken ze elkaar ook met de nieuwe namen aan en gaan de nieuwe rollen ook van start.Er worden inkopen gedaan in Oxford: japonnen, waarbij het feit dat ze 2 jaar uit de mode zijn een voordeel is, en kostuums (idem). Verder worden er ook woordenboeken (Duits – Engels en Frans – Engels) aangeschaft. James en Kenneth ontcijferen met behulp van het woordenboek het boek Unaussprechlichen Kulten. Tejas en Milou leren spreuken en Tabby oefent verder met schieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s