Call of Cthulhu 5

Een aantal nieuwsberichten:

In Birmingham is een stoommachine ontploft, waarbij meerdere doden en gewonden zijn gevallen. De stoommachine bleek van een slechte kwaliteit en geïmporteerd te zijn. In Manchester is een staking van fabrieksarbeiders voor hoger loon en betere werkomstandigheden op brute wijze door het leger neergeslagen. Hierbij zijn ook doden en gewonden gevallen. In Londen heeft George Lusk het Whitechapel Vigilante Committee heropgericht. Men verwacht dat hiermee de onrust tussen de bevolking van Whitechapel en het Eastend enerzijds en de autoriteiten anderzijds zal toenemen, net als 2 jaar geleden het geval was. Verder is er in Londen een directeur van een werkhuis gearresteerd wegens moord op meerdere van de aan hem toevertrouwde kinderen. Hij heeft hen vermoord omdat ze ziek waren en medicijnen erg op de begroting drukten. Vanuit meerdere delen van het land, maar met name in Londen lijken er weer Ressurectionists (grafschenners) actief te zijn.

De groep bedenkt dat het wellicht handig is om het Committee te vriend te houden, omdat zij vaak ’s nachts in Whitechapel en omstreken rondlopen en dit wel eens de verdenking op hen zou kunnen richten. En George Lusk staat bekend als iemand die het recht wel in eigen hand wil nemen. Maar eerst gaan zij zich bezig houden met de overgebleven Thaïse vrouwen. Tabby krijgt het voor elkaar om samen met Penny bij hen te mogen blijven slapen. Dit in het kader van research voor haar volgende roman. Tarjinder en Dave zullen zich in de buurt verstoppen en Percy staat met zijn koets gereed voor een eventuele snelle ontsnapping. Tarjinder plaatst zich bij de hoofdingang en Dave zoekt een plek aan de achterkant van het gebouw.

Vroeg in de ochtend ziet Tarjinder een in een kapmantel gehulde mannelijke gestalte in de deuropening verschijnen. Aan zijn hand heeft hij een van de vrouwen. Hij gebaart haar een richting op te gaan en met wat mechanisch aandoende bewegingen loopt de vrouw die kant op. Zelf gaat de gestalte weer naar binnen. Tarjinder attendeert Percy op de vrouw en deze zet zijn koets in beweging en gaat richting de plek waar de vrouw zich heen beweegt. Op die plek ziet hij in de schaduwen een tweetal humanoïde wezens staan. Percy schrikt en laat zijn paarden steigeren. Dan probeert hij de monsters te overrijden. Een van hen wordt geraakt en slaakt een afgrijselijke kreet. In de tussentijd is Tarjinder een poging aan het doen om de vrouw tegen te houden. Met veel geluk weet hij haar om te draaien en terug naar de instelling te sturen. Binnen word Tabby door Penny wakker gepord. “Ik hoor wat! En er is een meisje weg!”. Tabby was bijna door alle consternatie heen geslapen. De monsters blijken ghouls te zijn en Percy valt degene aan die hij zojuist heeft overreden. Hij steekt deze met een dolk en raakt. Naar Tarjinder roept hij: “Er staat er nog een in de schaduw!!”. Tarjinder gooit een mes naar deze ghoul, maar deze heft zijn hand op en lijkt het mes af te weren. De gewonde ghoul geeft Percy een klap, die erg veel schade doet. Daarna weet Percy deze ghoul dood te steken. Tarjinder gooit opnieuw een mes naar de ghoul en deze keer raakt hij, maar de ghoul, nog steeds met opgeheven hand staande, krijgt geen schade. Hij roept naar Percy dat deze ghoul een soort schild heeft. Dave heeft de schreeuw van de eerste ghoul gehoord en komt op dit moment aanrennen. Hij ziet wat er aan de hand is en haalt uit naar de ghoul. Tabby komt het gebouw uitlopen en ziet de zwaargewonde Percy en het meisje. Ze brengt het meisje eerst naar Penny. De overlevende ghoul valt nu Dave aan en raakt hem. Aangezien het wezen nu blijkbaar zijn “schild” heeft laten zakken, kan Tarjinder hem raken en schade doen. Tabby komt terug en gaat Percy proberen te helpen, maar zijn wonden gaan haar ervaring te boven. Percy vraagt haar de fles rum uit zijn koets te pakken en ontsmet daarmee zelf zijn wonden. De ghoul begint met het maken van vreemde gebaren en het uiten van moeilijk verstaanbare woorden. Op hetzelfde moment schiet Tabby met een pistool en gooit Tarjinder weer een mes. Beiden raken. Van dit respijt maakt Dave gebruik om zich uit de strijd terug te trekken en ook zijn wonden te gaan verzorgen. Het beest maakt nog een gebaar en probeert iets, wat schijnbaar mislukt. Het krijst gefrustreerd en dit gaat door merg en been. Tabby schiet weer en ook Tarjinder gooit weer een mes en weer zijn beiden raak. Dave staat nog in het bereik van het monster en dus slaat het naar hem met zijn klauw. Gelukkig voor Dave is de klap mis, want het monster slaat een stuk uit de muur. Tarjinder heeft nog één mes over en besluit hiermee te gaan steken. Hij steekt raak en doodt daarmee de ghoul.

De wezens worden doorzocht en volgens Percy is het onheilig satansgebroed. Ze dragen iets wat op kleding lijkt. Tarjinder gaat door hun zakken heen en vindt op de laatste ghoul een buidel waarin zich een rol papieren bevindt en menselijke handen en dergelijke. Het heeft er veel van weg dat dit een soort snacks voor de ghouls zijn.

Percy heeft intussen op zijn fluitje geblazen en in reactie hierop komen drie agenten aangerend. Tabby gaat in de koets zitten. De agenten weten niet goed wat ze met de situatie aan moeten vangen en kijken ook ietwat ontsteld naar de dode monsters. Al snel komt ook George Lusk ter plaatse, die direct begint aan de van hem bekende riedel over te laat komen van politie en hun incompetentie. Als ook hij de dode monsters ziet, weet hij zich ook geen raad. Dave merkt op: “Wat ze ook zijn, ze zijn te doden! We maken een kans als we samenwerken!”. George vindt dat een goed idee en stelt voor om de volgende dag met de groep verder te praten.

Tarjinder en Dave zien een open kelderluik, waar de ghouls waarschijnlijk uit zijn gekomen. Zij willen de kelder in gaan en een groepje stevige mannen van de buurtwacht en een agent gaan mee. In de kelder is het aardedonker. De agent heeft een lamp bij zich en in het licht hiervan zien ze een groot gat in de keldermuur. Als ze met de l;amp in het gat schijnen, zien ze een tunnel waarin, iets verderop, een aangevreten rottend lijk ligt. Het lijk is duidelijk al een tijdje dood. De agent moet overgeven, maar de groep gaat de gang in. Tarjinder rent even terug om Tabby en Penny te waarschuwen. Dave en Percy besluiten om naar een ziekenhuis te gaan om daar hun wonden te laten verzorgen.

De mannen die de gang ingaan voelen zich slecht op hun gemak, maar Tarjinder wil door. Na ongeveer 20 minuten horen ze een geluid. Als ze even staan te luisteren wordt het hun al snel duidelijk: hier bevinden zich meer ghouls. Ze besluiten het gevecht niet aan te gaan en draaien zich om en sluipen weg. Tarjinder realiseert zich dat de gang naar de buitenwijken van Londen loopt, waar zich de begraafplaatsen bevinden.

Dave en Percy vertellen in het ziekenhuis dat ze verwondt zijn door een aaseter. De behandeling is uitgebreid. Tarjinder overlegt ondertussen met Tabby. Ze besluiten dat de vrouwen hier weg moeten, maar waar moeten ze heen? De groep heeft nu kennis gemaakt met leden van het Vigilante Committee en kan deze hierbij wellicht inzetten. Tarjinder wil de vrouwen meteen weghalen, maar daarvoor is er te weinig mankracht. En daarbij komt dat hij omvalt van de slaap. Penny belooft om voorlopig bij de vrouwen te blijven.

Percy wil met een van de meisjes trouwen. Hij betoogt dat dit een goede reden is om de meisjes onderdak te bieden. De andere meisjes kunnen dan als bruidsmeisjes fungeren. Daarnaast wil hij een goede tatoeerder zoeken die hij het op hun rug getatoeerde patroon wil laten doorbreken. Maar momenteel is hij te zwaar gewond en mag hij het ziekenhuis niet verlaten. Ze willen eerst kijken of de wond niet geïnfecteerd is. Percy zet zijn nieuw verworven geld in om weer een arts te zien, maar de artsen komen niet terug voor een koetsier. Gelukkig vindt hij een bekwame verpleegster bereid om hem een stuk te genezen.

Tarjinder bestudeert de gevonden papieren. Het lijkt tezamen een soort toverboek te zijn. de eerste spreuk die hij leest, zorgt ervoor dat je in een vleermuis kan veranderen. De volgende is een eenvoudigere spreuk waarmee je mist om je heen kunt creëren. Hij leest door en vindt de volgende spreuk. Eentje waarmee je schade van fysieke aanvallen kunt voorkomen; de afweerspreuk van de ghoul. Aan het lezen van deze spreuk houdt Tarjinder een ongemakkelijk gevoel over [hij verliest een sanity point]. Het lijkt er op dat er nog 2 spreuken in de papieren staan, dus Tarjinder leest verder. de volgende spreuk heet The Hands of Colubra en doet schade aan tegenstanders. Het ongemakkelijke gevoel gaat over in misselijkheid [-4 sanity points], maar ook de laatste spreuk wordt gelezen. Deze heet Soul Singing en deze laat het doelwit zien en horen wat de tovenaar wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s