Call of Cthulhu 2

De zondag na de fair wordt men wakker ten huize van Tabby. Penny en Tarjinder zijn in een bedrukte stemming. Zij hebben immers wel stageld en huur van de tent betaald, maar hebben nauwelijks inkomsten binnen gekregen. Tarjinder neemt de tijd voor zijn yoga-oefeningen. Bij Tabby wordt er zachtjes op de deur geklopt. Het ontbijt wordt binnen gebracht. En ondanks dat de keuken niet op de hoogte is gesteld van de logerende gasten is er wel een ruimere hoeveelheid voedsel gebracht. Tijdens het ontbijt informeert Tarjinder nog naar eventuele zaaltjes bij Tabby in de buurt waar hij en Penny kunnen optreden. Dave begeeft zich ondertussen naar de kerk (good old Church of England). Percy heeft zich met zijn koets ook bij een kerk opgesteld in de hoop zo nog wat klantjes te verschalken.
’s Maandags verschijnen de kranten weer en volgens de London Times heeft er in Hyde Park een “hardhandige aanval op burgers” plaatsgevonden. De London Gazetteer (eigendom van de steam barons) spreekt van “een uit de hand gelopen gerechtvaardigde actie” wegens “illegale activiteiten”. Er was immers een illegale stoommachine aanwezig op de fair. De Daily Telegraph spreekt dan weer van een “opstootje in Hyde Park”. De Gazetteer maakt verder ook nog melding van het feit dat de politie op zoek is naar een man van Indiase afkomst.
Diezelfde ochtend klopt Percy aan bij Tabby. Ook hij heeft de krant gelezen en vermoedt hetzelfde als de rest. Men is op zoek naar Tarjinder en de groep is niet zeker of dit zoeken gebeurt vanuit de politie zelf of dat de steam barons hier achter zitten. Er zijn ten slotte 2 mannen van de gold king neergeslagen. Tarjinder besluit om zich bij de politie te melden. Samen met Penny en Tabby neemt hij de koets van Percy en rijden ze naar Scotland Yard. Bij aankomst wordt Percy door Penny betaald en geeft Percy haar een witte steen om door de ruit te gooien bij tekenen van onraad. Zoals altijd is het druk bij Scotland Yard. Het is een komen en gaan van allerlei soorten mensen, maar vooral ook bedelaars en hoertjes e.d. Bij de ontvangst staat een besnorde agent. Als Tarjinder meldt dat hij waarschijnlijk de Indiase man is uit de krant en zich daarom komt melden, maakt de agent de opmerking: ”Dat is voor het eerst dat zo’n zwartjoekel zich zelf meldt!”. Als het bericht is doorgegeven, komt er niet veel later een detective in burger aan. Deze stelt zich voor als inspector MacAllen. Tarjinder stelt Penny en Tabby voor. Percy is buiten bij zijn koets blijven wachten. De inspecteur neemt Tarjinder mee naar een bureau voor het verhoor. Hier vertelt de inspectuer dat er ook melding is gemaakt van een vrouw die vervaarlijk met een zwaard stond te zwaaien. Volgens Tarjinder was dat zwaard totaal ongevaarlijk en bot, maar moeilijk van echt te onderscheiden. De inspecteur vraagt of er een contract is gemaakt over het stageld en de huur. “Uhm, dat soort dingen regelt mijn assistente”. Penny wordt er bijgehaald en zij heeft inderdaad het contract. De inspecteur bekijkt dit eens en schrijft de namen die op het contract staan op. Daarna meldt hij dat dit contract als bewijs hier moet blijven, maar dat Tarjinder en Penny een ontvangstbewijs kunnen krijgen. Dit laatste na de protesten van Penny en Tarjinder hoe zij zonder contract hun geld kunnen proberen terug te krijgen. De inspecteur geeft Penny nog een waarschuwing om in het vervolg niet met zwaarden te staan zwaaien. Na ontvangst van het ontvangstbewijs van de bureausergeant staat de groep weer buiten, blij dat de inspecteur niet net zo was als de bureausergeant. Tarjinder vraagt of Percy een theater weet. Percy kent een kelder op de rand van Chinatown. “Kan jij hem vullen?” vraagt hij aan Tarjinder. Deze kijkt hem niet begrijpend aan.
Ondertussen gaan er bij Dave op het werk allerlei geruchten over een op handen zijnde actie van de politie tegen smokkelaars. Er lopen opeens ook onbekenden rond tussen de normale werklui. Dave spreekt een collega aan die weet wat er zoal speelt. De onbekenden zijn mannen van zowel de Gold King als de Blue King. Hem wordt aangeraden zich gedeisd te houden en zich vooral strikt aan de regels te houden. Bij onorthodoxe verzoeken je meerdere waarschuwen. Dave kijkt ook nog of de 2 van zaterdagavond er tussen lopen, maar nee.
Percy neemt de anderen mee naar Chinatown. Dit is een morsige wijk vol met Chinese tekens. Hij leidt ze naar een lokale baas. Bij de kelder kennen ze hem en dus laten ze hem binnen. Percy biedt een demonstratie aan. De groep wordt binnen gelaten en naar benden geleidt langs de dampen van een opiumden. De vloer van de kelder is van aangestampte aarde en nde muren van planken. De ruimte is verlicht, maar op een manier dat er nog veel schaduwplekken zijn. Uit een schaduw stapt een corpulente man, gevolgd door een oude man met een vlassig baardje. Tarjinder stelt zichzelf voor en zegt: “Uhm, laat ik voorzichtig beginnen”. De dikke man knipt met zijn vingers en de oude man plaatst een stoeltje achter hem. De show gaat van start. De man is geïnteresseerd in de verdwijntruc en de messenwerp-act. “Zal ik mijn lieftallige assistente laten verdwijnen?” “Dat zou zonde zijn. Hier, neem Ang maar…”. Ang verdwijnt echter niet en Tarjinder gaat verder met het messenwerpen. Penny dringt aan dat er op haar gemikt wordt en ook Tarjinder houdt aan. Uiteindelijk gooit hij naar hen beiden en het lukt. “Ik kan ook bewegende objecten!” dat vindt de man interessant en hij klapt in zijn handen. Er verschijnen mensen die plaats nemen in de donkere hoeken en dingen gaan werpen. Penny helpt mee met het spotten waar vandaan er gegooid wordt. De eerste worp lukt en hij krijgt een compliment. Percy dringt aan om de verdwijntruc nog een keer met Penny te doen. Helaas lukt het ook deze keer niet, maar Penny verdwijnt toch. “Hmm, gestoethaspel als afleiding, die kenden we nog niet”. Dan vraagt de man wanneer hij kan optreden. “Morgenavond al”. “Dat is snel!”. “Kunt u de tent vol krijgen?” “Dat lukt een goochelaar van uw klasse toch zelf?” “Dan duurt het wat langer” “Ik kan hem wel vullen, maar dan wordt mijn commissie hoger!”. Ze komen er uit en de volgende dag zal Tarjinder the Magnificent een optreden geven. Penny bespreekt ondertussen de details met de oude man.
Daarna gaat Tabby langs bij haar uitgever op Fleet Street. Hier bevinde zich ook de kantoren van de meeste kranten. Ook hier is de macht van de steam barons merkbaar. De meeste grote kranten houden zich redelijk op de vlakte. De kleine krantjes hebben soms stokpaardjes waar ze tegen te keer gaan en de London Times gaat daar af en toe in mee. Als tabby een aantal journalisten spreekt, wil men haar niet vertellen wie de auteur van het artikel in de Times is. Wel hoort zij dat er is ingebroken bij haar uitgever. Er is een manuscript gestolen: “Darkest of Britain, and the way out” van William Booth (oprichter the Salvation Army). Een rare inbraak aangezien de kluis ongemoeid is gelaten.
Na werktijd zoekt Percy Dave op in de kroeg. Hij wil geld verdienen met een taxi-service van het publiek naar de kelder in Chinatown. Tabby kent een aantal societyfiguren die dit soort spannende nieuwe zaken waarderen. Zij waarschuwt hen dat het in Chinatown is en dat het derhalve belangrijk is om juwelen en dergelijke thuis te laten.
Op de avond van het optreden rijdt Tabby met Tarjinder en Penny mee. Percy haalt samen met Dave 6 betalende passagiers, allen societydames, op in een geblindeerde koets. Tarjinder en Penny hebben varkensbloed geregeld voor de truc met de mand en de zwaarden. Dave en Percy schermen de dames af van de opiumtent, waar het al aardig druk is. De show gaat van start. Als eerste staat de verdwijntruc op het programma, maar deze mislukt alweer. Hierna volgt de messenwerp-act. Wellicht is Tarjinder aangedaan door het alweer mislukken van de verdwijntruc, want het eerste mes raakt Penny. Er vloeit bloed! De Chinezen applaudisseren, maar de societydames schrikken. Tarjinder gooit door. Het tweede mes boort zich net naast Penny’s keel in de plank. Nummer drie is echter weer een voltreffer en weer vloeit Penny’s bloed over de bühne. Mes nummer 4 komt tussen de benen van Penny terecht. Penny ziet het vijfde mes op haar afkomen en weet nog net op tijd haar vingers te spreiden, zodat het mes haar mist. Het publiek is extatisch, maar een van de dames valt flauw. Zij wordt weer bijgebracht en vindt het optreden niet fijn. Zij heeft door dat wat er op het toneel gebeurde echt is en niet een trucage. Tarjinder realiseert zich dat hij Penny dusdanig verwond heeft dat ze hulp nodig heeft. Hij vraagt een vrijwilliger voor de zwaardentruc en Dave biedt zich aan. Terwijl Dave door Tarjinder wordt geïnstrueerd, maakt Percy van de gelegenheid gebruik om Poenny te verbinden. De truc met de zwaarden en de mand gaat perfect. Door het ingrijpen van Percy is Penny net in staat om nog afscheid te nemen van het publiek. Hierna vertrekt het publiek al snel. Percy en Dave brengen de dames weer terug. De administrateur overhandigt aan Tarjinder een zak geld en zegt dat ze welkom zijn voor een volgend optreden.
Als men dit voorstel later bespreekt, wijst Percy er op dat er bij een volgend optreden ook weer bloed moet vloeien. Dave plaatst hierop de opmerking dat hij eventueel wel aan mensen kan komen die het risico op verwondingen willen lopen. De eerste hulp van Percy heeft buitengewoon goed gewerkt en Penny een heel eind opgelapt. Tarjinder doet een poging om Penny te overtuigen om op vrijdag weer op te treden, maar Percy grijpt in en zegt dat hij haar met rust moet laten. Ze rijden terug in de nog steeds geblindeerde koets. Percy en Dave zitten op de bok en zien onder een spoorbrug iets vreemds liggen tussen het afval. Het blijkt het torso van een vrouw te zijn. Dave trekt wit weg en geeft over. Ze waarschuwen de anderen en Penny bekijkt het lijk ook. Haar valt op dat de ledematen zijn afgezaagd. Verder valt het haar ook op dat het vlees van de rechterarm al uitgedroogd lijkt te zijn. Percy doet zijn burgerplicht en alarmeert de politie door op zijn fluitje te blazen. Diverse fluitjes antwoorden en al snel zijn er 3 agenten ter plaatse. “Wat is er aan de hand?” Percy wijst hen op het lijk: “Dat zagen we liggen.” Eén van hen zegt direct: “De Ripper is terug!” (2 jaar geleden heeft Jack the Ripper huis gehouden). Percy legt aan de agneten uit dat hij en Dave het lichaam zagen liggen vanaf de koets. Na verdere notities gemaakt te hebben laten de agenten hen vertrekken.
Eenmaal thuis gearriveerd, maakt Tabby een voedzame punch voor Penny. Ook de daaropvolgende dagen krijgt zij versterkend eten. Penny maakt gebruik van deze tijd om manieren te bedenken om de show veiliger te maken. Het kost moeite om tarjinder duidelijk te maken dat een perfecte show zonder bloed het publiek zal teleurstellen. Wekelijks mensen verwonde op het toneel is de makkelijkste optie, maar daarmee begeef je je op een hellend vlak. Dave ziet het probleem niet zo. Zijn achtergrond als havenarbeider/kraanmachinist is duidelijk anders dan die van de rest. Volgens hem doen mensen elke dag dingen voor geld waar ze gewond van kunnen raken en zelfs bij dood kunnen gaan. Percy zegt dat Tarjinder beter zijn showmanschap kan vergroten. Tabby wil niet bekend staan als de promotor van iemand die zijn geld verdient met het verwonden van mensen. Penny bremgt ten slotte nog te berde dat het tot nu toe om goochelen ging.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s