Call of Cthulhu – sessie 1

Sessie 1
Het is een zaterdagavond in de zomer van 1890 en we bevinden ons in Hyde Park. Een gedeelte van het park wordt momenteel in beslag genomen door diverse attracties, waarvan de door stoom aangedreven draaimolen het middelpunt vormt. Het is nog vroeg op de avond en het is nog niet echt druk. The Magnificent Tarjinder en zijn lieftallige assistente Penny bewegen zich door het publiek om hun show aan te prijzen en kaartjes te verkopen. Na een klant van zijn cab af te hebben gezet bij de Fair heeft Percy besloten om wat over het terrein te slenteren. Het is immers nog te vroeg om klanten te hebben voor de rit terug. Onderwijl is Dave ook rond aan het lopen op de Fair. Hij staat voor een moeilijk besluit: gaat hij meteen bier drinken of gaat hij eerst nog een show kijken. Verder loopt ook Tabby rond. Zij is druk doende met het observeren van mensen om inspiratie op te doen voor haar volgende roman/penny dreadful verhaal. Tarjinder en Penny weten aan alle drie een kaartje voor hun show te verkopen.
Nadat het publiek een plaats heeft gevonden en benodigde versnaperingen zijn aangeschaft, neemt de voorstelling een aanvang. Penny presenteert The Magnificent Tarjinder aan het publiek en de voorstelling neemt een aanvang. Vanaf zijn plaats op het podium ziet Tarjinder een aantal kinderhoofdjes van onder het tentzeil meekijken. “Willen jullie kijken?”. Op deze vraag duiken de kinderhoofdjes, op een na, weg. “Dat mag, als je daarna iedereen vertelt hoe goed deze show is!”. Tarjinder biedt het jongetje een plaats aan op de voorste rij, waar hij direct gaat zitten. Tijdens de show wordt er onder andere een roze konijn uit de hoed van Percy getoverd. Terwijl Tarjinder en Penny bezig zijn met de verdwijntruc, merkt Tabby dat er buiten mensen tegen het tentzeil vallen. Er begint nu ook rumoer en geschreeuw van buiten de tent binnen te komen. Tarjinder stuurt het jongetje naar buiten om uit te zoeken wat er aan de hand is. Het jongetje besluit eieren voor zijn geld te kiezen en keert niet terug. Tabby besluit om naar buiten te kijken en ziet dat er een knokploeg bezig is met het veld schoon te vegen. Snel duikt ze weer terug in de tent, maar ook de tent blijkt geen veilig onderkomen meer. Twee stevige kerels met gele banden om hun mouwen komen de tent binnen en richten hun aandacht op Tarjinder. Tarjinder krijgt enkele klappen te verduren en hem wordt toe gebruld: “Je hebt niet betaald!!”. Zijn protesten zijn tevergeefs. Percy gooit een klapstoel naar een van de mannen, maar deze mist. Tabby maakt van dit moment gebruik om onder het podium te duiken. De gele mouwbanden suggereren dat de mannen voor King Gold, de man die de stoommachines beheerst, werken. Een van de mannen slaat naar Trajinder met zijn knuppel, maar die wordt afgeweerd. Aangezien Tarjinder net met de messenwerp-act wilde beginnen, heeft hij een mes in zijn hand. Het lukt hem om de broekriem van zijn tegenstander door te snijden. Penny pakt een zwaard van het toneel en staat daar dapper mee te schutteren: “Pas op, ik ben gewapend!”. Dat vindt de tweede aanvaller dermate grappig dat hij misslaat. Dave komt dan de dame te hulp. “Je slaat geen vrouwen!!” en geeft hem een harde vuistslag in zijn gezicht. Penny probeert haar aanvaller met het plat van het zwaard te slaan, maar mist. Dave slaat hem vervolgens knock out. Percy maakt ook gebruik van zijn vuisten, en het feit dat zijn tegenstander problemen heeft met zijn broek, en slaat de ander KO. “Penny, we gaan inpakken.” Schreeuwt Tarjinder ten teken dat het tijd wordt om te vertrekken. Percy gaat ondertussen door de zakken van de 2 mannen, maar vindt daar weinig. Hij neemt een van de mouwbanden en geeft de andere aan Dave. Tabby helpt eerst met het pakken en vervolgens helpt zij Tarjinder een handje met de 2 aanvallers onder het podium te trekken. Percy en dave escorteren de anderen naar de cab van Percy, waarin hij hen een ritje aanbiedt om snel uit Hyde Park weg te komen.
Op aanwijzing van Dave begeeft het gezelschap zich naar een pub in the Docks. Het is een tamelijk ongure pub en Penny en Tabby trekken de aandacht bij de aanwezige “heren”. De eerste die echter iets onaardigs zegt tegen een van de vrouwen, krijgt een hoek van Dave en daarmee is dat snel afgelopen. Na drankjes te hebben geregeld, probeert Percy Tarjinder uit te horen over de oorzaak van het gebeuren op de fair. Tarjinder meldt dat hij gewoon de huur voor zijn standplaats heeft betaald en moppert verder wat over het missen van inkomsten. Dave gaat mee in het gemopper en voegt er aan toe dat hij slechts een incomplete show heeft gezien. Dit doet Penny en Tarjinder besluiten om alsnog de messenwerp-act op te voeren. Penny gaat tegen een balk staan met een appel op haar hoofd en Tarjinder weet deze met een perfecte worp aan de balk te spietsen. Onder applaus en geroffel op de tafels loopt Penny weg. Vervolgens daagt Percy Tarjinder uit om zijn kroes uit de lucht vast te spietsen. Ook dit sterke staaltje lukt hem. Hierna praat men wat verder. Percy vraagt al snel naar de meer occulte aspecten van de Indiase cultuur. Het blijkt dat Penny daar veel van af weet. Tarjinder meldt dat hij India verlaten heeft om aan een gearrangeerd huwelijk te ontkomen. Samen met Penny is hij vervolgens zijn goochel-act gaan doen. Het wordt later en op een gegeven moment staat Penny te dansen op de tafel, hetgeen het publiek goed doet.
Zowel Dave als Tabby biedt een slaapplaats aan voor Penny en Tarjinder. Ze nemen het aanbod van Tabby aan. Penny blijkt er deze avond echt zin in te hebben en wil nog verder uit. Er wordt besloten om eerst de bagage bij Tabby’s huis af te zetten. Onderweg rijdt het gezelschap weer langs, het nu uitgestorven, Hyde Park. Men besluit nog eens te kijken naar de fair en constateert dat vooral de stoom draaimolen het heeft moeten ontgelden. Deze is grondig vernield. Tabby doet de suggestie dat deze niet via King Gold is aangeschaft. Men inspecteert het wrak en Penny en Percy vinden een plaatjevan een buitenlandse fabrikant. Dave kent het merk, een obscuur bedrijf uit Midden-Europa, waarschijnlijk Oostenrijk-Hongarije of een land daar in de buurt. Het lijkt een stoommachine van niet al te hoge kwaliteit te zijn en is vermoedelijk het land in gesmokkeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s