Tanais – 90

Samenvatting sessie Tanais 6 augustus

We nemen afscheid van de amazones en gaan op weg naar de kust om daar een headquarters op te zetten aan de rand van deze technologieloze zone. We nemen een grote bocht zuidoostwaarts om Sellafield heen. De eerste nacht slapen we in een door Gwen met life matter magie van levende takken gevlochten hut aan de kust. Na nog een halve dagreis verder naar het zuiden langs de kust bereiken we de rivier de Esk. Hier is de grens van de technologieloze zone. Als MRA27 aan de overkant een kijkje gaat nemen, ja hij kan zwemmen, merkt hij dat hij weer contact kan maken, zijn Facebook kan updaten en in het zicht is. De rest besluit niet naar de overkant te gaan en nog even onder de radar te blijven. We zoeken naar een plek voor ons nieuwe hoofdkwartier en die vinden we in de vorm van een grote grot waarvan de ingang grotendeels geblokkeerd is met puin.

Na een uurtje slepen kunnen we erdoor. Binnen vinden we een Japanse schaarsgeklede jonge vrouw. Bewusteloos of dood? Het blijkt een robot met kunststof huid. Ook vinden we een meer dan 30cm dikke metalen muur of deur. In de grot is de storing nog minder. Condoleeza kijkt met correspondence en forces door de deur, en ziet een grote donkere gang. Hier moeten we meer van weten. Eerst de robot maar activeren voor meer informatie. MRA27 lapt de robot op en Eileen zorgt voor de nodige energie in de batterij. Ze begint te spreken: “My name is PepsiCo, state the name of your emergency and I will do my best to please you.” Een sexbot dus… Ook heeft ze een boodschap: jullie moeten hier weg, de boel staat op ontploffen, evacueer!!!!!!!!”

We gaan er nu vanuit dat er een schuilkelder ligt vanuit de tijd van de ontploffing van Sellafield. MRA27 maakt een gat in de metalen deur, want zonder stroom gaat de elektrisch aangedreven deur niet open. De luchtkwaliteit is van dien aard dat deze gezuiverd moet worden om veilig binnen te zijn. Maar als we dat gaan doen moeten alle boeken worden beschermd, anders vergaan ze net als de lijken tot stof.

MRA27 en Gwen kunnen goed tegen de lucht en gaan als eersten kijken. Ze vinden bij de receptie een Amerikaanse vlag en verder blijkt het een complex met meerdere etages, opslagruimtes, en hallen met onder andere spionage-apparatuur en verouderde computers. Zo’n 250 menselijken die door straling zijn gestorven, het merendeel Amerikaans, de rest Engels, en 300 robots. Veel machines om informatie te verzamelen, maar waar komt die vandaan? Het lijkt erop dat de informatie draadloos werd verzameld, maar de technologie is zo oud, uit het jaar 2442, dat die nu waarschijnlijk niet op het netwerk zou kunnen worden geschakeld zonder dat er een zware interface gebouwd zou moeten worden. (Nu is het 10015.)

We besluiten om de computers en robots weer tot leven te laten wekken, maar eerst gaat Gwen de luchtkwaliteit verbeteren door de bacteriën en schimmels om te vormen tot levensvormen die voor ons gezonde lucht maakt. Daarnaast heeft MRA27 de bibliotheek luchtdicht afgesloten en heeft Condoleeza de aggregaten weer weten aan te zetten.

Op een gegeven moment is lucht veilig genoeg en kan Eileen ook naar binnen. Het blijkt dat de computers met irisscans zijn beveiligd. Eileen weet nog net een oog te redden, en de iris te gebruiken om zo in de computer te komen. Helaas, er is ook een voice activatiecode nodig. Zouden de sexbots opnames hebben gemaakt van zowel oog als stem?

Na lang zoeken door Eileen en en wat bots activeren vinden we een bruikbare opname van de iris en stem van iemand. Toevallig een level 9 beambte. We kunnen het netwerk op. Een netwerk van samenwerkende landen die aan Big Brother-achtige praktijken deden. En de sexbots waren voor surveillance van het eigen personeel. We toetsen een aantal dingen in zoals het concern in de witte stad wat extradimensionaal onderzoek deed, en extradimensionaal onderzoek, maar we krijgen steeds antwoorden als “files expired”, of “classified!!” We gaan op zoek naar opnames van iemand met level 10 clearance en vinden die in de iris en stem op de film van degene die de boodschap in PepsiCo heeft gezet. We gaan in ieder geval de volgende vragen stellen: concern in witte stad — dit blijkt een militair concern voor extradimensionele wapens. Ze hebben de vijfde dimensie ontdekt, maar ook een storing van die dimensie, Igroth concluderen we dus. Condoleeza wil weten op welke datum Claude in de witte stad was. Hoe gebruik je de 5e dimensie als wapen en hoe interfereert Igroth. Zoeken naar andere locaties met zo’n bunker levert een kaart op met ondergronds internationaal stelsel van gangen en bunkers en met een vervoersysteem. Vragen zijn ook: wat waren de targetingmogelijkheden voor afluisteren, welke bedreigingen waren er in 2442. Welke ziektes waren er in die tijd, met life magie van Gwen. Waren het slepers of awakened.

Einde 3 xp

Groet martin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s