The RoSE – sessie 29

In de berg.

Het lichaam van Ebon Rime ziet er uit alsof hem zojuist het hart uit het lijf is gerukt. Ghurkan en Marina onderzoeken het lichaam. Hij komt nèt uit stasis, het lichaam is aan het opstarten. We hebben een kwartier voordat hij dood gaat.
Sarina heeft bij haar verkenningen hospitaals gezien in de buitenste ring. Ze draagt Ebon Rime en Marina gaat als spitsmuis in haar zak, EoA als sprinkhaan. Sarina gebruikt de Racing Hare Method en is in vijf minuten in de ziekenboeg. Ze leggen het lichaam op een brancard en gaan op zoek naar een eerste hulp of intensive care. Marina heeft een beetje verstand van first age technologie en drukt op eengrote rode noodknop op de receptiebalie. Een paar robots komt tevoorschijn, sluit het lichaam aan op diverse levensreddende machines en brengen het weer in stasis. Daarna informeren ze de aanwezigen dat er een dokter nodig is. Hun kennis reikt niet zo ver. En nee, ze hebben geen kunsthart op voorraad.
Tawuz neemt zijn beastman vorm aan, daarmee kan hij heel snel vliegen. Ghurkan kan, met enige lenigheid, op zijn rug. In iets lager tempo gaan ze achter de rest aan en doen de deuren achter zich dicht.
In het ziekenhuis laat iedereen zijn wonden genezen. Ons plan is om de Green Sun Princes te doden zodat we één van hun harten in ER kunnen laten transplanteren. Tawuz krijgt daarvoor van de robots een Cache Egg mee.
Tawuz betoogt dat de prinsen periodiek rapporteren aan de keizerin en dat die argwaan zou kunnen krijgen als ze geen contact meer opnemen. Dus dan moeten we het doen voorkomen alsof de berg ontploft is door alle communicatie te verbreken. Daar zijn we het over eens: we moeten dus in alle vier de commandocentrales de spiegels die doorverbinden naar de imperial mountain onklaar maken. In de eerste, waar we eerder waren, inspecteren we de spiegels. Ghurkan stelt voor om ze kapot te slaan, hij kan geen uitknop of voeding vinden. EoA vraagt: “Waarom haal je ze niet los?” Met wat moeite lukt het Sarina, Ghurkan en Marina om de spiegels los te wrikken.
Sarina denkt na over onze strategie. We kunnen ze het beste verrassen in de control room, want in de gangen kunnen ze wegvluchten en in de factory cathedrals makt een gevecht teveel kapot.
We gaan met de klok mee. Marina als bijenkolobri voorop. In de derde control room zien we dat ze daar geweest zijn maar aan de sporen te oordelen zijn ze weer terug gegaan. EoA en Sarina gaan nog even naar de vierde om de laatste spiegelnis onklaar te maken. De andere zijn ook in het voorbijgaan gedemonteerd.
De anderen volgen de sporen. Ze gaan de eerste solar villa links in de buitenring in. Ghurkan gebruikt de Eye and Fingertip Wisdom om de plattegrond te bepalen. Het is bepaald ruim: 52 kamers. Marina verkent, nog steeds als kolibri. Met de Chameleon Mutation past ze haar kleur aan. Sarina maakt het slot open en Marina gaat naar binnen. Het is duidelijk een heel eenvoudig slot – de evacués moeten er zó in kunnen. In de hal staan gouden beeldjes van Sol en Luna, en van de vijf Maidens boven de deur. Verderop wordt het nog mooier. Op een bed ziet ze een rugzak en een onopvallend leren harnas liggen. Verderop hoort ze stemmen. Dat meldt ze even terug en dan gaat ze luisteren.
Ze vindt een jongen met lang donker haar die in een poeltje wijn ligt, met zijn mond onder een fontijntje. Af en toe spuugt hij een straal wijn naar het blonde meisje dat op de rand zit. Zij draagt een groen uitgeslagen bronzen harnas en ze heeft een helm naast haar liggen. Het harnas is insectachtig. Ze mopperen op de keizerin: ze weten niet hoe lang het nog goed gaat, dus ze nemen het er van. Ze noemen elkaar Cowrie en Atlanta.
De tuin zit vol met vlinders, konijntjes en dergelijke, dus de kleine kolibri valt niet op. Opeens gooit het meisje een robijn (het grind bestaat uit edelstenen) naar de vogel. “Je gooit als een dweil. Je moet echt eens oefenen!” “Dat doe ik toch?” Met de volgende worp doodt ze een vlinder.

We maken een plan. De lunars gaan als dier. Sarina wil kijken of ze charms of een demonisch harnas draagt en doet een charm. Dat voelen ze: het meisje roept “Alarm!” en pakt een staf. De jongen springt op en maakt een gebaar. Er begint zich een harnas om hem heen te vormen en wapens in zijn handen. Het meisje gooit een spreuk, een infernale versie van de Death of Obsidian Butterflies. Omdat we nog uit zicht staan, kunnen we wegduiken. Tocht word iedereen geraakt. Bij EoA ketsen de bronzen horzels af. Sarina raakt de tovenares.
De dief haalt uit met twee zwaarden en roept de machten van Adorjan aan. Om hem heen gaat het stormen en bliksemen. Hij sprint op de deuropening af waar wij staan en slaat Sarina. Eén van zijn vijf aanvallen is raak. Op zijn voorhoofd verschijnt een kasteteken. Het is dezelfde als van Ebon Rime. Marina verandert snel weer in een kolibri, vliegt naar boven hem en neemt haar beastman vorm aan – een soort octopus. Ze probeert hem vast te grijpen en dat lukt. EoA probeert zich boven de tovenares oin een yeddim te veanderen. Dat mislukt. Doordat het pantser magisch is kan ze de aanval ontwijken. Zodra ze landt, verandert EopA weer – nu in een zwarte mambaslang. Zo heeft sarina vrij schot voor een Essence Arrow. Die is raaak, midden in haar gezicht. Ze gooit, met haar staf, nog eens de Green Hornet attack. Ghurkan ontwijkt de aanval met een Serpentine Evasion, en door weg te duikeen. Sarina wordt geraakt, maar de man die zijn vasthoudt ook. Tawuz duikt op tijd weg. De aanval gaat recht over EoA heen. Al met al hebben alleen Marina en Sarina schade.
Ghurkan slaat naar de dief met zijn Seven Piece Staff, en raakt. Tawuz probeert de man te slaan met zijn nieuwe daiklave, maar mist. De man gebruikt een charm om zich los te wurmen.Marina besluit te proberen hem nockout te slaan met een flurry charm. Ze raakt hem, maar niet hard genoeg. Ze zet door met de Octopus Barrage. Van de eerste klap gaat hij knock-out, maar ze slaat door. Hij kan tenslotte weer bijkomen.
Sarina schiet de Essence Arrow af, maar de tovenares had hem verwacht. De pijl raakt haar niet in het gezicht, maar op de borst en de schade slaat terug op Sarina. EoA – nog steeds in slangevorm – bijt naar haar voeten (ze had haar schoenen uitgedaan) en zat met haar voeten in het bassin wijn. Zijn beet is giftig. Helkaas staat haar charm nog aan en krijgt EoA zelf de schade. Gelukkig zijn slangen immuun voor hun eigen gif. De tovenares begint een spreuk te gooien.
Ghurkan trekt de dief achter een muurtje en snijdt hem de borst open, precies op de manier waarop een offer aan Sol moet gebeuren. Als hij het hart in de Cache Egg gooit, hoort hij: “Voor deze keer dan!” “Bedankt,” mompelt hij.
Tawuz doet de Instant Essence Projection en identificeert de spreuk die de tovenares doet. Het is een celestial circle spreuk: Blood of Boiling Oil. Die doet enorm veel schade, maar het kost een tijdje om hem te werpen. Marina duikt op haar af en probeert de spreuk te verstoren. Maar dat lukt niet. Ze lacht schamper: “Dacht je nou echt dat een lunar me kan raken?”
EoA, intussen met een enorme aura, verandert in een ijswezel en springt haar naar de keel. Dat lukt, ze klemt haar vast en doet expres geen schade. Sarina gooit haar om met een Bull Rush. De rode massa tussen de handen van de tovenares verdampt. Ze begint meteen een andere spreuk te doen. Tawuz herkent dat als een self-destruct spreuk en springt er op af. Omdat hij de pommel van zijn zwaard gebruikt, herkent het harnas het niet als een aanval. Het lukt: de spreuk wordt onderbroken. Uiteindelijk bijt EoA haar dood.

De harttransplantatie van Ebon Rime lukt wonderwel maar de operatie duurt een etmaal. Er zijn geen afstotingsverschijnselen, mede door Sol’s zegen. In de tussentijd laten wij ons genezen en onderzoeken we de spullen van de Green Sun Princes.

De staf van de tovenares is van Malphean Bronze en kan drie spreuken bevatten. Er zit er nog één in.
Haar harnas is vastgegroeid aan haar huid. Het is van orichalcum, groen uitgeslagen door eeuwenlange blootstelling aan de straling van de groene zon Ligier. Het zit vol met kleine hiërogliefen. Het harnas is met heel complexe magie betoverd. We besluiten het mee te nemen voor research. In het hospitaal kunnen de operatierobots het pantser zonder veel moeite van de tovenares af pellen. (Wie dit pantser aantrekt moet er rekening mee houden dat het alleen operatief verwijderd kan worden. Maar in dit niveau ziekenhuis lukt dat zonder enige restschade. Laarzen, handschoenen en helm zijn wel los.)
De dief had twee Malphean Iron short daiklaves met een kleine demon er aan gebonden. Deze wapens zijn ongevaarlijk voor een exalt. Maar een mortal kan er door in de verleiding komen Malpheas te gaan dienen.
Zijn leren harnas geeft een uitstekende bescherming en het helpt om je te verbergen in schaduwen. Maar het heeft als nadeel dat je ‘vervaagt’ uit de realiteit, en dat is een kwestie van uren!
Zijn rugzak is een Bag of Holding en bevat onder meer een uitstekende set lockpicks, die Sarina inpikt. Ze geeft haar oude aan Tawuz.
We gaan nog even langs bij de factory cathedral en slaan daar magische materialen in. We laten wel wat over voor als iemand ooit de krachtcentrale wil repareren.

EoA onderzoekt de sleutels. Twee van de drie stadssleutels waren identiek, de dief had ook van elk type één exemplaar. Er waren twee verschillende sloten in de deur. Misschien hebben de oude solars ooit een heleboel sleutels gemaakt?

Als Ebon Rime bijkomt, vertelt hij dat hij in Yu Shan met Sol persoonlijk heeft gesproken. Die heeft hem bevrijd van de demonische controle en de stem in zijn hoofd, maar zijn exaltatie kon Sol niet meer terugnemen. Dus Ebon Rime is nu kasteloos! Hij kiest uit de wapenkamers een rood jaden full plate armor en idem dailkave, voor hem kost dat nu geen extra essence om zich er op af te stemmen.

Als we de kelders uit komen blijkt Vodak best ver gekomen te zijn. De onderste twee ringen van de stad zijn ontvolkt. In de tempels hebben 10.00 mensen weten te schuilen. Het zijn voor het overgrote deel kinderen. Ze eten appels en hebben fel gekleurd haar. Er zijn maar zo’n 1000 volwassenen.
De appels blijken afkomstig te zijn van de dragonborn. Hij staat in bloei en is omhuld door een wolk bijen. Overal waar een bij een bloem bezoekt is na een paar minuten een appel gegroeid. Ze zijn rood, geel, groen, maar ook wit en blauw en zwart. Er zitten een heleboel kinderen in de armen/takken van de bejaarde. “I am a lover, not a fighter,” hij vertelt dat als de kinderen ook maar een druppel drakenbloed in zich hebben, ze zullen exalteren als ze een appel eten. De kleur geeft aan wat voor aspect je wordt. Wat de gele appels doen vertelt hij niet, maar hij biedt Marina en Tawuz er wel een aan voor hun neefje Wijsheid. De oude ent wil nog steeds met ons mee naar buiten.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s