The RoSE – sessie 24

The RoSE sessie 24 – 11 oktober 2012

De dragon king priester is de tempel binnengegaan. Solars zijn weliswaar nog steeds in ongenade bij Sol, maar de tempel blijkt nu wel open te zijn en we mogen naar binnen. Het is heel rijk en protserig ingericht. Het merendeel van de afbeeldingen toont heldendaden van de solars in de strijd tegen de primordials. Er staat één beeld van Sol Invictus. We bekijken de schrijnen van de gevallen goden. Die hebben allemaal drakengedaantes. Twee schrijnen zijn in duisternis gehuld, die van Five Days Darkness, een broer van Sol, en die van Nox, de zesde Maiden. Die van Fife Days darkness is echt een tombe. Bij het licht van het kasteteken van een Night caste (Sarina) zien we een kristallen sarcofaag met daarin het perfect bewaarde lichaam van een jonge man met witte vleugels. Hij lijkt eerder in stasis dan dood.

We horen iemand roepen: “Sarina, Sarina!” We gaan naar buiten. Het blijkt Kes te zijn, één van de siderials. Hij heeft een boodschap van Arvia, de stadsgodin van Nexus. Problemen met misdaadsyndicaten.
Ghurkan en Sango willen wel mee. Little Shu is aan het oefenen met vliegen en Atis wordt getroost door zijn lunar mate. Kes opent voor ons een poort naar Yu Shan. We zoeken daar de gate die naar Nexus leidt (gate 41) en zijn binnen de kortste keren in de graftombe van Fred. Daarvandaan komen we in de gangen onder Nexus, vlak bij de verblijven van Arvia. Dus we gaan gelijk langs.
Ze vertelt dat er nog steeds al maanden kinderen geroofd worden. We hebben dit destijds herleid naar een demonencultus in Lookshy, maar de demon zelf is toen ontsnapt. De zoon van solar bendeleider Ophidius Ses is ook verdwenen. Die is nu de misdaadsyndicaten aan het verenigen en hij gelooft niet dat er een demonencultus achter zit. Sarina kent de naam. Het was een slang-mens en hij is nu erg meedogenloos.
Daarnaast rommelt het in het Gilde. Ze zijn geen betrouwbare handelspartner meer. Ook heeft Nexus er last van dat Lookshy belegerd wordt. Veel troepen zitten daar vast. Intussen wordt er gevochten in de straten van Nexus. Omdat de Emissary weg is, wordt daar onvoldoende aan gedaan. De bevolking is erg ontevreden.
Ophidius heeft de controlekamer van de dam in de Gele Rivier overgenomen. Hij dreigt de stroom te stoppen tenzij zijn eisen worden ingewilligd. Maar één van de eisen is dat hij zijn zoon terugkrijgt.
Arvia weet ook te vertellen dat ooit, na het verdwijnen van de keizerin, maar voor dat wij op het toineel verschenen, iemand een 3e cirkel demon had opgeroepen. Deze heette Jacinth en was zó heftig dat de Emissary daar zelf op afgegaan is. Dat leidde tot een grote slag in de hemel boven de Nexus, met veel bliksems en wolken. Daardoor was niet te zien wat er precies gebeurde. Eén getuige heeft gezien dat de Emissary zijn zilveren masker afzette. Toen jacinth zijn gezicht zaag, is hij teruggegaan naar malpheas. Het kan zijn dat de Emissary nu gecompromitteerd is omdat de demonen nu weten wie hij is. Dit was zo’n drie jaar geleden.
We vertellen SArvia kort dat er overal demonische infestaties zijn en dat de keizerin er mee te maken heeft. Sarina vraagt waar de cultus van jacinh destijds zat. Dat was de Castle of Skulls, een begraafplaats.

We gaan naar de Castle of Skulls. Het is afgesloten met een hek met een groot hangslot. Sarina lopent het met gemak. Binnen in het mausoleum is graffiti van de demonenaanbidders. Er ligt ook een deels verbrand boek. Sango kijkt: het is een luxe uitgaven van de Absissic Workings. Alleen de pagina’s helemaal voorin en helemaal achterin zijn nog leesbaar. Sango steekt het bij zich.
Het ziet er hier tè amateuristisch uit om een 3e cirkel demon op te roepen. Er zijn geen geheime gangen te vinden. We lezen de graffiti. Jacinth, de 18e ziel van Adorjan, hij die staat op de toren, de spreker van bruggen. Er is ook een afbeelding van een man met zijn hand omhoog, met op de handpalm een man met zijn hand omhoog, met op de handpalm een man met zijn hand omhoog, enzovoorts. We kijken naar het torentje van het mausoleum. Er staat een deels afgebrokkeld beeld van een man met zijn hand omhoog. Het lijkt er op dat ooit een gewone sterveling per ongeluk de ideale configuratie voor Jacinth heeft geschapen, waardoor die zich spontaan kon manifesteren. Pas daarna is de cultus ontstaan.

Sango stelt voor om eerst bij opa langs te gaan. Misschien heeft hij ook informatie, of zijn vrienden bij de stadswacht.
Op straat is iedereen gewapend en niemand loopt alleen. Veel kroegjes hebben muziek. Door de gezelligheid binnen, worden de straten eigenlijk nog onguurder.
Opa is blij ons te zien. Hij vertelt dat de zaken goed lopen. Iedereen wil wel leren vechten. Vooral de capoueira (zwaarddans) is heel populair. Hij heeft veel aan Sid (de tijger lunar), dat is zijn rechterhand. Zelf is hij druk bezig om de Four Virtues stijl onder de knie te krijgen.
De verdwijnende kinderen dat is ook heel erg. Er zit geen enkel patroon is, het gebeurt steeds anders. Het kan overal gebeuren.
Sid vertelt dat Ophidius anathema is, maar geen Death Knight of Lunar. Hij is heel charmant en hoeft nooit zoveel essence te gebruiken dat zijn kasteteken oplicht. Ghurkan mompelt: “Eclipse caste.” We vertellen Sid over de Deliberative en vertellen over de lunars die we ontmoet hebben en hij vertelt wat hij van de Elders weet: Raksi is gek en eet mensenvlees. White Owl is oud en verdwijnt af en toe jaren in de Wyld. Gerd Marroweater is minder oud, maar een echte held. Hij is een Elder vanwege zijn daden.
Op de Kabinet of Secrets hebben de de naam van één van de Entities van Nexus gelezen. Dat qas Ouranos. Opa veert op. “Dat was de naam van mijn oude leermeester! Ik ben destijds, 70 jaar terug, nog op zijn begrafenis geweest.” Waar toen de dojo was, zit nu een stoffenwinkel, die nog steeds die naam draagt. Daartussenin zaten er een krant en een fourniturenwinkel. We speculeren nog even over de naam die steeds terug lijkt te komen.

We besluiten naar de stoffenzaak te gaan. Opa en Sid gaan mee. Ondertussen passeren we een capoueragroepje. Ze herkennen opa dus het kost wat moeite om er weer weg te komen. Opa en Sid houden zich niet in. Ze laten spectaculaire bovennatuurlijke martial arts moves zien. Sidxb4s anima licht op zonder dat iemand er iets van zegt., We trekken veel bekijks, er ontstaat zelfs een verkeersopstopping. Na een half uur kunnen we weer verder.
We komen aan bij Ouranos’ Emporium en gaan naar binnen. Bij de deur is een schrijntje voor Arvia. Sango legt een muntje neer. Binnen is een mooie grote ruimte. Achter de kassa zit een meisje haar nagels te vijlen. Als ze ons ziet, kijkt ze gexefnteresseerd. Ghurkan stelt zich voor als de eigenaar van een antiquariaat, en zegt dat hij de eigenaar wil spreken. Die is gezet, draagt veel ringen en rijke gewaden, nouveau riche. Ghurkan spreekt hem aan en begint over het verslechterende zakenklimaat. Ouranos vertelt dat zijn zaak heel goed loopt, alle kroegen willen hun meubilair opnieuw laten bekleden.
De man is gelikt. Ghurkan zegt dat hij hem even alleen wil spreken. Hij stuurt het meisje om thee en opa loopt met haar mee. Sid is opeens zeeer afgeleid door stoffen met tijgermotieven en verdwijnt verder de winkel in.
Ouranos is niet zo bezorgd over de toestanden in de stad. Op zich is er een evenwicht. Sango zegt: “Wij waren een paar maanden gelden in Harbourhead, Daar bleek Cecelyne bezig een ideale hiërarchie te scheppen. Ze vertelt daarna over Adorjan en Whitewall en zegt dat dceze streek bedoeld is voor Malpheas. Hij is gexefnteresseerd en vertelt dat er zóveel evenwicht is, dat als hij een edict uitschrijft één van zijn collega’s tegelijk een ander edict schrijft wat het effect uitwist. Hij is overtuigd, maar merkt op dat er een meester-manipulator achter zit. Hij heeft stiekem een edict uitgeschreven. Als solars verschijnen onze acties niet vooraf op het Loom of Fate, dus kost het een manipulator tijd om te detecteren wat we doen en het ongedaan te maken. Dus als morgen zijn nieuwe edict werkt, praten we verder, zo niet dan is deze manipulator zó goed dat Ouranos er ook niets tegen kan beginnen.

We gaan terug naar de dojo. We willen niet feesten, maar kunnen wel lekker sparren. De volgende morgen is er een nieuw edict uitgevaardigd. Capoueira dansers mogen een gele sjerp dragen. Dat is op bepaalde feestdagen in strijd met een stads-taboe. Terug naar Ouranos. “Wel, wel. Dat was interessant. Mijn edict heeft 3xbd uur stand gehouden. Ik heb vanmiddag wel wat uit te leggen aan de andere Entities. En jullie gaan me vertellen wat ik ga zeggen.”
We zijn even van ons stuk. Da zegt Sango: “De stad is onder aanval. Een heel subtiele aanval om de stad om te vormen tot een ideale omgeving voor de jozi Malpheas.” Ghurkan geeft aan dat we ook informatie over de Emissary willen.
Ouranos vraagt ons wat we willen gaan doen. Hij heeft nog 37 minuten om een edict uit te vaardigen dat ons 3xbd uur bewegingsvrijheid geeft. Hoe ontmasker je een meester-manipulator? Hij hint: “Vind de kinderen.”
Sango vraagt of dragonblooded niet een charm kennen om mensen mee te vinden. Ja, maar tegen personen gerichte charms zijn verboden. Dan weten we wat voor edict we willen: het wordt toegestaan om charms te gebruiken om de kinderen op te sporen. Hij verwacht wel dat er hier binnenkort een nieuwe negotie gevestigd zal zijn, Ouranosxb4 Abbatoir. Ghurkan neemt het winkelmeisje over.
Het edict is al in werking als we buiten komen. We gaan naar de stadwacht en zoeken een dragonblooded. Kapitein Cesus doet de charm en leidt ons regelrecht naar de dam. In een kooi van bronzen bamboe zitten de kinderen. Ze zijn getatoeëerd met zegels van demonen. Als de dam dicht zou gaan, zouden de kinderen worden geplet en ze zouden zo een perfect offer vormen.
We brengen de zoon van Ses naar zijn vader. Die komt heel blij uit de commandocentrale. Zijn dreigement heeft gewerkt. Sarina vraagt hem wie hij op het idee gebracht heeft. Hijzelf, natuurlijk. Dat hij als solar de dam kan bedienen heeft hij ook zelf geleerd. Bij zijn exaltatie heeft de bootsman van Sol, een vrouw met een lange tong en vier armen, hem dat verteld. Sarina zegt dat die bootsman er heel anders uitziet. Ses wordt boos. Hij verdenkt Sarina er van achter de verdwijningen te zitten. Hij wil haar niet meer zien, en haar bende is niet meer welkom in de stad. Als hij ze ziet worden ze gedood. Sarina verdwijnt. Ze draagt haar dievenbende over aan Arvia als keurkorps. Ses ervaart dit als een overwinning en is tevreden.
Wij identificeren zijn ‘bootsman’ als de 3e cirkel demon Kali, een ziel van Malpheas. We lichten Arvia en de Entities in. Nu bekend is wie er achter zat, kunnen ze het verder zelf afhandelen.

5 Xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s