The RoSE – sessie 22

Lunars

We staan voor een spiegel in het koperen bamboebos. Aan de andere kant zien we een woestijn. In het zand staat een hart getekend met aan de ene kant “ER” en aan de andere kant “M”. Er loopt een voetspoor richting horizon.
Eye of Autumn verwijt Marina naiviteit, zij wil Ebon Rhime doden. Terwijl wij praten, kleurt de hemel rood en verschijnt een enorme gestalte. Het is de Keizerin die haar teugkomst aankondigt met ‘de draak van haar aspect’ en ‘zijn vier gelijken’. We moeten gelijk denken aan de vijf jozi’s die de wereld hebben verdeeld. His herkent in haar speech zelfs de sleutelwoorden van elk van die jozi’s: stilte, hiërarchie, wet, enzovoorts. We herinneren ons ook dat er sprake was van een huwelijk. De Keizerin en de Ebbenhouten Draak? Nog een reden om achter Ebon Rhime aan te gaan. Tawuz haalt snel waterzakken en eten voor onderweg.

Na enig overleg besluiten we als vliegende dieren te gaan. Tawuz als havik, His als adelaar, Marina als slechtvalk, SML als shark-bat en EoA als raiton. De hemel is sterrenloos, egaal zwart. En toch kun je alles zien. EoA kijkt of het landschap herkenbaar is. Ja, we zitten in het centrum van een soort krater. De sporen lopen recht van de spiegel af.
We vliegen een grote afstand. Na zo’n acht uur is het landschap subtiel veranderd. We vliegen tussen mesa’s door, er is een soort kloof. We beginnen erg moe te worden. In de verte zien we een kampvuurtje. Marina’s dier is het kleinste, dus die gaat verkennen. Er zit een jongeman met een klein kistje op schoot. Hij staart in het vuur. Het is niet ER, deze man is kaal. De voetsporen pauzeren even, maar gaan dan verder. We zijn nieuwsgierig maar ook onzeker. Maar ja, we zijn moe en misschien kan hij ons wat vertellen. His neemt zijn edelman-gestale aan, met het groene oog op zijn voorhoofd. EoA gaat mee als sprinkhaan in zijn zak.
Zodra His aankomt, opent de man het kistje. Er komt een stem uit: “Welkom reiziger! Wilt u een spel spelen?”
“Nee dank je wel.”
“Wat wilt u winnen?”
“Ik wil niet spelen, ik wil de man die eerder langskwam.”
“U wilt Ebon Rhime winnen. Wat zet u in?”
“Uhm x85 ik wil niet spelen.”
“Dat is jammer.”
“Maar wie bent u eigenlijk?”
“Ik ben Sigereth, de speler van spellen. Alle spellen. Als u wilt, kan ik u ook adviseren als u een spel speelt, een oorlog, een veroveringx85 Ik speel liever zelf, maar ik kijk ook graag toe.”
“Heeft Ebon Rhime een spel gespeeld?”
“Jammer genoeg, nee.”
Marina landt, neemt haar mensvorm aan en vraagt of hij hier al lang zit.
“Ik zit hier, nu.”
His vraagt: “Behoort u toe aan een jozi?”
“Wat een domme vraag.”
“OK. Tot welke jozi behoort u?”
“Waarom?”
“Ik wil weten met wie ik te maken heb.”
“Ik ben de definiërende ziel van That which wears down the Mountains, een deel van de achtste ziel van Kimberi.”
Marina herinnert zich dat Kimberi ook bekend staat als The Sea that marched against the Flame. En EoA herinnert zich dat Leviathan destijds zei dat hij alleen mee zou strijden als Kimberi er bij betrokken was.
His wil even overleggenen trekt zich terug. SML en Tawuz voegen zich er bij. Ze willen Ebon Rhime ruilen voor onze kennis van de plannen van de Ebon Dragon.
“Een grote inzet, daar staat wel wat groots tegenover.”
“Ebon Rhime. Hier, levend, gevangen, zodat we hem mee kunnen nemen.”
“Dat laatste kan ik jullie niet geven, daar heb je de Rechter voor nodig.”
“Wie is dat?”
“De rechter is een priester van Cecelyne.”
“En wat zou hem in ons voordeel kunnen doen beslissen?”
“Er is met de priesters te praten. Hij zal er zeker bij zijn. Misschien komt de Standaarddrager zelf wel, de hogepriester.”
“En vrije aftocht?”
“U kunt nu vertrekken.”
“Kunnen we hem ook zonder ketenen krijgen?”
“Nee, en als je nu naar hem toegaat zul je hem ook in ketenen vinden. Als je aankomt wordt hij net berecht.”
“Waarom wordt hij berecht?”
“Omdat hij niet voorkomen heeft dat een 2e cirkel demon werd vernietigd.”
“Dan zitten wij ook in de problemen. Dan zijn wij ook misdadigers.”
“O, waren jullie dat? Nee hoor. Dat zit anders.”
Tawuz merkt op: “Wij zijn hier geen onderdanen. Kun jij zijn geheugen wissen?”
“Ja hoor, dat is een prima inzet: zijn kennis tegen die van jullie.”
Tawuz: “Dan gaat de deal niet door. Wij willen die kennis niet kwijt.”

De jongen verandert van vorm. Hij ziet er opeens veel wilder uit. Een struise vrouwelijke vorm met hoorns, een valkyre in een groen bronzen harnas. “Ik ga over oorlog. Ik wil informatie uitwisselen. Jullie weten van de Reclamatie. Weten jullie ook wat het doel van de Reclamatie is?”
Tawuz: “Ze hebben Creatie verdeeld.”
“Ja en wij mogen niet meedoen. Vertel mij waar de uitgang is en ik kan er voor zorgen dat ik de enige ben die er door komt. Ik wil het Westen.”
We kijken ongelovig. Ze legt uit dat Kimberi Creatie niet slecht genegen is. “Maar misschien dat jullie dat als lunars niet kunnen regelen. Ik neem genoegen met een audiëntie in Yu Shan.”
We discussiëren en vinden het riskant. Maar, zoals ze zegt, we krijgen er de grootste generaal ooit voor terug. Ze wil ons Sigereth meegeven.
Marina herinnert ons er aan dat ze nog drie wensen van Luna tegoed heeft. Eéntje kan worden gebruikt voor een audiëntie. Na veel heen en weer gepraat besluiten we er op in te gaan. De demon verandert weer terug en als we het sprekende doosje aanpakken, valt het kale jongetje levenloos neer.

Dan gaan we snel achter Ebon Rhime aan, omdat een deel van de afspraak was dat ER onderweg ‘opgehouden’ zou worden. Vijf minuten erderop ligt een enorme omgevallen pilaar. We trekken de rotsblokken weg (fijn dat Eye zich in een yeddim kan veranderen) en daaronder ligt hij bewusteloos. Marina en SML willen hem genezen, maar in de verte komt er een draagstoel aan. Uit de draagstoel straalt blauw licht. We besluiten snel weg te gaan. Zij haasten zich niet. Ze denken dat we vijf dagen onderweg zullen zijn, maar wij zijn niet in Malfeas geweest en reizen gewoon terug naar ons ingangspunt in dezelfde tijd als we hierheen gereisd hebben: acht uur en vijf minuten. Zodra we uit zicht zijn, doet SML alsnog de Flesh Sculpting Art. Ze geneest zijn ribbenkast maar houdt hem wel buiten westen.
We blijven de draagkoets voor, maar zijn intussen wel erg moe. Toch halen we het. Tawuz op pure wilskracht. Aan de andere kant van de spiegel staat exact zo’n jongetje klaar om het kistje weer aan te nemen.

Het is twee dagen later. We zijn doodop en gaan slapen. His en EoA houden de wacht. We besluiten dat ER bewusteloos moet blijven en we willen niet dat hij van de deal met Kimberi afweet.

De volgende nacht wenst Marina een audiëntie met Luna voor ‘deze jongen hier’. De maan schijnt op ons. In haar lichtbundels daalt een Kali-achtige figuur af, de gedaante van de Bloody Huntress.
Marina zegt: “Sigereth wil een audiëntie bij Luna.”
Luna zegt: “Sigereth wil een audiëntie bij Luna. Kom maar op.”
Sigereth verandert in de oorlogsdemon en zegt: “Dat was niet de wens,” we horen het klotsen van de zee en ze vervolgt: “Kimberi wenst een audiëntie bij Luna.”
“Je krijgt vijf minuten.”
Kimberi manifesteeert zich en zegt dat ze haar generaals aanbiedt en haar kennis van de Reclamatie. Op termijn wil ze terug naar Creatie en gerepareerd worden.
Luna zegt: “Interessant aanbod. Het zal er om spannen,” maar dan verandert ze in een bloemenmeisje dat woedend uitroept: “Geen sprake van. Ik doe geen zaken met de verslagenen!”
Shi Mei Lan suggereert dat de Walker On The Crossroads er wellicht anders over denkt. Luna verandert weer van vorm. Nu een nog gruwelijkere dan we ooit gezien hebben: “De generaal mag meevechten. Kimberi zal beoordeeld worden op haar daden.” Daarmee is het rond.

We discussiëren over wat we met ER doen en wat we hem vertellen. EoA em His willen zo min mogelijk vertellen en toegeven. Eye wil de liefde er buiten houden, maar Tawuz zegt dat liefde juist is wat maakt dat wij zullen winnen. SML en His vallen hem bij.
ER komt bij. Als we hem vertellen dat we voorkomen hebben dat hij zou worden berecht, is hij verontwaardigd. Hij is een Green Sun Prince! En het laten verslaan van The Bone Flute was juist zijn opdracht, om het verdrag te schenden. Het verdrag was dat de zielen van de jozixb4s opgeroepen mogen worden door Exalts, maar die mogen ze niet definitief vernietigen. Wij hebben naar wens gepresteerd. Dan realiseert ER zich dat de opdracht van Adorjan kwam en de Rechter is een priester van Cecelyne, dus de jozixb4s werkten blijkbaar niet samen.

“Weet jij nog meer geheime opdrachten?”
“Het Sword of Creation zal worden gebruikt om Creatie te vernietigen. Als ze sterk genoeg is, zal de keizerin met de Defense Grid creatie aanvallen In die vernietiging zullen demonen floreren. En dat wordt het begin van de aanval.
Het meest verwonderlijke is dat de keizerin het Defense Grid xfcberhaupt kan bedienen. We speculeren. Misschien is ze stiekem een solar? Nee, voor het huwelijk was het juist belangrijk dat ze dragonblooded is, een kind van de primordial dragons.

Intussen zetten we met het luchtschip koers naar het Deliberative. De reis zal ongeveer vier weken duren. Onderweg zien we dat de kleur bruin niet meer in de regenboog voorkomt. We willen uitzoeken wat de andere zeven clausules zijn van het contract dat de jozi’s bindt.
Overigens ziet ER Sigereth steeds niet, die kan drie stappen vooruit plannen en is nooit in dezelfde ruimte als hij. Als we Sigereth van het plan met de Defense Grid vertellen, reageert ze verrast. Die is pas na de Primordial War gebouwd. Daarvóór hadden ze Sol om de Wyld buiten Creation te houden.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Eén reactie op “The RoSE – sessie 22

  1. SML schreef:

    het is een shard bat en geen shark bat 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s