Tanais – 32

Alison avontuur 32 – 23 augustus 2012

8-v-R1
In de bibliotheek van Alexandros vonden we alle informatie die we nodig hadden. Adrarn maakt zich wat zorgen over onze plannen, maar wat er moet gebeuren om Risha van zijn vervloeking af te helpen is nog veel erger. Voor de benodigde ingrediënten gaan we ’s morgens naar een half-illegale markt aan de rand van de stad. Ze verkopen hier lichaamsdelen, opgezette dieren, edelstenen en alle andere dingen die een zwarte magiër nodig heeft. We vinden een paar handelaren die een gemummificeerde baviaan verkopen, maar die dingen zijn voor ons onbetaalbaar (de goedkoopste is bodemprijs 4500 goudstukken). Claude probeert een handelaar om te praten, maar dat is onbegonnen werk. De amuletten zijn wel in de aanbieding. Hij verkoopt ze voor 10 zilver het stuk. En hij kan helpen met een oplossing voor Risha’s probleem. Hij nodigt ons binnen voor een kopje thee en verkoopt ons voor 5 goud een mooi versierd (ibishoofdje, dierfiguren) koperen rietje om doorheen adem te halen en voor nog 3 goud een emmer koningswas en andere dingen om het lichaam in leven te houden. En hij adviseert om onderweg geen ijs van de magische gletscher te nemen. “Dat is bevroren zout water en dat wil je deze bevallige slaaf toch niet aandoen.”
(Sense Motive: hij geeft ons nu een goede deal omdat hij weet dat we een goede mummie nodig hebben en dan bij hem terugkomen.) Claude bedenkt zich iets. Misschien is de handelaar wel gexefnteresseerd in een bezeten baviaan met de Bergman-demon. Dat vindt hij inderdaad wel een goede deal. We mogen de mummie leasen, als wij de kooi leveren dan wil hij het exorcisme wel doen.
Laat in de middag komen we aan bij de zwaar bewaakte metaalmarkt aan de Zuidrand van de stad. Het ligt aan de stadspoort, vanuit de zuidelijke bergen komen de baren metaal de markt op, en door de stedelingenpoort komen de afgewerkte producten de stad in. Overal zijn smidses en metaalbewerkers bezig. Roestvrijstaal is duur: 1 zilver per eenheid, IJzer is goedkoop: 3 koper, en brons kost ietsje meer, 4 koper . We komen er hier niet achter wat we nodig hebben voor een kooi voor een demon, want in tegenstelling tot de magische markt zijn de mensen hier heel bijgelovig. De bibliotheek is te ver weg, dat halen we niet meer voor sluitingstijd, dus we huren kamers in De Gouden Scarabee. Een luxe herberg met goed eten en lekker bier.
9-v-R1
Om 4 uur ’s morgens begint de herrie van de markt alweer. Op naar de bieb. Daar leren we dat een legering van ijzer met 3% molybdeen en 2% vermalen lapis lazuli de krachten van een demon tegenhoudt. Onderweg naar de metaalmarkt gaan we nog even bij de magiemarkt langs. Gemalen lapis lazuli kost 500 goud per kilo. Na enig rekenen, besluit Claude dat we aan 5 kg eindproduct genoeg hebben want een dun laagje van dat mengsel moet genoeg zijn om een gemummificeerde aap zonder demonische krachten in een houten kooi op te sluiten. Op de metaalmarkt kopen we de metalen en daar laten we ook de legering maken. Voor 160 goud zijn we klaar. Claude knutselt een mooie kooi.
10-v-R1
De volgende dag is de kooi rond het middaguur klaar en we gaan er mee naar de bavianenkoopman. Die inspecteert de kooi met een speciaal brilletje en keurt hem goed. Risha heeft zich helemaal geschoren om zo min mogelijk op een aap te lijken. We doen onze amuletten om en gaan vergezeld door de koopman en twee wachters de woestijn in. De handelaar neemt de magische honneurs waar, trekt cirkels en prevelt toverspreuken, hij is er goed in. Adrarn merkt er niks van. Maar wij zien de demon in de apenmummie verdwijnen en steken hem snel in de kooi voordat hij tot leven komt. We nemen nog een kopje thee om het te vieren en bedanken de handelaar hartelijk. Die is ook heel tevreden want de hele exercitie heeft hem niets gekost, maar zelfs een kostbare demon in een dure kooi opgeleverd.
11 t/m 15-v-R1
Op reis. Het is vier dagen varen tot waar het ijs begint. In deze periode scry’t Gwan hoe de situatie thuis is.
Chantal doet het goed als regentes. Ze heeft een standbeeld voor drie kindertjes op het stadsplein van Soul laten zetten met als onderschrift: “Het kind dat zijn belofte nog waar gaat maken. De heilige drie-eenheid in het mythische jaar 1.”
Vixen heeft een groot aantal legers gemobiliseerd langs het moeras en ze zijn ook het moeras in. De grens tussen Vixen en Silver is vrije doorgang, de twee landen werken samen.
Aan het hof van Soul komt iemand met een zilveren huid en elfenoren langs. Het is een lunar. Het gesprek met Chantal verloopt vriendelijk en geanimeerd. Selene kiest de kant van Soul. Targon en Eventyr blijven neutraal. Sesklo vertoont wel troepenbewegingen, maar die zijn als afschrikking bedoeld. Als het aan Vixen ligt, wordt het een moerasoorlog en de rivier Danesti is de grens.
Wij bedenken ons dat we eventueel via Selene en Silver om de rivier heen kunnen om Vixen vanuit het Noorden te belagen.
16 t/m 23-v-R1
We komen aan bij de landtong waar het ijs begint. Het is hier subarctisch. Risha’s hoofd wordt van zijn romp geschroefd, een heel nare ervaring en met het koperen ademrietje in een emmer met ijswater gestopt. Het lichaam wordt geprepareerd en Chang houdt het in leven. Dat lukt wonderbaarlijk. Iedere dag een dexterity plus medicine worp, en hij heeft minstens vier successen behaald per dag. De laatste dag houdt Gwan de wacht bij het hoofd terwijl Chang het lichaam weer gereed maakt om het hoofd te ontvangen. De transfer gaat ook perfect en Risha is weer zichzelf. Chang weet hem nog net op tijd tegen te houden als de jongen de vervloekte helm in zee wil gooien. “Nee! Geen draaikolk maken! x85 en hij kan nog nuttig zijn.”
Inmiddels zij we in de buurt van Vixen. Met scry’en ziet Gwan dat Sheela Na Gig in handen is van Vixen. Het stadje zit vol soldaten. In de haven in de riviermonding wordt een schip met proviand en zo uitgeladen. Genoeg om een belegering te doorstaan.

3 xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s