The RoSE – nagekomen informatie sessie 21

The RoSE sessie 21 – nagekomen informatie

Jullie blijven nog drie maanden in Rathess bij de Dragon Kings.

De vier Dragon Blooded vertrekken na tien dagen met hun dode broer, die door de DK’s was gebalsemd. De DK’s zijn bereid om hen een Globe of Transport te geven. Dat is een ongelooflijk kostbaar cadeau, een 4-dot artefact waarmee ze met 150 km/u kunnen reizen. Alleen kunnen ze hun simhata’s daarmee niet meenemen. Als jullie willen, mogen jullie de vijf simhata’s hebben (anders eten de DK’s ze op.)
Arjun, de DB tovenaar, heeft de Wyld Hunt afgezworen. Na een maand of twee komt er bij Sango een bericht binnen. Ze zijn aangekomen in het Heptagram. Het Realm is een gekkenhuis. De keizerin heeft alle tovenaars opdracht gegeven om bepaalde typen demonen op te roepen en die moeten alle manses van het Realm ombouwen. De Rose Black is generalissima geworden en eerste minister van de keizerin. Mnemon is ondergronds gegaan. Ze heeft de spreuk die jullie meegaven uitgesproken en uitgedeeld, dus zij en haar aanhangers zijn nu vrij van de bovennatuurlijke invloed van de keizerin. Waarvoor dank!

Hoewel de DK’s en de Fae elkaar bestrijden, zijn jullie bij allebei welkom. De Fae maken voor jullie uit gossamer vuil- en waterafstotende kleding (vergelijk artefact 1 Collar of Dawn’s Cleansing Light). Een legging en tuniek in de kleuren van je voorkeur, met een leren riem en laarzen. Eenvoudig van snit, maar zo smaakvol dat je er in ieder gezelschap mee voor de dag kunt komen (+1 op socialize). Het voelt aangenaam van -15? tot +45? C en kan ook onder armor gedragen worden. Attunement cost is 2 motes.
De DK’s zijn bloeddorstige bruten, maar zij zijn wel eervol en trouw aan hun vrienden. De net gewekte elders zijn beschaafd, maar blijken net zo bloeddorstig te zijn. Ze doen hun best om de DK’s op te leiden, maar dat gaat jaren duren. Toch zie je in die drie maanden hun deel van de stad opbloeien. De tuinen met plantaardige biotechnologie zijn verwilderd, maar bestaan na al die eeuwen nog wel.
Jullie krijgen van de DK’s enkele geschenken: een mooie verzameling 1-dot artefactjes (stenen en houten wapens, plantjes waarmee je onder water of in een giftige atmosfeer kan ademen, harnassen van bladeren, etcetera totale waarde 4 Resources) en
voor Atis – de anklok (vuurtype) heeft de kristallen boeken in de verre oertijd zelf uitgevonden en de tovenaar legt uit hoe je die kunt lezen zonder leesapparaat.
voor Sarina – een mosok (watertype) geeft jou een zeshoekig prisma, een lockpick waarmee je sloten uit de First Age kunt open peuteren.
voor Little Shu – de pterok (luchttype) willen je de basis leren van een vliegende martial arts stijl waardoor je vanaf je hoverboard zonder penalty aanvallen kunt uitvoeren.
voor Ghurkan – de raptok (aardetype) geven je een Lore specialty in het herkennen en taxeren van DK technologie
voor Sango – een team jonge DK stagiaires die in jouw factory cathedral vervangende onderdelen van het observatorium willen gaan maken. Jullie kunnen ze altijd vragen om 1-dot artefactjes voor je te maken en ze kunnen tot 3-dot repareren, dat doen ze graag want daar leren ze van. Over een jaar kunnen ze ook 2-dots maken en 4-dot repareren.

Als Sango over de Great Curse begint, gaat er bij één van de elders een lichtje branden. De Mountain Folk hebben net zo iets: de Great Gease. Daar heeft Autochthon vóór zijn vertrek de MF mee verzwakt opdat ze geen bedreiging voor de solars zouden vormen. De Clay Man, de eerste mens, is in staat om de Geas op te heffen, maar doet dat alleen in opdracht van het Deliberative. Als de MF hun oorspronkelijke genialiteit terug hebben, dan zijn zíj zonder twijfel in staat om met het voorwerk van Quicksand Skipper de Great Curse op te heffen.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s