The RoSe – Nagekomen informatie sessie 19

Silent Chantry

Doordat jullie de heartstone hebben vernietigd, is de Silent Chantry tijdelijk uitgeschakeld. Daardoor is het oproepen van demon verhinderd. Het ging volgens de aantekeningen die jullie aantreffen om iets dat “Gnimersalt, the Mouthless Eater of All” heet, een demon van de derde cirkel. De strijd tussen de goden en de Haslanti van jullie vloot aan de ene kant en de demonen en yozi-aanhangers aan de andere kant gaat daardoor gelijk op. Maar door het plan van Mei-Lan lukt het de admiraal om de overwinning te behalen. Als de Eater of All er bij was gekomen, was de missie zeker mislukt en waren jullie er waarschijnlijk allemaal aangegaan.

Als het gevecht over is, blijkt Ebon Rhyme te zijn verdwenen. Hij is blijkbaar tijdens het gevecht uit zijn verdoving ontwaakt en heeft in de verwarring kunnen ontkomen. Sporen van blote voeten leiden naar het bamboe bos (de bamboestengels zijn overigens van levend brons) en eindigen bij een verweerde spiegel in een roestig ijzeren frame. Als je de spiegel activeert zie je de eindeloze woestijn van Cecelyne. In het zand staat: “E<3M”

Bij het doorzoeken van de Chantry vinden jullie buiten de parafernalia om demonen op te roepen, niks magisch. Jullie ontdekken dat de Green Sun Prince die hier woonde, het gebouw enkele weken geleden heeft verlaten. In een luxueus slaapvertrek vinden jullie een brief: “Geliefde broer, Als de bruid zich opmaakt begint het feest. Vooraf verzamelen in Conventicle Malpheasant. Neem alles mee wat je nodig hebt. Wij vertrekken dan gezamenlijk naar het hoogste punt. Dood aan de goden! Groeten, the Orchid Consuming Guardian.” Ergens anders vinden jullie een tekst over de tunnels onder de stad Gethamane waarin gewaarschuwd wordt voor ‘leach gods’, ‘cthritae’ en een creatuur genaamd Vodak. Een curieus citaat: “The doors of the cincture open only in the light of a lawgiver.”

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Eén reactie op “The RoSe – Nagekomen informatie sessie 19

  1. Tawuz schreef:

    Het hoogste punt… zou dat de Heilige Berg zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s