Tanais – 27 en 28

Deze samenvattingen zijn geschreven door de speler van Claude. Waarvoor hulde!

Sessie 27

De partij zit in Samak, een woestijnplaatsje aan de kust tussen Melekarte in het Westen en de karavaan met de van hun gestolen artifacts in het oosten. In het zuiden ligt de oase Ilu Ashera en in het Noorden dus de zee en hun boot.
De karavaan ligt nog op drie dagreizen afstand en als Gwan in zijn glazen bol van die vermalende Brahmanen kijkt ziet hij de Karavaan. Deze is 80 man groot, zwaar bewapend en heeft zich ingegraven. Een hinderlaag zoals eerst het plan was, zit er niet in omdat ze zich dus stilhouden..
Wat te doen??????? Na een urenlang beraad besluiten de helden om hulp in te schakelen, namelijk die van de Wamank. Dit is een woest ruiters en krijgersvolk, van een soort lizardmen met taaie groene leerachtige huiden, dat de woestijn afschuimt opzoek naar buit; ze rijden op grote groene monsters die nog het meest lijken op de mix tussen een krokodil, olifant en neushoorn. Ze zijn bewapend met pijl en boog en grote machettes).
Om hunzelf over de woestijn te vervoeren, maakt Claude van de keuken catamaran een woestijnschip, met 8 grote rietenmanden als wielen; door het gebruik van charms is het ding erg stevig. Risha gaat op de uitkijk staan en staart in het oosten.
Gwan en Chang gaan ondertussen opzoek naar contactpersonen/tolk/vertalers van de Wamank. Deze tolk moet half reptiel zijn om te kunnen functioneren, maar is er hier zo iemand??? Na lang zoeken vinden ze een huisje met een oud vrouwtje waar rare klanken uitkomen, gesis en gegrom. Ze willen aankloppen, maar worden door twee mannen tegengehouden. Ze weten de mannen, de zoons van de vrouw, te overtuigen en komen zo in contact met Sara. Er zit een vastgeketende half Wamank in het hutje, genaamd Adam. Via deze Adam kunnen onze helden in contact komen met deze krijgers (bewapend met grote messen en gereedschap voor het maken van vallen). Er is dus wel een deal te maken (20 gp en een deel van de buit). Dit vraagt om drank en meer gezelschap. Er komen meer samakkianen en die zien ook wel wat in een verzetje en met name in de buit, ze willen wel 60 man leveren. Echter als ze horen dat we solars zijn, bekoelt de relatie iets, als woestijnvolk beschouwen ze de zon als vijand en de maan als vriend. Maar het materialistisch gewin overheerst.
De helden komen er nog achter dat Adam de kleinzoon is van Sara, dat zijn moeder bij de geboorte is gestorven en dat er daardoor een vloek rust op de familie, Adam moet in het dorp blijven en is de contact persoon (oa met telepathie) met de Wamank, iets wat de Samakkianen liever geheim houden.
De wamank zijn in de woestijn niet te stuiten. Waarschijnlijk zal er een duel komen om te beslissen of een Wamank of een van ons de troepen aanvoeren. Chang zal de aangewezen persoon zijn om dit op zich te nemen, zeker omdat Risha nog steeds erg fanatiek in het oosten tuurt.
De volgende dag gaan ze met Adam, Sara en de samakkiaanse krijgers de woestijn in. Adam begint op een hete plek onder de blauwe hemel te schreeuwen; de grond trilt. Na een paar minuten weet hij waar ze heen moeten. De Wamank komen hun tegemoet en telepathisch contact begint. Het feit dat we solars zijn zien deze woestijnbewoners als een gunstig teken; respect. Ze zien wel wat in een overval van de karavaan en de buit en Chang wordt uitgedaagd voor een duel. Dit is niet een duel tussen twee personen, maar een proeve van bekwaarheid. Hij zal een van hun rijdieren, dat nu op het afstormt, moeten zien te temmen. Chang wacht geen seconde, maakt een sprong richting het dier, slingert zich zia de hoorn van het dier eerst onder de hals door en land vervolgens op de rug van het dier. Hij houd zich stevig vast. Hij maakt telepathisch contact met het dier en kan nu tot zijn verbazing basic Wamank praten. Chang wordt de aanvoerder. Op zijn schouders rust de taak een goed aanvalsplan te maken en de zin en onzin in de stormvloed aan ideeën van Claude en Gwan te filteren. Zuchtx85x85.

Sessie 28
Heer Chang houd zijn openingsspeech. Aangezien die in het Wamanks is het voor ons moelijk te volgen, maar gaat over toekomstige broederschap en heldendaden, rijke buit en bloed. Verder doet hij het krijgsplan uit de doeken. De wamank moeten ons schijngevangen nemen zodat de scryende tegenstander denkt dat het ons niet gelukt is de Wamank aan onze kant te krijgen. De Wamank lijken niet echt overtuigd van dit plan, vinden het raarx85x85 Chang probeert zijn betoog kracht bij te zetten maar dit lukt niet echt goed. Ze nemen de helden gevangen, maar of dit nu volgens plan is?!?!????
Ze leiden de helden verder de woestijn in. Ook nemen ze het woestijnvo ertuig mee.’s Avonds komt er een insluiper het kamp van de wamank in die meteen gevangen wordt genomen. Het is een jongen. Hij wil zijn naam niet noemen, maar wil wel zijn verhaal kwijt. Hij is een week geleden door Sayra K, de leider van de karavaan, gevangen genomen. Ze wilden de jongen verkopen als slaaf in Melekarte. Er zijn nog meer slaven.
Uiteindelijk wil hij de helden, zijn medegevangenen van de wamamnk, toch zijn naam noemen: Melek.
Echter Claude ziet plotzeling een vreemd object tussen de kleding van Melek, een tracking device. Hij waarschuwt de Wamank, maar het noodlot (of de vijand) slaat al toe. Het begint te regenenx85x85. De rijdieren van de Wamank krijgen steeds groter wordend drill op hun rug, dat steeds groter wordt. In die drill zien ze mini vormpjes van de Wamank en van de rijdieren; De rijdieren zijn dus de vrouwtjes van de Wamank. De Wamank gaan in een cirkel om de vrouwtjes staan en zijn zeer alert op de buitenwereld, maar lijken geen oog meer te hebben voor wat er in de cirkel gebeurt, nog voor de helden en Melek. Een instinctieve reactie. De helden ontdoen zich van de touwen, scryen de omgeving, zien geen naderende legers of karavaan en gaan voor de zekerheid maar weer in de touwen (wel losjes nu om toch bij gevaar weg te kunnen komen) om de Wamank niet tegen zich in het harnas te jagen. De wamank hebben echter geen aandacht voor dit alles. Chang wil toch proberen met de wamank leider te praten, maar die reageert niet. Ook als Chang met behulp van het bevriende vrouwtje probeert te overtuigen, lukt dit niet : “wat moet dat vrouwwamank van mij?!?!?$%$^^” denk te wamankleider.
De helden praten nog maar wat verder met Melek. Hij blijkt een belangrijke vader te hebben in Melekarte. Hij is voor een opleiding naar zijn oom gestuurd, maar die is echter niet te vertrouwen. Beurtelings gaan de helden een tijdje met Melek verder praten om een beetje te bonden. Chang doet zich voor als mogelijke mentor en wijze man, Gwan als de vader figuur die erg behulpzaam is. Claude doet de rol van de Nar eer aan en verteld veel Brahmanenmoppen. Melek vind die wel leuk. Ook verteld Claude een allegorie over zijn groep: over de held Rashi die met Chong, Gwin en Cli. Over hoe Rashi met zijn helden de zon probeert terug te halen, koning wordt, maar zijn kroon weer zal af moeten staan aan zijn bastaardzoon, een halfdemon. Melek is onder de indruk en ontroerd. Zou hij de zoon zijn van een gevallen heerser????
Volgens Melek is zijn vader een belangrijk man in Melekarte
Gwan gaat weer scryen. De karavaan is weer onderweg. Echter de wamank zijn nog wel een week bezig met uitbroeden. Dus besluiten ze de gok te wagen en met de hulp van Meleks vader de karavaan in Melekarte te overvallen.
Maar ze komen niet zomaar de wamank cirkel uit. Eenmaal uit de cirkel zijn ze de vijand en zullen de wamank ze aanvallen. Dus grijpen ze eerst wat schilden. Vervolgens rennen ze (Chang met Melek op de rug) naar de woestijnbuggy/keukenkatamaran. Een regen van pijlen valt op ze neer, Claude word geraakt, maar toch weet Claude het woestijnvoertuig in beweging te krijgen, weg van de pijlen. Ze gaan in de richting van de zee en melecarte. Eenmaal in bij de kust, gooien ze het tracking device in een grot en varen naar melekarte. Met hun nieuwe vaartoverkrachten gaat dat extra snel. Claude geneest weer met body mending meditation.

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

2 reacties op “Tanais – 27 en 28

  1. Inez schreef:

    Kun je het nog wel een tussendoor-avontuur noemen als je al aan sessie 29 toe bent? 😉

  2. ellahir schreef:

    Goeie opmerking! Dat vroeg ik me inmiddels ook al af 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s