The RoSE – sessie 18

The RoSE sessie 18 – 24 mei 2012

We bespreken of we Ebon Rhime ook nog bewusteloos willen maken. Zolang hij bij blijft, kunnen we informatie uit hem krijgen, en misschien beginnen met hem om te turnen. Marina biedt aan bij hem te gaan zitten. We vertrouwen het ook niet zo om een rovershoofdman alleen te laten. Hij heeft vast wel truukjes om zichzelf te bevrijden.
Tawuz blijft buiten de deur staan totdat Marina hem roept. Ze vertelt dat Ebon zich al bijna losgewurmd had. Ze heeft hem opnieuw en beter vastgebonden. In de taal van An Teng doet ze verslag van haar gesprek. Ebon is demonenaanhanger geworden om de dood van zijn zus te wreken. Ze waren weeskinderen in Wall’s Harbour en hij heeft niet kunnen voorkomen dat ze verkracht en vermoord werd. Verder herinnert hij zich alles van zijn laatste incarnatie als solar. En wat hij als solar heeft uitgespookt, is een stukje erger dan wat er op een doorsnee dag in Malpheas gebeurt. Hij heeft een stem in zijn hoofd, die hij rustig kan krijgen met seks. Of dat zijn exaltatie is of zijn meesteres is niet duidelijk, maar de stem geeft hem opdrachten. Zijn wraak heeft hij gehad, maar nu moet hij zijn schuld inlossen. Wel heeft hij nog zijn vrije wil. Deze soort overeenkomst met een demon kennen we nog niet.

De wind steekt op. Hij ruikt naar leliën. In de verte horen we cymbalen en trommels in een hartslagritme en ook een akelig gefluit als van verre doedelzakken. Het zou wel eens kunnen zijn dat ze voorbereid zijn op onze komst. His geeft het roer over aan Tawuz en gaat naar beneden, nog steeds in beastman vorm.
“Hé heikneuter, maak me eens los! Je moet wel je plaats kennen.”
His doet alsof hij boos wordt en bijt Ebon in de arm zodat hij stiekem wat bloed kan drinken. Daardoor kan hij een uur lang diens gedaante aannemen.
Het geluid wordt steeds luider. In de verte zien we een vier meter hoge gestalte naar ons toe komen lopen. Ze heeft twee zeisbladen in haar handen. Om haar heen, in de schaduwen, zijn schimmige gestalten die op trommels slaan. Je kunt je er niet op focussen, maar ze zijn alleen in je ooghoeken te zien. Ze heeft een zwarte huid, rood haar en zilveren ornamenten. His neemt de vorm van Ebon Rhime aan. Marina en Mei Lan blijven beneden Eye en Tawuz blijven op de trap buiten beeld.

Het geluid van de doedelzakken is angstaanjagend, maar als we ons verbijten kunnen we dat even overwinnen. Ze wandelt, maar komt bovennatuurlijk snel op ons af. Tawuz besluit toch om als kat in de schaduw aan dek te gaan zitten. His, in de gedaante van Ebon, doet alsof hij haar groet.
“Je bent een goede leugenaar. Maar niet één van mijn dienaren,” zegt de demon. Ze spreekt de waarheid en dat doet pijn. His gaat terug naar beastman vorm.
“Wie is hier jager, wie de prooi?”
“Ik ben de jager!” roept His trots.
“Ik dacht het niet. Ik heb de godin van de jacht gemaakt voordat jullie zelfs maar bestonden, lunar.”

Ze is nu bij ons en we leggen het schip stil. Marina slaat eerst Ebon Rhime knock-out. En dan gaan we allemaal in beastman vorm. Eye slaat de demones en raakt. Marina houdt het bijtende schild voor zich en spuugt gif naar Zsofika. Zij raakt ook. Mei Lan slingert een kogel, maar dat komt niet door de haren heen die ze als een pantser gebruikt.
Zsofika haalt uit naar His. Hij probeert de klap af te weren, maar dat lukt niet. Gelukkig heeft hij veel magische bescherming, maar toch loopt hij een snee op. “Je denkt toch niet dat je je kunt verweren tegen de kracht van de hel?” schampert ze. Maar deze uitspraak doet geen schade omdat hij blijkbaar niet waar is!
Eye slaat opnieuw maar komt niet door haar tressen heen. Marina doet de Wasp Sting Blur om meerdere aanvallen tegelijk te kunnen doen. Ze probeert de arm van de demon vast te grijpen en dan het schild er op te duwen in de hoop dat die het wapen opeet. Maar als het schild haar bijt, schrikt het. Ze is gloeiend heet! His slaat weer en raakt. Zsofika doet een dansje en de zwarte schaduw van een slang weeft zich om haar heen. Mei Lan gooit weer een kogel en raakt. Tawuz slaat twee keer en mist beide keren.
De schaduwachtige slang bijt naar His maar mist. Zelf slaat de demon ook naar His. Hij krijgt er een snee bij. Met de andere arm raakt ze hem ook, weer een snee. Eye manoeuvreert zich achter de demon en raakt haar. Marina wil haar weer vastgrijpen, maar wordt bevangen door angst. Tawuz grijpt haar en mompelt: “Nicht, sinds wanneer is een lid van de familie Regenboog bang voor een demon?”
Dat helpt. Marina valt alsnog aan. Ze doet een Devil Restraining Grip waardoor de dEbon niet meer kan dematerialiseren of weglopen. His slaat weer en raakt. Zsofika begint er nu slecht uit te zien. Haar huid gloeit rood en ze begint vervloekingen uit te spreken. Mei Lan doet de spreuk Essence Overwhelming om beter te kunnen gooien en raakt haar weer met een van zijn kogels. De demon zakt in elkaar. Eye probeert haar het hoofd af te hakken, maar dat lukt niet in één keer, de haren vormen nog steeds een pantser. His zet zijn zwaard op de borstkas en duwt er in. Tawuz probeert hetzelfde, maar zijn wapen ketst af. Marina zet de Spirit Maiming Essence Attack in, waarbij ze de essence gebruikt die we speciaal van Luna hebben gekregen. Het werkt, maar ze is taai en moeilijk te doden. Omdat deze charm een geest permanent vernietigt, gaat ze door en doet hem opnieuw. Op het moment dat ze Zsofika doodt, voelt ze dat er nóg negen manifestaties van de demon zijn. En de andere voelt ze in het kamp voor ons.

Eye of Autumn vertelt dat de techniek die de demon gebruikte, de Dragon Dance, bekend is uit de first age. Het is een legendarische martial art en er is (voor zo ver bekend) niemand in de wereld die hem beheerst.
De standaarden en trommen verdwijnen. Als Ebon weer bijkomt, is hij zwaar onder de indruk. Hij had Zsofika geroepen om zich te laten ontzetten. De andere negen incarnaties zijn nog in embryonale vorm. Elke keer dat je Zsofika oproept zal ze iemand bevruchten. Van hem mogen we ze best doodmaken. Zsofika heeft tenslotte verloren.

Marina vraagt: “Hoe zit het met die stem in je hoofd?”
“Die begint langzaamaan steeds dwingender te worden.”
Marina vraagt de anderen: “Hé, laat ons even alleen?”
Eye maakt een wegwerpgebaar, maar doet het wel.

Na een erotisch intermezzo (Marina zwijgt over de details) is Ebon Rhime wat spraakzamer. Adorjan heeft hem geëxalteerd en de Ebon Dragon heeft een stem/demon in zijn hoofd gestopt. Malpheas heeft hem spreuken geleerd. Elk van de 50 exaltaties die de jozi’s hebben gekregen is toebedeeld aan twee jozi’s. Zo houden ze elkaar in de gaten. Ebon heeft zijn ziel niet verkocht. Hij kan de bevelen van de Ebon Dragon weigeren. Dat wil hij ook graag, want de Ebon Dragon wil de wereld in duisternis hullen. Marina zegt dat Luna het vast kan begrijpen.
Opeens begint iets te dagen bij Ebon. “Ik heb het een en ander van Luna gehoord. Ze was ook bijna een jozi, wist je dat?
Marina kijkt niet-begrijpend.
“Je weet toch wat er met haar broer gebeurd is?”
Marina kijkt nog steeds blanco.
“Nox? x85 Het zwart van de nacht? x85 Eén van de Maidens?”
Als Marina nog steeds niet-begrijpend kijkt, zegt hij dat er ooit veel meer Maidens geweest waren, met elk hun eigen exalts. Nox is gek en geestesdood gemaakt en zijn exaltaties zijn uit de roulatie genomen. We vinden het verhaal heel interessant, maar Eye wijst er op dat deze kennis de versie van de jozixb4s is.

De wind wordt sterker. Er begint een regen van basaltblokken op te steken. We gaan snel naar het centrum van de orkaan en zien dat de cultisten bezig zijn een demon op te roepen. Met de Falling Yeddim Attack van Eye of Autumn weten we dat effectief af te breken. Na een korte schermutseling doodt Eye de cultisten. Ebon vindt het allemaal maar onsmakelijk.

In de schuren vonden we enorme hoeveelheden vruchtbare zwarte aarde, genoeg voedsel om Whitewall de winter door te helpen en ook nog ongeveer vier talenten aan geroofde jade, goud en zilver. In de privé vertrekken van Ebon Rhime liggen de arm- en beenplaten die bij zijn harnas horen en een glazen staf.

7 Xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s