The RoSE – sessie 17

The RoSE sessie 25? – 10 mei 2012

Eye of Autumn is een beetje van slag en houdt zich stil. (Out of game: de speler is ziek.)

Shi Mei Lan verdiept zich in de familiekronieken. Deze familie is al twee keer eerder gered door lunars, de leider was beide keren Gerd Marrow Eater. Als die nog leeft, zou hij meer dan 1000 jaar oud zijn. De eerste keer ging het over een aanval van fair folk, de tweede keer van demonen. Tawuz vliegt rond in gansvorm. Vier boerderijen in de buurt zijn ook overvallen en staan in brand. Blijkbaar waren er vijf bendes actief. Hij zoekt verder en vindt inderdaad een schuur waarin de geplunderde buit ligt opgeslagen. Er zijn gelukkig geen gevangen kinderen want de bewoners waren al naar de stad gevlucht.
We maken een plan. We verstoppen ons in diervorm bij de voorraadschuur. Als het luchtschip komt snijdt Meui Lan, in shard bat vorm, de touwen door waarlangs ze naar beneden komen om de spullen op te halen. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mannen te pletter vallen. Intussen overvalt de rest de bemanning aan boord. Het zou handig zijn om de stuurman niet in één klap dood te slaan, zodat we hem kunnen ondervragen. En we verwachten een tovenaar aan boord.
We stellen ons op bij één van de schuren. His als adelaar, Mei Lan als shard bat, Tawuz als gans en Marina als vleermuisje. Als het donker is geworden arriveert er een luchtschip.

Het blijft op 20 meter hoogte hangen en er komen massa’s draden overboord, die zich beneden samenweven tot hefmachines en automata. Aan boord staat maar één man. Hij heeft lang zwart haar, puntige oren en een lichte huid. Hij draagt een ijzeren borstkuras en heeft een ijzeren daiklave op zijn rug. Naast hem hangt een schild met een happende bek aan de railing.


Mei Lan landt bovenin de mast en verandert in mensvorm. Ze gooit Death Of Obsidian Butterflies. De meeste komen niet door zijn harnas heen, maar het verwondt hem wel een beetje. Verrast wendt hij zich naar haar. Ze gooit met haar slinger een steen naar hem, maar dat mist. His komt vanuit duikvlucht, verandert in beastman en landt op het dek. Hij slaat met zijn zilveren zwaard. Dat is raak. De man kijkt ontstemd. Hij maakt een occult gebaar, spreekt een magisch woord en er schiet een straal groen zonlicht uit zijn handpalm naar Mei Lan. Zijn kasteteken licht groen op (een lege cirkel). Mei Lan weet het nipt te ontwijken.
Marina maakt ook een duikvlucht en verandert in beastman. Ze wil tussen hem en het schild komen, want ze kent dit uit verhalen: het eet alles op wat voor zijn bek komt. Liefst wil ze het lossnijden Met de Wasp Sting Blur kan ze twee dingen tegelijk doen. Het schild losmaken lukt, maar haar gelijktijdige aanval doet niks. Van dichtbij ziet ze dat hij puntige oren heeft en slagtanden als van een kat.
Mei Lin gooit weer met haar slinger en raakt hem ditmaal. Hij is totaal niet blij en slaat zijn zwaard in de schaduwen naast hem. Het zwaardblad komt uit de schaduw naast haar tevoorschijn. Maar mist. Tawuz is intussen naar de boeg gevlogen en gaat in mensvorm aan de buitenkant hangen. Met de orichalcum daiklave slaat hij in op de draden waarmee de automata aan het schip zijn verbonden. De eerste klap is mis, de tweede raak. Het touw is beschadigd. Er komt wondvocht uit, maar het is nog niet kapot.
His valt de krijger aan en raakt. De man begint bezorgd te kijken. Dan valt Marina hem aan met haar tentakels. Ze slingert zich om een been en een arm, helaas is ze een stuk minder sterk dan hij. Maar ze weet hem wel te hinderen. Mei Lan slingert nog een kogel en door de tentakels kan hij het niet ontwijken.
Tawuz slaat weer op het ‘pootje’ en weet het door te slaan. Onder ons beweegt één van de automata verschrikt tot een enorm stekelvarken, dan schrompelt het ineen tot een piepklein slijmerig balletje draden wat met zevenmijlssprongen wegspringt. Marina herkent ze nu als een type demon dat Hopping Puppeteer heet, de zwakzinnige bouwmeesters van de hel. De andere drie puppeteers schrikken, laten los, schrompelen ook ineen tot balletjes draad en hoppen weg.
De man kijkt nu heel bezorgd. Hij steekt zijn handen in de lucht en vraagt: “Kunnen we er niet over praten?
Marina: “Ja, maar op onze voorwaarden.
En die zijn?
Dat je nergens heen gaat.
Zie jij me weglopen?
Marina wil hem met een charm vasthouden, maar dat werkt niet. “Blijf van me af . Ik heb niks tegen tentakels, maar als je seks wilt prefereer ik een warm bed.
His zet zijn groene oog aan en kijkt rond. Het enige wat magisch is, is de uitrusting van deze man. Harnas, schild en zwaard. De man lijkt gerustgesteld als hij het groene oog op haar voorhoofd ziet oplichten. Hij zegt: “Ik weet niet of je weet wat je doet, maar de baas gaat dit niet leuk vinden. Weet je wel wie je tegenover je hebt?

Hij kijkt afwachtend, verwacht blijkbaar dat we in aanbidding op de grond vallen of zo. We krijgen de indruk dat hij nog nooit van lunars gehoord heeft.
Stelletje heikneuters! Wij zijn de prinsen van de groene zon. Wij dienen de yozi’s uit vrije wil. Zelfs de demonen van de derde cirkel hebben respect voor ons!
Hij lijkt te denken dat wij verweesde demonen zijn, achtergelaten in Creation. His maakt gebruik van het misverstand en hoort hem uit. De man noemt zich Ebon Rime en is geëxalteerd door de Silent Wind, Adorjan. Tawuz neemt zijn beastman vorm aan en komt er bij staan. Terwijl His de man zijn harnas helpt uittrekken en hem vastbindt, (wat die plezierig lijkt te vinden) hoort Tawuz hem verder uit.
Zijn opdracht is om dit continent gereed te maken voor Adorjan. De yozi hebben de wereld verdeeld: het Centrum is voor de Ebon Dragon, het Zuiden voor Cecelyne, het Westen gaat naar She Who Lives In Her Name en het Oosten gaat naar Malpheas.
Met vleierij en onnozelheid horen we hem verder uit. Gelukkig is hij vrij onnozel. Hij is echt uitgekozen als de leider van een dievenbende. Zijn opdracht is om het continent gereed te maken voor de komst van de Stille Wind door de tactiek van de verschroeide aarde. Maar hij wil ons niet naar zijn hoofdkwartier leiden omdat hij volgens zijn zeggen ‘al weet dat jullie een andere meester dienen’.

His drukt even de halsslagader van de jongeman dicht, zodat hij bewusteloos raakt. Marina haalt het schild omhoog. We discussiëren over wat we met de lokale ‘vervuiling’ doen: een infernal, vier roversbendes en vier hopping puppeteer demonen. We besluiten om de man in leven te laten en over te dragen aan deskundiger leden van het Deliberative. Ze moeten ook zo snel mogelijk weten van de wereldveroveringsplannen van de yozi’s.
Het stoppen van de Priorij is nu het belangrijkste. Dat moet vóórdat de demon doorheeft dat haar bendeleider uitgeschakeld is. Voor het opruimen van de resterende bendes en de puppeteers kunnen we hopelijk de dragonblooded en de sorcerors van Whitewall inschakelen. Dan moeten we wel uitzoeken of onze contactpersoon geen demonenaanhanger is. ” Maar,” zegt Tawuz, “je moet kunnen delegeren. En daarvoor hadden we vroeger de dragonblooded. Dan doen ze weer waar ze voor bedoeld waren.

Marina inspecteert het harnas en de daiklave. Het ijzeren harnas heeft punten aan de binnenkant. Het is duidelijk gemaakt door een zieke, niet-menselijke geest. Het voedt zich met het bloed van de drager, wat een beetje hindert (-1 health level), maar beschermt je wel alsof het van magische materialen was gemaakt. Het schild is een omgevormde demon. De daiklave ziet er uit alsof het van zwart fluweel is gemaakt en kan om een hoekje slaan als je er op bent afgestemd. Marina wil het schild graag hebben, maar Tawuz ziet dat niet zitten: één verkeerde beweging en een vriend is zijn arm kwijt of zijn bil.
Mei Lan heeft in de kajuit een kaart gevonden. His onderzoekt de kaart en vindt het centrum van de spiraal van vernietiging. We zetten koers naar de Priorij. Het schip gaat lekker snel, we willen het houden. His is van plan om als we aankomen wat van het bloed van de Green Sun Prince te drinken zodat hij vermomd naar binnen kan.
We vragen ons af waarom zijn yozi meesteres hem niet over lunars en solars heeft verteld. Maar misschien verwachtte ze niet dat hij die tegen zou komen? Alle lunars zijn tenslotte tegen de fae aan het vechten. Het idee van een lunar mate zou hij misschien wel aantrekkelijk vinden.

5 Xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s