Tanais – 23

Tussendoor avontuur 23 – 5 april 2012

De volgende ruimte, nmmer 5, is Wind. We vliegen door de lucht. In de verte zien we de koets met Godefried. Onder ons is een pijlloze diepte. We kunnen niet van de wagen af. Bij Godefried is gefladder van leerachtige vleugels. Als we dichterbij komen zien we dat het monster geitenhoeven, leeuwenmanen en grote leren vleugels heeft. Het is een chimera, een door de wyld gemuteerde en gek geworden lunar. Hij is heel erg snel en behalve klauwen en tanden heeft hij ook nog een giftige adem. Godefried lijkt het moeilijk te hebben, er zijn al twee nachtmerries neer. We moeten vóór hem de volgende doorgang door, maar hij moet wel in leven blijven.
De chimera heeft het op de nachtmerries voor de lijkkoets voorzien. We zien hem over de koning heen ademen en zijn klauwen in een derde nachtmerrie slaan. Als dat dier het begeeft wordt de kar nog maar door één paard getrokken. Hij wordt instabiel en begint scheef te hangen en naar beneden te zakken.
Chang en Gwan schieten met pijl en boog op het monster. Claude ment de wagen. Risha zit binnen, maar klautert op de bok om meet te kunnen vechten. Gwan mist, maar Chang raakt de chimera. Het wezen begint te bloeden en slaakt een kreet. Risha mist met de tranquillizer gun. Dan raakt Gwan ook. Het monster bijt de laatste nachtmerrie dood waardoor de koets naar beneden stort. De adem van de chimera is zó giftig dat de koning er last van heeft, ook al is hij al dood. Een tweede chimera, de moeder, komt op de roep van het gewonde monster af. We moeten snel zijn.
Gwan lasso’t de kar, die tot stilstand komt. En we nemen hem op sleeptouw. Risha mist weer. Godefried komt direct in de gifwolk van de eerste chimera en verstijft, maar hij blijft op de bok. De chimera heeft het duidelijk op de twee hoofdpersonen van de race gemikt, want ondanks alle verwondingen die de anderen hem toebrengen valt hij nu Risha aan.
Gwan neemt de teugels over van Claude, die langs de lasso naar beneden klimt om Godefried op te halen. Dan raakt Risha de chimera, maar het slaapmiddel blijkt niet te werken. Chang raakt het monster vol, maar het blijft maar aanvallen. Risha harnas beschermt hem tegen de klauwen en de bek, en hij blijkt ook tegen de giftige adem te kunnen.
Dan komt te tweede chimera er bij. Die valt ook Risha aan. Deze chimera heeft een aura van kou en daar raakt Risha door verlamd. Hij heeft een visioen waarin hij ziet hoe Chantal bevalt van een jongetje.
Met de dode koning op zijn rug, klimt hij terug omhoog en snijdt de lijkkoets los. We schieten naar voren en bereiken de poort. Maar we kunnen er niet door omdat de chimera nog steeds niet is uitgeschakeld. De beide dieren vallen Risha weer aan. Gwan ontwijkt de eerste, maar mamma chimera gaat voor de kill. Ze blaast en bijt en klauwt de bewegingloze Risha en dan: KABOEM. Iedereen is bewusteloos.

Risha komt als eerste bij in een ziekenzaal. Een liefdevolle brahmin-verpleegster geeft hem een kom soep.
“Waar ben ik?”
“In Aryan’s Abode.”
Ze hebben ons opgehaald: “uw missie is geslaagd en de koning is gexefnstalleerd.”
“Huh, wie is er koning?”
“Uw zoon natuurlijk, de jonge Idris.”
O shit, denkt Risha, maar hij vraagt: “en is de zon weer terug?”
“Hij is beter terug dan vroeger. Het land is jullie dankbaar. Jullie zullen als helden ontvangen worden.”
Terwijl de brahmaanse vertelt, komt Gwan bij. Helaas is hij gedeeltelijk verlamd geraakt door de explosie. Ze verpleegster troost hem en hij krijgt ook een kom soep. Dan gaat ze verder: “Chatwood is geen wyld meer. Er zijn wel nog een paar wyld plekken diep in het bos, maar dat was vroeger ook al. En Eénoog heeft zijn kamp verlaten!”
“Hoe is het met Godefried?”
“Godefried is helaas heengegaan en voorgoed begraven. Zijn tombe is verzegeld.”
“Hoe lang liggen we hier dan al?”
“Drie maanden.”
Chang komt nu ook bij. Hij denkt dat hij dood is en vraagt in welke hel hij zit. Als dat misverstand is opgelost kan ze haar verhaal afmaken.
“Vier dagen na ons vertrek is er een harde klap geweest en de zon stond weer aan de hemel alsof ze nog nooit weg geweest was. Maar hij is rood. En precies op dat moment is uw zoon geboren. De koningin-moeder heeft hem Idris genoemd.” Tegen Gwan en Chang zegt ze: “en jullie hoeven je nooit meer ergens zorgen over te maken. Jullie zijn nu van adel.”
Claude is ook bijgekomen. Hij ziet de verpleegster en houdt zich stil. Brahmanen, daar heeft hij een hekel aan.
Als we vragen waar onze eigendommen en paarden zijn, valt ze even stil. De magische paarden zijn allemaal dood. En de uitrusting, daar weet ze niets van. Volgens haar hadden we niks van waarde bij ons toen we hier werden afgeleverd. Het goede nieuws is dat Frederique en Sandra ook op deze zaal liggen.

Chantal komt op bezoek. Ze is heel blij om Risha te zien, maar lijkt ook een beetje bang te zijn voor inmenging want ze heeft de afgelopen maanden de alleenheerschappij gehad. Op Rishaxb4s vraag waarom de zoon is gekroond en niet hij, die de race tegen Godefried is aangegaan, zegt ze: “De Siderials hebben tegen het volk gezegd dat het was gewoon duidelijk was. En hij is wel onze zoon hèx85”
Risha denkt even na. Hij houdt zich hoffelijk, maar inwendig is hij woedend: “Je hebt gelijk. Ik zou gewoon weer de volgende gehate Shintasta koning zijn geweest. Maar onze zoon verenigt de twee volkeren en is voor beide acceptabel.”
“Ja, Idris is de verbinding. Het volk is blij met hem.”
Het leven aan het hof bevalt Chantal goed. En het niet meer zwanger zijn ook. Met Aryan gaat het minder goed, hij is ziek. Risha belooft om snel bij de oude koning langs te gaan. Hij bestelt voor de volgende morgen een verhalenverteller, die een mooie sage van het hele avontuur kan maken. En hij bedenkt welke delen er moeten worden weggelaten, welke dingen veranderd moeten worden en welke delen van het avontuur de toekomstige generaties mogen inspireren. De god Pashupati had beloofd om hem te steunen en heeft dat niet gedaan. Er is met het speelveld gedokterd om de vijfde proeve onoverwinnelijk te maken zodat beide koningen zouden sterven. Maar de god, die dit geweten moest hebben, en de siderials hebben hem niet gewaarschuwd. Verdient een god die zijn woord breekt het nog wel om aanbeden worden x85 ?

Al die tijd doet Claude alsof hij nog bewusteloos is, maar die nacht, als iedereen slaapt, vermomt hij zich met de charm Flawless Disguise als verpleegster. Hij slaakt een kreet: “Hij is weg!”
De andere verpleegster komen in paniek aanrennen. De vragen zijn niet van de lucht: “Wie ben jij?” “Wat is er aan de hand?” “Waar is Claude?” “ALARM!”
Claude loopt weg en verandert zich in een wachter. Iedereen is wakker. Claude is verdwenen. We hebben donders goed door wat er is gebeurd, maar spelen het spel mee. Chang ontfermt zich met genezende charms over Gwan. Die dwarslaesie is in een paar dagen wel genezen. Rishe helpt de wachters met zoeken. Hij stuurt de zoekacties aan en daar is hij opvallend goed in. Ze volgen hem niet alleen omdat ze hem zien als de vader-koning, maar ook omdat hij best goed is in de krijgskunsten. Claude zoekt zijn wapens, maar vindt ze niet. Dan zoekt hij een stal om in te slapen.

De volgende ochtend gaat de zon rood op. Om twaalf uur worden we verwacht op de audiëntie bij de koning. Risha begint aan de verhalenverteller te zeggen wat hij kwijt wil over onze avonturen. Hij geeft in zijn verhaal aan Claude de Krishna-rol, de heilige wagenmenner, die teruggekeerd is naar de hemel nu hij de prins heeft geholpen om zijn doel te bereiken. Tijdens het vertellen ontdekt hij dat er een heleboel is wat niet klopt. Hij houdt dat voorlopig even voor zich, maar gaat dit als de verteller weg is wel aan zijn vrienden voorleggen.

Op het moment dat Godefried dood ging, was de wedstrijd feitelijk over. Maar we moesten doorgaan totdat allebei de koningen uitgeschakeld waren. En precies op dat moment is Idris geboren. Waarom precies op dat moment? Er is geknoeid met de tijd van geboorte!
Eénoog heeft zich vrijwillig teruggetrokken. Zijn kind, het kind van sekteleider Idris, is gexefnstalleerd en zijn doel is volbracht. Eénoog denkt dat hij geslaagd is. De siderials denken op hun beurt dat zij geslaagd zijn.
Met Chantal spreekt hij af om in het geheim snel te huwen. Het officiële verhaal is dat ze allang getrouwd waren voordat alles gebeurd was en dat Idris hun kind is.
De magische harnassen en wapens zijn door doodgewone dieven gestolen en ze zijn hoogstwaarschijnlijk allang verhandeld en het land uit. Daar mogen we ons niet bij neerleggen. We gaan er achterheen! Wie heeft in de afgelopen drie maanden het hof verlaten?

4 xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s