The RoSE 13

The ROSE sessie 13 – 15 maart 2012

Sango tikt de muis van de zon aan: “Zeg, op welke termijn hadden we dat memory crystal nodig? De komende paar dagen? Of over een paar maanden of jaren?”
“Middellange termijn, hoogstens een paar jaar.”
Atis vraagt wat er op het kristal staat, maar dat herinnert de muis zich niet meer.
Daarmee is de beslissing duidelijk: de cultus van Sondok is dringender dan naar de satraap gaan om een crystal reader te regelen. We lopen terug naar de verborgen deur en door het aquaduct, en daarna door naar het havenkwartier in de oude stad. Huizen van adobe en hout, blote kindertjes, een putdeksel. Sarina leidt ons wat verder richting de haven, waar een uitgang van het riool is. Ze frutselt wat en heeft het hekwerk snel open. Het is goed onderhouden en er is ook een looppad. Ze helpt ons ook om een val met gifpijltjes te ontlopen – een duidelijk teken dat we op de goede weg zijn. Gurkhan zet zijn anima banner aan zodat we zien waar we lopen. Sarina vindt nog een valstrik, een struikeldraad met een firedust bommetje. En nog een paar. In de verte horen we zacht gechant: “Kill for the glory of Sondok.”
Sarina weet nog net Little Shu tegen te houden, die er op af wil stormen. Stilletjeslopen we door tot we bij een schacht met een takelinstallatie komen. Onder ons zien we een dozijn mensen die aan het chanten zijn. Als ze haperen slaan twee bewakers ze met zwepen. Er staat een beeld van een demon en vuurkorven die de geur van een peperige wierook verspreiden. We maken een plan om ze te overvallen.
Sarina gebruikt haar heartstone om te dematerialiseren en ongezien bij een wachter te komen. Ghurkan gooit de charm Irresistable Salesman Charm om de aandacht af te leiden. Hij stapt, met anima banner aan, in zicht. De wachters schrikken op. Atis gooit een dolk naar één van de wachters; hij gebruikt de charm Triple Distance Effect Technique, waardoor hij raak gooit. De wachter schreeuwt het uit van de pijn, want zijn been ligt helemaal open. De andere wachter ziet het en wil alarm slaan, maar Sarina materialiseert en slaat hem met een ijzeren staaf op zijn hoofd “Aaargh!” Sango springt op de takel, grijpt het andere touw en laat zich in bijna-vrije-val tempo naar benden zakken. (Ze heeft een doek om haar handen om brandwonden te voorkomen.) Atis gooit een dolk naar Sarina’s wachter, raak. Die zakt in elkaar.
Uit de gang beneden komt een priester met twee wolf-demonen, die hij op ons afstuurt. Sango gooit, nog in de touwen hangend, de Death of Obsidian Butterflies naar de priester en de demonen. De priester is zwaar gewond, de demonen lijken er weinig last van te hebben. Ze springen over de cultisten heen om ons aan te vallen. Little Shu schiet een Solar Flare af op een demon en verwondt hem; ook de andere verwondt hij. De demonen lijken ook last te hebben van het zonlicht, wat de charm met zich meebrengt. De overlevende wachter schreeuwt: “Voor de glorie van Sondok! Val aan!” en geselt de gelovigen.
De priester is met een spreu begonnen, maar Atis gooit hem een dolk tussen de ogen en hij zakt ineen.
Ghurkan is intussen gestopt met zijn charm en glijdt langs de ladder omlaag. Met zijn Serpent Staff slaat hij één van de cultisten buiten westen. Sarina wordt aangevallen door een demon. Ze heeft haar boog gepakt. De demon bijt zich vast in haar schaduw en begint te sjorren. Tegelijkertijd schiet zij met een Dazzling Flare een pijl in hem, wat hem doodt. Sarinah gebruikt de Ghost Eating Technique en verslindt zijn essentie. De andere demonhond valt Ghurkan aan. Ook zijn schaduw wordt aangevreten (dat kost willpower). Ook één van de kinderen onder de cultisten prikt hem met een giftige dolk, maar raakt niet. Atis’ anima banner staat ook aan. Sango lanceert zichzelf met Monkey leap en slaat de wachter bewusteloos. De demon valt Ghurkan weer aan en vreet aan zijn schaduw. Daty kost Ghurkan niet alleen willpower, maar het geneest de wonden van de demon en verduistert ook het zonlicht van de pijl.
Little Shu grijpt zijn daiklave en springt. Atis gooit de Cascate of Cutting Terror, en een dolk, naar de demon. Zijn aura wordt nog feller. Hij verwondt de demon, maar die leeft nog. Little Shu laat zich naar beneden vallen met de punt van de daiklave omlaag gericht, bovenop de demon. Die wordt gespietst en overleeft het niet. Sango rent naar de twee cultisten bij de priester, die het lichaam in veiligheid willen brengen.
Vijf cultisten geven zich over, de rest vecht door. Sarina schiet met de charm Rain of Feathered Death op de drie cultisten die haar bedreigen. Ze doodt ze alle drie. Sango slaat naar de twee bij de priester. De ene gaat knock-out, de andere niet. Ze gromt: “Geef je over,” en dat doet hij. Sarina loopt naar het lichaam van de priester. Atis zweeft en roept met donderende stem: “Er zijn andere goden om te aanbidden!” De cultisten die zich over hadden gegeven laten zich op de knieën vallen. Alleen tegenover Ghrurkan staat nog een meisje met een giftige dolk. Hij doet de Snake Form charm. Hoe ze ook probeert, ze kan hem niet raken. Hij begint op haar in te praten, weer met de Irresistable Salesman Technique.
De wachters en de cultisten hebben dolken bij zich, ingesmeerd met paddestoelengif. De priester heeft een groter mes, ook met gif. De cultisten zijn gedrogeerd. Ze verkeren in meer of minder ver gevorderde stadia van indoctrinatie. De priester leeft nog. Het blijkt Khodo Fayar te zijn, de ‘lesser drum’. In zijn persoonlijke vertrekken vinden we papieren met gepleegde èn geplande aanslagen. Ghurkan begint de indoctrinatie van de cultisten ongedaan te maken.
Sarina doet Eagle Wing Style, vliegt omhoog en houdt de priester aan zijn enkels vast. Maar dat maakt hem alleen maar standvastiger. Ghurkan overtuigt haar dat dit niet werkt. Sjagrijnig laat ze zich zakken en laat hem een meter boven de vloer los – nog steeds met zij hoofd naar beneden. Gelukkig let Little Shu op, en weet hij te voorkomen dat de priester zijn nek breekt. Ghurkan gaat op hem inpraten, met wat welgekozen social charms. Atis hoort intussen de cultisten uit. Ze hebben een hekel aan Ahlat, en aan de moordende satraap. Na enige tijd weet Ghurkan het adres los te krijgen waar de priesters van Sondok getraind worden. Ze worden gexefndoctrineerd door een buitengewoon charismatische vrouw, die ze recruteert uit de ontevredenen. Zij is bijna even glorieus en verschrikkelijk als Sondok zelf. De trainingen zijn in een villa vlakbij een dorp dat door het 47e legioen is verwoest.
Bij Ghurkan en Sarina blijkt de schaduw ook echt incompleet. Omdat ze exalts zijn, groeit die weer aan als ze willpower terugkrijgen. Dus na een paar nachten slapen, maar intussen hebben ze wel nachtmerries.
We bespreken nog wat we met de priester willen doen. Wel of niet via de Leopard King? We besluiten de cultisten toch uit te leveren aan de stadswacht, ze zijn nog steeds gexefndoctrineerd. Dat doen Ghurkan en Little Shu. Intussen brengen Atis en Sango de priester naar La Refuge. Sarina geeft door aan de wacht waar de volgende aanslagen worden gepland en Ghurkan doet nog een goed woordje voor de gevangenen.
Dan gaan Atis en Ghurkan naar de koning. Die is verbaasd als hij hoort wie het is, Khodo Favar de Lesser Drum (staatssecretaris) van financiën. Hij wil hem overleveren aan de tempel om hem terecht te laten stellen. Maar Ghurkan en Atis overtuigen hem dat hij wijs zal overkomen, dat niemand boven de wet staat, als hij de man overdraagt aan het Realm. Om negen uur ’s ochtends melden we ons, tegelijk met de Leopard King, bij het paleis van de
satraap. De poort wordt geopend. Er staat een haag dragonblooded in vol ornaat. De satraap groet de koning als gelijke. Het is een man van middelbare leeftijd met grijs haar en schubben. Als de koning de identiteit van de demonenpriester onthult, klinkt er een collectieve zucht van verbazing. De satraap kondigt aan hem te zullen ondervragen en hem dan over te dragen aan de tempel van Ahlat. Er klinkt licht gemor onder de dragonblooded, maar daar trekt hij zich niets van aan. Hij zegt dat er ook een beloning was uitgeloofd. Een man komt aan met vijf stukken jade, elk een mina. De stadswacht gaat aan de slag met de lijst geplande aanslagen.
Bij de naborrel vraagt Atis of er een crystal reader is, want hij heeft iets georven. Ja, de sorceror heeft er wel een. Atis kan nu zijn eigen kristallen inzien. Die van de muis van de zon bevat en kaart van Creatie, zoals het was op het hoogtepunt van de macht van de solars. In het Noorden is door de solars een ‘reserve pool’ aangelegd. In het Westen is nog een heel continent, zo groot als de Blessed Isle. Ook de stad Rathess, van de dragon kings, staat er op met de precieze coxf6rdinaten. Sango schetst het zo goed mogelijk over.
Atis leest dat zijn mantel in eerste instantie een valstrik is: wie hem aantrekt, sterft. Als je de code van de eigenaar gebruikt, kun je hem zelf inzetten.

6 Xp

Dit bericht is geplaatst in Exalted.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s